Het is u mogelijk wel opgevallen dat uw eigen horoscoop verschilt per dagblad of tijdschrift. Deze slordige interpretatie van de berekeningen, áls ze die al hebben uitgevoerd, doet de astrologie geen goed. 
Jammer, want het bevat zeer oude en waardevolle kennis. Astrologie, een van de takken van de heilige kabala, is de bron van de wetenschappelijk geaccepteerde Astronomie, die zich daaruit op eigen wijze heeft ontwikkeld.

Astrologie en astronomie zijn niet met elkaar te vergelijken aangezien ze ieder een eigen invalshoek hebben. Tegenwoordig zijn de principes die aan astrologie ten grondslag liggen vrijwel niet meer bekend. De basis van astrologie is namelijk het gegeven “zo boven, zo beneden”.

Deze uitspraak komt van Hermes Trismegistus. Wat hij hiermee bedoelt te zeggen is dat de mens, als microkosmos, alles bevat wat er in de macrokosmos te vinden is. Het gegeven “zo boven, zo beneden” is een belangrijk hulpmiddel gebleken bij het gebruik van de telescoop en de microscoop om het totale plaatje te begrijpen.

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung die hier veel onderzoek naar heeft gedaan sprak over synchroniciteit, betekenisvol toeval dus.  
                                           
Thorwald Dethlefsen geeft in zijn boek “Esoterische psychologie”  een heldere uiteenzetting over dit gegeven. Detlefsen maakt onderscheid tussen de lineaire tijd (klok) en de verticale tijd (de kwaliteit van elk moment).

Alle divinatiesystemen van de I Ching, de Runen, de Tarot tot het slachten van een kip maken gebruik van dit gegeven. Het is trouwens ook terug te vinden in de mayakalender.
Een horoscoop toont in symbolische vorm de kwaliteit van de tijd, een samenhang van oerprincipes, waarin u de blauwdruk van uw leven kunt lezen. De moeilijkheden (leermomenten) zijn gerelateerd aan de stand van de sterren op het moment van uw geboorte. De sterren moeten dan niet gezien worden als fysieke objecten maar meer als archetypen. Nu is het lastig om een eigen horoscoop op te stellen simpelweg omdat men moet beschikken over aardig wat  kennis om zelfs maar de basisprincipes toe te passen.

Een kleine passage in het boek “Leer en Ritueel der Hogere Magie” van de auteur Eliphas Levi geeft echter een eenvoudige manier om zelf een horoscoop op te stellen. Het is erg simpel.

Alles wat men nodig heeft is een dagboek, maar met een (goed) geheugen en een beetje puzzelen komt men al een eind. Volgens E. Levi is deze berekening nagelaten door Hieronymus Cardanus , die, als men de legende van zijn dood mag geloven, als martelaar van zijn geloof in astrologie is gestorven. Volgens Hieronymus Cardanus kan iedereen het geluk en tegenspoed van al zijn levensjaren berekenen. Zijn theorie berust op zijn eigen ondervinding en hij verzekert dat deze berekening nooit gefaald heeft.

Om bijvoorbeeld te weten te komen wat het lot dit jaar voor u in petto heeft dient u in het kort na te gaan wat de markante gebeurtenissen in uw eigen leven 4, 8, 12, 19 en 30 jaar geleden zijn geweest. Daarbij moet u het volgende in gedachten houden;

- De 4 (vooruitgang) is het getal der verwezenlijking;
-->

raam: Ik hoorde eens van een dierenarts dat hij echt wel verschil merkte tussen bijvoorbeeld 'herfstkatten' en 'lentekatten'. Herfstkatten zouden een feller karakter hebben.

Maar ja, ik vind horoscopen echt leuk. Ik lees niet zo'n daghoroscoop ofzo, maar bijvoorbeeld de spirituele horoscoop kan ik wel waarderen ( http://www.spiritueelmagazine.nl/be/horoscoop/ )

Ook heb ik wel eens zo'n uitgebreide horoscoop laten doen. Was automatisch hoor, via Grupo Venus (=gratis) maar ging toch heel diep.
Op 23-12-2009 17:32:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden