Oké, ik ben er klaar mee. Vanaf vandaag schrap ik officieel het woord wetenschap uit mijn persoonlijke woordenboek en vervang het voor 'WETENKEUZE'. Steeds meer en meer is wetenschap een kwestie van persoonlijke voorkeuren geworden, net zo als in een supermarkt kan je tegenwoordig in het mandje van je paradigma naar believen de producten of zienwijzen gooien. Dat bij de kassa iedereen een ander inhoud heeft deert niet meer. Iedereen heeft on/gelijk.

Denken we eerst zeker te weten dat de opwarming van de aarde door de uitstoot van C02 komt en spenderen we veel tijd en geld in een pleister die 'het Kyoto verdrag heet, staan nu weer andere wetenschappers op die in oppstand komen tegen 'de moderene religie van de opwarmende aarde'. Ze noemen het zelfs oplichting.


( Kiest u maar, smaken, voorkeuren en zienswijzen genoeg... let wel op de houdsbaarheidsdatum )

Wetenschappers roepen al jaren dat het mysterieuze en via bloed en sperma overdraagbare HIV virus tot AIDS (en dus dood leidt). Dus gaan we verpakt in condooms wisselende sexcontacten uit de weg om nu weer te horen dat een simpele besnijdenis de kans op besmetting met 60 procent verkleint. Nu niet gelijk je voorhuid inleveren, want een vervolgstudie wijst weer uit dat het risico bij mannen misschien dan wel kleiner mag zijn, bij vrouwen neemt de kans op besmetting, ondanks besneden piemels, dan weer toe. Waarom het vermeende virus een hekel heeft aan besneden piemels en dan maar uit nijd vrouwen extra infecteert is een raadsel, tenzij u natuurlijk kiest voor de wetenkeuze van de AIDS dissidenten die al vanaf dag 1 roepen dat het virus een mythe is.

Het maakt eigenlijk niet uit welk onderwerp je kiest je zal net zoveel wetenkeuze voor, tegen of anders aantreffen. Ter illustratie jas ik er even enkele voorbeelden doorheen.

Mars heeft een rode atmosfeer, Mars heeft een blauwe atmosfeer.
Mars bevat geen water, Mars bevat wel water.
We zijn naar de maan geweest, we zijn niet naar de maan geweest.
Wisten we zo'n honderd jaar geleden het creationisme uit de schoolboekjes te vervangen door de evolutietheorie, beginnen we nu weer de evolutietheorie uit de schoolboekjes te vervangen door creationisme.

Koffie is een oppepper, koffie is geen oppepper.
Biologisch geteelde groenten zijn gezonder, biologisch geteelde groenten zijn niet gezonder.
Vitaminen toevoegen in levensmiddelen gezond, vitaminen toevoegen in levensmiddelen ongezond.
Vogelgriep H5N1 dodelijk voor de mens, vogelgriep H5N1 toch niet zo dodelijk voor de mens.

Waarschijnlijk kunt u zelf ook op deze manier nog tal van voorbeelden te voorschijn toveren.

Roept u maar, hoe wil u uw werklijkheid hebben? Alles kan hoor en is slechts een waarschuwing; Maak niet de denkfout om te vooronderstellen dat u de waarheid in pacht heeft, alles is te weerleggen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden