Zelfs voordat onze hersenen een flauw idee hebben van wat er gaat komen, kan ons lichaam anticiperen op wat er gaat gebeuren. Dat is toch wat een nieuw onderzoek ons wil vertellen. Het zou geweldig zijn als ons lichaam ons zou voorbereiden op voor ons zeer belangrijke toekomstige gebeurtenissen, zelfs als er geen enkele aanwijzing is wat de gebeurtenis zal zijn. Volgens een analyse van 26 studies gepubliceerd tussen 1978 en 2010 kan een voorgevoel van de toekomst zonder eventuele externe aanwijzingen wel degelijk bestaan.
 

Julia Mossbridge, hoofd van de studie en het onderzoek (in samenwerking met het Visual Perception, Cognition, and Neuroscience Laboratory van de Northwestern University), geeft er de voorkeur aan om het fenomeen te benoemen als 'anomalous anticipatory activity', of vrij vertaald abnormale anticiperende activiteit. Anticiperend, omdat het fenomeen toekomstige fysiologische veranderingen lijkt te voorspellen zonder eventuele bekende aanwijzingen. En activiteit, omdat het bestaat uit wijzigingen in de huid en in het cardiopulmonaire stelsel en het zenuwstelsel.

Deze nieuwe studie verscheen in het vakblad Frontiers in Psycholgy, Perception Science, maar onderzoekers zijn er al eerder tot de bevinding gekomen dat onze onderbewuste gevoelens soms meer weten dan onze actieve geest. Mossbridge zegt dat het niet duidelijk is of mensen het vermogen hebben om toekomstige belangrijke gebeurtenissen - zonder enige aanwijzingen over wat er kan gebeuren - te voorspellen. 

Iemand die een videogame aan het spelen is en daarbij een hoofdtelefoon draagt kan in principe niet horen of er een ongewenst persoon achter hem komt staan. Maar uit de nieuwe analyse blijkt dat indien men lichamelijk zou afstemmen, men de komst van die persoon 2 tot 10 seconden op voorhand kan aanvoelen en bijgevolg op de toekomstige situatie anticiperen door het videospel af te sluiten en bijvoorbeeld het bureaublad op uw scherm weer te geven.

Het fenomeen wordt natuurlijk voorgevoel genoemd, zo'n beetje voelen in de toekomst, maar Mossbridge en de andere onderzoekers zijn niet zeker of mensen echt de toekomst aanvoelen. Volgens sommige wetenschappers is de abnormale anticiperende activiteit een fenomeen dat niet te verklaren valt met de huidige kennis van onze biologie, hoewel met betrekking tot recente kwantumbiologische bevindingen het fenomeen potentieel zinvol zou zijn.
hugo: We kunnen best wel meer sensoren hebben dan de 5 gekende zintuigen.
Maar onze ratio kan er de vinger (nog) niet op leggen.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 13-03-2014 8:42:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lm: Is er een strikte scheiding tussen hersenen en lichaam? Ik denk eerder dat er een scheiding is tussen bewust en onbewust. Dat het onbewuste deel van ons zijn eerder door heeft dat er iets veranderd in onze omgeving dan ons bewustzijn, is wel een prettige gedachte. Ik moet er niet aan denken dat de mens zich eerst bewust moet realiseren dat er iets niet klopt voor het in actie komt. Dan zijn we toch altijd grandioos te laat. Kijk naar reflexen, als we ons eerst moeten bedenken dat onze hand nu tegen de kachel ligt en dat die kachel heet is en dus dat het niet zo'n goed idee is om die hand daar te laten liggen en m dan pas terug trekken, dan lopen we massaal brandwonden op.
Don't take life so seriously, it's not like you're going to get out alive.
Op 13-03-2014 8:44:15 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: De mens heeft een veld om zich heen en als dat wordt verstoord dan merkt men dat onbeust.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 13-03-2014 9:30:52 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Danyel: De wetenschap heeft grote problemen met het fenomeen tijd. Kan ze niet mee omgaan. Er zijn hier en daar wat filosofen die zich ermee bezig houden, maar voor de rest omzeilen ze de tijd angstvallig. Ze zouden niet weten waar te beginnen.

Alan Watts zei ooit dat op aarde mensen groeien zoals aan een appelboom appels. Voor bewustzijn betekent dat dat mensen geen afzonderlijke bewustzijnen hebben maar een bewustzijn delen: dat van de aarde, die op haar beurt het bewustzijn van de zon is (die op haar beurt ... etc.). Er is dus eenheid in bewustzijn, maar de mensen leven in de illusie dat zij afzonderlijke wezens zijn. De eenheid wordt enkel onbewust gevoeld. Tijd is een product van bewustzijn, maar bestaat onbewust niet. Daar is alles één qua tijd en ruimte, en dus ook qua 'gebeurtenissen'.

Dat wat één is kent elke uithoek en dus initiatief van zichzelf. Althans, onbewust, want als je jezelf bewust wilt kennen neem je een omweg via begrippen en schema's. Onbewust komt tijd er niet aan te pas. Onbewust weet je dus al wat op bewust niveau 'waarschijnlijkheid' en 'initiatief' heet.

Sommige astrologen beweren daarom dat planeten en sterren niet dmv krachten op de mensen inwerken, maar dat de mensen en planeten en sterren op onbewust niveau één zijn. Astrologie is in die zin enkel het aflezen van het zelf aan de sterren. Net als koffiedikkijken ;-)

http://en.wikipedia.org/wiki/J._M._E._McTaggart

PS, overigens weet je brein ook eerder dan jezelf wat jij gaat doen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Libet#Volitional_acts_and_readiness_potential


(bericht gewijzigd op 13/3/2014 9:52)
Op 13-03-2014 9:46:53 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Soms als ik thuiskom heb ik een voorgevoel dat er een blauwe enveloppe in m'n brievenbus zit. Als dat dan het geval is ben ik teleurgesteld dat m'n voorgevoel klopt.
It's all a figment of imagination!
Op 13-03-2014 13:04:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: @Danyel
Ik denk dat je wetenschap niet moet verwarren met filosofie.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 13-03-2014 13:47:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: @ Curry, dat is nu precies het probleem. Wetenschappelijk kan je ons bestaan en zijn niet verklaren. We kunnen de processen proberen te bevatten (wetenschappelijk), er blijft een stukje wat we niet kunnen vatten.

Maar moet er eigenlijk wel een strikte scheiding zijn tussen tussen deze twee?

We zien dat de natuur het getal phi etaleert, maar hebben geen benul waarom dat dit gebeurt. Er zijn gebieden die je lastig kan meten met apparatuur, zoals emotie bij voorbeeld. Toch heel evident, maar nauwelijks wetenschappelijk te onderbouwen. Omdat het subjectief zou zijn en niet objectief. Maar ook hier geldt toch ook echt actie=- reactie. Als je iemand afsnauwt, kan je wat terug verwachten. Geen wetenschap nodig om dat te beseffen. De vraag zou hier niet moeten zijn welke hormonen dan ineens opspelen,maar welke energie niveaus elkaar beinvloeden; op welke manier, waarom en wanneer.

We moeten af van dat dogmatische "science" denken. En meer creatief nadenken over processen. We belemmeren ons teveel op deze manier. In hokjes denken is zooooo 20e eeuw. Toch doen we dit nog steeds te veel.

Noem het filosofie, noem het grenswetenschap, geef het een naam. Hier zitten er ook teveel die zichzelf beperken door niet verder te kijken dan hun neus lang is en dat is zonde. Zoek je eigen waarheid. Loop niet achter anderen aan en doe aan eigen waarheidsbevinding. Wat dat ook moge zijn. Toch?!

M.i. zou je dat zelfs meer kunnen stimuleren en aanmoedigen. In plaats van bekritiseren.

*Knuppel in hoenderhok gooit; feitelijk hebben we veel kennis en kunde al in ons, het moet er alleen nog uit gehaald worden.

(bericht gewijzigd op 13/3/2014 16:38)
Op 13-03-2014 16:30:38 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
psixty4:
Soms als ik thuiskom heb ik een voorgevoel dat er een blauwe enveloppe in m'n brievenbus zit. Als dat dan het geval is ben ik teleurgesteld dat m'n voorgevoel klopt.

Meer blauwe enveloppen = meer werk.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 13-03-2014 18:12:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime:
lm:
Is er een strikte scheiding tussen hersenen en lichaam? Ik denk eerder dat er een scheiding is tussen bewust en onbewust. Dat het onbewuste deel van ons zijn eerder door heeft dat er iets veranderd in onze omgeving dan ons bewustzijn, is wel een prettige gedachte. Ik moet er niet aan denken dat de mens zich eerst bewust moet realiseren dat er iets niet klopt voor het in actie komt. Dan zijn we toch altijd grandioos te laat. Kijk naar reflexen, als we ons eerst moeten bedenken dat onze hand nu tegen de kachel ligt en dat die kachel heet is en dus dat het niet zo'n goed idee is om die hand daar te laten liggen en m dan pas terug trekken, dan lopen we massaal brandwonden op.

Als je die zelfde hand onder een beton knipschaar legt, zal deze niet autom terug trekken...! Duidelijk verschil in direct kontact en geen kontact. Dat zijn dus 2 verschillende werelden. Ook voorspeldt de hand niet van tye voren, dat de kachel heet is, alleen op het moment dat de vingers dreigen te verbranden is er kontact met het hoofd centrum(!) teruggg. Dus iets zijn aankomen (voor uit zien) kunnen we niet! Jammer genoeg.......
Live kost Time
Op 13-03-2014 19:33:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
stoerecurry:
@Danyel
Ik denk dat je wetenschap niet moet verwarren met filosofie.


Dat is niet helemaal waar. Filosofie is normatieve en niet empirische wetenschap. Nu moet ik opletten hoe ik het formuleer, maar filosoferen is noodzaak om tot hypothesen te kunnen komen voor empirisch onderzoek. Het is a priori aan de overige wetenschap; wat niet zegt dat filosofie de uber wetenschap is ofzo (opletten dus).
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 13-03-2014 19:34:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Voorgevoel, daar geloof ik wel in.
De moeilijkheid is om het te onderscheiden van normale bezorgdheid. En van het zien van gevaar op basis van wat aannemelijk is en eerdere ervaringen.

Een anecdote; Als 17-jarige reed ik bromfiets, zonder helm. Ik had wel een helm, maar alleen voor 's winters, ze waren ook nog niet verplicht in 1970.
Die zomer stond ik op punt van vertrek, komt m'n vader naar me toe en zegt; "Joh, zet toch die helm op." Zoiets deed 'ie nooit!
Dus ik; "Oké.."
Op de Wittevrouwensingel in Utrecht draait een auto de weg op om te keren. Ik rij met 50 à 60 z'n portier binnen, m'n voorwiel zat geplet tegen het motorblok, álles was krom, en m'n helm had een deuk geslagen in z'n dakrand. Zelf had ik nagenoeg niks.

Dankzij dat voorgevoel van m'n pa leef ik dus nog.
Tot wederzijds genoegen.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 13-03-2014 22:38:44 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Veteo:
Voorgevoel, daar geloof ik wel in.
De moeilijkheid is om het te onderscheiden van normale bezorgdheid. En van het zien van gevaar op basis van wat aannemelijk is en eerdere ervaringen.

Een anecdote; Als 17-jarige reed ik bromfiets, zonder helm. Ik had wel een helm, maar alleen voor 's winters, ze waren ook nog niet verplicht in 1970.
Die zomer stond ik op punt van vertrek, komt m'n vader naar me toe en zegt; "Joh, zet toch die helm op." Zoiets deed 'ie nooit!
Dus ik; "Oké.."
Op de Wittevrouwensingel in Utrecht draait een auto de weg op om te keren. Ik rij met 50 à 60 z'n portier binnen, m'n voorwiel zat geplet tegen het motorblok, álles was krom, en m'n helm had een deuk geslagen in z'n dakrand. Zelf had ik nagenoeg niks.

Dankzij dat voorgevoel van m'n pa leef ik dus nog.
Tot wederzijds genoegen.

Ja, óf je reed nét een tikkeltje roekelozer omdat je immers toch een helm op had, en daardoor zag je die auto een fractie van een seconde te laat... Je geeft de opmerking van je pa achteraf betekenis. Als er niets gebeurd was, had je 'm wellicht niet eens onthouden.
Of is dat erg negatief gedacht van mij?
Is it electrickery?
Op 13-03-2014 22:47:40 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Voorgevoelens, self fulfilling prophecy, gedachten worden dingen, Akasha, het experimentator-effect, placebo... Zoek het grote verband.
Is it electrickery?
Op 13-03-2014 22:50:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lm:
lifetime:
lm:
Is er een strikte scheiding tussen hersenen en lichaam? Ik denk eerder dat er een scheiding is tussen bewust en onbewust. Dat het onbewuste deel van ons zijn eerder door heeft dat er iets veranderd in onze omgeving dan ons bewustzijn, is wel een prettige gedachte. Ik moet er niet aan denken dat de mens zich eerst bewust moet realiseren dat er iets niet klopt voor het in actie komt. Dan zijn we toch altijd grandioos te laat. Kijk naar reflexen, als we ons eerst moeten bedenken dat onze hand nu tegen de kachel ligt en dat die kachel heet is en dus dat het niet zo'n goed idee is om die hand daar te laten liggen en m dan pas terug trekken, dan lopen we massaal brandwonden op.

Als je die zelfde hand onder een beton knipschaar legt, zal deze niet autom terug trekken...! Duidelijk verschil in direct kontact en geen kontact. Dat zijn dus 2 verschillende werelden. Ook voorspeldt de hand niet van tye voren, dat de kachel heet is, alleen op het moment dat de vingers dreigen te verbranden is er kontact met het hoofd centrum(!) teruggg. Dus iets zijn aankomen (voor uit zien) kunnen we niet! Jammer genoeg.......


Ik wil ook niet beweren dat die hand het van te voren aan zag komen dat de kachel heet was. Het was meer een voorbeeld van ons onbewuste dat gelukkig voor een snellere handeling zorgt dan ons bewuste.
Don't take life so seriously, it's not like you're going to get out alive.
Op 13-03-2014 22:53:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
lifetime:
lm:
Is er een strikte scheiding tussen hersenen en lichaam? Ik denk eerder dat er een scheiding is tussen bewust en onbewust. Dat het onbewuste deel van ons zijn eerder door heeft dat er iets veranderd in onze omgeving dan ons bewustzijn, is wel een prettige gedachte. Ik moet er niet aan denken dat de mens zich eerst bewust moet realiseren dat er iets niet klopt voor het in actie komt. Dan zijn we toch altijd grandioos te laat. Kijk naar reflexen, als we ons eerst moeten bedenken dat onze hand nu tegen de kachel ligt en dat die kachel heet is en dus dat het niet zo'n goed idee is om die hand daar te laten liggen en m dan pas terug trekken, dan lopen we massaal brandwonden op.

Als je die zelfde hand onder een beton knipschaar legt, zal deze niet autom terug trekken...! Duidelijk verschil in direct kontact en geen kontact. Dat zijn dus 2 verschillende werelden. Ook voorspeldt de hand niet van tye voren, dat de kachel heet is, alleen op het moment dat de vingers dreigen te verbranden is er kontact met het hoofd centrum(!) teruggg. Dus iets zijn aankomen (voor uit zien) kunnen we niet! Jammer genoeg.......

Reflexen worden door de zgn reflexboog in het ruggemerg aangestuurd, daar komt in eerste instantie geen 'hoofd' bij. Leerde ik vroeger toch.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 13-03-2014 22:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Emie :
Voorgevoelens, self fulfilling prophecy, gedachten worden dingen, Akasha, het experimentator-effect, placebo... Zoek het grote verband.

Dat ja.
Toeval, toevallig, toe vallen.
Ik heb er nog meer in collectie, minder dramatisch, zeker zo ingrijpend.
En dan al die kleine dingetjes die je compleet ontgaan.
Het is subtiel, fluisterend, bescheiden en nooit dwingend van aard.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 13-03-2014 23:03:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Veteo:
Emie :
Voorgevoelens, self fulfilling prophecy, gedachten worden dingen, Akasha, het experimentator-effect, placebo... Zoek het grote verband.

Dat ja.
Toeval, toevallig, toe vallen.
Ik heb er nog meer in collectie, minder dramatisch, zeker zo ingrijpend.
En dan al die kleine dingetjes die je compleet ontgaan.
Het is subtiel, fluisterend, bescheiden en nooit dwingend van aard.

Het is altijd weer bijzonder als je ze wél opmerkt. Ja, natuurlijk vul je achteraf dingen in en/of geef je betekenissen aan dingen die misschien wel toeval zijn. Een beetje sceptisch/kritisch naar je eigen wensdenken kijken is gezond. Neemt niet weg dat het onbewuste constant bezig is om je bij te sturen, het juiste pad op. Of zoiets.
Is it electrickery?
Op 13-03-2014 23:17:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Emie :
Veteo:
Emie :
Voorgevoelens, self fulfilling prophecy, gedachten worden dingen, Akasha, het experimentator-effect, placebo... Zoek het grote verband.

Dat ja.
Toeval, toevallig, toe vallen.
Ik heb er nog meer in collectie, minder dramatisch, zeker zo ingrijpend.
En dan al die kleine dingetjes die je compleet ontgaan.
Het is subtiel, fluisterend, bescheiden en nooit dwingend van aard.

Het is altijd weer bijzonder als je ze wél opmerkt. Ja, natuurlijk vul je achteraf dingen in en/of geef je betekenissen aan dingen die misschien wel toeval zijn. Een beetje sceptisch/kritisch naar je eigen wensdenken kijken is gezond. Neemt niet weg dat het onbewuste constant bezig is om je bij te sturen, het juiste pad op. Of zoiets.

Het mooie van techneut zijn is dat je altijd wordt terechtgewezen door de techniek. Niks wensdenken, interpreteren of hopen. Techniek is genadeloos en uiterst concreet. Elk detail luistert nauw, volgens wetten en formules, geen enkele concessie is mogelijk. Techniek is stabiel en fundamenteel.

Wat een schitterend contrast met de wereld van het bewustzijn. Van wil, intentie en emotie. Van toeval, bestemming, lot. Van invloeden en interpretaties.

Rijm het maar. I love it.

Edit; Sorry als ik wat teveel contrastdenk, soms.
(bericht gewijzigd op 13/3/2014 23:59)
You don't know what you've got until it's gone...
Op 13-03-2014 23:48:11 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Veteo:

Edit; Sorry als ik wat teveel contrastdenk, soms.

De nieuwe F1 auto van Vettel heet: 'Suzie'.
Mijn voorgevoel zegt dat ze hem niet zoveel geluk gaat brengen als o.a. 'Randy Mandy', 'Kate's Dirty Little Sister' en 'Kinky Kylie'.
It's all a figment of imagination!
Op 14-03-2014 0:09:39 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Techniek is inderdaad mooi. Ik heb een blauwe maandag op de MTS gezeten, ik wilde de elektrotechniek in maar het bleek al snel toch niks voor mij. Ik ben te zeer een dromer: in plaats van formules gewoon uit te rekenen, probeerde ik te visualiseren hoe elektronen zich door het koper bewegen, ik zoomde veel te ver in en stelde er filosofische vragen bij. Dat was niet de bedoeling en ook die welhaast militaire machosfeer die er hing stond me tegen. Het bleef dus bij basiskennis en -vaardigheid en die komen nog best van pas. Ik kan met veel bewondering genieten van programma's als 'how it's made' (fabrieken in actie) en 'wheeler dealers' (autotechniek).
Is it electrickery?
Op 14-03-2014 0:09:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
chriske: ik zou iets willen uitdrukken rond angst in het verkeer...ik heb mijn auto vervangen door de fiets en ik word tegenwoordig wel moe van het vervelende gevoel overal ogen te moeten hebben...ik heb altijd het gevoel dat de autobestuurders toch zo gejaagd rondrijden en overal nog juist dat oranje licht meepakken om door te vlammen terwijl ik daar met mijn fietske vertrekkensklaar sta te wachten op het groen manneke met mijn voet op de pedaal om af te stoten...
mijn concentratie is echt altijd zo gespannen want dat verkeer creëert echt een grote angst in mij om niet overhoop gereden te worden ...
dus ergens gebruikt mijn systeem dat "voorvoelen" constant als ik onderweg ben, dit geeft mij absoluut geen vrolijk gevoel op de fiets.... en dan spreek ik nog niet over de putten en andere valkuilen die op mijn pad voorkomen en die ik ook moet voorvoelen...brrrrr
Change the being by being the change
Op 14-03-2014 7:46:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 14-03-2014 8:29:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
chriske: nagel op de kop hugo....en de fietster zij fietste voort
(bericht gewijzigd op 14/3/2014 10:3)
Change the being by being the change
Op 14-03-2014 10:03:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Toekomst gericht voorgevoel, computers die met enige zekerheid al een seconde of 5 kunnen voorspellen welke keuze je maakt tussen links of recht(oid), random number generators die opeens niet meer zo random zijn voor grote gebeurtenissen.. blijft vreemd allemaal
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 14-03-2014 12:07:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
experimentator: Misschien dat het onderbewustzijn verbonden is met een databank waarin alle gezamenlijke informatie en alle overtuigingen van alle mensen zijn opgeslagen. Dan zou de een weten wanneer de ander in beweging komt, of de ander zou op het idee gebracht worden door de overtuiging van de een. Op die manier weet je niet van tevoren dat de ander in beweging komt, maar je veroorzaakt het eigenlijk. Datzelfde kan natuurlijk ook gelden voor andere dingen, zoals de nummers op random number generators, die reageren op de overtuiging die je op dat moment hebt in combinatie met de aanwezige informatie die iets zegt over de waarschijnlijkheid van het resultaat.
Waarheden zijn illusies, waarvan men vergeten is dat ze illusies zijn.
Op 15-03-2014 21:20:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
hugo:
Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...

Als je denkt dat het veiliger is heb je mij nog nooit zien fietsen. Heb op 4 wielen al zo veel moeite om rechtop te blijven...
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-03-2014 21:31:34 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
DeSchaduw:
hugo:
Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...

Als je denkt dat het veiliger is heb je mij nog nooit zien fietsen. Heb op 4 wielen al zo veel moeite om rechtop te blijven...

Misschien moet je die gigantische bril van je dan eens na laten kijken
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 16-03-2014 12:54:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
stoerecurry:
DeSchaduw:
hugo:
Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...

Als je denkt dat het veiliger is heb je mij nog nooit zien fietsen. Heb op 4 wielen al zo veel moeite om rechtop te blijven...

Misschien moet je die gigantische bril van je dan eens na laten kijken

Waarschijnlijk kun jij er wel glazen voor slijpen
the more things change, the more they stay the same
Op 16-03-2014 12:59:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
michael:
stoerecurry:
DeSchaduw:
hugo:
Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...

Als je denkt dat het veiliger is heb je mij nog nooit zien fietsen. Heb op 4 wielen al zo veel moeite om rechtop te blijven...

Misschien moet je die gigantische bril van je dan eens na laten kijken

Waarschijnlijk kun jij er wel glazen voor slijpen

Glazen slijpen doen we niet, ik kan wel een mooi setje contactlensen voor hem maken...
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 16-03-2014 13:28:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
stoerecurry:
michael:
stoerecurry:
DeSchaduw:
hugo:
Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...

Als je denkt dat het veiliger is heb je mij nog nooit zien fietsen. Heb op 4 wielen al zo veel moeite om rechtop te blijven...

Misschien moet je die gigantische bril van je dan eens na laten kijken

Waarschijnlijk kun jij er wel glazen voor slijpen

Glazen slijpen doen we niet, ik kan wel een mooi setje contactlensen voor hem maken...

Wordt lastig, ik heb 2 glazen ogen
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 16-03-2014 13:39:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: Vandaar je ook in braille typt..
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 16-03-2014 14:27:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
DeSchaduw:
stoerecurry:
michael:
stoerecurry:
DeSchaduw:
hugo:
Dat zal iedere fietser wel hebben. Verkeer is helaas ook echt niet op maat van de fiets gemaakt.
Zou ook wel rustiger en veiliger zijn. Maar we hebben geen tijd...

Als je denkt dat het veiliger is heb je mij nog nooit zien fietsen. Heb op 4 wielen al zo veel moeite om rechtop te blijven...

Misschien moet je die gigantische bril van je dan eens na laten kijken

Waarschijnlijk kun jij er wel glazen voor slijpen

Glazen slijpen doen we niet, ik kan wel een mooi setje contactlensen voor hem maken...

Wordt lastig, ik heb 2 glazen ogen

Maar goed dat ze van glas zijn, anders kon je er niet doorheen kijken.

It's all a figment of imagination!
Op 16-03-2014 15:08:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden