Geen flauw idee wat het voorstelt, maar archeologen hebben onlangs een nieuwe vinding gedaan in Mayaland. De afbeelding van een vrouw, gevonden op zo'n 90 kilometer van de bekende stad Tikal, stelt wetenschappers voor een raadsel. Mogelijk was ze een koningin of zelfs een godin, maar voor hetzelfde geld was het de lokale gevederde buurtslet waar de gemiddelde Maya-man graag zijn offer bracht. We weten het niet. Klik op deze letters voor een afbeelding.

Het houdt niet op. Een paar dagen later vonden archeologen de oudste muurschilderij die tot op heden bekend is. Het schilderwerk stamt uit de periode rond 100 voor Christus. De muurschilderij stelt het creatieverhaal van de Maya's voor. Inderdaad, hetzelfde dat we ook in de Popul Vuh kunnen vinden.
Voor men deze vinding deed dacht men nog dat dit soort culturele uitspattingen ten vroegste 700 na Christus gebeurden. Onze vrienden archeologen hebben dus iets bijgeleerd. Klik op deze letters voor een afbeelding van en uitleg over de muurschilderij.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden