De Nederlandse website DossierX.nl, voorheen bekend van dieptestukken, heeft sinds 2 maart een nieuw interactief blogconcept online. Kort samengevat komt het neer op: schrijf het zelf.

Administrator Rinus Nienhuis begint dit initiatief met enkele verklarende zinnen over Wilhelm Reich, grensverleggend psycholoog en psychiater. Op basis van een kort en scherp door de bocht-verhaal wordt de trouwe DossierX-bezoeker opgeroepen tot het uitbreiden van het artikel. De creativiteit wordt uitgedaagd en daar geven we graag een extra stimulans aan.

Papier hier
Papier hier
( Grenswetenschappelijk papier hier )

DossierX is de eerste Nederlandstalige website die op een dermate interactieve manier nieuwe, interessante inhoud probeert te scheppen. De nieuwe filosofie luidt als volgt:

Ik weet niet hoe met u is en gaat, maar mijn ondervinding is dat we tegenwoordig in een ware zee van informatie leven. Er zit veel waardeloze info tussen, maar gelukkig ook heel interessante informatie. Kom ik iets tegen waar ik door geraakt wordt dan maak ik voor mijzelf een samenvatting en voor ik het weet heb ik alweer een verhaal bij elkaar. Dat verhaal wil ik dan graag delen, dit delen komt voort uit verwondering.

Hieronder staat zo'n verhaaltje, dat u misschien leuk vind om te lezen. Zie het als schetsen uit mijn aantekeningenboekje. Een echt compleet verhaal is het dit keer niet, maar daardoor krijgt u juist een kijkje in de keuken. Zo moet er in dit geval bijvoorbeeld nog een eind aan gebreid worden. Misschien kunt u het wel aanvullen onder het artikel of in het forum. (dit is dus eigenlijk gewoon een verkapte oproep om u uit te nodigen om eens mee te schrijven) U kunt het ook zien als interactiviteit, iets wat ik dit keer van meet af aan van plan was.

Vult u dus rustig aan, verbouw het desnoods compleet, doe ermee wat u wilt. Schrijf een betere inleiding of een mooi slot, breng er complete schwung in aan, misschien krijgt u de smaak wel te pakken. Ik heb mijn beste beentje voorgezet door me in te houden en expres hiaten te laten vallen die u op kunt vullen.

Dus: Ik daag uw creativiteit uit!

En ben benieuwd. (bron)

Wij zijn ook benieuwd naar het uiteindelijk resultaat over Wilhelm Reich. Eén iets kunt u alvast aan uw versie van het verhaal toevoegen: zijn voornaam; dat was wellicht een van de hiaten in het nieuwe interactieve experiment.

Nieuwe bijdrages kunnen gemaild worden naar DossierX of, als u een account op het forum heeft, via het forum worden toegevoegd.

Update 25-04-2007: Op DossierX.nl wacht men nog steeds op uw interactieve bijdrage. Of verlangt u dat wij een blog schrijven over Wilhelm Reich? Doe het in dit geval even lekker zelf...

Timmy: Is't al af?
(bericht gewijzigd op 4-3-2008 10:29:17)
Op 04-03-2008 10:29:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Nee dus
United as one. Divided by zero.
Op 26-03-2009 14:19:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden