23-02-2012 - Dit is een van de vreemdste verhalen in de financiële geschiedenis, een waarbij de Amerikaanse regering liegt over honderdduizenden tonnen denkbe
degriezels: Het is een beetje vreemd, ook al claimt hij dit in 2 jaar onderzoek te hebben gevonden inclusief bewijsmateriaal.

Hij spreekt over "off-balance" geldcreatie en de daaruit vloeiende winsten. Dit staat al langer bekend als de derivatenhandel, oftewel afgeleide producten van de werkelijke handel. Deze vorm handelt zelfs in weersvoorspellingen en doet dit met een hefboom. investeer 1 dollar en als je het goed hebt win je 20 dollar of 50 naar gelang de hefboom.

Het lullige is dat om jezelf in te dekken tegen verlies er dan nog een verzekeringsderivaat is die je slechts bijvoorbeeld 2 procent kost bij een verzekeraar. Als je dus slechts 1 op de 50 investeringen goed hebt speel je nog kiet. De verzekeraar/bank draait op voor het verlies en als dit oploopt is er een bailout betaald per hoofd van de bevolking

Wat hij, hoe dan ook, heeft ontdekt is een deel van de derivatenhandel;

- begin boekjaar 2011 was de boekwaarde van de derivaten handel een dikke 600 biljoen dollar (dit is niet het amerikaansen stelsel, het is dus geen 600 miljard maar het 1000-voudige)

- eind boekjaar 2011 was de boekwaarde van de derivaten handel een slordige 720 biljoen dollar (men moest namelijk meer derivaten maken om de vorige 600 biljoen in te dekken, anders was de boel gecrasht, stel dat ze 20 biljoen af hadden moeten schrijven!)

Wat maakt die 15 biljoen uit op de totaal van de pot gerukte markt die elke geldeenheid vermenigvuldigt met een factor 20, 50, 100 etc?

Wat wel interessant begint te worden is het feit dat banken en verzekeraars spelers zijn en het lijkt erop dat wij telkens weer een "beetje" in het systeem moeten storten om de wereld draaiende te houden. Druppel op de gloeiende plaat, we zullen deze vermogensoverdracht nog lang moeten betalen


(bericht gewijzigd op 2/23/2012 11:38:16 PM)
Op 23-02-2012 23:24:11 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar: Ik ben niet zo goed thuis in dit soort economische processen, maar ik neem aan dat Lord James in die twee jaar van onderzoek zich wel heeft laten informeren over derivatenhandel voordat hij erover met dit verhaal kwam in de House of Lords.
Het lijken me zelfs voor derivatenhandel grote transacties.
En wat ik ook opmerkelijk vind is dat hij namen noemt, Alan Greenspan en Timothy Geithner. Hij heeft het hier over een schandaal, in elk geval naar zijn idee, kijk naar zijn body language, en hij wijst o.a. naar de huidige minister van Financiën van de VS.
(bericht gewijzigd op 2/24/2012 12:00:50 AM)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 24-02-2012 0:00:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: Het is echt een grote transactie maar een toch slechts een klein deel op de totale balans van de "off-balance"-sheet. Ookal heeft hij gelijk dan nog zal het geen effect hebben want als het effect heeft stort het financiele systeem in en dat is een non-option. Hij spreekt voor een bijna leeg huis.

Alleen al in de VS heeft men een behoorlijk aandeel in de derivaten, de rest rust voornamelijk in de UK;

http://www.zerohedge.com/news/five-banks-account-96-250-trillion-outstanding-derivative-exposure-morgan-stanley-sitting-fx-de

Tiny Tim en Grrenspan hebben geld in de economie gepompt wat voornamelijk ten gunste is gekomen van investeerders en banken, dat is niet geheel toevallig. Meer om derivaten te creëeren. Als deze transacties te verwijten zijn hoop ik ook dat er verantwoording wordt gevraagd
(bericht gewijzigd op 2/24/2012 12:35:50 AM)
Op 24-02-2012 0:22:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Als je zwendel en criminaliteit supergroot uitvoert ben je een held ipv een misdadiger. Nog altijd.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 24-02-2012 0:33:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: De link is goed in de browser maar niet hier. Ga naar zerohedge.com en zoek naar "five banks account for 96"

waarschijnlijk een foutje van mij betreffende GW-reacties maar daar kun je het lezen
Op 24-02-2012 0:42:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels:
hugo:
Als je zwendel en criminaliteit supergroot uitvoert ben je een held ipv een misdadiger. Nog altijd.


Draag een stropdas en doe een delictje van een paar honderd miljoen

Draag een spijkerbroek en doe een delict van een paar duizend

Wie krijgt er problemen en wie niet
Op 24-02-2012 0:45:50 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
degriezels:
De link is goed in de browser maar niet hier. Ga naar zerohedge.com en zoek naar "five banks account for 96"

waarschijnlijk een foutje van mij betreffende GW-reacties maar daar kun je het lezen

Ligt volgens mij aan de {url] haken die je erom zet.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 24-02-2012 0:51:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
© 2017 Grenswetenschap.nl - Alle rechten voorbehouden - Reageervoorwaarden