Een aantal onderwerpen waar we onze hersens over breken wordt begrensd. Meestal bij gebrek aan het oprekken van bestaande mogelijkheden maar soms ook door gebrek aan tastbaar bewijs. Zoeken naar bewijzen voor natuurkundige hypotheses laten zich voor een deel oplossen doordat er in dure laboratoria (bijvoorbeeld CERN in Zwitserland) gecontroleerde experimenten gedaan kunnen worden om deze hypotheses te toetsen.
Soms ook kun je door langdurig observeren tot nieuwe kennis komen, denk bijvoorbeeld in dit verband eens aan de telescopen die het universum bestuderen. De sterren en planeten bewegen zich voort volgens bepaalde patronen; met verbeterde techniek, betere telescopen, kun je weer nieuwe hypotheses toetsen en ontdekkingen doen. In het geval van UFO's echter kun je geen langdurige observaties doen, kun je geen laboratoriumexperimenten uitvoeren en kun je situaties niet nabootsen of oproepen. Ik bedoel in dit verband niet de Thaise ballonnen die tante Marie niet weet te identificeren maar ik heb het over goed gedocumenteerde sightings zoals de Belgische Driehoeken en de Phoenix Lights.
UFO's zijn een ongrijpbaar mysterie waardoor er vooralsnog uitsluitend ruimte is om te speculeren over diverse hypotheses. Speculeren is, het woord impliceert dit al, een grens over gaan zonder dat je bewijzen hebt dat je het gelijk aan je zijde hebt. Je stelt in het geval van UFO's een hypothese op en de meest gebruikte daarvoor is een buitenaardse verklaring.

loesje3

Het lastige van een grens over gaan is dat je zelf niet exact kunt voorspellen waar de grens dan wél hoort te liggen en in dit onontdekte gebied duikelen vele ufologen, sceptici en gewone stervelingen regelmatig over elkaar heen.
De ene persoon houdt zich bijna krampachtig vast aan het bestaande wereldbeeld en is alleen bereid om iets nieuws te aanvaarden als er onomstotelijk bewijs is geleverd.
Een ander gaat een stapje verder en staat voorzichtig open voor buitenaards leven maar neemt eigenlijk al genoegen met microscopisch leven op een planeet die miljoenen lichtjaren ver verwijderd is.
Als we de nieuwe grens wat verder verleggen, kunnen we ons ook nog voorstellen dat er, ver weg, planeten bestaan waar zelfs intelligent leven zou kunnen zijn. De grens nóg verder verleggen zou kunnen inhouden dat er elders leven bestaat dat zelfs nog intelligenter is dan wij mensjes, de al bijna perfecte schepping van God/Moeder natuur, of niet dan? En vooruit, laten we dan nóg een stapje verder gaan en zelfs aannemen dat deze intelligente wezens zelfs de techniek hebben om al die lichtjaren te overbruggen en ons hier te bezoeken. Wellicht maken ze hier wel graancirkels? En als we toch aan het grenzen verleggen zijn, waarom worden er dan geen mensen (of koeien) ontvoerd en bestudeerd/gemarteld door aliens? Vooruit, we raken er aan gewend: we gaan nóg maar een stapje verder. Sommige mensen beweren dat ze zwanger zijn gemaakt door aliens. En dat er ook uitzonderlijk mooie aliens zijn.

ashtar

Of ze zeggen te weten dat er 57 verschillende soorten aliens zijn aangesloten bij een Galactische Federatie. En dan zijn er, wéér een stapje verder, ook mensen die claimen dat ze in gedachtencontact zijn (channelen) met deze aliens. Er zijn zelfs mensen die beweren dat ze ook precies weten welke aliensoorten vijandig zijn (de Greys?) en welke vriendelijk (de Nordics?) en waar ze allemaal vandaan komen.

U ziet, als men de grens van onze huidige kennis oversteekt, is het een kwestie van smaak, van gevoel, van inschatting waar u die vervolgens zelf weer wilt leggen.
Wat mij echter het meeste verbaast is dat de meeste ruzies onderling worden uitgevochten op uitgerekend dit terrein! Voorbij de grens van onomstotelijk bewijs heeft niemand absolute zekerheid waar die grens nu precies hoort te liggen! Het is eigenlijk toch op zijn minst uitzonderlijk curieus dat intelligente mensen ruzie kunnen maken over iets waarvan ze geen van beiden zeker kunnen zijn. Dat geldt dus inderdaad óók voor de mensen die helemaal nergens in geloven wat dit betreft, want ook zij zijn zeker niet in staat om te bewijzen dat de huidige grens de absolute, definitieve grens is. Tenzij ze hoogstpersoonlijk elke planeet in het hele Heelal gecontroleerd hebben en iedereen weet dat dat niet kan.

Het is wellicht daarom ook dat ik sterk de neiging heb om geen ruzie te maken met andersdenkenden. Ik heb uiteraard mijn gedachten geformuleerd en na langdurig denken toets ik die met regelmaat aan mijn eigen Schaal van Waarschijnlijkheid. Daarmee is een bepaalde hypothese voor mij hooguit te beoordelen op gradaties van meer of minder waarschijnlijk maar nóóit als De Waarheid of als De Onwaarheid.
Wie een oordeel heeft, is opgehouden met nadenken. Oordeel dus niet. Maar denk.
Sar: Leuk geschreven. Vanuit je perspectief sluit je persoonlijk in elk geval geen buitenaards leven uit, maar laat je andersdenkenden ook vrij in hun beleving. Over de rol van het woord denken in je laatste alinea ben ik anders van mening, maar ook dat is persoonlijk.
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 23-04-2014 8:21:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Ik geloof ('..') best dat er intelligente en knappe ET's bestaan.
Maar zolang dat naar mijn smaak onvoldoende is aangetoond blijf ik zee sceptisch. Zeker als er even goed andere en vaak realistischer verklaringen kunnen gevonden worden.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 23-04-2014 9:38:52 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
AaH: Wat mij bijzonder aanspreekt in het artikel is dat het de gedachte stimuleert om het "onverwachte te verwachten" en je daar voor open te stellen en het voorkomen dat je gaat reageren vanuit je oordeel in plaats vanuit je verwondering. Ik herken bij mijn leeftijdsgenoten (boven de 60) zo vaak dat het denken is opgehouden en doordat je "het allemaal al een keer meegemaakt hebt" er geen enkele verwondering meer bestaat. Deze mensen worden onuitstaanbaar en creëren ook geen enkele nieuwsgierigheid meer om nieuwe dingen te onderzoeken of te ontdekken. Wat mij betreft zou het een verplichting moeten worden om elke dag grenswetenschap.nl door te graven :-))
Op 23-04-2014 12:28:13 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: De simpelste verklaring is meestal de juiste. Denk ik.
En ik denk ook dat de schrijver/ster van het blog dat laatste woord 'misbruikt'.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 23-04-2014 13:02:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Dit topic lijkt over aliens en ufo's te gaan, maar gaat natuurlijk meer over de kneedbaarheid van iemands gedachten en standpunten.

Persoonlijk houd ik graag opties open. Niet omdat ik niet kan kiezen, maar omdat ik graag alleen kies uit zaken die mij iets brengen.

Zo kies ik wel voor om magisch denken een plek te geven in mijn leven, maar laat ik de keuze tussen het wel of niet bestaan van aliens vrij makkelijk liggen.
Wat overigens weer niet betekent dat ik er niet over na wil denken, of een mening kan vormen.

Maar keuzes in je hoofd zijn als asfaltwegen door het bos.
Ze maken de reis directer en makkelijker, maar je zult geen wild meer tegenkomen en elke reis is hetzelfde.

ALLES IS WAAR
Op 23-04-2014 13:35:32 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vailixi:
Luk:
De simpelste verklaring is meestal de juiste. Denk ik.
En ik denk ook dat de schrijver/ster van het blog dat laatste woord 'misbruikt'.

De simpelste verklaring, met zoveel planeten in het universum, is dat er buitenaards leven bestaat.

En ik vind sowieso dat je open moet staan voor alles, je hoeft het niet klakkeloos te geloven, maar er alleen al over nadenken is een hele verbetering ten opzichte van je overal voor af te sluiten.


Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen. Wanneer we dit weten worden we vrij.
Op 23-04-2014 14:17:23 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn: Als ons vader vroeger zei waar de grens was, vergaten we dat beter niet!
Op 23-04-2014 14:34:29 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Smokkelaarsfamilie?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 23-04-2014 16:48:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn: Enkel in de oorlog.
Op 23-04-2014 17:16:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
chriske: grenzen....stop.....ik heb zo eens een cursuske gevolgd over assertiviteit
en daar ging het over dat je voor jezelf ook grenzen mag maken want soms komen onze medemensen wat te ver in je eigen wereldje en dan voel je je niet zo goed in je vel want die hebben dan allemaal hun eigen mening en gedachten en ja ik vind wel dat je zelf mag zeggen, stop ... tot hier en niet verder want dan verlies ik precies mijn eigen persoonlijkheid

Change the being by being the change
Op 23-04-2014 17:31:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antilochos: De agnost onder de ufologen (is dat laatste wel een woord?) stapt naar voren.
Op 23-04-2014 18:58:20 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Atmosfeertje:
Als we de nieuwe grens wat verder verleggen, . . . . . . . . De grens nóg verder verleggen zou kunnen . . . . . . . . . En vooruit, laten we dan nóg een stapje verder gaan . . . . . . . En als we toch aan het grenzen verleggen zijn, . . . . . .

We moeten natuurlijk wel uitkijken dat we die grenzen niet te ver leggen, anders wordt het zo'n gedoe voor die douanebeambten om elke dag op tijd op hun werk te zijn.

Moeten aliens trouwens een visum aanvragen als ze de aarde willen bezoeken???
It's all a figment of imagination!
Op 23-04-2014 19:49:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Die grens is nog niet getrokken volgens mij.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 23-04-2014 19:55:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Ik heb geen grenzen. Maar ik wil aan de andere kant simpelweg bewijs hebben voordat ik iets als waarheid aanneem.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 23-04-2014 21:09:23 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Los van de (enige) waarheid kun je dus ook hypotheses beoordelen als onwaarschijnlijk of waarschijnlijk. Hoe je die hypotheses dan zou moeten onderzoeken is nog weer een vak apart denk ik.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 23-04-2014 22:29:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Goed, leuk geschreven, blog Atmosfeertje.

Alles is mogelijk, tenzij het tegendeel bewezen is!
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 23-04-2014 23:29:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick NL:
paps:
Hoe je die hypotheses dan zou moeten onderzoeken is nog weer een vak apart denk ik.


Hoe moet dat er uit zien?

Vind het net een vraag als...
Een slome koe/blinde stier een slimme snel haasje moet vangen...

Hoe doet de koe dat?


(bericht gewijzigd op 24/4/2014 14:25)
Op 24-04-2014 14:02:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick NL:
DeSchaduw:
Ik heb geen grenzen. Maar ik wil aan de andere kant simpelweg bewijs hebben voordat ik iets als waarheid aanneem.


Dus de grens voor jou is dan.. ontdekken wat al bewezen is.
(bericht gewijzigd op 24/4/2014 15:23)
Op 24-04-2014 14:38:00 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick NL: Alleen zij weten waar grenzen liggen
is zij die uitvaren ,opzoeken en ontdekken wat nog niet bewezen is.
Dat is pas grenzen verlegend.
(bericht gewijzigd op 25/4/2014 5:9)
Op 24-04-2014 14:56:55 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Patrick NL:
Alleen zij weten waar grenzen liggen
is zij die uitvaren en zoeken en ontdekken wat nog niet bewezen is.
Dat is pas grenzen verlegend.

ALLES IS WAAR
Op 24-04-2014 16:20:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
DeSchaduw:
Ik heb geen grenzen. Maar ik wil aan de andere kant simpelweg bewijs hebben voordat ik iets als waarheid aanneem.

Dan is bewijs dus je grens.
Ik ga zelf graag voorbij aan bewijzen. Want het zal niet de eerste keer zijn dat later het tegendeel bewezen wordt.
Is it electrickery?
Op 24-04-2014 16:30:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 24-04-2014 16:41:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar: Grenzen maken ook dat onze ervaringen of kennis weer vervaagd. We zijn steengoed in het wiel weer opnieuw uitvinden voor bepaalde zaken...
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 24-04-2014 16:52:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chuck R.:
stoerecurry:
Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.


Stelling : Schepping of Evolutie is een foute stelling.
Schepping en Evolutie zijn geen leugens,maar allebei waarheden.
Schepping = Oorsprong
Evolutie= Waarneembare wetenschap na de Schepping
en zegt niets over de oorsprong
Op 24-04-2014 16:56:16 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
Chuck R.:
stoerecurry:
Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.


Stelling : Schepping of Evolutie is een foute stelling.
Schepping en Evolutie zijn geen leugens,maar allebei waarheden.
Schepping = Oorsprong
Evolutie= Waarneembare wetenschap na de Schepping
en zegt niets over de oorsprong

Misschien is er helemaal geen oorsprong, maar een eeuwig durende cirkel.
Misschien kan je het helemaal niet benaderen in ons vier dimensionale stelsel.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 24-04-2014 17:01:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick NL:
Chuck R.:
stoerecurry:
Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.


Stelling : Schepping of Evolutie is een foute stelling.
Schepping en Evolutie zijn geen leugens,maar allebei waarheden.
Schepping = Oorsprong
Evolutie= Waarneembare wetenschap na de Schepping
en zegt niets over de oorsprong


Ik wil er verders niet op in gaan ,Maar wat heeft Schepping of Evolutie,Oorsprong enz. met buitenaardse te maken???

Ik proef zo monoloog.
(bericht gewijzigd op 24/4/2014 17:26)
Op 24-04-2014 17:24:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Patrick NL:
Chuck R.:
stoerecurry:
Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.


Stelling : Schepping of Evolutie is een foute stelling.
Schepping en Evolutie zijn geen leugens,maar allebei waarheden.
Schepping = Oorsprong
Evolutie= Waarneembare wetenschap na de Schepping
en zegt niets over de oorsprong


Ik wil er verders niet op in gaan ,Maar wat heeft Schepping of Evolutie,Oorsprong enz. met buitenaardse te maken???

best veel hoor
ALLES IS WAAR
Op 24-04-2014 17:25:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Patrick NL:
ThoTh:
Patrick NL:
Chuck R.:
stoerecurry:
Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.


Stelling : Schepping of Evolutie is een foute stelling.
Schepping en Evolutie zijn geen leugens,maar allebei waarheden.
Schepping = Oorsprong
Evolutie= Waarneembare wetenschap na de Schepping
en zegt niets over de oorsprong


Ik wil er verders niet op in gaan ,Maar wat heeft Schepping of Evolutie,Oorsprong enz. met buitenaardse te maken???

best veel hoorDan is Charles Darwin voor gegaan,De eeuwig durende cirkel waar de religie aan stoort en nu is het buitenaardse.

Bovendien is dat pas tegenovergestelde van grenzen verlegend
Is niet wetenschapelijk Sterker nog is Het dom blijven,En of niet willen uitvaren.


(bericht gewijzigd op 24/4/2014 18:38)
Op 24-04-2014 17:51:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Patrick: voor buitenaards leven geldt dezelfde vraag als voor aards leven. Hoe ontstond het, door schepping of toeval? In die zin is het wel (redelijk) on topic.
Is it electrickery?
Op 24-04-2014 18:06:19 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chuck R.:
Patrick NL:
ThoTh:
Patrick NL:
Chuck R.:
stoerecurry:
Ik denk dat er erg weinig "feiten/bewijzen" daadwerkelijk in graniet gebeiteld staan.
Alles staat open voor debat, of dit nu sociale conventies zijn of "bewezen" natuurkundige stellingen.


Stelling : Schepping of Evolutie is een foute stelling.
Schepping en Evolutie zijn geen leugens,maar allebei waarheden.
Schepping = Oorsprong
Evolutie= Waarneembare wetenschap na de Schepping
en zegt niets over de oorsprong


Ik wil er verders niet op in gaan ,Maar wat heeft Schepping of Evolutie,Oorsprong enz. met buitenaardse te maken???

best veel hoorDan is Charles Darwin voor gegaan,De eeuwig durende cirkel waar de religie aan stoort en nu is het buitenaardse.

Bovendien is dat pas tegenovergestelde van grenzen verlegend
Is niet wetenschapelijk Sterker nog is Het dom blijven,En of niet willen uitvaren.Darwin is Moslim die gelooft de Koran,daar staat precies zijn theorie in beschreven hoe alles uit het water is herrezen.
Op 24-04-2014 19:17:16 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chuck R.: Ik ben niet gelovig.
Ik weet zeker, éénmalige Schepping is een onmogelijke scenario,onwetenschappelijk en voor eeuwig GODdelijk.
Op 24-04-2014 19:20:53 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bontevogel: Vind dit een erg mooie reactie, daarom ben ik ook lid, altijd buiten de box denken !
Emie :
@Patrick: voor buitenaards leven geldt dezelfde vraag als voor aards leven. Hoe ontstond het, door schepping of toeval? In die zin is het wel (redelijk) on topic.


(bericht gewijzigd op 24/4/2014 19:30)
Op 24-04-2014 19:27:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Chuck R.:


Darwin is Moslim die gelooft de Koran,daar staat precies zijn theorie in beschreven hoe alles uit het water is herrezen.

Sterk spul wat je gebruikt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 24-04-2014 21:02:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Emie :
DeSchaduw:
Ik heb geen grenzen. Maar ik wil aan de andere kant simpelweg bewijs hebben voordat ik iets als waarheid aanneem.

Dan is bewijs dus je grens.
Ik ga zelf graag voorbij aan bewijzen. Want het zal niet de eerste keer zijn dat later het tegendeel bewezen wordt.


Dat bewijs een grens is voor aanvaarding betekent niet dat ik geen zaken onderzoek waarvoor geen bewijs is, of die zaken bij voorbaat verwerp.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 24-04-2014 21:08:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
DeSchaduw:
Emie :
DeSchaduw:
Ik heb geen grenzen. Maar ik wil aan de andere kant simpelweg bewijs hebben voordat ik iets als waarheid aanneem.

Dan is bewijs dus je grens.
Ik ga zelf graag voorbij aan bewijzen. Want het zal niet de eerste keer zijn dat later het tegendeel bewezen wordt.


Dat bewijs een grens is voor aanvaarding betekent niet dat ik geen zaken onderzoek waarvoor geen bewijs is, of die zaken bij voorbaat verwerp.

Dan is misschien het moment van aanvaarding de/een grens?
Is it electrickery?
Op 24-04-2014 21:17:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Als zelfs een paard zijn grenzen weet te verleggen, waarom doen mensen dat dan niet?
http://www.nu.nl/opmerkelijk/3759993/losgebroken-paard-bezoekt-voetbalwedstrijd.html
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 24-04-2014 23:12:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phonioer:
Atmosfeertje:
En vooruit, laten we dan nóg een stapje verder gaan en zelfs aannemen dat deze intelligente wezens zelfs de techniek hebben om al die lichtjaren te overbruggen en ons hier te bezoeken.


Nu ga je te ver. Niets kan sneller dan het licht reizen. De wet van Einstein verbied dat.

http://www.heel.al/2014/02/08/lichtsnelheid/
Op 02-05-2014 19:16:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Phonioer:
Atmosfeertje:
En vooruit, laten we dan nóg een stapje verder gaan en zelfs aannemen dat deze intelligente wezens zelfs de techniek hebben om al die lichtjaren te overbruggen en ons hier te bezoeken.


Nu ga je te ver. Niets kan sneller dan het licht reizen. De wet van Einstein verbied dat.

http://www.heel.al/2014/02/08/lichtsnelheid/

Als ik mijn kat door de kamer zwiep zit hij al weer in de lamp voordat ik mij omdraai. Dus ergens twijfel ik....
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 02-05-2014 19:17:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phonioer: Als Ufo 's buitenaards zouden zijn WAAROM landen ze dan nooit?
Na al die jaren van ufo waarnemingen is er nog steeds geen een ufo geland.

Waarom maken de inzittenden van de ufo 's geen contact met ons? Misschien omdat de inzittenden helemaal niet buitenaards zijn maar omdat ufo 's geheime aardse technologie zijn?
(bericht gewijzigd op 2/5/2014 19:24)
Op 02-05-2014 19:19:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antilochos:
Phonioer:
Atmosfeertje:
En vooruit, laten we dan nóg een stapje verder gaan en zelfs aannemen dat deze intelligente wezens zelfs de techniek hebben om al die lichtjaren te overbruggen en ons hier te bezoeken.


Nu ga je te ver. Niets kan sneller dan het licht reizen. De wet van Einstein verbied dat.

http://www.heel.al/2014/02/08/lichtsnelheid/

Het is aannemelijk, maar niet met zekerheid absoluut.
Misschien zijn wij wel niet eens in staat sommige fysica te begrijpen.
Op 02-05-2014 19:25:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antilochos:
Phonioer:
Als Ufo 's buitenaards zouden zijn WAAROM landen ze dan nooit?
Na al die jaren van ufo waarnemingen is er nog steeds geen een ufo geland.

Waarom maken de inzittenden van de ufo 's geen contact met ons? Misschien omdat de inzittenden helemaal niet buitenaards zijn maar omdat ufo 's geheime aardse technologie zijn?

Dus dat weet je zeker? Knap.
Op 02-05-2014 19:26:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sar:
Phonioer:
Als Ufo 's buitenaards zouden zijn WAAROM landen ze dan nooit?


Wat zou jij doen als je boven een willekeurige plek op Aarde vliegt en ons als mens maar ziet aanklooien? Dooooorvliegen!!!!
Leef niet je droom, maar leef het doorzien van die droom!
Op 03-05-2014 12:18:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phonioer:
Sar:
Wat zou jij doen als je boven een willekeurige plek op Aarde vliegt en ons als mens maar ziet aanklooien?


Hulp bieden.
Op 03-05-2014 13:00:34 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Sar:
Phonioer:
Als Ufo 's buitenaards zouden zijn WAAROM landen ze dan nooit?


Wat zou jij doen als je boven een willekeurige plek op Aarde vliegt en ons als mens maar ziet aanklooien? Dooooorvliegen!!!!

Beeldverslag maken en thuis laten zien. Kunnen ze daar ook weer eens lol hebben.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 03-05-2014 13:45:36 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
DeSchaduw:
Sar:
Phonioer:
Als Ufo 's buitenaards zouden zijn WAAROM landen ze dan nooit?


Wat zou jij doen als je boven een willekeurige plek op Aarde vliegt en ons als mens maar ziet aanklooien? Dooooorvliegen!!!!

Beeldverslag maken en thuis laten zien. Kunnen ze daar ook weer eens lol hebben.

Thuis worden die niet geloofd. "Dat is een hoax" krijgen die daar te horen, "CGI, dat zie je toch zo".
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 03-05-2014 15:06:53 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps:
Phonioer:
Als Ufo 's buitenaards zouden zijn WAAROM landen ze dan nooit?
Na al die jaren van ufo waarnemingen is er nog steeds geen een ufo geland.

Waarom maken de inzittenden van de ufo 's geen contact met ons? Misschien omdat de inzittenden helemaal niet buitenaards zijn maar omdat ufo 's geheime aardse technologie zijn?


Daar heb ik al eens eerder over nagedacht:

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8438

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 03-05-2014 19:34:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden