Op dit moment is het nieuws vol van de kwestie Rusland-Oekraïne-Krim.
Rusland wil de Krim bij Rusland houden omdat de bevolking Russisch is en bij Rusland wil blijven.
Oekraíne zegt natuurlijk dat de Krim in hun land ligt dus bij Oekraïne behoort.
De hele wereld, nou ja, de Westerse wereld dan met Amerika en Europa voorop, staan op hun achterste poten vanwege het gegeven dat Rusland de Krim nu voor zichzelf op wil eisen.
Eigenlijk is dat voor een ieder die ook maar een beetje historische kennis heeft een enorme 'gotspe'.
Herinner u enkel maar de Falkland-oorlog eens. Dat betreft die eilandengroep bij Argentinië waar Britten wonen die bij Engeland willen blijven terwijl de Argentijnen zeggen dat het bij hun land behoort. Er werd een oorlog om uitgevochten en iedereen in de westerse wereld koos natuurlijk de kant van Engeland.
Spanje wil eigenlijk al geruime tijd Gibraltar terug maar dit wil ook maar niet lukken. Gibraltar ligt toch echt in Spanje, maar de Britten en de inwoners van Gibraltar willen dat het bij Engeland blijft.
En dan Ulster, oftewel Noord-Ierland. Het zelfde verhaal. Ieren willen hun Ulster terug, maar zelfs referenda blijven bepalen dat de inwoners - door slimme vormen van kolonisatie voor een flink deel Protestantse  Engelsen - liever bij Engeland blijven.
Na de eerste wereldoorlog (en ik meen ook na de tweede) wilde België Zeeuws-Vlaanderen terug hebben. Dat gebied ligt eigenlijk niet eens aan Nederland vast en de Ollanders hadden het enkel veroverd in de 80-jarige oorlog om zo te beletten dat de havenstad Antwerpen een te grote concurrent voor de havenstad Amsterdam zou worden.
Maar Nederland had het destijds al door kolonisatie vol weten te stoppen met allemaal Protestantse burgers die natuurlijk niet bij het overwegend katholieke België wilden behoren. Nederland verrekt het dus om Zeeuws-Vlaanderen ooit aan België  terug te geven (en kan daarom ook lekker nu voor een deel opdraaien voor de kosten van het uitdiepen van de Westerschelde).
                                ------------------------------------
Maar over wat hierboven staat zul je nu werkelijk NIEMAND horen. Maar wel dat de Russen de Krim willen behouden waar de inwoners Russisch zijn en die ook liever bij Rusland willen blijven. Want dat kan toch niet? Sancties moeten er volgen.
Moeten we ons nu eigenlijk niet enorm schamen? want een duidelijker voorbeeld van met verschillende maten meten kan ik zo gauw niet vinden.

Gio: Ik vind de Falklands, Gibraltar en Ulster niet zulke goede voorbeelden omdat deze gebieden staatkundig bij het Verenigd Koninkrijk horen en de meerderheid van de bevolking dat (blijkbaar) zo wil houden.

Kosovo is volgens mij een beter voorbeeld: daar is de staatkundige orde op de helling gezet. Kosovo hoort officieel bij (Christelijk) Servië maar de (Islamitische Albanese ) bewoners die een meerderheid vormen, kiezen voor autonomie of aansluiting bij Albanië. En het westen steunde dat.

De Krim hoort staatkundig bij Oekraïne maar de Russische bevolking die een meerderheid vormt wil autonomie of aansluiting bij Rusland. En nu doet het Westen opeens huilie, huilie.

En omdat de Russische bevolking van de Krim (die dus een meerderheid vormt) klaagde over onderdrukking door de Oekraïners kun je het misschien ook vergelijken met Syrië. Daar is de (meerderheid van de) bevolking ook opgestaan tegen het regime. En het Westen steunde ook dat. Maar nu de Russische bevolking van de Krim strijd tegen Oekraïne huilt het Westen opeens krokodillentranen.

Ik denk dat de Krim binnenkort Russisch is. Ik heb het idee dat Poetin en zijn minister van buitenlandse zaken dit potje geopolitiek schaken wel slim spelen.

@ Jean-Bob Ildanach
Uhh, wat Zeeland betreft: als je zó gaat doen willen wij België terug!!! http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_Revolutie

Laten we het dààr 'ns over hebben!!!

(bericht gewijzigd op 7/3/2014 9:39)
De oude Atheense filosofen zeiden het al: niet 'goden' maar natuurwetten geven de wereld vorm!
Op 07-03-2014 8:25:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Nu een appartementje in Yalta kopen, nu staat de roebel lekker laag.

It's all a figment of imagination!
Op 07-03-2014 8:30:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik schaam me behoorlijk voor de volksverraders om ons heen (met name verhofstad en van rompuy, maar net zo goed alle goedgelovige burgers die zich als een muur van leeghoofden opwerpen en alle relevante links naast zich neer leggen en dan notabene mij betichten van eenzijdig zijn), moet je eens de topic reeks over de crisis in oekraine op fokforum volgen, dan wil je echt met een raket naar mars vertrekken.
(bericht gewijzigd op 7/3/2014 9:25)
Op 07-03-2014 9:23:14 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: Dat wordt duur Gas de komende tijd... En nog meer aardbevingen in Groningen. We kunnen ons geen sancties veroorloven.

Ook het bevriezen van tegoeden van 'sommige Oekrainiers', ofwel het jatten van hun geld om dat vervolgens aan de oppositie te schenken, zal voor veel Westerlingen geen leuke gevolgen hebben. Bedank uw regering.
(bericht gewijzigd op 7/3/2014 9:26)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 07-03-2014 9:26:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Niets tegen discussie, zolang het bij verbaal geweld blijft.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 07-03-2014 9:28:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Triggernl: Nu laten de overheden van de westerse wereld zien hoe hypocriet en crimineel ze zijn. Inclusief het Nederlandse regime die de moordenaars steunen. Begin steeds meer kotsneigingen te krijgen van de Haagse terreur bende.
Op 07-03-2014 9:29:30 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: onze focus ligt trouwens op Ukraine, maar vergeet ook Venezuela niet:

"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 07-03-2014 9:29:33 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Danyel: Nederland moet zich gewoon bij Belgie aansluiten. Belgie bewijst dat een land geen regering nodig heeft. Ideaal. Plus het voordeel dat je de Belgen niet verstaat terwijl ze dezelfde taal spreken. Hoef je je nóch te ergeren aan 'anderstaligen' nóch aan het inhoudsloze gezwets van je medezombies.
Op 07-03-2014 10:05:09 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Danyel:
Nederland moet zich gewoon bij Belgie aansluiten. Belgie bewijst dat een land geen regering nodig heeft. Ideaal. Plus het voordeel dat je de Belgen niet verstaat terwijl ze dezelfde taal spreken. Hoef je je nóch te ergeren aan 'anderstaligen' nóch aan het inhoudsloze gezwets van je medezombies.

no thx.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/2/Verhofstadt-en-Van-Baalen-bewijzen-in-Kiev-het-gelijk-van-Moskou-1469122W/
Op 07-03-2014 10:22:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
eoi:
Ik schaam me behoorlijk voor de volksverraders om ons heen (met name verhofstad en van rompuy, maar net zo goed alle goedgelovige burgers die zich als een muur van leeghoofden opwerpen en alle relevante links naast zich neer leggen en dan notabene mij betichten van eenzijdig zijn), moet je eens de topic reeks over de crisis in oekraine op fokforum volgen, dan wil je echt met een raket naar mars vertrekken.

Je bent soms nogal eenzijdig in je zelfmedelijden....
Maar of het nou Verhofstad, van Rompuy,of Barosso is, ik kan er behoorlijk van Baalen
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 10:29:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lm: Volgens mij is het issue niet zozeer wat de Krim wil, maar dat Rusland met militaire middelen de Krim bezet wat staatkundig Oekraïens grondgebied is. Dat is een oorlogsdaad, en dat de wereld daar boos om wordt begrijp ik wel. Of de mensen op de Krim nu liever bij Rusland willen horen of niet, is niet het probleem. Dat is een diplomatiek op te lossen issue, zoals nu met een referendum etc al plaats vind. Het gaat om het militair binnenvallen van een ander land. En dat dan vervolgens VN-inspecteurs met bruut geweld het land uit gezet worden door Russische militairen die daar zelf geen donder te zoeken hebben, ook dat mag best verontwaardiging hebben vanuit het Westen.
Don't take life so seriously, it's not like you're going to get out alive.
Op 07-03-2014 10:31:38 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
lm:
Volgens mij is het issue niet zozeer wat de Krim wil, maar dat Rusland met militaire middelen de Krim bezet wat staatkundig Oekraïens grondgebied is. Dat is een oorlogsdaad, en dat de wereld daar boos om wordt begrijp ik wel. Of de mensen op de Krim nu liever bij Rusland willen horen of niet, is niet het probleem. Dat is een diplomatiek op te lossen issue, zoals nu met een referendum etc al plaats vind. Het gaat om het militair binnenvallen van een ander land. En dat dan vervolgens VN-inspecteurs met bruut geweld het land uit gezet worden door Russische militairen die daar zelf geen donder te zoeken hebben, ook dat mag best verontwaardiging hebben vanuit het Westen.

Wie zijn de internationale gemeenschap? Het westen? Over vat de VS en de NATO allemaal uitspoken in de wereld hoor je niemand. Daarbij vraag ik me af of dat referendum wel door de "internationale gemeenschap" gehonoreerd zal worden.
Wat hebben Verhofstad en van Baalen eigenlijk in Kiev te zoeken?
Het is gewoon weer een geo-politiek spelletje waar belangen worden uitgespeeld onder het mom van bescherming van de mensenrechten. Een beetje jammer.
Hypocrisie is het westen niet vreemd, een beetje kritiek van uit de bevolking kan geen kwaad denk ik.
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 11:04:32 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Dat het Westen de oppositie in de Oekraine heeft gefinancierd (Soros, NGO's etc) en de opstand heeft georganiseerd inclusief sluipschutters, facisten en ander tuig om Rusland te destabiliseren mag best de verontwaardiging in het Westen krijgen die het verdiend. Rusland was al heel boos over de raketten in Polen die daar tegen elke afspraak in zijn neergezet. De VS omsingelen de hele wereld. Maar natuurlijk uit pure goedheid om ons te verdedigen...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 07-03-2014 11:05:00 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Sluit me bij je gedachte aan, Im. Ook al zou de meerderheid Russisch zijn op de Krim, geeft dat militair Rusland dan het recht om op de grond op te eisen? Zou wat worden, dat bewoners van een etnische meerderheid gelijk de buurt opeisen waar ze wonen. Rusland voelt zich strategisch benadeeld wat betreft de toegevoegde waarde die de Krim kennelijk heeft. De bemoeienis van VS en EU is van gelijke aard, dus wat dat betreft geen haar beter. Maar duidelijk is dat de mensen (de Oekraïners) het spel mogen aanschouwen welke hier helemaal niet op zitten te wachten.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 07-03-2014 11:06:11 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
Och kom...:
Dat het Westen de oppositie in de Oekraine heeft gefinancierd (Soros, NGO's etc) en de opstand heeft georganiseerd inclusief sluipschutters, facisten en ander tuig om Rusland te destabiliseren mag best de verontwaardiging in het Westen krijgen die het verdiend. Rusland was al heel boos over de raketten in Polen die daar tegen elke afspraak in zijn neergezet. De VS omsingelen de hele wereld. Maar natuurlijk uit pure goedheid om ons te verdedigen...

the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 11:07:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: De Russische bezetting van de Krim is toegestaan. De Russische ambassadeur van de VN wijst op een langstaande overeenkomst die 25.000 Russische troepen toe staat.

Rusland heeft nu 16.000 troepen op de Krim.

en nog andere dingen die men in het Westen niet wil weten over de Krim:
http://rt.com/news/russian-troops-crimea-ukraine-816/
rt.com:
So here are the facts, numbers, and details of this long-standing (but rarely cited) deal:

1) The Black Sea Fleet has been disputed between Russia and Ukraine since the collapse of the Soviet Union back in 1991.

2) In 1997, the sides finally managed to find common ground and signed three agreements determining the fate of the military bases and vessels in Crimea. Two years later, in 1999, the Russian and Ukrainian parliaments ratified them. Russia has received 81.7 percent of the fleet’s ships after paying the Ukrainian government a compensation of US$526.5 million.

3) Moscow also annually writes off $97.75 million of Kiev’s debt for the right to use Ukrainian waters and radio frequency resources, and for the environmental impact caused by the Black Sea Fleet’s operations.

4) According to the initial agreement, the Russian Black Sea Fleet was to stay in Crimea until 2017, but the deal was later prolonged for another 25 years.

5) The 1997 deal allows the Russian navy to have up to 25,000 troops, 24 artillery systems with a caliber smaller than 100 mm, 132 armored vehicles, and 22 military planes on Ukrainian territory.

6) In compliance with those accords, there are currently five Russian naval units stationed in the port city of Sevastopol in the Crimean peninsula:

7) Besides the naval units, Moscow also has two airbases in Crimea, which are situated in the towns of Kacha and Gvardeysky.

The Russian coastal forces in Ukraine consist of the 1096th Separate Anti-Aircraft Missile Regiment in Sevastopol and the 810th Marine Brigade, which hosts around 2,000 marines. (Several other coastal units of the Black Sea Fleet are located in Russia’s Krasnodar Region, including the 11th Separate Coastal Missile Brigade in Anapa, the 382th Separate Marine Battalion, and a naval reconnaissance station in Temryuk).


http://voiceofrussia.com/news/2014_03_04/Russia-can-deploy-25-000-troops-in-Crimea-under-Black-Sea-Fleet-accord-4980/

Dus, Rusland staat in haar recht en de EU en de VS doen er alles aan om met leugens te beeldvormen. Zoals vaker.
(bericht gewijzigd op 7/3/2014 11:28)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 07-03-2014 11:12:06 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn:
michael:
lm:
Volgens mij is het issue niet zozeer wat de Krim wil, maar dat Rusland met militaire middelen de Krim bezet wat staatkundig Oekraïens grondgebied is. Dat is een oorlogsdaad, en dat de wereld daar boos om wordt begrijp ik wel. Of de mensen op de Krim nu liever bij Rusland willen horen of niet, is niet het probleem. Dat is een diplomatiek op te lossen issue, zoals nu met een referendum etc al plaats vind. Het gaat om het militair binnenvallen van een ander land. En dat dan vervolgens VN-inspecteurs met bruut geweld het land uit gezet worden door Russische militairen die daar zelf geen donder te zoeken hebben, ook dat mag best verontwaardiging hebben vanuit het Westen.

Wie zijn de internationale gemeenschap? Het westen? Over vat de VS en de NATO allemaal uitspoken in de wereld hoor je niemand. Daarbij vraag ik me af of dat referendum wel door de "internationale gemeenschap" gehonoreerd zal worden.
Wat hebben Verhofstad en van Baalen eigenlijk in Kiev te zoeken?
Het is gewoon weer een geo-politiek spelletje waar belangen worden uitgespeeld onder het mom van bescherming van de mensenrechten. Een beetje jammer.
Hypocrisie is het westen niet vreemd, een beetje kritiek van uit de bevolking kan geen kwaad denk ik.

Ach, Poetin ziet het oude Sovjetrijk uiteen vallen! En nu wil dat grote land Oekraïne zich ook nog aansluiten bij de EG, dat mag helemaal niet van Poetin die zelfs geen pubers als Pussy Riot hun ding laat doen!
Oekraïne wordt het niet gegund om bij de EG te gaan, waar er sinds 60jaar geen oorlog meer wordt gevoerd, dat kan je van het Poetinrijk niet zeggen!!
En nu komt de tegenwerping dat we mee zijn gaan vechten in Afghanistan en Servië etc. Wel, dat ze daar normaal doen!!!
De vrede herstellen met een beetje oorlog, is spijtig genoeg al nodig geweest. En dat is meestal de schuld van de dictators die in die landen de plak zwaaiden en godsdienstfanaten die niet kunnen samenleven!
En de Krim:
Op 07-03-2014 11:25:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn: ... afwachten wat het referendum brengt. En dan hopen dat zowel Oekraïne als Rusland de uitslag respecteren. Dat is de test van hun democratie-waardigheid.
Op 07-03-2014 11:26:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Ze doen nu ook heel normaal in Afghanistan, Irak, Syrie, Lybie en al die andere landen waar miljoenen mensen gedood zijn. Die hebben nu de Pax Americani. Dat die landen ontwricht zijn, enorm lijden is veroorzaakt, is terecht gezien onze morele overwicht. Lang leve het militaire complex die plot en oorlog stookt. Lang leve brave onbenullen die dat steunen. Lang leve big brother die toeziet dat wij wel de slaven worden die we verdienen te zijn.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 07-03-2014 11:35:39 | Kudos: 7 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gio:
lm:
Volgens mij is het issue niet zozeer wat de Krim wil, maar dat Rusland met militaire middelen de Krim bezet wat staatkundig Oekraïens grondgebied is. Dat is een oorlogsdaad, en dat de wereld daar boos om wordt begrijp ik wel. Of de mensen op de Krim nu liever bij Rusland willen horen of niet, is niet het probleem. Dat is een diplomatiek op te lossen issue, zoals nu met een referendum etc al plaats vind. Het gaat om het militair binnenvallen van een ander land. En dat dan vervolgens VN-inspecteurs met bruut geweld het land uit gezet worden door Russische militairen die daar zelf geen donder te zoeken hebben, ook dat mag best verontwaardiging hebben vanuit het Westen.


Rusland heeft ontkend dat ze extra troepen naar de Krim hebben gebracht; de 'Russische troepen' die de Oekraïners binnen hun kazernes dwongen, etc. waren volgens Poetin Russisch-Oekraïnse 'zelfverdediging'-milities.

Ze hadden volgens mij inderdaad geen Russische insignes etc.

(bericht gewijzigd op 7/3/2014 11:43)
De oude Atheense filosofen zeiden het al: niet 'goden' maar natuurwetten geven de wereld vorm!
Op 07-03-2014 11:41:36 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael: @Satijn

Je hebt wel veel vertrouwen in de media, of ben je in de genoemde landen gaan kijken hoe "normaal" ze zich daar gedragen? Ik vind het erg kort doorvde bocht wat je zegt.
Putin is gegarandeerd geen lieverdje, maar onze grote leiders zijn dat zeker ook niet.
Vrede brengen met oorlog komt wel erg bekend voor uit 1984 (George Orwell), meestal helpt alleen om belangen veilig te stellen imho.
We zullen zien of dat referendum serieus genomen gaat worden, ik ben erg benieuwd.
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 11:46:56 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn:
Och kom...:
Ze doen nu ook heel normaal in Afghanistan, Irak, Syrie, Lybie en al die andere landen waar miljoenen mensen gedood zijn. Die hebben nu de Pax Americani. Dat die landen ontwricht zijn, enorm lijden is veroorzaakt, is terecht gezien onze morele overwicht. Lang leve het militaire complex die plot en oorlog stookt. Lang leve brave onbenullen die dat steunen. Lang leve big brother die toeziet dat wij wel de slaven worden die we verdienen te zijn.

De Amerikanen maken er meestal een zootje van. Maar hier wordt die gangster van een Poetin gewoonweg verdedigd , terwijl die een even grote expansiedrift heeft als de Amerikanen. De pot en de ketel.
PS: deze brave onbenul heeft nog nooit enige oorlog gesteund, ook al denk je dat uit mijn reactie te moeten halen.
Op 07-03-2014 11:48:54 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
satijn:
Och kom...:
Ze doen nu ook heel normaal in Afghanistan, Irak, Syrie, Lybie en al die andere landen waar miljoenen mensen gedood zijn. Die hebben nu de Pax Americani. Dat die landen ontwricht zijn, enorm lijden is veroorzaakt, is terecht gezien onze morele overwicht. Lang leve het militaire complex die plot en oorlog stookt. Lang leve brave onbenullen die dat steunen. Lang leve big brother die toeziet dat wij wel de slaven worden die we verdienen te zijn.

De Amerikanen maken er meestal een zootje van.


Klopt

Satijn:
Maar hier wordt die gangster van een Poetin gewoonweg verdedigd , terwijl die een even grote expansiedrift heeft als de Amerikanen. De pot en de ketel.
PS: deze brave onbenul heeft nog nooit enige oorlog gesteund, ook al denk je dat uit mijn reactie te moeten halen.


Niet anders dan holle retoriek.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 07-03-2014 11:50:34 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn:
michael:
@Satijn

Je hebt wel veel vertrouwen in de media, of ben je in de genoemde landen gaan kijken hoe "normaal" ze zich daar gedragen? Ik vind het erg kort doorvde bocht wat je zegt.
Putin is gegarandeerd geen lieverdje, maar onze grote leiders zijn dat zeker ook niet.
Vrede brengen met oorlog komt wel erg bekend voor uit 1984 (George Orwell), meestal helpt alleen om belangen veilig te stellen imho.
We zullen zien of dat referendum serieus genomen gaat worden, ik ben erg benieuwd.

Ik heb amper vertrouwen in de media, wel in getuigenissen van mensen die daar wonen, in de Krim in dit geval bvb.
Met 'Normaal' bedoel ik : democratie, geen onderdrukking van bevolkingsgroepen, etc.etc.
En ja , we worden geleefd, big brother en de rest. Dat is een ander lijden dat we ondergaan zonder het te beseffen.
Op 07-03-2014 11:55:27 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn:
Jack:
satijn:
Och kom...:
Ze doen nu ook heel normaal in Afghanistan, Irak, Syrie, Lybie en al die andere landen waar miljoenen mensen gedood zijn. Die hebben nu de Pax Americani. Dat die landen ontwricht zijn, enorm lijden is veroorzaakt, is terecht gezien onze morele overwicht. Lang leve het militaire complex die plot en oorlog stookt. Lang leve brave onbenullen die dat steunen. Lang leve big brother die toeziet dat wij wel de slaven worden die we verdienen te zijn.

De Amerikanen maken er meestal een zootje van.


Klopt

Satijn:
Maar hier wordt die gangster van een Poetin gewoonweg verdedigd , terwijl die een even grote expansiedrift heeft als de Amerikanen. De pot en de ketel.
PS: deze brave onbenul heeft nog nooit enige oorlog gesteund, ook al denk je dat uit mijn reactie te moeten halen.


Niet anders dan holle retoriek.

Bedankt.
Ze gewoon geen van beiden oprecht, eerlijk, rechtvaardig of wat dan ook, maar dit zijn uitspraken die niets betekenen natuurlijk!
Op 07-03-2014 11:58:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
satijn:
Ik heb amper vertrouwen in de media, wel in getuigenissen van mensen die daar wonen, in de Krim in dit geval bvb.


Via wie verneem je die getuigenissen?
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 07-03-2014 11:58:50 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
Jack:
satijn:
Och kom...:
Ze doen nu ook heel normaal in Afghanistan, Irak, Syrie, Lybie en al die andere landen waar miljoenen mensen gedood zijn. Die hebben nu de Pax Americani. Dat die landen ontwricht zijn, enorm lijden is veroorzaakt, is terecht gezien onze morele overwicht. Lang leve het militaire complex die plot en oorlog stookt. Lang leve brave onbenullen die dat steunen. Lang leve big brother die toeziet dat wij wel de slaven worden die we verdienen te zijn.

De Amerikanen maken er meestal een zootje van.


Klopt

Satijn:
Maar hier wordt die gangster van een Poetin gewoonweg verdedigd , terwijl die een even grote expansiedrift heeft als de Amerikanen. De pot en de ketel.
PS: deze brave onbenul heeft nog nooit enige oorlog gesteund, ook al denk je dat uit mijn reactie te moeten halen.


Niet anders dan holle retoriek.

Russia Today is ook niet echt neutraal ofzo......
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 12:02:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lm: Ohohoh, wat een wantrouwen in de wereld hier op GW! In politiek, in internationale organisaties, in media, in alles. Ik kan me niet voorstellen dat het leven daar leuker van wordt...
Don't take life so seriously, it's not like you're going to get out alive.
Op 07-03-2014 12:04:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
lm:
Ohohoh, wat een wantrouwen in de wereld hier op GW! In politiek, in internationale organisaties, in media, in alles. Ik kan me niet voorstellen dat het leven daar leuker van wordt...

Een kritische blik kan geen kwaad toch? Naiviteit kan ook vervelend zijn. Maar er is heel veel moois in de wereld, en het leven is zeker ook leuk! Jammer dat je daar zo weinig van terug ziet in de media.
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 12:23:42 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gordon Freeman: Zolang de EU en Amerika samenspannen tegen Rusland door de grenzen van het raketschild te verleggen en de nucleaire wapens steeds dichter bij Rusland plaatsen kan ik de Russische kant wel begrijpen. Niet dat ik het daarmee wil goedpraten, maar ik begrijp de situatie.

Ik heb al eerder gezegd dat de koude oorlog nooit is afgelopen, alleen maar groter is geworden met meer landen, wanneer beseffen Amerika en Europa nou eens dat een hoop mensen de machtspelletjes wel degelijk doorhebben en het zat zijn.

Of de Krim nou bij Rusland of de EU wil horen, genaaid zijn ze toch wel aangezien allebei extremen zijn die allebei eigenbelang van een kleine groep financiele elitairen onder lobbies voorop stellen.
Quis custodiet ipsos custodes?
Op 07-03-2014 12:24:03 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
satijn:
michael:
@Satijn

Je hebt wel veel vertrouwen in de media, of ben je in de genoemde landen gaan kijken hoe "normaal" ze zich daar gedragen? Ik vind het erg kort doorvde bocht wat je zegt.
Putin is gegarandeerd geen lieverdje, maar onze grote leiders zijn dat zeker ook niet.
Vrede brengen met oorlog komt wel erg bekend voor uit 1984 (George Orwell), meestal helpt alleen om belangen veilig te stellen imho.
We zullen zien of dat referendum serieus genomen gaat worden, ik ben erg benieuwd.

Ik heb amper vertrouwen in de media, wel in getuigenissen van mensen die daar wonen, in de Krim in dit geval bvb.
Met 'Normaal' bedoel ik : democratie, geen onderdrukking van bevolkingsgroepen, etc.etc.
En ja , we worden geleefd, big brother en de rest. Dat is een ander lijden dat we ondergaan zonder het te beseffen.

Wat getuigen die mensen uit de Krim? Lijkt me zeer interessant.
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 12:41:55 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
Gordon Freeman:
Zolang de EU en Amerika samenspannen tegen Rusland door de grenzen van het raketschild te verleggen en de nucleaire wapens steeds dichter bij Rusland plaatsen kan ik de Russische kant wel begrijpen. Niet dat ik het daarmee wil goedpraten, maar ik begrijp de situatie.

Ik heb al eerder gezegd dat de koude oorlog nooit is afgelopen, alleen maar groter is geworden met meer landen, wanneer beseffen Amerika en Europa nou eens dat een hoop mensen de machtspelletjes wel degelijk doorhebben en het zat zijn.

Of de Krim nou bij Rusland of de EU wil horen, genaaid zijn ze toch wel aangezien allebei extremen zijn die allebei eigenbelang van een kleine groep financiele elitairen onder lobbies voorop stellen.

De mensen in Ukraine zijn gewoon het kind van de rekening.
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 12:43:10 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Och kom...:
Dat het Westen de oppositie in de Oekraine heeft gefinancierd (Soros, NGO's etc) en de opstand heeft georganiseerd inclusief sluipschutters, facisten en ander tuig om Rusland te destabiliseren mag best de verontwaardiging in het Westen krijgen die het verdiend. Rusland was al heel boos over de raketten in Polen die daar tegen elke afspraak in zijn neergezet. De VS omsingelen de hele wereld. Maar natuurlijk uit pure goedheid om ons te verdedigen...


Das de illusie die beiden 'grote' jongens op de wereldkaart uitspelen. Zowel de VS als Rusland (althans de mannetjes die menen deze staten te vertegenwoordigen) voeren het toneelstuk op dat ze het beste met de wereld voor hebben, zolang het maar iets oplevert. Zo gaat het
al sinds de VS (en de voormalige Russische federatie) op de kaart vorm heeft gekregen.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 07-03-2014 12:49:53 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
lm:
Ohohoh, wat een wantrouwen in de wereld hier op GW! In politiek, in internationale organisaties, in media, in alles. Ik kan me niet voorstellen dat het leven daar leuker van wordt...


Is het wantrouwen of is het bewust kijken naar wat gebeurd? Het leven wordt hooguit anders als je uitzoomt en bekijkt op welke wijze staatsinrichting plaats heeft en op welke manieren daar invloed op wordt uitgeoefend. Ik volg absoluut nieuws, maar stel mezelf wel de vraag en ga op onderzoek uit. Wat wordt er verteld en waarop is dat gebaseerd? Buiten de gebaande paden blijken er absoluut leuke dingen te liggen welke niets te maken hebben met de maatschappelijke vorming waarin velen zijn verzeild raken. Kijk verder en aanschouw het toneelspel dat het leven openbaart.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 07-03-2014 12:59:36 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
lm:
Ohohoh, wat een wantrouwen in de wereld hier op GW! In politiek, in internationale organisaties, in media, in alles. Ik kan me niet voorstellen dat het leven daar leuker van wordt...

Het probleem is dat je afsluiten van tyrannie niet inhoud dat tyrannie geen invloed heeft op de wereld om je heen en je leven wel degelijk kan verneuken, alleen heb je er minder invloed op dan wanneer je weet wie waar achter zit.
Op 07-03-2014 13:22:31 | Kudos: 9 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
lm:
Ohohoh, wat een wantrouwen in de wereld hier op GW! In politiek, in internationale organisaties, in media, in alles. Ik kan me niet voorstellen dat het leven daar leuker van wordt...

Er moet altijd plaats zijn voor beterschap.
Op 07-03-2014 14:34:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Obama is niet zwart.
Poetin niet wit.

Laat die Oekraïners en Krimmers maar samen overleggen en praten.
Waar moeien de anderen zich mee?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 07-03-2014 15:47:25 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
hugo:
Obama is niet zwart.
Poetin niet wit.

Laat die Oekraïners en Krimmers maar samen overleggen en praten.
Waar moeien de anderen zich mee?

the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 16:18:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
lm:
Volgens mij is het issue niet zozeer wat de Krim wil, maar dat Rusland met militaire middelen de Krim bezet wat staatkundig Oekraïens grondgebied is. Dat is een oorlogsdaad, en dat de wereld daar boos om wordt begrijp ik wel. Of de mensen op de Krim nu liever bij Rusland willen horen of niet, is niet het probleem. Dat is een diplomatiek op te lossen issue, zoals nu met een referendum etc al plaats vind. Het gaat om het militair binnenvallen van een ander land. En dat dan vervolgens VN-inspecteurs met bruut geweld het land uit gezet worden door Russische militairen die daar zelf geen donder te zoeken hebben, ook dat mag best verontwaardiging hebben vanuit het Westen.

Die veronderstelling van binnenvallen is al onjuist. Die militairen waren er al en al vanaf het begin van het bestaan van het jonge land Oekraine,dat daarvoor tot Rusland behoorde.
Op 07-03-2014 16:32:33 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ioannes: Ik vermoed dat het om invloedsferen gaat, tijdens de koude oorlog was het simpel, oost europa Sovjet, west europa Us. Door het uiteenvallen v van de sovjet unie is het evenwicht verstoord. Eigenlijk gaat het om het zoeken naar een evenwicht. Enerzijds vind ik dat het westen een gevaarlijk spel speelt in de vergroting van haar invloedssferen, anderzijds heeft Rusland boter op haar hoofd door de eigen belangen te beschermen. Het zou een veel meer grotere rol moeten spelen in economisch en politiek opzicht en niet alleen in de regio van Oekraine. Ze zijn nu alleen primus inter pares. En eisen heel veel, maar geven weinig.
(bericht gewijzigd op 7/3/2014 16:57)
Op 07-03-2014 16:56:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Precies, zijn oud en wijs genoeg toch? Maar ja, dat is niet waar het altijd om draait op de achtergrond...
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 07-03-2014 16:57:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael: Het conflict is oud, maar de wijsheid is ver te zoeken
the more things change, the more they stay the same
Op 07-03-2014 18:11:13 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marco v.:
lm:
Volgens mij is het issue niet zozeer wat de Krim wil, maar dat Rusland met militaire middelen de Krim bezet wat staatkundig Oekraïens grondgebied is. Dat is een oorlogsdaad, en dat de wereld daar boos om wordt begrijp ik wel. Of de mensen op de Krim nu liever bij Rusland willen horen of niet, is niet het probleem. Dat is een diplomatiek op te lossen issue, zoals nu met een referendum etc al plaats vind. Het gaat om het militair binnenvallen van een ander land. En dat dan vervolgens VN-inspecteurs met bruut geweld het land uit gezet worden door Russische militairen die daar zelf geen donder te zoeken hebben, ook dat mag best verontwaardiging hebben vanuit het Westen.


Helemaal mee eens, diplomatie i.p.v. binnenvallen met geweld. Er hoeft maar iets fout te gaan en het kost veel mensenlevens.

De redenen door de russen aangevoerd zijn naar mijn mening te verwaarlozen, zwak tot geen bewijs van feiten waarop zij denken het recht te hebben (en te moeten) binnenvallen.
Op 07-03-2014 19:34:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Wat we er ook allemaal van vinden, het zal de Russen worst wezen
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 07-03-2014 19:37:32 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Wat Zeeuws-Vlaanderen betreft: de Belgen willen (natuurlijk) niet opdraaien voor een hoop protestantse Nederlanders. Dan maar de uitdieping van de Westerschelde, daar hebben we wél iets aan en het is voor de verandering eens geen religieuze kwestie .

En als de mensen die op/in de Krim leven persé Russen willen zijn, dat ze dan in Rusland gaan wonen. Maar nee, hun schiereilandje, ook al ligt dat in Oekraine, daar willen ze niet weg.

"Ne mens kan niet alles hebben".
Zeker niet in Rusland. Of België. Of Zeeuws-Vlaanderen.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 07-03-2014 19:47:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
lm:
Ohohoh, wat een wantrouwen in de wereld hier op GW! In politiek, in internationale organisaties, in media, in alles. Ik kan me niet voorstellen dat het leven daar leuker van wordt...

Nee, dat doet het ook niet.
Maar we moeten realisten blijven en ons niks (laten) wijsmaken.
Life sucks.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 07-03-2014 19:49:08 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Ik vind de situatie in de Krim wel wat weg hebben van de situatie van een kind met gescheiden ouders. Vroeger tijdens de Sovjetperiode waren moederland Ukraine en Vaderland Rusland nog getrouwd en had het kindje Krim niets te klagen.

Na de scheiding bleef het kindje Krim bij moeder Ukraine, en vader Rusland had een goede bezoekregeling, tot zo ver alles oké.

Op dit moment is moeder Ukraine een beetje van het padje af en loopt te flirten met vreemde mannen zoals dat machofiguur USA en die wannabe EU. Dat kan Krim niet zo waarderen en zoekt nu steun bij vader Rusland.

It's all a figment of imagination!
Op 07-03-2014 20:25:23 | Kudos: 11 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Qvic: Ik blijft het een briljante en een strategische zet van Rusland vinden. Oekraïne met een staatsgreep door de NATO/VN de EU binnen loodsen wordt door de reguliere media als iets van zelf sprekendheid genoemd, want dat wilden de inwoners toch zo graag. Dat Rusland de Krim en hun marinebase direct veilig stelde, hadden ze niet verwacht. Nu ze sancties tegen Rusland willen, laten ze hiermee blijken hoe dom en hypocriet de machthebbers van de EU en Amerika nu eigenlijk zijn. Als Rusland het zou willen, vagen ze militair gezien Oekraïne zo van de kaart en daarmee ook de NATO. Op economisch vlak kan Rusland de handel tussen de EU plat leggen. Daarmee gaat ook Duitse en Nederlandse economie failliet en daarmee eigenlijk ook heel de EU op termijn. Daarbij heeft Rusland nog een machtig wapen n.l. "gas" Zonder deze energie gaat ook de EU al failliet. Dus welke sanctie willen ze überhaupt stellen. Daaruit blijkt de dommigheid van de EU. Het enige wat de EU nog rest is het accepteren, dat zij niet de Krim erbij krijgen. Maar ik zelf verwacht dat de hebberigheid en de arrogantie van de EU Rusland blijft treiteren, totdat Rusland het zat is. En dan heeft de EU, maar ook Amerika een heel groot probleem, die zijn weerga overtreft.
De waarheid is overal zichtbaar en toch ziet bijna niemand dit.
Op 07-03-2014 21:24:46 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Rusland lacht zich rot om deze "sancties". Waar gaat het helemaal over? Een verdrag over visum-vrij reizen waar al 10 jaar over wordt gepraat en wat ook zonder dit nog wel 5 jaar zal duren.
En onderhandelingen over een nieuw handelsverdrag waar het oude voorlopig nog doorloopt.
De Oekraiense premier was niet voor niets nogal negatief over het besluit.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 07-03-2014 21:45:09 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
psixty4:
Ik vind de situatie in de Krim wel wat weg hebben van de situatie van een kind met gescheiden ouders. Vroeger tijdens de Sovjetperiode waren moederland Ukraine en Vaderland Rusland nog getrouwd en had het kindje Krim niets te klagen.

Na de scheiding bleef het kindje Krim bij moeder Ukraine, en vader Rusland had een goede bezoekregeling, tot zo ver alles oké.

Op dit moment is moeder Ukraine een beetje van het padje af en loopt te flirten met vreemde mannen zoals dat machofiguur USA en die wannabe EU. Dat kan Krim niet zo waarderen en zoekt nu steun bij vader Rusland.


Heel mooi gesproken psixty4.
Het gaat tenslotte om het gevoel en de cultuur en waar je je bij thuis voelt, en niet om regeltjes en wetten, of de dwang van 'democratie'.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 07-03-2014 21:46:51 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 07-03-2014 23:17:51 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: En nu wil de factie ultra rechts waar zelfs svoboda negatief over is het krim aanvallen, ondertussen zie je niks dan eenzijdige propaganda op de nederlandse nieuwsuitzendingen, veel kinderen en vrouwen laten zien die heel heel bang zijn en de arme 20 tataren die bang achter de ramen zitten.

Nogsteeds word elke persoon in het krim dat beweegt 'een rus' genoemd en trommelt de USA USA USA USA hard op de oorlogs trommels, canada gaat er zelfs in mee door russen uit te zetten en heel europa staat te spugen en schelden op poetin.

Ben ik in een gealterneerd universum wakker geworden of wat, is iedereen werkelijk compleet geschift opeens? Ze kunnen net zo goed direct alle atoombommen ter wereld in de aardkern proppen als ze hiermee doorgaan.

Het is echt alsof de hele westerse wereld een godverdomde buitenaardse worm in hun hersenen heeft als parasiet die haar compleet suicidaal maakt..
Op 07-03-2014 23:29:38 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: De Amerikaanse cultuur is gebaseerd op dualiteit. Het probleem voor Amerikanen is altijd het ontbreken van een vijand, want als die er niet is gaan ze onderling los op elkaar.
Aangezien Osama Bin Laden te onzichtbaar was, is die afgevoerd. Daarna werd het lastig. Noord Korea neemt zelfs niemand in Amerika serieus als vijand, Iran ook al niet. De Arabische lente heeft nog geen nieuwe boze dictators voortgebracht, Assad lacht Amerika vierkant uit en Chavez is de pijp uit.
Kortom dit is een geschenk uit te hemel om Rusland weer als vanouds de grote boze vijand te maken.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 07-03-2014 23:42:55 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Goed geschreven artikel, tja... ook weer een geval van de geschiedenis herhaald zich.
(bericht gewijzigd op 8/3/2014 5:0)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 08-03-2014 4:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Wan: Ik denk dan ongeveer hetzelfde en ben blij dat ik niet de enige ben. Wel ontzettend verbaasd over het feit dat het dan LIJKT of de leiders van EU en VS van toeten noch blazen weten. Moet ik ze mailen denk ik dan.. Maar het zal toch niet dat ze niks weten..
Ze zullen wellicht belangen hebben, en daar een WO 3-tje voor willen riskeren en dus dom blijven wijzen en blaten.
Op 08-03-2014 9:13:00 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Wan:
Ik denk dan ongeveer hetzelfde en ben blij dat ik niet de enige ben. Wel ontzettend verbaasd over het feit dat het dan LIJKT of de leiders van EU en VS van toeten noch blazen weten. Moet ik ze mailen denk ik dan.. Maar het zal toch niet dat ze niks weten..
Ze zullen wellicht belangen hebben, en daar een WO 3-tje voor willen riskeren en dus dom blijven wijzen en blaten.

Waar ik het probleem zie is de rol van de media. In de EU en de VS zijn de media gewend om overal de deur plat te lopen en uitspraken te vragen over de situatie. Zals we vorig jaar bij de zaak in Syrie al zagen wordt elke uitspraak in de gaten gehouden en kan er pijlsneil op worden gereageerd door Rusland.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 10:23:17 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
DeSchaduw:
Noord Korea neemt zelfs niemand in Amerika serieus als vijand

Ehhhhhh????
DeSchaduw:
Iran ook al niet.

Ehhhhhh????
DeSchaduw:
De Arabische lente heeft nog geen nieuwe boze dictators voortgebracht

Ehhhhhh????
DeSchaduw:
Kortom dit is een geschenk uit te hemel om Rusland weer als vanouds de grote boze vijand te maken.

Ehhhhhh????

Kortom wat heb jij in godsnaam gerookt?, moet sterk spul zijn
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 08-03-2014 10:47:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Sinbad:
DeSchaduw:
Noord Korea neemt zelfs niemand in Amerika serieus als vijand

Ehhhhhh????
DeSchaduw:
Iran ook al niet.

Ehhhhhh????
DeSchaduw:
De Arabische lente heeft nog geen nieuwe boze dictators voortgebracht

Ehhhhhh????
DeSchaduw:
Kortom dit is een geschenk uit te hemel om Rusland weer als vanouds de grote boze vijand te maken.

Ehhhhhh????

Kortom wat heb jij in godsnaam gerookt?, moet sterk spul zijn

Jij kent Amerikanen die denken dat Noord Korea of Iran een kans maken mochten zij besluiten om Amerika aan te vallen?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 10:53:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mac-danger: Ik ben tot 9/11 heel pro USA geweest.
Nu zie ik in dat de USA de agressor is, en als gaat kijken hoe ze het nieuws brengen zie je dat.
In het nieuws staat bv 'invasie krim' terwijl de Russen dat doen zonder geweld, als de USA dat deden waren er ondertussen duizenden doden.
Op 08-03-2014 11:35:29 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: @DeSchaduw
Noord Korea is zeker vervelend, ze hebben oud spul maar wel heeeeel veeeeel, b.v. ze hebben zoveel ouderwetse artillerie alleen die al uitschakelen kost meer dan ze aan speciale bommen hebben, tevens is veel Noord-Koreaans materieel zo ouderwets dat de moderene ''zoektechniek'' er vaak niet op werkt. Het materieel wat het Koreaanse materieel moet uitschakelen is soms een factor 1.000 duurder!! Zeeer oneconomisch
Noord-Korea uitschakelen zal veel tijd en geld kosten aan dure bommen en raketten om oude meuk uit te schakkelen. Het Amerikaanse volk zit niet te wachten hoe hun Ferrari in de prak wordt gereden in een race met een Volkswagen Kever.
Iran..maakt zeker een kans, was dat niet het geval dan was het al zeker en vast ala Irak & Afghanistan onder de voet gelopen.
Iran heeft een groot en modern leger, de bevolking is nog steeds grotendeels pro-islamitische revolutie, het is jong, enthousiast, fanatiek en hoog opgeleid, zeker en vast meer bereid zijn leven te geven voor de zaak dan ieder willekeurige Amerikaan.
De gemiddelde Iranees is qua Fanatiekisme, trainig en opleiding een meerdere aan een Amerikaanse soldaat, In geval van oorlog kan de Iraanse regering binnen enkele dagen een veelvoud aan goed getrainde militaire/militieleden klaar hebben staan dan de Amerikanen hebben, het zou een nachtmerrie zijn voor de Amerikanen en de kans dat ze winnen is relatief klein, Had Obama ook maar de kleinste gedachte een kans te maken dan had hij het allang gedaan.
De Arasbische lente heeft al een vreselijke dictator voortgebracht, de militaire machthebbers van Egypthe hebben een democratisch gekozen regering met een staatsgreep omvergegooid en de aanhangers zonder proces in de gevangenis gegooid.
Het laatse waar Amerika op zit te wachten is een 3de wereld oorlog met Rusland, hun economie kan het simpelweg niet meer aan, als China partij kiest is het zeker klaar en het volk is oorlogmoe.
Ofwel alles wat je hierboven beweerde is mijnsinziens dus slecht onderbouwde kul
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 08-03-2014 11:45:14 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Je snapt het niet. Het gaat er niet om of Amerika een oorlog tegen het land makkelijk zou kunnen winnen, of zelfs maar beginnen.
Het gaat er om of het land als zij een oorlog beginnen een bedreiging kan vormen voor de Amerikaan in de straat.
Noord Korea komt niet verder als Zuid Korea, en Iran komt met veel moeite tot in Israel. Dat maakt geen indruk op Amerikanen.
Rusland is daar een heel ander verhaal. Amerika wil geen oorlog, maar wil dat mensen zich druk maken over een vijand die sterk genoeg is om een oorlog te beginnen die ook in Amerika gevoeld kan worden.
Waarom? Omdat als Amerikanen van buiten bedreigd worden zij zich als een eenheid opstellen, terwijl zonder bedreiging zij de aandacht richten op de niet onaanzienlijke problemen in eigen land.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 12:15:49 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: @Sindbad,

Van Noord-Korea heeft niemand last. Dat het land zich tot de tanden heeft bewapend heeft alles te maken met het feit dat het officieel nog steeds in staat van oorlog is én de dreiging voortduurt. Dat Noord-Korea niet met kernwapens is vernietigd (zoals Douglas McArthur wilde) is te danken aan een voorzichtige president Eisenhower. De voortdurende staat van oorlog houdt een militaire dictatuur in stand en de VS is kennelijk niet in staat of niet van zins om daarin verandering aan te brengen door de oorlog officieel te beëindigen.

Iran is zo'n beetje hetzelfde verhaal. Sinds de Iraanse revolutie van 1979 waarbij de pro-Amerikaanse Sjah werd afgezet is Iran voortdurend door de VS bedreigd. En een bedreigd land bewapent zich, want de geschiedenis leert dan de VS geen sterke landen aanvalt. Sinds 2003 echter heeft de VS wél Iran omsingeld. Erg bedreigend.

Ook ten aanzien van Rusland past de VS omsingelingstactiek toe. Rusland moet vooral niet te sterk worden, vindt Washington. Daarom moest Oekraïne richting EU worden gezogen, werden de Baltische staten als een haas toegelaten, worden wapens aan terroristen in Syrië uitgedeeld, worden schimmige landen als Turkmenistan omgekocht en zegt niemand hier iets verkeerds over de duistere kanten van Wit-Rusland. Dat miljoenen mensen van deze politieke spelletjes slachtoffer zijn, doet kennelijk niet ter zake.

De realiteit is echter hardnekkig.
De VS is alleen nog een imperium dankzij terreur. Ze wordt geleid door oerdomme schreeuwers en een wankele president-acteur.
Rusland is een imperium dankzij de rijkdom aan grondstoffen. Ze wordt geleid door slimme schaakspelers met als boegbeeld een sterke man.
China is een imperium dankzij het enorme arbeidspotentieel. Het wordt geleid door anonieme, slimme bankiers.

De EU produceert schertsfiguren zoals Van Baalen en Verhofstadt die zo stom zijn om in Kiev op de barricaden te gaan staan schreeuwen. Poetin heeft gelijk. Opruimen, die rommel voor de dEUr!
(bericht gewijzigd op 8/3/2014 12:26)
Op 08-03-2014 12:25:38 | Kudos: 8 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
mac-danger:
Ik ben tot 9/11 heel pro USA geweest.
Nu zie ik in dat de USA de agressor is, en als gaat kijken hoe ze het nieuws brengen zie je dat.
In het nieuws staat bv 'invasie krim' terwijl de Russen dat doen zonder geweld, als de USA dat deden waren er ondertussen duizenden doden.

Zelfde hier, door oplettendheid en bewust uitpluizen is mijn mening van amerika behoorlijk veranderd, mijn grootste wens in mn jeugd was vakantie in amerika, het liefst naar hollywood, daar was ik helemaal gek van. Ik leefde zelf letterlijk de amerikaanse droom na.

Je mag ook bijzetten dat de russen uberhaupt nooit een invasie zijn begaan omdat ze al terplaatse waren, ze hebben slechts het krim hier en daar op slot gezet om problemen te voorkomen. Dat heet precautions in het engels. Voorkomen is beter dan genezen.

Ondertussen is de eu met verhofstad en van bommel, en de vs met mccain wel invasief bezig, maar daar zie je niks over op het journaal natuurlijk.
Op 08-03-2014 13:33:34 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Olav:
@Sindbad,

-knip (txtlimiet)-

Ik nomineer deze post als reactie van de week.
Op 08-03-2014 13:34:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: "The ordinary Ukrainian citizen, the ordinary guy suffered during the rule of Nicholas II, during the reign of Kuchma, and Yushchenko, and Yanukovych. Nothing or almost nothing has changed for the better. Corruption has reached dimensions that are unheard of here in Russia. Accumulation of wealth and social stratification – problems that are also acute in this country – are much worse in Ukraine, radically worse. Out there, they are beyond anything we can imagine. Generally, people wanted change, but one should not support illegal change.

Only constitutional means should be used on the post-Soviet space, where political structures are still very fragile, and economies are still weak. Going beyond the constitutional field would always be a cardinal mistake in such a situation. Incidentally, I understand those people on Maidan, though I do not support this kind of turnover. I understand the people on Maidan who are calling for radical change rather than some cosmetic remodelling of power. Why are they demanding this? Because they have grown used to seeing one set of thieves being replaced by another. Moreover, the people in the regions do not even participate in forming their own regional governments. There was a period in this country when the President appointed regional leaders, but then the local legislative authorities had to approve them, while in Ukraine they are appointed directly. We have now moved on to elections, while they are nowhere near this. And they began appointing all sorts of oligarchs and billionaires to govern the eastern regions of the country. No wonder the people do not accept this, no wonder they think that as a result of dishonest privatisation (just as many people think here as well) people have become rich and now they also have been brought to power."
-Poetin.
Op 08-03-2014 13:44:07 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Je snapt het niet. Het gaat er niet om of Amerika een oorlog tegen het land makkelijk zou kunnen winnen, of zelfs maar beginnen.
Het gaat er om of het land als zij een oorlog beginnen een bedreiging kan vormen voor de Amerikaan in de straat.
Noord Korea komt niet verder als Zuid Korea, en Iran komt met veel moeite tot in Israel. Dat maakt geen indruk op Amerikanen.
Rusland is daar een heel ander verhaal. Amerika wil geen oorlog, maar wil dat mensen zich druk maken over een vijand die sterk genoeg is om een oorlog te beginnen die ook in Amerika gevoeld kan worden.
Waarom? Omdat als Amerikanen van buiten bedreigd worden zij zich als een eenheid opstellen, terwijl zonder bedreiging zij de aandacht richten op de niet onaanzienlijke problemen in eigen land.


Zelfs een gemeenschappelijke vijand zorgt in Amerika nauwelijks voor eenheid. De eenheid die er ogenschijnlijk heerst, is een schijneenheid die geschapen is en onderhouden wordt door media mbv vijand(en).

Voor daadwerkelijke eenheid onder de bevolking is een gemeenschappelijke overtuiging nodig die niet overduidelijk gebaseerd is op leugens. De mediamaatschappij heeft zichzelf te hoog in het vaandel in het Westen. De discrepantie tussen wat mensen daadwerkelijk voelen en denken en wat media hen opleggen, wordt uiteindelijk te groot voor eenheid.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 08-03-2014 13:47:47 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:
Je snapt het niet. Het gaat er niet om of Amerika een oorlog tegen het land makkelijk zou kunnen winnen, of zelfs maar beginnen.
Het gaat er om of het land als zij een oorlog beginnen een bedreiging kan vormen voor de Amerikaan in de straat.
Noord Korea komt niet verder als Zuid Korea, en Iran komt met veel moeite tot in Israel. Dat maakt geen indruk op Amerikanen.
Rusland is daar een heel ander verhaal. Amerika wil geen oorlog, maar wil dat mensen zich druk maken over een vijand die sterk genoeg is om een oorlog te beginnen die ook in Amerika gevoeld kan worden.
Waarom? Omdat als Amerikanen van buiten bedreigd worden zij zich als een eenheid opstellen, terwijl zonder bedreiging zij de aandacht richten op de niet onaanzienlijke problemen in eigen land.


Zelfs een gemeenschappelijke vijand zorgt in Amerika nauwelijks voor eenheid. De eenheid die er ogenschijnlijk heerst, is een schijneenheid die geschapen is en onderhouden wordt door media mbv vijand(en).

Voor daadwerkelijke eenheid onder de bevolking is een gemeenschappelijke overtuiging nodig die niet overduidelijk gebaseerd is op leugens. De mediamaatschappij heeft zichzelf te hoog in het vaandel in het Westen. De discrepantie tussen wat mensen daadwerkelijk voelen en denken en wat media hen opleggen, wordt uiteindelijk te groot voor eenheid.

Ik denk dat jij niet vaak met Amerikanen discussieert. Mijn opmerkingen komen uit observatie en ervaring.
Ondanks mijn kritiek heb ik veel Amerikaanse vriend en ben er meermalen geweest. Ik verwar de politiek namelijk nooit met individuele mensen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 13:55:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Qvic:
Ik blijft het een briljante en een strategische zet van Rusland vinden. Oekraïne met een staatsgreep door de NATO/VN de EU binnen loodsen wordt door de reguliere media als iets van zelf sprekendheid genoemd, want dat wilden de inwoners toch zo graag. Dat Rusland de Krim en hun marinebase direct veilig stelde, hadden ze niet verwacht. Nu ze sancties tegen Rusland willen, laten ze hiermee blijken hoe dom en hypocriet de machthebbers van de EU en Amerika nu eigenlijk zijn. Als Rusland het zou willen, vagen ze militair gezien Oekraïne zo van de kaart en daarmee ook de NATO. Op economisch vlak kan Rusland de handel tussen de EU plat leggen. Daarmee gaat ook Duitse en Nederlandse economie failliet en daarmee eigenlijk ook heel de EU op termijn. Daarbij heeft Rusland nog een machtig wapen n.l. "gas" Zonder deze energie gaat ook de EU al failliet. Dus welke sanctie willen ze überhaupt stellen. Daaruit blijkt de dommigheid van de EU. Het enige wat de EU nog rest is het accepteren, dat zij niet de Krim erbij krijgen. Maar ik zelf verwacht dat de hebberigheid en de arrogantie van de EU Rusland blijft treiteren, totdat Rusland het zat is. En dan heeft de EU, maar ook Amerika een heel groot probleem, die zijn weerga overtreft.

Ik denk dat je twee dingen over het hoofd ziet:
1) http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/01/amerika-moet-meer-aardgas-exporteren
2) http://fdmarceldeboer.wordpress.com/2014/03/04/poetins-positie-is-veel-zwakker-dan-menigeen-denkt/
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 08-03-2014 19:16:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
eoi:
En nu wil de factie ultra rechts waar zelfs svoboda negatief over is het krim aanvallen, ondertussen zie je niks dan eenzijdige propaganda op de nederlandse nieuwsuitzendingen, veel kinderen en vrouwen laten zien die heel heel bang zijn en de arme 20 tataren die bang achter de ramen zitten.

Nogsteeds word elke persoon in het krim dat beweegt 'een rus' genoemd en trommelt de USA USA USA USA hard op de oorlogs trommels, canada gaat er zelfs in mee door russen uit te zetten en heel europa staat te spugen en schelden op poetin.

Ben ik in een gealterneerd universum wakker geworden of wat, is iedereen werkelijk compleet geschift opeens? Ze kunnen net zo goed direct alle atoombommen ter wereld in de aardkern proppen als ze hiermee doorgaan.

Het is echt alsof de hele westerse wereld een godverdomde buitenaardse worm in hun hersenen heeft als parasiet die haar compleet suicidaal maakt..

Ik vind dat je mijn gedachte treffend onder woorden weet te brengen.

Al had ik zelf de nadruk meer gelegd op hoe makkelijk mensen gemanipuleerd kunnen worden (het zijn altijd de anderen die daarin trappen!). Ben daarom maar Machiavelli maar weer eens aan het lezen...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 08-03-2014 19:19:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:
Je snapt het niet. Het gaat er niet om of Amerika een oorlog tegen het land makkelijk zou kunnen winnen, of zelfs maar beginnen.
Het gaat er om of het land als zij een oorlog beginnen een bedreiging kan vormen voor de Amerikaan in de straat.
Noord Korea komt niet verder als Zuid Korea, en Iran komt met veel moeite tot in Israel. Dat maakt geen indruk op Amerikanen.
Rusland is daar een heel ander verhaal. Amerika wil geen oorlog, maar wil dat mensen zich druk maken over een vijand die sterk genoeg is om een oorlog te beginnen die ook in Amerika gevoeld kan worden.
Waarom? Omdat als Amerikanen van buiten bedreigd worden zij zich als een eenheid opstellen, terwijl zonder bedreiging zij de aandacht richten op de niet onaanzienlijke problemen in eigen land.


Zelfs een gemeenschappelijke vijand zorgt in Amerika nauwelijks voor eenheid. De eenheid die er ogenschijnlijk heerst, is een schijneenheid die geschapen is en onderhouden wordt door media mbv vijand(en).

Voor daadwerkelijke eenheid onder de bevolking is een gemeenschappelijke overtuiging nodig die niet overduidelijk gebaseerd is op leugens. De mediamaatschappij heeft zichzelf te hoog in het vaandel in het Westen. De discrepantie tussen wat mensen daadwerkelijk voelen en denken en wat media hen opleggen, wordt uiteindelijk te groot voor eenheid.

Ik denk dat jij niet vaak met Amerikanen discussieert. Mijn opmerkingen komen uit observatie en ervaring.
Ondanks mijn kritiek heb ik veel Amerikaanse vriend en ben er meermalen geweest. Ik verwar de politiek namelijk nooit met individuele mensen.


Doe je dat niet juist door je mening te baseren op die relatief paar individuen (in totaal 350 miljoen amerikanen?) die je vriend zijn?
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 08-03-2014 19:19:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
DeSchaduw:
De Amerikaanse cultuur is gebaseerd op dualiteit. Het probleem voor Amerikanen is altijd het ontbreken van een vijand, want als die er niet is gaan ze onderling los op elkaar.
Aangezien Osama Bin Laden te onzichtbaar was, is die afgevoerd. Daarna werd het lastig. Noord Korea neemt zelfs niemand in Amerika serieus als vijand, Iran ook al niet. De Arabische lente heeft nog geen nieuwe boze dictators voortgebracht, Assad lacht Amerika vierkant uit en Chavez is de pijp uit.
Kortom dit is een geschenk uit te hemel om Rusland weer als vanouds de grote boze vijand te maken.


http://www.nu.nl/buitenland/3635210/obama-in-peilingen-minder-populair-dan-ooit.html
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 08-03-2014 19:22:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:
Je snapt het niet. Het gaat er niet om of Amerika een oorlog tegen het land makkelijk zou kunnen winnen, of zelfs maar beginnen.
Het gaat er om of het land als zij een oorlog beginnen een bedreiging kan vormen voor de Amerikaan in de straat.
Noord Korea komt niet verder als Zuid Korea, en Iran komt met veel moeite tot in Israel. Dat maakt geen indruk op Amerikanen.
Rusland is daar een heel ander verhaal. Amerika wil geen oorlog, maar wil dat mensen zich druk maken over een vijand die sterk genoeg is om een oorlog te beginnen die ook in Amerika gevoeld kan worden.
Waarom? Omdat als Amerikanen van buiten bedreigd worden zij zich als een eenheid opstellen, terwijl zonder bedreiging zij de aandacht richten op de niet onaanzienlijke problemen in eigen land.


Zelfs een gemeenschappelijke vijand zorgt in Amerika nauwelijks voor eenheid. De eenheid die er ogenschijnlijk heerst, is een schijneenheid die geschapen is en onderhouden wordt door media mbv vijand(en).

Voor daadwerkelijke eenheid onder de bevolking is een gemeenschappelijke overtuiging nodig die niet overduidelijk gebaseerd is op leugens. De mediamaatschappij heeft zichzelf te hoog in het vaandel in het Westen. De discrepantie tussen wat mensen daadwerkelijk voelen en denken en wat media hen opleggen, wordt uiteindelijk te groot voor eenheid.

Ik denk dat jij niet vaak met Amerikanen discussieert. Mijn opmerkingen komen uit observatie en ervaring.
Ondanks mijn kritiek heb ik veel Amerikaanse vriend en ben er meermalen geweest. Ik verwar de politiek namelijk nooit met individuele mensen.


Doe je dat niet juist door je mening te baseren op die relatief paar individuen (in totaal 350 miljoen amerikanen?) die je vriend zijn?

Het zijn meer als een paar. En jij baseert jouw mening toch ook alleen om die paar extremisten die jou hebben overgehaald?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 20:46:36 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Bij dit blog hoort, de reacties lezende, een onderwerp te worden aangesneden over de "vrije pers".

Er is namelijk geen vrije pers. Nou ja, die is er wel, maar marginaal. Je moet actief zoeken en een mening vormen, wat op zich leuk is maar ook triest.

In tegenstelling tot de Noord-Koreaans aandoende schreeuwers van CNN en FOX brengen de NOS en RTL4 redelijk ingetogen berichten. Maar van hoor en wederhoor is allang geen sprake meer en bovendien zijn de onderwerpen rijkelijk eenzijdig gekleurd.

Ik mis bijvoorbeeld interviews met Krimbewoners die blij zijn met de Russische interventie, gewoon omdat in Oekraïne een niet-gekozen anti-Russische, nationalistisch georiënteerde kliek aan de macht is gekomen met nationaalsocialistische sentimenten. Verdacht stil.

Nu is het al minstens tien jaar zo, dat er geen enkel positief onderwerp uit Rusland komt. Het kan niet zo zijn dat in dat reusachtige land niks goed gaat. Wie weleens in Rusland komt weet ook wel beter. Het Rusland van Boris Jeltsin bestaat niet meer, waar de oligarchen en de maffia het voor het zeggen hadden en het volk verpauperde. Moskou is een moderne en peperdure metropool geworden, Sint Petersburg wordt in rap tempo in zijn oude glorie hersteld. Tussen die twee steden rijdt een betrouwbare hogesnelheidstrein, zelfs als er blaadjes of sneeuw op de rails vallen.

Zo kon er geen uitzending aan de Olymische spelen worden gewijd zonder kritische geluiden, met name over "de schrijnende mensenrechten" en "de anti-homowet". Er is geen anti-homowet. Er is een wet die geen positieve discriminatie van homoseksuelen toestaat, zoals bij ons de gay parade. Die wet kan je afwijzen, maar verder kan je in Rusland net zo veel homo of lesbo zijn als je wilt. Er zijn homo-discotheken en homo-bars en homo-stranden en daar worden echt geen arrestaties verricht. Je kunt beter homo zijn in Moskou dan in Salt Lake City of in Oude Tonge. Maar dat horen we niet. Rusland is per definitie slecht. Jammer dat we zo met onze buren omgaan.
Op 08-03-2014 21:53:16 | Kudos: 10 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Het leuke is dat als je de "journalisten" na de sluitingsceremonie hoorde op de NOS bleek dat zij eigenlijk veel positiever over Rusland waren als toen zij op pad gingen, en ondanks het proberen te zoeken geen negatieve klank hadden weten te vinden.
Het was moeilijk om toe te geven, maar hun beeld over Rusland was veel positiever als toen zij aankwamen.
Gelukkig dat deze crisis dat beeld weer heeft kunnen bijstellen.
Stel je voor dat Rusland een gewoon land is met leuke (en sommige minder leuke) mensen die net als iedereen van het leven willen genieten.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 08-03-2014 22:44:28 | Kudos: 8 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
DeSchaduw:
Het leuke is dat als je de "journalisten" na de sluitingsceremonie hoorde op de NOS bleek dat zij eigenlijk veel positiever over Rusland waren als toen zij op pad gingen, en ondanks het proberen te zoeken geen negatieve klank hadden weten te vinden.
Het was moeilijk om toe te geven, maar hun beeld over Rusland was veel positiever als toen zij aankwamen.
Gelukkig dat deze crisis dat beeld weer heeft kunnen bijstellen.
Stel je voor dat Rusland een gewoon land is met leuke (en sommige minder leuke) mensen die net als iedereen van het leven willen genieten.


De vs zullen vanzelf weer iets anders vinden om te verdraaien, vergeet niet dat dit gesodeklooi al begon toen rusland snowden onder haar hoede nam.
Op 09-03-2014 0:20:05 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:

Het zijn meer als een paar. En jij baseert jouw mening toch ook alleen om die paar extremisten die jou hebben overgehaald?


Een paar honderd zijn nog steeds een paar tov een paar honderd miljoen.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 09-03-2014 10:09:12 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jack:
DeSchaduw:

Het zijn meer als een paar. En jij baseert jouw mening toch ook alleen om die paar extremisten die jou hebben overgehaald?


Een paar honderd zijn nog steeds een paar tov een paar honderd miljoen.

Ja Jack, er valt nog veel werk voor je te verrichten. Duizenden accountjes aanmaken op even zoveel Amerikaanse websites, om al die miljoenen Amerikanen te overtuigen dat ze geïndoctrineerd worden door hun o zo westerse regering.

edit: suuk6 ermee


(bericht gewijzigd op 9/3/2014 10:50)
It's all a figment of imagination!
Op 09-03-2014 10:36:34 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Sommigen hebben aan een half woord genoeg,
voor anderen helpt nog geen encyclopedie.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 09-03-2014 10:55:59 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Kras dat net iemand die vaak pretendeert te spreken voor 1,5 miljard moslims er moeite mee heeft dat een ander eens spreekt voor 0,35 miljard Amerikanen.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 09-03-2014 11:37:54 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: @DeSchaduw, Psixty4 en Hugo, dat zal allemaal best. Ondertussen wordt volledig aan het punt voorbij gegaan, en is de focus verlegd op het onzinnige en onschatbare "wie met meer mensen spreekt", "wie pretendeert voor de meeste mensen te spreken". Terug naar het punt:

Jack:
DeSchaduw:
Je snapt het niet. Het gaat er niet om of Amerika een oorlog tegen het land makkelijk zou kunnen winnen, of zelfs maar beginnen.
Het gaat er om of het land als zij een oorlog beginnen een bedreiging kan vormen voor de Amerikaan in de straat.
Noord Korea komt niet verder als Zuid Korea, en Iran komt met veel moeite tot in Israel. Dat maakt geen indruk op Amerikanen.
Rusland is daar een heel ander verhaal. Amerika wil geen oorlog, maar wil dat mensen zich druk maken over een vijand die sterk genoeg is om een oorlog te beginnen die ook in Amerika gevoeld kan worden.
Waarom? Omdat als Amerikanen van buiten bedreigd worden zij zich als een eenheid opstellen, terwijl zonder bedreiging zij de aandacht richten op de niet onaanzienlijke problemen in eigen land.


Zelfs een gemeenschappelijke vijand zorgt in Amerika nauwelijks voor eenheid. De eenheid die er ogenschijnlijk heerst, is een schijneenheid die geschapen is en onderhouden wordt door media mbv vijand(en).

Voor daadwerkelijke eenheid onder de bevolking is een gemeenschappelijke overtuiging nodig die niet overduidelijk gebaseerd is op leugens. De mediamaatschappij heeft zichzelf te hoog in het vaandel in het Westen. De discrepantie tussen wat mensen daadwerkelijk voelen en denken en wat media hen opleggen, wordt uiteindelijk te groot voor eenheid.


(bericht gewijzigd op 9/3/2014 14:27)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 09-03-2014 14:26:27 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Jack:

Zelfs een gemeenschappelijke vijand zorgt in Amerika nauwelijks voor eenheid. De eenheid die er ogenschijnlijk heerst, is een schijneenheid die geschapen is en onderhouden wordt door media mbv vijand(en).

Voor daadwerkelijke eenheid onder de bevolking is een gemeenschappelijke overtuiging nodig die niet overduidelijk gebaseerd is op leugens. De mediamaatschappij heeft zichzelf te hoog in het vaandel in het Westen. De discrepantie tussen wat mensen daadwerkelijk voelen en denken en wat media hen opleggen, wordt uiteindelijk te groot voor eenheid.


Er wordt natuurlijk ook een eenheid geschapen door hersenspoeling. Kinderen die op school trouw moeten zweren aan de vlag, het volkslied bij sportwedstrijden.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-03-2014 14:48:37 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
-knip-

Jij begrijpt de Amerikaanse cultuur onvoldoende, wat ook we logisch is gezien jouw eigen verwarde achtergrond.

Kijk eens naar elke Amerikaanse film, inclusief kinderfilms. Er is altijd een strijd van goed tegen kwaad, waarbij kwaad moet verliezen en de enorme schade die goed aanricht als vanzelfsprekend wordt gezien.
De Amerikaanse politiek is net anders, je bent Republikein of Democraat en bij een wisseling van de president wisselt het volledige ambtenarenapparaat mee.
Iedere Amerikaan is met dit beeld opgegroeid en heeft dit in zijn hersenen zitten. Uiteraard is Amerika goed, en iedereen die tot tegenstander wordt verklaard fout.

Het grote probleem is als men aan dit beeld gaat twijfelen, en gaat bedenken dat Amerika ook wel eens fout kan zijn. dan stort het wereldbeeld keihard in elkaar op een manier zoals het jou heeft doen kiezen voor de islam.
Dat wil men voorkomen, en daarom is een sterke vijand nodig, zodat acties die op zich fout zouden kunnen zijn gerechtvaardigd kunnen worden met de strijd tegen het kwaad.

De Russische cultuur heeft een veel pragmatischer wereldbeeld, waarbij er beseft wordt dat niemand volledig kwaad of goed is, en iedereen handelt uit eigenbelang en achtergrond.
Vandaar dat men ook bewondering kan hebben voor een twijfelachtige persoon, omdat deze persoon het wel voor elkaar heeft gekregen om macht en invloed te krijgen. Met een andere achtergrond had de zelfde persoon een volledig goed persoon kunnen zijn.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 09-03-2014 14:56:37 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Als we de wereld opdelen in "de goeden" en "de kwaden"; hoe zouden "de goeden" zichzelf dan noemen? Goed?
En "de kwaden"? ...

Hoe zouden "de kwaden" dan "de goeden" noemen?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 09-03-2014 15:10:35 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:
Als we de wereld opdelen in "de goeden" en "de kwaden"; hoe zouden "de goeden" zichzelf dan noemen? Goed?
En "de kwaden"? ...

Hoe zouden "de kwaden" dan "de goeden" noemen?

Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 09-03-2014 15:36:36 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze het zelfde blijven.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 09-03-2014 15:55:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Behalve zijn opmerking dat ie de zwarten te protestants vindt is dit een minder zweverig stukkie dan gewoon van hem. Desondanks trefzeker en maar 17 minuutjes. Ik kan het Im aanbevelen.

Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 09-03-2014 18:17:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Had op een ander forum een discussie over dit onderwerp met een amerikaan, nou ik had klompen in huis moeten hebben om ze te breken want dit figuur sloeg alles, hier quote van zn tekst:

Man I'm starting to wonder if 2 people from this thread are just here to disagree with everything everyone says....... There's no fucking way a American politician would ever knowingly take a picture or hang out with terrorist groups. It's so funny that you go by those family pics making Assad out to be a angel or something.....but know so much about EVERYTHING . John McCain was a POW in Korea and he is a good man. Not a fan of his personally but he doesn't side with terrorists I can tell you that. The northern storm brigade .... Never even heard of them, they must be a ruthless group terrorizing the world...they must hate western ideas so much they let John McCain stand next to them and didn't cut his head off.. Of course he had to apologize.. Only to be PC in a society that demands that. Let me ask you this question... Would YOU go live in SYRIA ? I know I sure as hell wouldn't.

Stop acting like your some know it all about everything that happens in the world. Stop trying to depict America as some evil entity out for its own good. We don't need others resources and have no reason to invade a country for anything except to kill bad people that do bad things. If that was the case we would of made Iraq an American territory and stole all the oil and made it ours. I'm outa this conversation before I get on trouble or something
Op 09-03-2014 18:29:01 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
eoi:
Had op een ander forum een discussie over dit onderwerp met een amerikaan, nou ik had klompen in huis moeten hebben om ze te breken want dit figuur sloeg alles, hier quote van zn tekst:

Man I'm starting to wonder if 2 people from this thread are just here to disagree with everything everyone says....... There's no fucking way a American politician would ever knowingly take a picture or hang out with terrorist groups. It's so funny that you go by those family pics making Assad out to be a angel or something.....but know so much about EVERYTHING . John McCain was a POW in Korea and he is a good man. Not a fan of his personally but he doesn't side with terrorists I can tell you that. The northern storm brigade .... Never even heard of them, they must be a ruthless group terrorizing the world...they must hate western ideas so much they let John McCain stand next to them and didn't cut his head off.. Of course he had to apologize.. Only to be PC in a society that demands that. Let me ask you this question... Would YOU go live in SYRIA ? I know I sure as hell wouldn't.

Stop acting like your some know it all about everything that happens in the world. Stop trying to depict America as some evil entity out for its own good. We don't need others resources and have no reason to invade a country for anything except to kill bad people that do bad things. If that was the case we would of made Iraq an American territory and stole all the oil and made it ours. I'm outa this conversation before I get on trouble or something

we vliegen er weer eens lekker in
Op 09-03-2014 18:58:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Ach binnenkort zijn ze failliet en dan zullen we wel zien of ze zonder andermans resources kunnen. We denken wel vaak dat wij mensen welvaart maken met ons kapitalistische of communistische systeem maar de werkelijkheid is anders. Dit kwam ik tegen ergens als reaktie in een blog :

Capitalism worked when there were enough resources enabling the economy to grow. But the problem with capitalism that won't go away, even long after the relevance of capitalism has, is that it maintained and enforced the widespread belief amongst the economics community that the private sector is "productive" and that left to its own devices it creates wealth by itself. Well no, it doesn't, it merely consumes resources. Capitalism didn't drive growth. Capitalism enabled growth, in consumption of natural resources.

Dus de hele drijfveer achter onze welstand is de toenemende snelheid in plundering van moeder aarde. De wal zal het schip keren.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 09-03-2014 19:11:28 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Mijn antwoord op zoiets: You do not need anyone? Then pay your national debt to the rest of the world.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 09-03-2014 19:41:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Onderschat hun domheid niet, die slaat snel om in geweld.
Nu zijn er genoeg intelligentere mensen in amerika (neem alleen ron paul al) maar dit soort types.. en volgens mij was hij een soldaat (zou iig typerend zijn weer) heb je ook in grote getalen. ;l

En dan die verstandelijk gehandicapte fanaat sarah palin, als dat gedrocht ooit macht krijgt heb je pas echt de verkeerde aan de knoppen, we hebben al geluk gehad met bush jr ipv kerry, en obama was ook de... minst slechte van het herboren kwaad..

Ik zie de amerikanen in staat om zon figuur (als palin) macht te geven door hun eigen gebrek aan zelfverantwoording.

(bericht gewijzigd op 9/3/2014 21:49)
Op 09-03-2014 21:43:23 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:

Jij begrijpt de Amerikaanse cultuur onvoldoende, wat ook we logisch is gezien jouw eigen verwarde achtergrond.


Leer jij eerst maar eens te reageren zonder zoiets onzinnigs te stellen.

DeSchaduw:
Kijk eens naar elke Amerikaanse film, inclusief kinderfilms.


Media. Point proven. Onhoudbaar.
(bericht gewijzigd op 9/3/2014 23:19)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 09-03-2014 23:18:11 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:

Jij begrijpt de Amerikaanse cultuur onvoldoende, wat ook we logisch is gezien jouw eigen verwarde achtergrond.


Leer jij eerst maar eens te reageren zonder zoiets onzinnigs te stellen.

DeSchaduw:
Kijk eens naar elke Amerikaanse film, inclusief kinderfilms.


Media. Point proven. Onhoudbaar.

Lukt de laatste 100 jaar anders aardig.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 09-03-2014 23:32:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.
(bericht gewijzigd op 10/3/2014 9:52)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 10-03-2014 9:51:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

Ja ja, GWers zijn echte trendsetters.
It's all a figment of imagination!
Op 10-03-2014 10:06:55 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

De macht van de media heeft de macht van religie overgenomen. Uiteraard willen sommige religies die macht weer terug
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 10-03-2014 10:12:17 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
DeSchaduw:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

De macht van de media heeft de macht van religie overgenomen. Uiteraard willen sommige religies die macht weer terug

Ik ben tevreden met het ei dat mij vergund is hier te leggen af en toe. Ik wil geen macht over een ander. Blij als mijn kinderen meerderjarig zullen zijn.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 10-03-2014 15:49:44 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

De macht van de media heeft de macht van religie overgenomen. Uiteraard willen sommige religies die macht weer terug


Media als hogere macht is dus de nieuwe religie... Wat een feest.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 10-03-2014 18:06:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

De macht van de media heeft de macht van religie overgenomen. Uiteraard willen sommige religies die macht weer terug


Media als hogere macht is dus de nieuwe religie... Wat een feest.

En weet je wat het mooie is? Er zijn al meer aanhangers als bij welke traditionele religie dan ook. Al blijven er altijd wel een paar eigenwijze mensen die het sprookje door hebben.
Maar goed daar hebben we hokjes voor.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 10-03-2014 18:09:09 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Jack:

Media als hogere macht is dus de nieuwe religie... Wat een feest.

En weet je wat het mooie is? Er zijn al meer aanhangers als bij welke traditionele religie dan ook. Al blijven er altijd wel een paar eigenwijze mensen die het sprookje door hebben.
Maar goed daar hebben we hokjes voor.


Het gebruik van woorden als Iedereen vindt, en de Internationale gemeenschap vindt, betekend niet dat Iedereen vindt, of de internationale gemeenschap vindt. Er zijn niet meer aanhangers dan bij welke traditionele religie dan ook.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 11-03-2014 12:58:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Dat is wat Jack er van vindt.
Maar Jack is ook niet iedereen.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 11-03-2014 15:28:31 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

De macht van de media heeft de macht van religie overgenomen. Uiteraard willen sommige religies die macht weer terug


Media als hogere macht is dus de nieuwe religie... Wat een feest.

Een wat nare observatie in deze: ook de media is niet vrij van sexueel misbruik.
Maar eensgezindheid op GW is geen wereldwijde trend, jongens.
Er is overigens inderdaad een gelijkenis tussen (wereld)religies en media. Die zie ik met name in het vormen van denk- en wereldbeelden en het verbreiden van normen, waarden en levensvisies, daar waar (verouderde) instituten hun kracht en waarde grotendeels hebben verloren.Ik vind het jammer echter dat de/ een discussie hierover vrijwel altijd in een beschuldigende toon wordt gevoerd. Ik mis de (vereenvoudigende) historische context en beschouwing. Die maakt het wat prettiger en rustgevender of geruststellender; ik ben nl niet zo'n volger van alle processen in en aangaande de media. Per slot van rekening is er ook niet echt iets nieuws onder de zon. Eenvoudig gezegd: de pastoor, de dominee of het avondgebed vertelt je hoe het leven er hoort uit te zien, of de moderne media doen dat...
Maar ok, waddafokmen. Enzo weet je wel
(bericht gewijzigd op 11/3/2014 16:41)
Op 11-03-2014 16:32:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Jack:
Het gebruik van woorden als Iedereen vindt, en de Internationale gemeenschap vindt, betekend niet dat Iedereen vindt, of de internationale gemeenschap vindt. Er zijn niet meer aanhangers dan bij welke traditionele religie dan ook.


Dat eerste klopt, het dikgedrukte niet. Ieder mens heeft zonder discussie de beschikking over minstens 1 medium op basis waarvan het communiceert met zijn omgeving. Niet ieder mens heeft een geloof dat is overtuigd door religieuze achtergronden.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 12-03-2014 13:50:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
Sar:
Jack:
Het gebruik van woorden als Iedereen vindt, en de Internationale gemeenschap vindt, betekend niet dat Iedereen vindt, of de internationale gemeenschap vindt. Er zijn niet meer aanhangers dan bij welke traditionele religie dan ook.


Dat eerste klopt, het dikgedrukte niet. Ieder mens heeft zonder discussie de beschikking over minstens 1 medium op basis waarvan het communiceert met zijn omgeving. Niet ieder mens heeft een geloof dat is overtuigd door religieuze achtergronden.


Er is een nuancering te plaatsen over het verschil tussen het gebruik van een medium en de Media. Dat zijn dan op zn minst compleet verschillende religies.

Of niet ieder mens een geloof heeft dat is overtuigd door religieuze achtergronden is maar zeer de vraag als religie niet meer dan een overtuiging is. Ieder mens heeft geloof. Het onderscheid tussen religie en andere overtuigingen is handig om alle religies onder 1 kam te kunnen onderscheiden van andere overtuigingen.
(bericht gewijzigd op 12/3/2014 14:31)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 12-03-2014 14:29:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lm: De Van Dale:

ge·loof (het; o; meervoud: geloven)
1
het vertrouwen in de waarheid van iets
2
een vast en innig vertrouwen op God
3
godsdienst

re·li·gie (de; v; meervoud: religies, religiën)
1
geloofsleer, godsdienst

gods·dienst (de; m; meervoud: godsdiensten)
1
het geheel van de plechtigheden, leerstellingen van een godsverering; geloof, religie: de christelijke, de islamitische godsdienst
2
godsdienstonderwijs als schoolvak

Ik heb het al eerder beschreven dat er verschillen zijn tussen geloof en religie/godsdienst:

Geloof is de persoonlijke overtuiging van iets, in de meeste gevallen wordt dat 'iets' omschreven als een goddelijke entiteit.
Religie/godsdienst is het collectief aan regels, rituelen, afspraken etc wat bij een geloof hoort, het geïnstitutionaliseerde geloof.

Niet ieder mens heeft dus een geloof dat is overtuigd door religieuze achtergronden. Religie is zeker meer dan een overtuiging, het is alles wat bij een bepaalde overtuiging hoort, niet de overtuiging zelf. Het geloven in het Vliegende Spaghettimonster is geloof, het vervolgens dragen van een vergiet op het hoofd is uiting van de religie Pastafarianisme wat beleden wordt in de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster.
Don't take life so seriously, it's not like you're going to get out alive.
Op 12-03-2014 18:34:41 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
lm:
Ik heb het al eerder beschreven dat er verschillen zijn tussen geloof en religie/godsdiens


Ik bestrijd niet dat er verschillen zijn, wel wat die verschillen zijn. Het enige verschil tussen geloof en religie is dat religie een collectief van geloof is, en een geloof individueel kan zijn . Religie kan niet zonder geloof. En geloof kan zonder religie.

Dan nog kan niemand zonder geloof.

Het verschil tussen geloof, religie en godsdienst, is dat Godsdienst een sub geloof of sub religie is.

Regels en rituelen komen voor in geloof, religie en godsdienst. Afspraken mits niet tussen meerdere personen komen voor in geloof, religie en godsdienst. Iemand gelooft / is godsdienstig en dat leidt tot afspraken met zichzelf / met god. Iemand is religieus / godsdienstig en dat leidt tot afspraken onderling / met god.

Het vliegende spagetti monster is een geloof, Het vliegende spagetti monster is een religie, zoals elk ander geloof of religie een overtuiging is.

wiki.com/religion:
The word religion is sometimes used interchangeably with faith, belief system or sometimes set of duties; however, in the words of Émile Durkheim, religion differs from private belief in that it is "something eminently social". A global 2012 poll reports that 59% of the world's population is religious, and 36% are not religious, including 13% who are atheists, with a 9 percent decrease in religious belief from 2005.

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion
(bericht gewijzigd op 13/3/2014 3:53)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 13-03-2014 3:52:20 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: In tegenstelling tot een god kan een mens prima zonder geloof in de religieuze zin van het woord.
Als je de betekenis van het woord wil verdraaien om in jouw agenda te passen is dat een andere zaak.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 13-03-2014 8:17:40 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick NL:
DeSchaduw:
Jack:
de laatste 100 jaar = de laatste paar jaar En volgens mij zien we de macht van de media voor onze neuzen afbrokkelen. Het is in elk geval lang geleden dat er op GW zo eensgezind kritiek op het Westen en op de leugenachtige beeldvorming is gegeven. Een wereldwijde trend.

De macht van de media heeft de macht van religie overgenomen. Uiteraard willen sommige religies die macht weer terug


Hier meer over zie link:

http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?i=15889
Op 13-03-2014 18:39:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Jack, het ging mij erom dat deze discussie vaker is aangehaald hier op GW.

Geloof heeft niet alleen religieuze trekjes om volk te trekken. Geloof is ook iets dat speelt in de politiek, de marketing en de media. Het gaat om de boodschap waarmee je iemand over de streep trekt doordat iemand waarheid kan vinden in de argumenten. Iedereen gelooft... ook al doe je dat in een boomstam (ego heeft houvast nodig om elementair te kunnen functioneren).
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 13-03-2014 19:52:20 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Je hebt ook geloof in sancties....
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 13-03-2014 21:22:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
Sar:
Jack, het ging mij erom dat deze discussie vaker is aangehaald hier op GW.

Geloof heeft niet alleen religieuze trekjes om volk te trekken. Geloof is ook iets dat speelt in de politiek, de marketing en de media. Het gaat om de boodschap waarmee je iemand over de streep trekt doordat iemand waarheid kan vinden in de argumenten. Iedereen gelooft... ook al doe je dat in een boomstam (ego heeft houvast nodig om elementair te kunnen functioneren).


Dat begrijp ik. Wat ik probeer uit te leggen is dat politiek, marketing en de media zoals in ons stelsel, religieus te noemen is, als religie geinstitutionaliseerd geloof is. Er is een probleem als men dat niet als religieus erkent, maar wel andere overtuigingen, die verschillen van de heerschende zogenaamd objectieve overtuiging (politiek, media en marketing, maar ook democratie etc), onder de noemer Religie schaart.
(bericht gewijzigd op 13/3/2014 23:2)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 13-03-2014 22:59:53 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jack:
Sar:
Jack, het ging mij erom dat deze discussie vaker is aangehaald hier op GW.

Geloof heeft niet alleen religieuze trekjes om volk te trekken. Geloof is ook iets dat speelt in de politiek, de marketing en de media. Het gaat om de boodschap waarmee je iemand over de streep trekt doordat iemand waarheid kan vinden in de argumenten. Iedereen gelooft... ook al doe je dat in een boomstam (ego heeft houvast nodig om elementair te kunnen functioneren).


Dat begrijp ik. Wat ik probeer uit te leggen is dat politiek, marketing en de media zoals in ons stelsel, religieus te noemen is, als religie geinstitutionaliseerd geloof is. Er is een probleem als men dat niet als religieus erkent, maar wel andere overtuigingen, die verschillen van de heerschende zogenaamd objectieve overtuiging (politiek, media en marketing, maar ook democratie etc), onder de noemer Religie schaart.

Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.
It's all a figment of imagination!
Op 13-03-2014 23:30:39 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 0:57:16 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Rare definitie van religie. De meeste mensen geloven in zwaartekracht, dus dat is ook een religie? Verkeersregels, grondwet, groen is een kleur... dat wordt ook door iedereen geloofd.
Is it electrickery?
Op 14-03-2014 1:04:18 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Dus als meerdere mensen geloven dat jij wartaal uitslaat is dat Jack-religie?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-03-2014 9:30:28 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
Emie :
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Rare definitie van religie. De meeste mensen geloven in zwaartekracht, dus dat is ook een religie? Verkeersregels, grondwet, groen is een kleur... dat wordt ook door iedereen geloofd.


Zo goed als. Verkeersregels, grondwet en groen zijn inderdaad religieus te noemen. Waarbij grondwet het meest makkelijk te begrijpen valt. Grondwet is gebaseerd op een overtuiging, niet op "waarheid". De oorsprong van zwaartekracht is ook maar gedeeltelijk beantwoord, de rest is geloof. En de rest is van invloed op het gedeeltelijke antwoord waardoor het gedeeltelijke antwoord niet absoluut is.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 9:51:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Dus als meerdere mensen geloven dat jij wartaal uitslaat is dat Jack-religie?


Of niets is religie. Geloven dat ik wartaal uitsla lijkt mij een onzinnige religie waarvoor minder bewijs is dan een religie die iets met God te maken heeft in elk geval. De meerderheid geloofde dat de aarde plat was. De meerderheid gelooft te weten, net zo lachwekkend.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 9:54:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lm: Volgens mij is een godsbeeld een essentieel onderdeel van religie en die heb ik in een verkeersregel nog niet gevonden...
Don't take life so seriously, it's not like you're going to get out alive.
Op 14-03-2014 10:06:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
lm:
Volgens mij is een godsbeeld een essentieel onderdeel van religie en die heb ik in een verkeersregel nog niet gevonden...


vandale geeft 2 woorden bij de definitie van religie: geloofsleer en godsdienst. God is een essentieel onderdeel van godsdienst.

Encyclo geeft de volgende woorden bij de definitie van geloofsleer:

1) Godsdienstleer 2) Leer 3) Leerstelling 4) Leerstuk 5) Lering 6) Religie

dus God is geen essentieel onderdeel van geloofsleer. Dus god is geen essentieel onderdeel van religie, maar religie is wel een geloofsleer en een geloofsleer is een religie en Godsdienst is een religie ofwel geloofsleer. En verkeersregels zijn onderdeel van een geloofsleer. Becirkeld door onze eigen definities. Kritiek op semantiek is niet ziek.
(bericht gewijzigd op 14/3/2014 11:22)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 11:19:24 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Jack, je waait steeds verder weg van de realiteit, en begint steeds meer te raaskallen.
(En daarbij geloof je vooral dat je altijd gelijk moet hebben.)
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 14-03-2014 11:51:26 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
hugo:
Jack, je waait steeds verder weg van de realiteit, en begint steeds meer te raaskallen.
(En daarbij geloof je vooral dat je altijd gelijk moet hebben.)


Ik probeer te discussieren, maar zoals jij zijn er meerderen hier die vervallen in slechte onzinnige aantijgingen.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 12:30:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Je bedoelt:
ik probeer krampachtig steeds mijn gelijk te halen.
andere meningen dan de mijne zijn onzin en onwaar.
ik blijf lullen tot er geen weerwoord meer komt.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 14-03-2014 13:10:52 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
lm:
Volgens mij is een godsbeeld een essentieel onderdeel van religie en die heb ik in een verkeersregel nog niet gevonden...

Dompie, dat is natuurlijk het verkeersbord.
Op 14-03-2014 14:32:49 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Dus als meerdere mensen geloven dat jij wartaal uitslaat is dat Jack-religie?


Geloven dat ik wartaal uitsla lijkt mij een onzinnige religie waarvoor minder bewijs is dan een religie die iets met God te maken heeft in elk geval.

Nou, ik zie anders heel veel bewijs voor het geloven dat jij wartaal uitslaat.
(bericht gewijzigd op 14/3/2014 14:39)
Op 14-03-2014 14:35:44 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
arim:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Dus als meerdere mensen geloven dat jij wartaal uitslaat is dat Jack-religie?


Geloven dat ik wartaal uitsla lijkt mij een onzinnige religie waarvoor minder bewijs is dan een religie die iets met God te maken heeft in elk geval.

Nou, ik zie anders heel veel bewijs voor het geloven dat jij wartaal uitslaat.


Dat mijn taal jou verward, wil niet zeggen dat ik wartaal uit sla. Net als dat God niet een essentieel onderdeel is van religie.
(bericht gewijzigd op 14/3/2014 14:45)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 14:44:48 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
arim:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Dus als meerdere mensen geloven dat jij wartaal uitslaat is dat Jack-religie?


Geloven dat ik wartaal uitsla lijkt mij een onzinnige religie waarvoor minder bewijs is dan een religie die iets met God te maken heeft in elk geval.

Nou, ik zie anders heel veel bewijs voor het geloven dat jij wartaal uitslaat.


Dat mijn taal jou verward, wil niet zeggen dat ik wartaal uit sla. Net als dat God niet een essentieel onderdeel is van religie.

Gezien het overduidelijke voorbeeld wat jij geeft zullen we het er op houden diet niets religie is.
En dat betekent dat jij in niets gelooft.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-03-2014 16:54:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
Jack:
arim:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
psixty4:
Stop asjeblieft met alles religieus te noemen, ga toch eens leven.


Het een sluit het ander niet uit Maar of alles dat door meerdere mensen gelooft wordt is religie, of niets is religie.

Dus als meerdere mensen geloven dat jij wartaal uitslaat is dat Jack-religie?


Geloven dat ik wartaal uitsla lijkt mij een onzinnige religie waarvoor minder bewijs is dan een religie die iets met God te maken heeft in elk geval.

Nou, ik zie anders heel veel bewijs voor het geloven dat jij wartaal uitslaat.


Dat mijn taal jou verward, wil niet zeggen dat ik wartaal uit sla. Net als dat God niet een essentieel onderdeel is van religie.

Ik blijf toch geloven dat jij wartaal uitslaat en zelf verward bent met taal. Als er nog iemand is die dat gelooft, hebben we dus een religie.
Op 14-03-2014 17:47:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Ik geloof dat we, door dit gezeur over religie, aardig off-topic geraakt zijn.

It's all a figment of imagination!
Op 14-03-2014 18:17:03 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:

Gezien het overduidelijke voorbeeld wat jij geeft zullen we het er op houden diet niets religie is.
En dat betekent dat jij in niets gelooft.


Dat religie niets is, wil niet zeggen dat er geen overtuigingen zijn.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 14-03-2014 18:21:37 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
psixty4:
Ik geloof dat we, door dit gezeur over religie, aardig off-topic geraakt zijn.


Best wel.
Is it electrickery?
Op 14-03-2014 18:49:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 14-03-2014 19:12:51 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:

Gezien het overduidelijke voorbeeld wat jij geeft zullen we het er op houden diet niets religie is.
En dat betekent dat jij in niets gelooft.


Dat religie niets is, wil niet zeggen dat er geen overtuigingen zijn.

Daar ben ik niet van overtuigd
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-03-2014 19:13:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 14-03-2014 19:18:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:

In dat geval veel sterkte. Zij zit ook nog met zorgen om haar familie. Mijn vrouw hoopt allen maar dat de Russische gebieden er ook nog wat uit weten te slepen maar aangezien zij uit Moskou/Samara komt is de familie voorlopig veilig.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-03-2014 19:25:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:

Dit zal vast naar zijn voor haar. Wens haar (familie) maar sterkte.
Heb jij dan ook bronnen / familie in Oekraïne?

Zo ja: Wat krijgen ze daar lokaal mee van de situatie?

(Interessante links trouwens. Vraag me telkens af: wat is propaganda en wat niet? Zowel R als A zijn niet te vertrouwen in berichtgeving, denk ik.)
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-03-2014 19:44:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:

Dit zal vast naar zijn voor haar. Wens haar (familie) maar sterkte.
Heb jij dan ook bronnen / familie in Oekraïne?

Zo ja: Wat krijgen ze daar lokaal mee van de situatie?

(Interessante links trouwens. Vraag me telkens af: wat is propaganda en wat niet? Zowel R als A zijn niet te vertrouwen in berichtgeving, denk ik.)

Ongekleurd is de Russische berichtgeving uiteraard niet, maar de botte leugens die ik vanuit de Oekraine richting Westerse pers zie gaan toch wel erg ver.
Ook vandaag weer binnen een half uur twee volledig tegenstrijdige berichten. Eerst zouden Oekraiense troepen een Russische inval hebben afgeslagen. Een half uur later komt het bericht dat Russische troepen juist een stuk hebben bezet.

Vanuit Oekraiene (niet via het nieuws) komt overigens het bericht dat twee pelotons van het Oekraiense leger vertrokken zijn in de richting van de Krim.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-03-2014 21:10:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
DeSchaduw:

Vanuit Oekraiene (niet via het nieuws) komt overigens het bericht dat twee pelotons van het Oekraiense leger vertrokken zijn in de richting van de Krim.

Oei...

Wil je ons op de hoogte houden van wat jou via je lokale contacten ter ore komt? Ik mis in de berichtgeving nu juist de ervaring van de "gewone man" (lees: nieuws dat niet door (onafhankelijke?) persbureau's is geschreven).
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-03-2014 21:47:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:
DeSchaduw:

Vanuit Oekraiene (niet via het nieuws) komt overigens het bericht dat twee pelotons van het Oekraiense leger vertrokken zijn in de richting van de Krim.

Oei...

Wil je ons op de hoogte houden van wat jou via je lokale contacten ter ore komt? Ik mis in de berichtgeving nu juist de ervaring van de "gewone man" (lees: nieuws dat niet door (onafhankelijke?) persbureau's is geschreven).

Ik zal het proberen, maar ook voor mij is het lastig om nieuws te scheiden van overdreven berichtgeving.
Via sociale media komen er berichten binnen over acties die door fascistiche groeperingen worden georganiseerd in de pro-Russische steden waar op tegenacties worden gepland. Beide zijden hebben uiteraard klokkenluiders in elkaars netwerk.
Duidelijk is dat op dit moment de pro-Russische bevolking in het oosten (Donetsk en omgeving) niets met Kiev te maken wil hebben en zoekt naar een methode om uit Oekraiene te stappen.
Men wil geen dialoog en stelt dat zij door de regering in Kiev onderdrukt zullen worden.
Er hoeft niet veel te gebeuren en er is een burgeroorlog gaande.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-03-2014 22:04:46 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Hoe dan ook een trieste zaak. Sterkte voor de mensen daar die je dierbaar zijn.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-03-2014 22:06:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Wat ik denk is dat het onderlinge wantrouwen tussen de twee bevolkingsgroepen sterk groeit. Dan zal Rusland er wel tussen moeten komen. Angst is een slechte raadgever maar wel een overtuigende.

We hebben wel wat familie daar, een nichtje op de Krim, wat in Nicolajev en Donetzk.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 15-03-2014 22:18:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:
Hoe dan ook een trieste zaak. Sterkte voor de mensen daar die je dierbaar zijn.

Er zijn niet direct mensen in mijn familie bij betrokken, maar het houdt de mensen in Rusland natuurlijk meer bezig als ons hier.
Mij persoonlijk heeft het optreden van Verhofstadt en van Baalen het meest geraakt. De uitspraak "wij hebben gewonnen" betreuren zij hopelijk ondertussen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-03-2014 22:18:50 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Och kom...:
Wat ik denk is dat het onderlinge wantrouwen tussen de twee bevolkingsgroepen sterk groeit. Dan zal Rusland er wel tussen moeten komen. Angst is een slechte raadgever maar wel een overtuigende.

We hebben wel wat familie daar, een nichtje op de Krim, wat in Nicolajev en Donetzk.

Wil je ons dan ook op de hoogte houden van wat je via je familie hoort?
Wens ze maar sterkte (voor wat het waard is).
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-03-2014 22:41:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Er hoeft niet veel te gebeuren en er is een burgeroorlog gaande.


Triest. Maar sterkte en bedankt voor je updates.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 16-03-2014 7:33:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Volgens de laatste berichten is het internet in Donetsk afgesloten.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 16-03-2014 10:30:00 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
It's all a figment of imagination!
Op 16-03-2014 10:56:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Even een update: De regio's Donbass en Donetsk wijzen elke verdere betrokkenheid bij Oekraiene af.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 18-03-2014 22:48:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
DeSchaduw:
Even een update: De regio's Donbass en Donetsk wijzen elke verdere betrokkenheid bij Oekraiene af.

Moeten ze verhuizen. Naar Rusland.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 18-03-2014 23:20:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
Luk:
DeSchaduw:
Even een update: De regio's Donbass en Donetsk wijzen elke verdere betrokkenheid bij Oekraiene af.

Moeten ze verhuizen. Naar Rusland.

Of zich ook aansluiten bij Rusland, al zegt Putin geen interesse te hebben in andere delen van Ukraine, volgens nu.nl.
the more things change, the more they stay the same
Op 19-03-2014 0:21:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
razorxxx: Ik vind dit allemaal maar verdachte zetten in de richting van een oorlog. lijkt wel op communistische bewegingen om het ooh zo mooie oude koude front bij elkaar te scrapen. ik snap rusland niet poetin denkt alleen maar aan geld. en is verdacht veel bezig met het beginnen van een oorlog als je het mij zegt. het zal wel zo zijn dat hij de gas en olie kan stop zetten maar dan hebben ze daar gelijk last van de inflatie zou heel snel stijgen als de kraan dicht gaat. mensen zeggen wel altijd dat wij fucked zijn hier. maar nederland heeft lekker gas genoeg voor ons zelf dat weten veel niet ik gelukkig wel. richting zweden en noorwegen zit ook nog genoeg. en geloof mij als wij stoppen met kopen daar naait rusland zich zelf net zo hard! en als er een oorlog komt geld is niks meer waard, maar de gene die het meeste staal en technologie heeft. en als je dan rusland vs EU,USA,VN, al die landen die daar bij horen. niet te vergeten Israel een grootmacht. hun hele land heeft bijna in het leger gezeten man of vrouw maakt niet uit + hoog technologisch leger en veel wijsheid en kennis. en israel heeft vannochtend of gister weet niet helemaal zeker in syrie paar doelen uitgeschakeld zoals legerbasis,anti aircraft shit.( dit is geleverd door rusland, miss een actie omdat hun aandacht nu ergens anders zit ) ik zal echter niet weten wat china of japan gaat doen. horen ze bij de russen? lijkt me sterk japen en china zijn nou ook weer niet beste vrienden. en misschien maakt noordkorea wel een gekke stap als een oorlog komt. niet dat hun veel voorstellen maar gekke acties kun je verwachten.

Dit is eigenlijks een beetje hoe ik over rusland denk. de kansen van rusland en van ons. hoe gaat china reageren? of begint china al eerder? er gaat sws iets komen naar mijn mening
(bericht gewijzigd op 19/3/2014 19:36)
Op 19-03-2014 19:22:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
michael:
Luk:
DeSchaduw:
Even een update: De regio's Donbass en Donetsk wijzen elke verdere betrokkenheid bij Oekraiene af.

Moeten ze verhuizen. Naar Rusland.

Of zich ook aansluiten bij Rusland, al zegt Putin geen interesse te hebben in andere delen van Ukraine, volgens nu.nl.

Wat Putin zegt is niet direkt geloofwaardig. Denk ik.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 19-03-2014 19:34:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
razorxxx:
Ik vind dit allemaal maar verdachte zetten in de richting van een oorlog. lijkt wel op communistische bewegingen om het ooh zo mooie oude koude front bij elkaar te scrapen. ik snap rusland niet poetin denkt alleen maar aan geld. en is verdacht veel bezig met het beginnen van een oorlog als je het mij zegt. het zal wel zo zijn dat hij de gas en olie kan stop zetten maar dan hebben ze daar gelijk last van de inflatie zou heel snel stijgen als de kraan dicht gaat. mensen zeggen wel altijd dat wij fucked zijn hier. maar nederland heeft lekker gas genoeg voor ons zelf *knip*

Ik vermoed dat je veel naar de msm kijkt.
Denk niet dat "onze kant" geen propaganda kent...

Als Poetin trouwens besluit om de Russische olie en gasvoorraden niet meer in dollars te verkopen, dan is het nog maar de vraag of de VS überhaupt nog geld heeft voor een oorlog.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 20-03-2014 8:45:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Luk:
michael:
Luk:
DeSchaduw:
Even een update: De regio's Donbass en Donetsk wijzen elke verdere betrokkenheid bij Oekraiene af.

Moeten ze verhuizen. Naar Rusland.

Of zich ook aansluiten bij Rusland, al zegt Putin geen interesse te hebben in andere delen van Ukraine, volgens nu.nl.

Wat Putin zegt is niet direkt geloofwaardig. Denk ik.

En datzelfde geldt ook voor het andere kamp, denk ik.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 20-03-2014 8:46:08 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: Ik denk nog steeds dat Putin in deze meer waarheid spreekt dan het andere kamp.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 20-03-2014 10:08:05 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Meneer Glimlach:
Als Poetin trouwens besluit om de Russische olie en gasvoorraden niet meer in dollars te verkopen, dan is het nog maar de vraag of de VS überhaupt nog geld heeft voor een oorlog.

Ach zolang de Chinezen nog in dollars aftikken, Landen als Rusland maar ook China begrijpen dat economische oorlogsvoering ook pijn doet in eigen portomonee, echter de volksaard (in China nog sterker dan in Rusland) kan veel meer lijden hebben dan ons verwende westerse instelling, hoeveel stapjes achteruit accepteerd de Europeese en Amerikaanse bevolking?, waarschijnlijk tegen de tijd dat de Chinezen of Russen het niet meer pikken staan onze pleinen allang in vuur en vlam. En dat is natuurlijk weer de briljante Sun Tzu
(bericht gewijzigd op 20/3/2014 10:53)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 20-03-2014 10:52:33 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 20-03-2014 14:04:35 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 20-03-2014 15:23:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
razorxxx:
Meneer Glimlach:
razorxxx:
Ik vind dit allemaal maar verdachte zetten in de richting van een oorlog. lijkt wel op communistische bewegingen om het ooh zo mooie oude koude front bij elkaar te scrapen. ik snap rusland niet poetin denkt alleen maar aan geld. en is verdacht veel bezig met het beginnen van een oorlog als je het mij zegt. het zal wel zo zijn dat hij de gas en olie kan stop zetten maar dan hebben ze daar gelijk last van de inflatie zou heel snel stijgen als de kraan dicht gaat. mensen zeggen wel altijd dat wij fucked zijn hier. maar nederland heeft lekker gas genoeg voor ons zelf *knip*

Ik vermoed dat je veel naar de msm kijkt.
Denk niet dat "onze kant" geen propaganda kent...

Als Poetin trouwens besluit om de Russische olie en gasvoorraden niet meer in dollars te verkopen, dan is het nog maar de vraag of de VS überhaupt nog geld heeft voor een oorlog.


hmm vs besteed 900 miljard per jaar aan het leger heeft de grootse staal productie geld speelt dan geen rol meer + hun wapen technologie gaat tegenwoordig heel ver de nieuwe plasa stealth bombers of laser die vliegtuigen neer halen xD plus zoveel spul en zoals ik al eerder zij israel zeer gevaarlijk
Oja btw VS leent altijd alleen maar geld hun staan dik in de schulden maar genoeg om oorlog te voeren geld maakt dan niet meer uit.. kijk naar de tweede wereld oorlog goed voorbeeld. mensen dachten niet meer aan inflatie het was hun land kapot of die van hun. ze gebruikte geld voor vuur ipv hout xD
(bericht gewijzigd op 20/3/2014 16:49)
Op 20-03-2014 16:43:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: @ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 20-03-2014 18:20:22 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.

Ik denk dat hij bedoeld dat de VS nog wel een paar troeven achter de hand heeft. Ik weet dat het Pentagon financiele wargames heeft gespeeld. In het algemeen zijn overheden vrij adequaat en kunnen razendsnel bewegen. Interessante tijden

http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2014/3/19_Gerald_Celente.html


(bericht gewijzigd op 20/3/2014 21:9)
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 20-03-2014 20:55:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: De tactieken van de VS werken goed in relatief kleine landen met geconcentreerde militaire centra en gericht op suprematie in de lucht.
Rusland zit toch iets anders in elkaar op militair gebied.
Daar naast iet er nog iets anders aan de hand wat tot nu toe iedere aanvaller heeft onderschat.
Een land als Irak of Lybie en ook Amerika verover je door de regering te laten capituleren. Rusland verover je pas als je elke Rus afzonderlijk hebt laten capituleren.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 20-03-2014 23:11:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
denker:
DeSchaduw:
De tactieken van de VS werken goed in relatief kleine landen met geconcentreerde militaire centra en gericht op suprematie in de lucht.
Rusland zit toch iets anders in elkaar op militair gebied.
Daar naast iet er nog iets anders aan de hand wat tot nu toe iedere aanvaller heeft onderschat.
Een land als Irak of Lybie en ook Amerika verover je door de regering te laten capituleren. Rusland verover je pas als je elke Rus afzonderlijk hebt laten capituleren.


Klopt helemaal, denk aan Stalingrad tijdens de tweede wereldoorlog.

Usa en het westen moeten zich niet bemoeien met de interne zaken van Oekraine, Krim en Rusland.
Komen ze zelf wel uit zonder inmenging van westerse belangengroeperingen.
Op 21-03-2014 1:00:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
razorxxx:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.


Mwahh ik schrijf gwn zoals ik normaal ook doe als je mij maar begrijpt
Op 21-03-2014 17:37:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
razorxxx:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.


Mwahh ik schrijf gwn zoals ik normaal ook doe als je mij maar begrijpt

en als ik er geen zak van snap omdat het wartaal is?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 21-03-2014 17:43:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
DeSchaduw:
razorxxx:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.


Mwahh ik schrijf gwn zoals ik normaal ook doe als je mij maar begrijpt

en als ik er geen zak van snap omdat het wartaal is?

Jullie lijken elkaar goed te begrijpen..
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-03-2014 19:20:00 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Wat denken jullie? Gaat Europa's grootste dancefeest Kazantip in het dorpje Popivka op de Krim, dit jaar nog door?It's all a figment of imagination!
Op 21-03-2014 20:23:55 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
psixty4:
Wat denken jullie? Gaat Europa's grootste dancefeest Kazantip in het dorpje Popivka op de Krim, dit jaar nog door?
Niet nodig, ze kijken wel Disney Channel, kicken!
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-03-2014 20:43:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: GSP is een begrip in Rusland.

Stel je een donker bos voor in de midden van de nacht. In het bos branden honderden kampvuren. Aan elk kampvuur zitten half dronken mensen met een half gevulde vodka fles en een akoustisch instrument. Daar wordt gezongen. Over vrede in de wereld of over de heroische strijd tegen het fascisme. Geen TV, geen electra, alleen jijzelf en de natuur en vodka. Popivka is kansloos...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-03-2014 20:43:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Och kom...:
GSP is een begrip in Rusland.

. . . . Popivka is kansloos...

Dus jij denkt dat Kazantip, wat al 20 jaar bestaat en vorig jaar nog 150.000 bezoekers trok, afgelopen is?
It's all a figment of imagination!
Op 21-03-2014 20:46:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
psixty4:
Och kom...:
GSP is een begrip in Rusland.

. . . . Popivka is kansloos...

Dus jij denkt dat Kazantip, wat al 20 jaar bestaat en vorig jaar nog 150.000 bezoekers trok, afgelopen is?

Ik denk dat er twee zaden opgroeien, tezamen, en geoogst worden. En nee, nu Rusland controle uitoefent, dit jaar het niet gaat worden. En ja, sommigen willen dit en waarom niet. Mijn taak is niet om dit tegen te houden maar om het goede nieuws te verspreiden.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-03-2014 20:51:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Och kom...:
GSP is een begrip in Rusland.

Stel je een donker bos voor in de midden van de nacht. In het bos branden honderden kampvuren. Aan elk kampvuur zitten half dronken mensen met een half gevulde vodka fles en een akoustisch instrument. Daar wordt gezongen. Over vrede in de wereld of over de heroische strijd tegen het fascisme. Geen TV, geen electra, alleen jijzelf en de natuur en vodka. Popivka is kansloos...

Half dronken mensen van EEN halve fles vodka? Alleen als ze 5 literflessen hebben.....
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 21-03-2014 21:27:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Voorzieningen...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-03-2014 21:45:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
razorxxx:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.


Mwahh ik schrijf gwn zoals ik normaal ook doe als je mij maar begrijpt

Practice safe text, use commas....
... and never miss a period.
En wat jij schrijft is sms- of chat-taal denk ik. "De ff is zien l8ter iig" soort. Dat is geen 'normale' schrijftaal. Nog niet, gelukkig maar.

En nu weer on topic?
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-03-2014 21:52:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Luk:
razorxxx:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.


Mwahh ik schrijf gwn zoals ik normaal ook doe als je mij maar begrijpt

Practice safe text, use commas....
... and never miss a period.
En wat jij schrijft is sms- of chat-taal denk ik. "De ff is zien l8ter iig" soort. Dat is geen 'normale' schrijftaal. Nog niet, gelukkig maar.

En nu weer on topic?

Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-03-2014 22:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Luk:
razorxxx:
Veteo:
@ razorxxx.
Als je het prettig vind om serieus genomen te worden, zul je iets aan je taal moeten doen. Met name de leestekens. Die zijn er niet voor niets.


Mwahh ik schrijf gwn zoals ik normaal ook doe als je mij maar begrijpt

Practice safe text, use commas....
... and never miss a period.
En wat jij schrijft is sms- of chat-taal denk ik. "De ff is zien l8ter iig" soort. Dat is geen 'normale' schrijftaal. Nog niet, gelukkig maar.

En nu weer on topic?

Dat heet geevolueerde taal
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-03-2014 10:21:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Behoorlijk verontrustend bericht. De regering in Kiev heeft een voorstel gelanceerd om de demonstraties in Donbass en Donetsk te verbieden en toestemming te krijgen om dit met geweld neer te slaan.
Tot zo ver democratie in Oekraiene.
Verder is dit natuurlijk een rechtstreekse provocatie van Rusland, als het Oekraiense leger ingrijpt vallen er met zekerheid doden.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-03-2014 11:54:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
DeSchaduw:
Behoorlijk verontrustend bericht. De regering in Kiev heeft een voorstel gelanceerd om de demonstraties in Donbass en Donetsk te verbieden en toestemming te krijgen om dit met geweld neer te slaan.
Tot zo ver democratie in Oekraiene.
Verder is dit natuurlijk een rechtstreekse provocatie van Rusland, als het Oekraiense leger ingrijpt vallen er met zekerheid doden.

En het antwoord uit deze regio's:
Wij vragen hulp aan Rusland overeenkomstig het door onze president getekende verdrag. Dit verdrag is nog altijd geldig, het is door de gekozen regering aangenomen voor de gebeurtenissen op Maidan.
Wij erkennen de huidige regering niet omdat zij niet door het volk is gekozen. Dat de president niet kan regeren betekent niet dat een willekeurig niet-gekozen iemand zijn plaats kan in nemen en de democratie om zeep helpen.
Onze bevolking dreigt momenteel onderdrukt te worden door een fascistisch regime wat met geweld dreigt aan de hand van een niet gekozen regering.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-03-2014 12:23:55 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: TransnistriëOok ministaatje Transnistrië wil aansluiting bij Rusland
Elsevier 18 maart 2014

Meer info over Transnistrië.

It's all a figment of imagination!
Op 22-03-2014 13:17:05 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Och kom...:
GSP is een begrip in Rusland.

Stel je een donker bos voor in de midden van de nacht. In het bos branden honderden kampvuren. Aan elk kampvuur zitten half dronken mensen met een half gevulde vodka fles en een akoustisch instrument. Daar wordt gezongen. Over vrede in de wereld of over de heroische strijd tegen het fascisme. Geen TV, geen electra, alleen jijzelf en de natuur en vodka. Popivka is kansloos...

Ik weet niet wat ze jouw hebben wijsgemaakt, maar de weinig filmpjes die ik heb gezien van groepjes dronken Russen in het bos, was met zijn allen op een, en ze was niet blij, en het enige zingen was voordat ze uit de kerk gingen, maar ik ben blij dat jij ze geloofd
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 22-03-2014 13:37:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Sinbad:
Och kom...:
GSP is een begrip in Rusland.

Stel je een donker bos voor in de midden van de nacht. In het bos branden honderden kampvuren. Aan elk kampvuur zitten half dronken mensen met een half gevulde vodka fles en een akoustisch instrument. Daar wordt gezongen. Over vrede in de wereld of over de heroische strijd tegen het fascisme. Geen TV, geen electra, alleen jijzelf en de natuur en vodka. Popivka is kansloos...

Ik weet niet wat ze jouw hebben wijsgemaakt, maar de weinig filmpjes die ik heb gezien van groepjes dronken Russen in het bos, was met zijn allen op een, en ze was niet blij, en het enige zingen was voordat ze uit de kerk gingen, maar ik ben blij dat jij ze geloofd

Dat zijn de Russische moslims
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-03-2014 15:43:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
DeSchaduw:
Dat zijn de Russische moslims

Nee want die drinken niet
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 22-03-2014 16:10:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Sinbad:
DeSchaduw:
Dat zijn de Russische moslims

Nee want die drinken niet

Daarom hadden ze iets anders nodig om te doen
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-03-2014 16:13:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
hmm vs besteed 900 miljard per jaar aan het leger heeft de grootse staal productie geld speelt dan geen rol meer + hun wapen technologie gaat tegenwoordig heel ver de nieuwe plasa stealth bombers of laser die vliegtuigen neer halen xD plus zoveel spul en zoals ik al eerder zij israel zeer gevaarlijk
Oja btw VS leent altijd alleen maar geld hun staan dik in de schulden maar genoeg om oorlog te voeren geld maakt dan niet meer uit.. kijk naar de tweede wereld oorlog goed voorbeeld. mensen dachten niet meer aan inflatie het was hun land kapot of die van hun. ze gebruikte geld voor vuur ipv hout xD

Correct taalgebruik is een teken van respect voor de lezer.
Daarnaast geldt dat de vorm de boodschap beïnvloedt: een slecht leesbare tekst met intelligente inhoud zal door velen niet serieus genomen worden.

Mocht je moeite hebben met de beheersing van taalregels, deze zijn te vinden op internet.
http://taaladvies.net/taal/advies/tekst/94/leestekens_en_hoofdletters_in_een_puntsgewijze_opsomming_algemeen/
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 23-03-2014 12:29:08 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dirk Teur: Wat ik mij afvraag.
Is de Krim van enig strategisch belang voor Rusland?
Is Transnistrië van enig strategisch belang voor Rusland?
Op 23-03-2014 21:33:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Dirk Teur:
Wat ik mij afvraag.
Is de Krim van enig strategisch belang voor Rusland?
Is Transnistrië van enig strategisch belang voor Rusland?

De Krim is van zeer groot strategisch belang voor Rusland. Het is al 200 jaar een marinebasis, omdat het de enige haven is die in de winter ijsvrij is. Niet voor niets is de huurovereenkomst die in 1992 tot 2017 was gesloten al in 2010 verlengd tot 2042.
Rusland zal niet accepteren om haar basis in de Krim te verliezen.
Transnistrie is een andere zaak. Maar als Oekraiene in de Navo gaat, zal Rusland daar best wat raketten willen plaatsen om de boel te jennen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 23-03-2014 21:44:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Wat ik mij afvraag.
Is de Krim van enig strategisch belang voor Rusland?
Is Transnistrië van enig strategisch belang voor Rusland?

Vanaf de Krim zijn alle havensteden + schepen op de Zwarte Zee te controleren. Vanaf de Zwarte Zee is zowel de Donau (en Rijn) bereikbaar, evenals de Middellandse Zee (en van daaruit de rest van de wereld).

Ook heeft het bezitten van de Krim voor de Russen een sterke emotionele waarde. Het zit ze dwars dat deze ooit aan Oekraïne is gegeven door Chroetsjev en dat Oekraïne zich heeft afgewend van de Russen in 1991.

De Krim is daarnaast een goed landbouwgebied én er liggen grote gasvelden in de Zwarte Zee, vlak voor de kust van de Krim.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 23-03-2014 22:15:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: en die fascistische niet erkende illigale regering maakt zich op haar volk als slaaf van Westers geld aan te bieden:
http://www.nu.nl/economie/3733762/imf-verwacht-snel-akkoord-met-oekraine.html

en zo breidt het Westen het vermogen op de kapitalistische balans weer een stukje uit, zodat die ene kleine helft meer welvaart kan innemen omdat zij oneindig moeten kunnen groeien, ditmaal ten koste van de welvaart in Urkaine en het Ukrainse volk. Who's next?
(bericht gewijzigd op 24/3/2014 8:57)
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 24-03-2014 8:55:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim: Ach ja, gelukkig zijn er ook mensen die weten waar het echt om gaat.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/03/black_pete_is_nuclear.html
Op 24-03-2014 13:19:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Meneer Glimlach:

Meneer Glimlach, de zogenaamde nog in de toekomst te annexeren gebieden in oost-Oekraine op uw plaatje vindt ik zeer subjectief
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 24-03-2014 18:14:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Sinbad:
Meneer Glimlach:

Meneer Glimlach, de zogenaamde nog in de toekomst te annexeren gebieden in oost-Oekraine op uw plaatje vindt ik zeer subjectief

Het enige suggestieve is de term 'occupation'.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 24-03-2014 18:31:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dirk Teur: Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...
Op 24-03-2014 23:33:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Sinbad:
Meneer Glimlach:

Meneer Glimlach, de zogenaamde nog in de toekomst te annexeren gebieden in oost-Oekraine op uw plaatje vindt ik zeer subjectief

Ik heb het plaatje niet gemaakt. Het ging me enkel om de voorraden in de bodem voor de kust van de Krim.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-03-2014 9:08:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...

Leuk dat je een verband legt met Syrië (en de falende Arabische Lente), dat zie ik ook.
Samenvatting:

Alle gasleidingen naar Europa van (pro-)Russische landen moeten stuk of er moet voorkomen worden dat ze aangelegd worden, alle gasleveranties van (pro-)Amerikaanse landen moet worden gestimuleerd. (Daarom heeft de VS in 2012 al tientallen LPG-tankers besteld bij scheepswerven in Azië. Sterker, ze hebben destijds zelfs gezegd om de grootste gasleverancier van Europa te willen worden.)

Syrië lag in de weg voor de gaslijn vanuit Qatar en daarnaast was Syrië bezig om een Iraanse gaslijn aan te leggen om zo Iraans gas aan Europa te verkopen. De gaslijn van Egypte naar Syrië is al kapotgemaakt. Door Oekraïne loopt ook een gaslijn, die zal als sanctie tegen de Russen gesloten worden en/of opgeblazen worden tijdens een gevecht. De geplande gaslijn van Rusland naar Europa door de Zwarte Zee wordt niet meer aangelegd. Er loopt er nog een door Wit-Rusland, daar is een enge dictator aan de macht. Voorspelt u maar...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-03-2014 9:16:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...

Leuk dat je een verband legt met Syrië (en de falende Arabische Lente), dat zie ik ook.
Samenvatting:

Alle gasleidingen naar Europa van (pro-)Russische landen moeten stuk of er moet voorkomen worden dat ze aangelegd worden, alle gasleveranties van (pro-)Amerikaanse landen moet worden gestimuleerd. (Daarom heeft de VS in 2012 al tientallen LPG-tankers besteld bij scheepswerven in Azië. Sterker, ze hebben destijds zelfs gezegd om de grootste gasleverancier van Europa te willen worden.)

Syrië lag in de weg voor de gaslijn vanuit Qatar en daarnaast was Syrië bezig om een Iraanse gaslijn aan te leggen om zo Iraans gas aan Europa te verkopen. De gaslijn van Egypte naar Syrië is al kapotgemaakt. Door Oekraïne loopt ook een gaslijn, die zal als sanctie tegen de Russen gesloten worden en/of opgeblazen worden tijdens een gevecht. De geplande gaslijn van Rusland naar Europa door de Zwarte Zee wordt niet meer aangelegd. Er loopt er nog een door Wit-Rusland, daar is een enge dictator aan de macht. Voorspelt u maar...

De 100 miljard die nodig is om Wit-Rusland op EU peil te brengen heeft zelfs Amerika er niet voor over. Putin wacht rustig af, zo af en toe wordt er wat import gestopt als de heer Lukaschenko (Oekraïnse naam overigens) het weer eens op zijn heupen krijgt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-03-2014 12:37:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...

Leuk dat je een verband legt met Syrië (en de falende Arabische Lente), dat zie ik ook.
Samenvatting:

Alle gasleidingen naar Europa van (pro-)Russische landen moeten stuk of er moet voorkomen worden dat ze aangelegd worden, alle gasleveranties van (pro-)Amerikaanse landen moet worden gestimuleerd. (Daarom heeft de VS in 2012 al tientallen LPG-tankers besteld bij scheepswerven in Azië. Sterker, ze hebben destijds zelfs gezegd om de grootste gasleverancier van Europa te willen worden.)

Syrië lag in de weg voor de gaslijn vanuit Qatar en daarnaast was Syrië bezig om een Iraanse gaslijn aan te leggen om zo Iraans gas aan Europa te verkopen. De gaslijn van Egypte naar Syrië is al kapotgemaakt. Door Oekraïne loopt ook een gaslijn, die zal als sanctie tegen de Russen gesloten worden en/of opgeblazen worden tijdens een gevecht. De geplande gaslijn van Rusland naar Europa door de Zwarte Zee wordt niet meer aangelegd. Er loopt er nog een door Wit-Rusland, daar is een enge dictator aan de macht. Voorspelt u maar...

De 100 miljard die nodig is om Wit-Rusland op EU peil te brengen heeft zelfs Amerika er niet voor over. Putin wacht rustig af, zo af en toe wordt er wat import gestopt als de heer Lukaschenko (Oekraïnse naam overigens) het weer eens op zijn heupen krijgt.

Die honderd ... enzo die het failliete westen kan brengen, zijn niets waard.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-03-2014 23:02:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Overigens is mijn vrouw Russisch, net als mijn kinderen. Een nest allochtonen dus. Zij en de rest is weliswaar Oekrainisch van oorsprong, of Russisch, maar ja...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 27-03-2014 23:05:44 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
michael:
Och kom...:
Overigens is mijn vrouw Russisch, net als mijn kinderen. Een nest allochtonen dus. Zij en de rest is weliswaar Oekrainisch van oorsprong, of Russisch, maar ja...

Zijn je kinderen ook Russisch? Hebben jullie daar gewoond ofzo?
the more things change, the more they stay the same
Op 27-03-2014 23:33:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Och kom...:
Overigens is mijn vrouw Russisch, net als mijn kinderen. Een nest allochtonen dus. Zij en de rest is weliswaar Oekrainisch van oorsprong, of Russisch, maar ja...

Russisch Oekraiens of Russisch Russisch
En ja het moederkapitaal helpt
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 29-03-2014 9:06:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dirk Teur:
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...

Leuk dat je een verband legt met Syrië (en de falende Arabische Lente), dat zie ik ook.
Samenvatting:

Alle gasleidingen naar Europa van (pro-)Russische landen moeten stuk of er moet voorkomen worden dat ze aangelegd worden, alle gasleveranties van (pro-)Amerikaanse landen moet worden gestimuleerd. (Daarom heeft de VS in 2012 al tientallen LPG-tankers besteld bij scheepswerven in Azië. Sterker, ze hebben destijds zelfs gezegd om de grootste gasleverancier van Europa te willen worden.)

Syrië lag in de weg voor de gaslijn vanuit Qatar en daarnaast was Syrië bezig om een Iraanse gaslijn aan te leggen om zo Iraans gas aan Europa te verkopen. De gaslijn van Egypte naar Syrië is al kapotgemaakt. Door Oekraïne loopt ook een gaslijn, die zal als sanctie tegen de Russen gesloten worden en/of opgeblazen worden tijdens een gevecht. De geplande gaslijn van Rusland naar Europa door de Zwarte Zee wordt niet meer aangelegd. Er loopt er nog een door Wit-Rusland, daar is een enge dictator aan de macht. Voorspelt u maar...


De VS loopt inderdaad al tijden te trappelen om schaliegas naar Europa te exporteren. Het is een vies spel, maar hoe moet de VS anders de schulden gaan inlossen? Op dit moment ligt het schuldenplafond rond de 16700 miljard dollar! (52700 dollar per inwoner) China heeft zoveel obligaties gekocht om in de Amerikaanse economie te investeren dat zij per ommegaande de VS failliet kunnen verklaren; Who is the boss now?

Ter vergelijking:

2010: 14294 miljard
2006: 8965 miljard

Nederland doet het per inwoner ook niet heel erg goed.
Staatsschuld NL 1-4-2014: 450 miljard euro, ruim 26000 euro (35890 dollar) per inwoner

(bericht gewijzigd op 1/4/2014 21:33)
Op 01-04-2014 21:30:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Zoals ik al had verwacht. De focus gaat terug naar Syrie met Turkije als grote boeman. Je zou denken na het laatste plannetje met een zogenaamde aanval vanuit Syrie op Turkije via stromannen dat ze het wat rustiger aan zouden doen.

Maar zoals Mr Smile hier uitlegde is het Westen wanhopig op zoek naar controle over koolwaterstof reserves. En alles moet er voor wijken. Mensenrechten, eerlijkheid, rechtvaardigheid, waarheid, normaliteit en Christenen.

http://rt.com/news/syria-chemical-attack-militants-645/

http://rt.com/news/moscow-un-syria-kessab-693/
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 02-04-2014 13:06:05 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 02-04-2014 17:24:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Deugt Erdogan wel volgens jou?
You don't know what you've got until it's gone...
Op 02-04-2014 18:21:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Ach, en dat weet jij omdat.....?
Je was erbij toen die opnames werden vervalst?
Jij kan Turks en weet dus dat de vertalingen onjuist zijn?
En waarom zouden de Moslims in Turkije, die massaal op hem en zijn partij stemmen, zich tegen hem op laten zetten vanwege Syrie?
Op 02-04-2014 19:05:37 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Äls men Erdogan had willen laten vallen dan was dat vorig jaar bij de demostraties in Gezi Park al gebeurd. Daar overleden meer mensen als in Kiev, maar je zag geen enkele Europese politicus bij de demonstranten staan.
Het grote probleem met Erdogan is dat als ze hem niet kort houden hij een kruising dreigt te worden tussen Saddam Hussain en Ahmadinejad.
En over uitbreidingsdrift gesproken: Erdogan zou graag Syrie, Armenie en Azerbeidjan terug bij zijn Ottomaanse Rijk voegen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 02-04-2014 22:19:28 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet:
Dirk Teur:
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...

Leuk dat je een verband legt met Syrië (en de falende Arabische Lente), dat zie ik ook.
Samenvatting:

Alle gasleidingen naar Europa van (pro-)Russische landen moeten stuk of er moet voorkomen worden dat ze aangelegd worden, alle gasleveranties van (pro-)Amerikaanse landen moet worden gestimuleerd. (Daarom heeft de VS in 2012 al tientallen LPG-tankers besteld bij scheepswerven in Azië. Sterker, ze hebben destijds zelfs gezegd om de grootste gasleverancier van Europa te willen worden.)

Syrië lag in de weg voor de gaslijn vanuit Qatar en daarnaast was Syrië bezig om een Iraanse gaslijn aan te leggen om zo Iraans gas aan Europa te verkopen. De gaslijn van Egypte naar Syrië is al kapotgemaakt. Door Oekraïne loopt ook een gaslijn, die zal als sanctie tegen de Russen gesloten worden en/of opgeblazen worden tijdens een gevecht. De geplande gaslijn van Rusland naar Europa door de Zwarte Zee wordt niet meer aangelegd. Er loopt er nog een door Wit-Rusland, daar is een enge dictator aan de macht. Voorspelt u maar...


De VS loopt inderdaad al tijden te trappelen om schaliegas naar Europa te exporteren. Het is een vies spel, maar hoe moet de VS anders de schulden gaan inlossen? Op dit moment ligt het schuldenplafond rond de 16700 miljard dollar! (52700 dollar per inwoner) China heeft zoveel obligaties gekocht om in de Amerikaanse economie te investeren dat zij per ommegaande de VS failliet kunnen verklaren; Who is the boss now?

Ter vergelijking:

2010: 14294 miljard
2006: 8965 miljard

Nederland doet het per inwoner ook niet heel erg goed.
Staatsschuld NL 1-4-2014: 450 miljard euro, ruim 26000 euro (35890 dollar) per inwoner

Mag ik me even van bovenstaande verschonen, k heb geen schuld...
Unity in the Heart of Diversity
Op 02-04-2014 22:31:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
nupeet:
Dirk Teur:
Meneer Glimlach:
Dirk Teur:
Ach so. Dank

Op een of andere manier kan ik mezelf er niet van weerhouden te denken aan een Russische (als Syrië-bondgenoot) 'omsingeling' van Turkije ...

Leuk dat je een verband legt met Syrië (en de falende Arabische Lente), dat zie ik ook.
Samenvatting:

Alle gasleidingen naar Europa van (pro-)Russische landen moeten stuk of er moet voorkomen worden dat ze aangelegd worden, alle gasleveranties van (pro-)Amerikaanse landen moet worden gestimuleerd. (Daarom heeft de VS in 2012 al tientallen LPG-tankers besteld bij scheepswerven in Azië. Sterker, ze hebben destijds zelfs gezegd om de grootste gasleverancier van Europa te willen worden.)

Syrië lag in de weg voor de gaslijn vanuit Qatar en daarnaast was Syrië bezig om een Iraanse gaslijn aan te leggen om zo Iraans gas aan Europa te verkopen. De gaslijn van Egypte naar Syrië is al kapotgemaakt. Door Oekraïne loopt ook een gaslijn, die zal als sanctie tegen de Russen gesloten worden en/of opgeblazen worden tijdens een gevecht. De geplande gaslijn van Rusland naar Europa door de Zwarte Zee wordt niet meer aangelegd. Er loopt er nog een door Wit-Rusland, daar is een enge dictator aan de macht. Voorspelt u maar...


De VS loopt inderdaad al tijden te trappelen om schaliegas naar Europa te exporteren. Het is een vies spel, maar hoe moet de VS anders de schulden gaan inlossen? Op dit moment ligt het schuldenplafond rond de 16700 miljard dollar! (52700 dollar per inwoner) China heeft zoveel obligaties gekocht om in de Amerikaanse economie te investeren dat zij per ommegaande de VS failliet kunnen verklaren; Who is the boss now?

Ter vergelijking:

2010: 14294 miljard
2006: 8965 miljard

Nederland doet het per inwoner ook niet heel erg goed.
Staatsschuld NL 1-4-2014: 450 miljard euro, ruim 26000 euro (35890 dollar) per inwoner

Mag ik me even van bovenstaande verschonen, k heb geen schuld...

Toch wel.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 02-04-2014 22:48:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Äls men Erdogan had willen laten vallen dan was dat vorig jaar bij de demostraties in Gezi Park al gebeurd. Daar overleden meer mensen als in Kiev, maar je zag geen enkele Europese politicus bij de demonstranten staan.
Het grote probleem met Erdogan is dat als ze hem niet kort houden hij een kruising dreigt te worden tussen Saddam Hussain en Ahmadinejad.
En over uitbreidingsdrift gesproken: Erdogan zou graag Syrie, Armenie en Azerbeidjan terug bij zijn Ottomaanse Rijk voegen.


Het gevaar van Erdogan is dat hij de steun van het volk heeft en dat volk niet wil wat het Westen van Turkije wil.

http://www.dailysabah.com/columns/tulu-gumustekin/2014/03/26/from-menderes-to-erdogan-the-same-disgusting-setup
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 02-04-2014 23:44:27 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Äls men Erdogan had willen laten vallen dan was dat vorig jaar bij de demostraties in Gezi Park al gebeurd. Daar overleden meer mensen als in Kiev, maar je zag geen enkele Europese politicus bij de demonstranten staan.
Het grote probleem met Erdogan is dat als ze hem niet kort houden hij een kruising dreigt te worden tussen Saddam Hussain en Ahmadinejad.
En over uitbreidingsdrift gesproken: Erdogan zou graag Syrie, Armenie en Azerbeidjan terug bij zijn Ottomaanse Rijk voegen.


Het gevaar van Erdogan is dat hij de steun van het volk heeft en dat volk niet wil wat het Westen van Turkije wil.


Ah, dus al die protest acties waren eigenlijk verkapte love parades?

It's all a figment of imagination!
Op 02-04-2014 23:50:49 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Het volk wil Twitter afschaffen?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 02-04-2014 23:51:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Erdogan doet me meer en meer aan Chauchesku denken. Totaal vervreemd van de realiteit en overtuigd van zichzelf. Hopelijk ziet hij dit in voor het de zelfde afloop kent.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 02-04-2014 23:57:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jack: schaapjes.
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 03-04-2014 0:01:07 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: aan het tellen?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 03-04-2014 0:11:39 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
psixty4:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Äls men Erdogan had willen laten vallen dan was dat vorig jaar bij de demostraties in Gezi Park al gebeurd. Daar overleden meer mensen als in Kiev, maar je zag geen enkele Europese politicus bij de demonstranten staan.
Het grote probleem met Erdogan is dat als ze hem niet kort houden hij een kruising dreigt te worden tussen Saddam Hussain en Ahmadinejad.
En over uitbreidingsdrift gesproken: Erdogan zou graag Syrie, Armenie en Azerbeidjan terug bij zijn Ottomaanse Rijk voegen.


Het gevaar van Erdogan is dat hij de steun van het volk heeft en dat volk niet wil wat het Westen van Turkije wil.


Ah, dus al die protest acties waren eigenlijk verkapte love parades?


Nee, maar in tegenstelling tot wat sommige media plachten te beweren heeft hij wel steun van de meerderheid van de Islamitische bevolking.
Op 03-04-2014 13:10:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 03-04-2014 21:48:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 03-04-2014 22:16:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 03-04-2014 22:17:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: oh.. het was nog wel een mieuwe muis. Tegen emotie is vast wel geen techniek bestand.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 03-04-2014 22:19:01 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:

Interessant artikel. Wat wordt er in Oekraïne zelf over geschreven en gezegd?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 05-04-2014 12:31:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jack:
DeSchaduw:
Jack:
Er is een grote setup tegen Erdogan gaande (want, te veel Islam). Om de Moslims tegen hem op te stoken en hem als oorzaak van Syrie in Chaos af te schilderen. De gelekte opnamens zijn vervalst.

Äls men Erdogan had willen laten vallen dan was dat vorig jaar bij de demostraties in Gezi Park al gebeurd. Daar overleden meer mensen als in Kiev, maar je zag geen enkele Europese politicus bij de demonstranten staan.
Het grote probleem met Erdogan is dat als ze hem niet kort houden hij een kruising dreigt te worden tussen Saddam Hussain en Ahmadinejad.
En over uitbreidingsdrift gesproken: Erdogan zou graag Syrie, Armenie en Azerbeidjan terug bij zijn Ottomaanse Rijk voegen.


Het gevaar van Erdogan is dat hij de steun van het volk heeft en dat volk niet wil wat het Westen van Turkije wil.

http://www.dailysabah.com/columns/tulu-gumustekin/2014/03/26/from-menderes-to-erdogan-the-same-disgusting-setup

Die steun hadden Saddam Hussain en Ahmedinejad ook.
Steun duurt zo lang mensen denken er voordeel bij te hebben. Erdogan steunt de ontwikkeling van het arme Oosten.
Echter hij gaat terug naar voor 1929.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 05-04-2014 22:45:31 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:

Interessant artikel. Wat wordt er in Oekraïne zelf over geschreven en gezegd?

In Oekraine snapt niemand meer wie nu voor of tegen wie is.
De mensen van Maidan demonsteren tege nde Maidan regering, waarna de Maidan regering mensen van Maidan oproept om de demonstratie op Maidan te breken. Daardoor vechten mensen van Maidan die voor de Maidan zijn tegen de mensen van Maidan die tegen de Maidan zijn, en men wil een nieuwe Maidan die de oude Maidan vervangt maar de oude Maidan is tegen een nieuwe Maidan.
Als je dat kan volgen dan ben je verder als de mensen in Oerkaïne.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 05-04-2014 22:52:07 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:

Interessant artikel. Wat wordt er in Oekraïne zelf over geschreven en gezegd?

In Oekraine snapt niemand meer wie nu voor of tegen wie is.
De mensen van Maidan demonsteren tege nde Maidan regering, waarna de Maidan regering mensen van Maidan oproept om de demonstratie op Maidan te breken. Daardoor vechten mensen van Maidan die voor de Maidan zijn tegen de mensen van Maidan die tegen de Maidan zijn, en men wil een nieuwe Maidan die de oude Maidan vervangt maar de oude Maidan is tegen een nieuwe Maidan.
Als je dat kan volgen dan ben je verder als de mensen in Oerkaïne.

Verdeel en heers.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 06-04-2014 13:21:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
DeSchaduw:
Meneer Glimlach:

Interessant artikel. Wat wordt er in Oekraïne zelf over geschreven en gezegd?

In Oekraine snapt niemand meer wie nu voor of tegen wie is.
De mensen van Maidan demonsteren tege nde Maidan regering, waarna de Maidan regering mensen van Maidan oproept om de demonstratie op Maidan te breken. Daardoor vechten mensen van Maidan die voor de Maidan zijn tegen de mensen van Maidan die tegen de Maidan zijn, en men wil een nieuwe Maidan die de oude Maidan vervangt maar de oude Maidan is tegen een nieuwe Maidan.
Als je dat kan volgen dan ben je verder als de mensen in Oerkaïne.

Volgens mij kan ik dit volgen en volgens mijn vrouw is dit idd zo een beetje de situatie...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 06-04-2014 13:25:35 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Een algemeen probleem is de betrouwbaarheid van het nieuws.
Een bekende Russische acteur zou zich hebben uitgesproken tegen het beleid van Putin in de Krim. Dit is nogal opmerkelijk omdat deze acteur vorig jaar is overleden.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 06-04-2014 14:26:17 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
DeSchaduw:
...
Een bekende Russische acteur zou zich hebben uitgesproken tegen het beleid van Putin in de Krim. Dit is nogal opmerkelijk omdat deze acteur vorig jaar is overleden.


Via Robbert van den Broeke zal deze acteur ongetwijfeld nog wel te bereiken zijn.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 06-04-2014 15:04:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arim:
DeSchaduw:
Een algemeen probleem is de betrouwbaarheid van het nieuws.
Een bekende Russische acteur zou zich hebben uitgesproken tegen het beleid van Putin in de Krim. Dit is nogal opmerkelijk omdat deze acteur vorig jaar is overleden.

Tja, daarom is hij natuurlijk overleden. Omdat hij vorig jaar al kritiek had op Putin inzake de Krim.
Op 06-04-2014 15:14:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
arim:
DeSchaduw:
Een algemeen probleem is de betrouwbaarheid van het nieuws.
Een bekende Russische acteur zou zich hebben uitgesproken tegen het beleid van Putin in de Krim. Dit is nogal opmerkelijk omdat deze acteur vorig jaar is overleden.

Tja, daarom is hij natuurlijk overleden. Omdat hij vorig jaar al kritiek had op Putin inzake de Krim.

Zo zie je hoe goed de FSB is. Ze vermoorden mensen al voordat er iets gebeurt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 06-04-2014 15:24:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
DeSchaduw:
Een algemeen probleem is de betrouwbaarheid van het nieuws.
Een bekende Russische acteur zou zich hebben uitgesproken tegen het beleid van Putin in de Krim. Dit is nogal opmerkelijk omdat deze acteur vorig jaar is overleden.

Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 06-04-2014 17:33:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to death your right to say it." Voltaire
Op 09-04-2014 12:49:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: De Oekraïnse regering probeert de situatie te escaleren door de bevolking in het zuidoosten als "terroristen" te betitelen.

Vandaag was in het nieuws dat een functionaris van de veiligheidsdienst was omgekomen bij een antiterreur actie.
Informatie vanuit Donetsk zegt echter dat dit een "provocatie type Maidan" was, en dat de politie heeft vastgesteld dat het lijk meer dan 24 uur oud was. Daarop werd verdere actie afgeblazen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 13-04-2014 13:47:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Even een zinloos weetje tussendoor: Het woord "terrorist" werd voor het eerst gebruikt om een overheid aan te duiden die haar bevolking onderdrukt (terreurregime/schrikbewind van Robespierre na de Franse Revolutie). De eerste terroristen behoorden dus tot de overheid.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 13-04-2014 14:50:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden