Al bijna weer een jaar geleden had GW een artikeltje over een hacker die een klein meningsverschil had met de NASA en de regering van de VS. De hacker, zijn naam was Gary McKinnon, had volgens de beschuldiging oa ingebroken op computers van de NASA waarbij hij nogal vreemde informatie tegenkwam. Zo is het ook het geval met D.G. "Chip" Tatum, de auteur van "The Tatum Chronicles", maar dit keer is het toch wel een beetje een ander geval.

Want Chip heeft namelijk één groot geheim én dat geheim zit lang niet iedereen lekker, het zit namelijk zo; Chip is ooit lid van bepaalde geheime afdelingen binnen de luchtvaart én de CIA geweest, en heeft na 25 jaar zwijgplicht geen reden meer om zichzelf stil te houden. Chip Tatum was tijdens de Vietnamoorlog één van de militairen die onder komplete geheimhouding een luchtmachtbasis in Cambodja aan moesten vallen, zodat Cambodja ook bij de oorlog betrokken kon worden én de Vietcong Cambodja niet meer als schuilplaats en uitvalsbasis konden gebruiken.

(D.G. "Chip" Tatum himself)

Het bevel voor deze aanval kwam van president Nixon persoonlijk, maar 1 detail werd voor het team achtergehouden; dat niemand van het team mocht overleven zodat er geen enkele getuige zou zijn van deze gebeurtenis.

Om op de luchtbasis te kunnen komen werden Chip en het team geholpen door zogenaamde Mountainmen, militairen uit de gebergten van Vietnam en Cambodja die er voornamelijk guerrilla-technieken op na houden en een aartsvijand van de Vietcong zijn. Om de missie te laten slagen worden er 13 krijgsgevangenen meegenomen, zodat men die kon achterlaten als bewijs voor wie de aanval gepleegt had. Natuurlijk mochten de gevangenen niet vertellen hoe het echt zat en daarom zouden ze na de aanval geëxecuteerd worden. Na eerst wat problemen met de krijgsgevangenen gehad te hebben, enkelen overleven de reis naar Cambodja niet eens, gaat de aanval zoals gepland. De rest van de gevangenen wordt achtergelaten en de Mountainmen zouden voor de aftocht en terugkeer naar Vietnam zorgen, maar hadden in het geheim de opdracht om niemand terug te brengen...

Het team van Chip weet dit op het nippertje te voorkomen, en ze moeten daarna zelf vluchten om op eigen kracht uit Cambodja te komen en op de ontmoetingsplaats weer door een Amerikaans vliegtuig opgepikt te worden. Omdat ze nog Vietcong kleding droegen en er nogmaals van hogerhand ingegrepen wordt om de mannen absoluut niet terug te laten komen worden ze door hun eigen vliegtuigen beschoten. Die worden in de waan gehouden dat het Vietcong militairen zijn. Het team ziet geen andere oplossing; als ze hier weg willen komen dan zullen ze daar zelf voor moeten zorgen, en ze zetten dwars door Vietcong gebied hun tocht voort in de hoop Amerikaanse soldaten tegen te komen.


Chip's "License to Kill" volgens insiders

Dat Chip het overleeft heeft spreekt voor zich, omdat "The Tatum Chronicles" van een veel later datum is. Maar voordat ze uit de oorlog zijn komen ze nog in een krijgsgevangenenkamp terecht waar ze vele maanden later pas weer uitkomen doordat het front oprukt en ze bevrijd worden door Amerikanen, die hen voor de zoveelste keer voor Vietcong aanzien. Na vele ontberingen in het oerwoud en meerder aanslagen op hun leven zijn ze weer op veilig terrein, maar van het team van 13 man zijn dan nog maar een paar man over...

Na deze voorvallen blijft Chip Tatum werken voor de organisatie die hem maar al te graag kwijt wil. Maar Tatum is op zijn hoede en verzamelt door de jaren heen een ongekend archief voor zichzelf, bestaande uit officiële documenten met daarop de opdrachten en wie de opdracht gaf, opnames van gesprekken met meerdere presidenten, foto's en video's. Na vele waarschuwingen van vriendelijk gezinde mannen in Washington en om meer bij zijn vrouw te kunnen zijn geeft Chip uiteindelijk eind jaren 70 zijn baantje op, maar na enkele jaren komt hij erachter dat je geen ontslag kán nemen, en wordt hij weer in dienst genomen.

De periode die nu begint is bijna nog verbazender dan zijn eerdere opdrachten. Hij komt nu bij door de CIA gerunde vliegmaatschappijen die het niet zo nauw nemen met vrachtbrieven, en na korte tijd komt hij tot de ontdekking dat de CIA grootschalig cocaïne het land binnen brengt.
Eerst gebeurt dit onder George H.W. Bush en later werkt hij ook nog voor ene B. Clinton. Ook krijgt hij regelmatig opdracht in het geheim mensen naar ontmoetingen te brengen, met daaronder leger- en regeringsleiders, maffiabazen en drugsbaronnen maar ook bekende en beroemde mensen, waaronder regelmatig mensen die al jaren dood zijn maar op een afgelegen eilandje door hem opgepikt werden...

Begin jaren negentig van de afgelopen eeuw loopt de geheimhouding voor bepaalde zaken af en omdat bepaalde personen nogal angstig waren voor bekendmaking wordt Chip Tatum aangeklaagd voor het schenden van staatsgeheim en vergelijkbare aanklachten. Ook raakt hij op een bepaald punt nog in de gevangenis maar zodra bekend word dat bepaalde drugsbaronnen hem ook graag kwijt willen is hij snel weer uit de gevangenis. Washington is namelijk bang dat Chip dood gaat, want Chip heeft ervoor gezorgd dat alle documenten vrijkomen bij zijn overlijden om op die manier een eigen levensverzekering bij de regering te hebben.
Meer rechtzaken volgen, maar de uiteindelijke uitspraak stelt Chip Tatum in het gelijk mét nog een andere zeer welkome bijwerking; doordat de rechter Chip in het gelijk heeft gesteld, en hem het recht geeft om deze informatie te publiceren zijn nu alle door hem verzamelde documenten rechtsgeldig en zouden ze ook als bewijs kunnen dienen, zijn verzekering is kompleet.


"Presidential secrets - The Tatum Chronicles"
Met het interview door Ted Gunderson op DVD

Of Chip nog in leven is is nog maar de vraag, Chip is in maart 1998 verdwenen, maar zonder belastende documenten was hij in een cel beland. Als de rechter zijn zaak had afgewezen dan was zijn leven waardeloos en was hij waarschijnlijk vermoord. En natuurlijk als het aan president Nixon gelegen had was hij ruim 30 jaar geleden al verdwenen in de Cambodjaanse jungle...

U kunt "The Tatum Chronicles" lezen op de website, u kunt daar ook bijna alle door Tatum verzamelde documenten bekijken én downloaden en er is de video "Presidential Secrets - The Tatum Chronicles" te bestellen met daarop een interview door Ted Gunderson waar alle zaken nog eens met Tatum worden besproken en toegelicht...

 

eoi: De media brengt het volk enkel belspelletjes en sexreclames, en het volk wil dit blijkbaar.

Dit soort berichten zijn nu eenmaal geen kijkcijferkanonnen, mensen leven liever in een droomwereld dan de barre realiteit te kennen dat onze zogenaamde leiders *kuch* moordend gespuis zijn.
Op 13-02-2008 18:46:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden