Hoewel het Pentagon zegt dat hun millimetergolf pijnstraal pas in 2010 klaar zal zijn voor gebruik, schreeuwen de Amerikaanse soldaten in Irak nu al om het nieuwbakken wapen. De pijnstraal maakt gebruik van onzichtbare straling om de bovenste laag van de huid te verhitten om zodoende de slachtoffers behoorlijke pijnprikkels te geven. In janboerefluitjestaal mag je het apparaat vergelijken met een magnetron maar dan zonder 'ping' en rondraaiend plateau maar dezelfde wijze van opwarming.

De pijnstraal is een perfect middel om groepen mensen te verjagen of te bestrijden zonder ze te doden. Sommige noemen het wapen zelfs 'de heilige graal van 'crowd control'. Personen die meededen aan de test waren niet in staat om de pijnstraal langer dan 5 seconden te doorstaan.

Niet alleen de soldaten in Irak hebben het ding bovenaan hunverlanglijstje staan ook de  18th Military Police Brigade vroeg in 2005 al om het wapen om bijvoorbeeld opstanden in gevangenissen neer te kunnen slaan. Wie een beetje creatief is kan honderden toepassingen bedenken. Men is met name zo geïnteresseerd in het speeltje omdat het geen fysieke sporen achterlaat. Naar verluidt heeft men in 10.000 testen maar 6 gevallen van verwondingen in de vorm van blaren en 1 geval van tweede graads brandwonden kunnen ontdekken.

Toch vreemd dat zo'n 'onschuldig' apparaat pas in 2010 echt gereed is. Is het misschien toch niet zo veilig als men ons willen doen geloven? Enfin, zie hieronder het juichverhaal in beeld en geluid.

gast: Zwangere vrouw getaserd (een apparaat dat elektrische schokken afgeeft);
http://www.breitbart.tv/html/8768.html

Op afstand bestuurbare, vliegende tasers voor groepen??
http://infowars.net/articles/november2007/261107Taser_Saucer.htm

De techniek schrijdt voort....
Op 29-11-2007 23:43:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden