Na twee jaar lang zorgvuldig al het voetbal te hebben vermeden, staat het WK voetbal weer voor de deur en daar kan zelfs de hardnekkigste voetbalmijder niet omheen. Ik geef het meteen maar eerlijk toe: ik heb geen verstand van voetbal. 
Buitenspel zou ik nog net kunnen uitleggen mits er niet teveel moeilijke vragen worden gesteld. Als ik een pen en papier krijg, vertel ik je binnen de 5 minuten uit wat buitenspel ongeveer inhoudt. 

Dit is niet gelijk desinteresse, maar ik snap de hele voetbalhype gewoon niet. Vooral de eredivisie, we hebben klaarblijkelijk geen hoog niveau in Nederland en het supporteren van je club/regio gaat erbij mij ook niet in. De vraag die ik fanatieke supporters weleens stel is de volgende: als jij vindt dat jouw club het beste is van de wereld, waarom winnen ze dan niet in de Champions league? Als jij zoveel liefde voor jouw club hebt, waarom houdt dit dan niet op aan het einde van het seizoen, het team valt immers uit elkaar, er worden spelers verkocht en aangeschaft. De voorliefde voor een club is blijkbaar niet speler- of trainerafhankelijk.

In mijn directe omgeving vind je ook joden en kakkerlakken, eufemismen voor supporters van Ajax en Feyenoord heb ik mij laten vertellen. Hiermee trek ik de conclusie dat supporter zijn geen regiogebonden fenomeen is. Het blijft een intrigerend vraagstuk, wat maakt iemand supporter van een club? Maar genoeg over de eredivisie, we gaan het hebben over de fouten van Nederland in het wereldkampioenschap voetballen (WK).

Nouja, fouten. Van fouten kan je niet echt spreken als leek, het zal ook wel aan mijn gebrek van ter zake doende kennis liggen. Het Nederlandse leeuwenteam zou een goede kans maken tegen Spanje (blijkbaar een geduchte tegenstander) als ze meer "op de counter" zouden spelen. Een kleine online zoektocht leert mij dat deze term zoiets betekent als het verdedigen van de eigen goal en hopen op een foutje van de tegenstander. Hiervan snel gebruik makend door met een aantal spelers naar voren te rennen en te scoren. Verschillende vragen borrelen hierdoor bij me op.
  1. Aanval is toch de beste verdediging? 
  2. Is de leeuw van oranje dermate getemd dat we op deze laffe manier goaltjes moeten stelen?
  3. 'We' stonden toch altijd bekend om het mooie samenspel en om 'onze' voetbaltalenten?
  4. Spanje bezit een aantal baltovenaars, die wil je toch juist niet hun spel laten maken? 
Naast de 16.999.999 bondscoaches die Nederland rijk is in deze periode (ik reken mijzelf hier niet onder) hebben we ook een opper-bondscoach genaamd Louis van Gaal. Deze man hangt van discrepanties aan elkaar. In 2013 (nog geen jaar geleden) heeft onze opperbondscoache namelijk een aantal uitspraken gedaan die haaks staan op de hopelijk nu heersende consensus. We zouden geen wereldkampioen worden, hij zou een hekel hebben aan bondscoachschap en aan schreeuwende mensen (als ik de bron goed begrepen heb).
Het word tijd voor een positievere noot, rode bultjes:

Rode bultjes
Tot een paar weken geleden, kreeg ik overal jeukende rode bultjes bij de gedachte dat de Nederlandse achterhoede zou gaan bestaan uit een stel Feyenoorders dat zelfs in de Nederlandse eredivisie meer dan één goal per wedstrijd tegen kreeg, aangevuld met een Ajax-linksachter die pas enigszins bruikbaar werd toen hij geen linksachter meer hoefde te zijn.

Nu, daarentegen! Nou goed, ik denk eigenlijk nog steeds dat we een prutverdediging hebben, dus dit is misschien niet het beste voorbeeld, maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat, mensen, is geestdrift!
Bron nusport.nl Menno Pot.

De moraal: we hebben dus geestdrift nodig. Hoe meer hoe beter. Oranje vlaggetjes te pas en te onpas overal en ongevraagd. Patriottisme is het sleutelwoord tot de overwinning. Onlangs heb ik nog overwogen om een oranje trekhaakdop of vlaggetjes op of aan mijn auto te bevestigen, hier heb ik van afgezien nadat het volgende bericht mij onder ogen was gekomen.Ik werk namelijk niet mee aan dit soort onderzoeken. Wel hoop ik dat we vaak gaan winnen dit WK, vooral omdat ik dan niet opgescheept zit met chagrijnige vrienden die naar huis willen, maar een vreugdevol menslievend gezelschap.
Wel is het nadeel aan dit soort feestjes dat je 90 minuten je mond moet houden, maar als het goed gaat heb je wel een leuk feestje met lekker koud bier. Hup Holland hup. 

hugo: En toch 1-5.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 14-06-2014 9:05:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
we vliegen er weer eens lekker in
Op 14-06-2014 9:47:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:It's all a figment of imagination!
Op 14-06-2014 9:59:23 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Van Gaal heeft zijn team zeer goed beschermd. Door de verwachtingen naar beneden te halen was er zo goed als geen druk bij de spelers.
Een gelijkspel tegen Spanje zou al een overwinning zijn.
Daar kwam nog bij het nieuwe systeem wat nog meer bescherming bood omdat de spelers altijd nog daar de 'schuld' aan konden geven.
Tegen Spanje heeft het in ieder geval resultaat opgeleverd.
In plaats van het sinds 1988 bekende spel van veel balbezit maar weinig kansen stond er nu een team wat weliswaar niet perfect was maar de ruimte wist te maken om een team als Spanje te vernietigen.
En eindelijk zag men op een WK waarom spelers als Robben en van Persie miljoenen aan salaris opstrijken.

Hopelijk weet van Gaal de verwachtingen laag genoeg te houden zodat het team niet weer onder druk bezwijkt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 11:02:27 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draconian: Ik geef ook niets om voetbal. Maar dat is puur dat ieder mens zijn eigen interesse heeft. Ik vermoed dat het meer te maken heeft met kuddegedrag van de mens. Neem als voorbeeld de juichpakken. Mensen gaan massaal deze oranje pakken halen en gaan ermee voor de televisie zitten. Het perfecte voorbeeld van massamanipulatie. De mens is qua ontwikkeling nog niets verandert in dit gedrag. Zo makkelijk te beïnvloeden. Het begint al van jongs af aan. Hoeveel kinderen lopen er wel niet mee met deze hype terwijl ze nog geen voetballer kunnen opnoemen? Puur omdat hun omgeving het ook doet wordt het gedrag nageaapt.

Maar dit geld niet alleen voor voetbal. Uiteraard zijn er veel meer categorieën op te noemen. Wat ik alleen niet snap is dat wanneer er echt wat aan de hand is in dit land zoals vechten voor je vrijheid dan is de bevolking verdeeld. Het trucje verdeel en heers is dan perfect uitgevoerd.

Mensen zijn bestuurbare wezens. We denken een eigen mening te hebben en zo te handelen maar dit gebeurd helaas onder invloed van signalen vanuit de omgeving zoals de media.
.......
Op 14-06-2014 11:06:30 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
Draconian:

Mensen zijn bestuurbare wezens. We denken een eigen mening te hebben en zo te handelen maar dit gebeurd helaas onder invloed van signalen vanuit de omgeving zoals de media.

Helemaal mee eens.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 14-06-2014 11:14:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: Ik heb helaas de wedstrijd gemist gisteren, maar heb onderhand al begrepen dat we hebben gewonnen. feest
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 14-06-2014 11:14:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: en toch favela bewoners aan het uitmoorden
oh en wat kinderen die zijn verdwenen, en dat fifa corrupt is

vast die kinderen aan het neuken

Op 14-06-2014 11:26:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
eoi:
en toch favela bewoners aan het uitmoorden
oh en wat kinderen die zijn verdwenen, en dat fifa corrupt is

vast die kinderen aan het neuken


Ja maar in Quatar...... (vreemd dat de Rusland er nog niet bijhalen. of is dat te dicht bij?)
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 11:30:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
days of our lives: Aanval is niet altijd de beste verdediging. Dat is een soort propaganda van de media om "ons" altijd te doen onderscheiden op toernooien. Vaak gehoord: "niets gewonnen, wel de complimenten". Vergeet die spreuk dus, hij is waardeloos.

Het countervoetbal is een verstandige keuze. Er zijn twee Nederlandse aanvallers die tot de top-20 van de wereld horen: Van Persie en Robben. De Nederlandse aanvallers die daarna komen, zijn kwalitatief modale spelers die niet veel zullen toevoegen. Nederland kent verder veel goede/talentvolle verdedigers en een zwak middenveld. Gisteren gehoord: een linie overslaan (is: dat middenveld moeten we maar niet te veel belasten). Dit is naar de mogelijkheden een prima systeem. Nagenoeg alle wereldkampioenen uit het verleden hebben dat toernooi gewonnen door sterke teams met het 5-3-2 systeem te bestrijden.

Ik ben ook blij dat er nu eindelijk een bondscoach is die niet langer blijft hangen in structureel falende "tradities", maar de "eeuwige complimenten" graag een keer wil inwisselen voor "eeuwige roem". Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, maar het begin is er.
Op 14-06-2014 11:34:51 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
days of our lives:

Ik ben ook blij dat er nu eindelijk een bondscoach is die niet langer blijft hangen in structureel falende "tradities", maar de "eeuwige complimenten" graag een keer wil inwisselen voor "eeuwige roem". Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, maar het begin is er.

Ja, en dat is eigenlijk best wel jammer.

It's all a figment of imagination!
Op 14-06-2014 11:40:50 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.
Is it electrickery?
Op 14-06-2014 11:45:24 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Emie :
Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.

En toch loop je nu over voetbal te lullen. Met een beetje pech nog vanaf je GSM ook
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 12:15:28 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
DeSchaduw:
Emie :
Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.

En toch loop je nu over voetbal te lullen. Met een beetje pech nog vanaf je GSM ook

Dan zit 'ie waarschijnlijk nu niet bij Falkie op Scheveningen.

It's all a figment of imagination!
Op 14-06-2014 12:18:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
DeSchaduw:
Van Gaal heeft zijn team zeer goed beschermd. Door de verwachtingen naar beneden te halen was er zo goed als geen druk bij de spelers.
Een gelijkspel tegen Spanje zou al een overwinning zijn.
Daar kwam nog bij het nieuwe systeem wat nog meer bescherming bood omdat de spelers altijd nog daar de 'schuld' aan konden geven.
Tegen Spanje heeft het in ieder geval resultaat opgeleverd.
In plaats van het sinds 1988 bekende spel van veel balbezit maar weinig kansen stond er nu een team wat weliswaar niet perfect was maar de ruimte wist te maken om een team als Spanje te vernietigen.
En eindelijk zag men op een WK waarom spelers als Robben en van Persie miljoenen aan salaris opstrijken.

Hopelijk weet van Gaal de verwachtingen laag genoeg te houden zodat het team niet weer onder druk bezwijkt.

Geen 1 voetballer is een miljoenensalaris waard.
Hallo, tis een SPELLETJE hoor!

My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 14-06-2014 12:23:41 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Emie :
Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.

Helemaal mee eens, mensen zien zelf niet eens hoe infantiel en achterlijk ze bezig zijn.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 14-06-2014 12:25:16 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Die van het ministerie van volksgezondheid hangt nu voor mijn raam.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 14-06-2014 12:26:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LiveTime: Voetbal zeker niet mijn ding! Maar gisteravond ... geweldig zeg, ongehoort(!) voor het eerst was het stil op straat hier (spanje). En dat voor een vd rumoerigste landen van de wereld.. gebeten door een voetbal leeuw.
Op 14-06-2014 12:26:49 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
days of our lives:
psixty4:
days of our lives:

Ik ben ook blij dat er nu eindelijk een bondscoach is die niet langer blijft hangen in structureel falende "tradities", maar de "eeuwige complimenten" graag een keer wil inwisselen voor "eeuwige roem". Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, maar het begin is er.

Ja, en dat is eigenlijk best wel jammer.Ach, de schrijver vraagt zich een aantal dingen af, en daar probeer ik antwoord op te geven. Ken een hoop voetbalhaters die gisteren op de social media 180° waren gedraaid met hun voetbalhaat.
Op 14-06-2014 12:43:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
DeSchaduw:
Emie :
Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.

En toch loop je nu over voetbal te lullen. Met een beetje pech nog vanaf je GSM ook

Voetbal is hier enkel de kapstok. Het kan ook WK schaatsen zijn of de Elfstedentocht of de Tour de France. Of carnaval. Ineens is iedereen helemaal in de ban, uit z'n dak, verbroederd (zogenaamd), trots en blij.
Ik heb het dus niet zozeer over voetbal als wel over massahysterie.
Is it electrickery?
Op 14-06-2014 13:02:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

Persoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 13:20:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
CCRider:
DeSchaduw:
Van Gaal heeft zijn team zeer goed beschermd. Door de verwachtingen naar beneden te halen was er zo goed als geen druk bij de spelers.
Een gelijkspel tegen Spanje zou al een overwinning zijn.
Daar kwam nog bij het nieuwe systeem wat nog meer bescherming bood omdat de spelers altijd nog daar de 'schuld' aan konden geven.
Tegen Spanje heeft het in ieder geval resultaat opgeleverd.
In plaats van het sinds 1988 bekende spel van veel balbezit maar weinig kansen stond er nu een team wat weliswaar niet perfect was maar de ruimte wist te maken om een team als Spanje te vernietigen.
En eindelijk zag men op een WK waarom spelers als Robben en van Persie miljoenen aan salaris opstrijken.

Hopelijk weet van Gaal de verwachtingen laag genoeg te houden zodat het team niet weer onder druk bezwijkt.

Geen 1 voetballer is een miljoenensalaris waard.
Hallo, tis een SPELLETJE hoor!


Er worden miljarden aan dat spelletje verdiend. Mogen de beste spelers daar dan niet iets van mee pakken, of moet alles maar naar de grote bedrijven en club toe?
(bericht gewijzigd op 14/6/2014 13:50)
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 13:50:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Emie :
DeSchaduw:
Emie :
Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.

En toch loop je nu over voetbal te lullen. Met een beetje pech nog vanaf je GSM ook

Voetbal is hier enkel de kapstok. Het kan ook WK schaatsen zijn of de Elfstedentocht of de Tour de France. Of carnaval. Ineens is iedereen helemaal in de ban, uit z'n dak, verbroederd (zogenaamd), trots en blij.
Ik heb het dus niet zozeer over voetbal als wel over massahysterie.

Nederlanders houden nu eenmaal niet van nationalisme. Bah, trots zijn op je land, dat moet je niet willen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 13:51:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

Persoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...


Ik zie ze toch liever met iets minder bedekking...

(bericht gewijzigd op 14/6/2014 13:57)
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 13:53:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

- plaatje - 24h LeMansPersoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

- plaatje - DTM -


Ook heel mooi, zag je die inhaalacties op de Hungaroring, het circuit waar niet ingehaald kan worden.

Als autosportfan ben ik niet nationalistisch, (bijna) iedere coureur is voor mij een held, uit welk land die ook komt. Maar ik houd wel Max Verstappen in de gaten, die jongen laat hele mooie dingen zien in de F3. Hij kan wel eens een hele grote worden, zo eentje waar Nederland trots op kan zijn.

Ben wel blij dat er voetbal bestaat, want anders zouden al die hooligans misschien wel 's zondagmiddags op het circuit op de tribune zitten.
It's all a figment of imagination!
Op 14-06-2014 14:08:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

- plaatje - 24h LeMansPersoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

- plaatje - DTM -


Ook heel mooi, zag je die inhaalacties op de Hungaroring, het circuit waar niet ingehaald kan worden.

Niet inhalen is relatief. Hoe snel DTM ook is, het is een enorm stuk langzamer als F1, waardoor er ook meer tijd en ruimte is om in te halen. Als je met Suzuki Alto's races dan rijden ze met 4 naast elkaar.
En om met een Alto 160km/h te gaan voelt veel spectaculairder als
met een DTM auto 300
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 14:14:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
DeSchaduw:
Emie :
DeSchaduw:
Emie :
Bij Falkie op Scheveningen hangen twee bordjes: GSM UIT! en NIET OVER VOETBAL LULLEN!
In hoofdletters, met uitroepteken. Dat zouden meer zaken moeten doen.
Doodziek word ik ervan, overal waar je komt beginnen ze erover en als je zegt dat voetbal je totaal niet interesseert zijn ze nog beledigd ook.
Ieder z'n feestje, maar dit is gewoon massahysterie. Net als met dat schaatsen. En maar trots zijn op andermans prestaties, het patriottisme zwelt weer eens op tot gevaarlijke proporties.
Dikke plus voor Draconian.

En toch loop je nu over voetbal te lullen. Met een beetje pech nog vanaf je GSM ook

Voetbal is hier enkel de kapstok. Het kan ook WK schaatsen zijn of de Elfstedentocht of de Tour de France. Of carnaval. Ineens is iedereen helemaal in de ban, uit z'n dak, verbroederd (zogenaamd), trots en blij.
Ik heb het dus niet zozeer over voetbal als wel over massahysterie.

Nederlanders houden nu eenmaal niet van nationalisme. Bah, trots zijn op je land, dat moet je niet willen.

Nou, als het WK is dan viert het nationalisme anders hoogtij. En waarom zou ik trots moeten zijn op de plek waar ik puur toevallig geboren en getogen ben? Ietsje verderop en ik was een Duitser geweest.
Sporten vind ik leuk om te doen, niet om naar te kijken of om over te lullen. Daarbij lult men vaak niet eens over de sport, maar over 'wij' en 'zij'. Er wordt op die manier én een valse verbondenheid, én een 'gezamenlijke' vijand gecreëerd. Het is groepsbinding, oftewel kuddegedrag.
Is it electrickery?
Op 14-06-2014 14:16:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Emie :

Nou, als het WK is dan viert het nationalisme anders hoogtij. En waarom zou ik trots moeten zijn op de plek waar ik puur toevallig geboren en getogen ben? Ietsje verderop en ik was een Duitser geweest.
Sporten vind ik leuk om te doen, niet om naar te kijken of om over te lullen. Daarbij lult men vaak niet eens over de sport, maar over 'wij' en 'zij'. Er wordt op die manier én een valse verbondenheid, én een 'gezamenlijke' vijand gecreëerd. Het is groepsbinding, oftewel kuddegedrag.

Gelukkig doen wij het alleen bij sport. Als je wat verder op in Amerika geboren was dan werd je er dagelijks mee geconfronteerd.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 14:18:34 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
DeSchaduw:
Emie :

Nou, als het WK is dan viert het nationalisme anders hoogtij. En waarom zou ik trots moeten zijn op de plek waar ik puur toevallig geboren en getogen ben? Ietsje verderop en ik was een Duitser geweest.
Sporten vind ik leuk om te doen, niet om naar te kijken of om over te lullen. Daarbij lult men vaak niet eens over de sport, maar over 'wij' en 'zij'. Er wordt op die manier én een valse verbondenheid, én een 'gezamenlijke' vijand gecreëerd. Het is groepsbinding, oftewel kuddegedrag.

Gelukkig doen wij het alleen bij sport. Als je wat verder op in Amerika geboren was dan werd je er dagelijks mee geconfronteerd.

Nu ook al wel. Politieke discussies te pas en te onpas. En vooral: ongevraagde meningen bij de kassa enzo. Meestal afgesloten met: "Ja, zo is het toch!" (Geen vraagteken.)
Is it electrickery?
Op 14-06-2014 14:25:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:

Aha, vandaar dat ik geen behoefde heb om vlaggetjes op te hangen

Zo zie je maar weer: op GW leer je nog eens wat
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 14-06-2014 14:49:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

- plaatje - 24h LeMansPersoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

- plaatje - DTM -


Ook heel mooi, zag je die inhaalacties op de Hungaroring, het circuit waar niet ingehaald kan worden.

Niet inhalen is relatief. Hoe snel DTM ook is, het is een enorm stuk langzamer als F1, waardoor er ook meer tijd en ruimte is om in te halen. Als je met Suzuki Alto's races dan rijden ze met 4 naast elkaar.
En om met een Alto 160km/h te gaan voelt veel spectaculairder als
met een DTM auto 300


De Formule 1 is saai geworden door geld, macht en achterlijke regeltjes.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/312075/ferrari-overweegt-vertrek-formule-1-werkt-niet-meer/

Mocht Ferrari echt vertrekken dan wordt dat de doodsteek voor de Formule 1 en "watch my words", over 5 jaar is de DTM groter als de Formule 1. Omdat de DTM veel spannender is qua competitie.

Het inhalen op de Hongaroring is mogelijk, omdat de DTM raceauto's zijn, die je een flinke "schouderduw" kunt geven (Montara/Glock gevechten in Hongarije). Formule 1 zijn grote karts en dus veel kwetsbaarder.

http://www.sportschau.de/dtm/index.html

Gevechten van Timo Glock op de Hongaroring.
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 14:59:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

- plaatje - 24h LeMansPersoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

- plaatje - DTM -


Ook heel mooi, zag je die inhaalacties op de Hungaroring, het circuit waar niet ingehaald kan worden.

Als autosportfan ben ik niet nationalistisch, (bijna) iedere coureur is voor mij een held, uit welk land die ook komt. Maar ik houd wel Max Verstappen in de gaten, die jongen laat hele mooie dingen zien in de F3. Hij kan wel eens een hele grote worden, zo eentje waar Nederland trots op kan zijn.

Ben wel blij dat er voetbal bestaat, want anders zouden al die hooligans misschien wel 's zondagmiddags op het circuit op de tribune zitten.


Max verstappen gaat inderdaad een hele grote worden. De know how van papa, samen met zijn talent. Eerste jaar Formule 3 en hij draait gewoon bovenin mee.
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 15:08:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
DeSchaduw:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

- plaatje - 24h LeMansPersoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

- plaatje - DTM -


Ook heel mooi, zag je die inhaalacties op de Hungaroring, het circuit waar niet ingehaald kan worden.

Niet inhalen is relatief. Hoe snel DTM ook is, het is een enorm stuk langzamer als F1, waardoor er ook meer tijd en ruimte is om in te halen. Als je met Suzuki Alto's races dan rijden ze met 4 naast elkaar.
En om met een Alto 160km/h te gaan voelt veel spectaculairder als
met een DTM auto 300


De Formule 1 is saai geworden door geld, macht en achterlijke regeltjes.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/312075/ferrari-overweegt-vertrek-formule-1-werkt-niet-meer/

Mocht Ferrari echt vertrekken dan wordt dat de doodsteek voor de Formule 1 en "watch my words", over 5 jaar is de DTM groter als de Formule 1. Omdat de DTM veel spannender is qua competitie.

Het inhalen op de Hongaroring is mogelijk, omdat de DTM raceauto's zijn, die je een flinke "schouderduw" kunt geven (Montara/Glock gevechten in Hongarije). Formule 1 zijn grote karts en dus veel kwetsbaarder.

http://www.sportschau.de/dtm/index.html

Gevechten van Timo Glock op de Hongaroring.

Voetbal is ook een corrupte bende, en elke andere sport ook.
De de F1 kan ook zonder Ferrari, die Italianen moeten maar wat minder huilen en betere wagens bouwen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 15:09:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Gelukkig zijn er naast voetbal ook nog echt interessante dingen in het leven. We zijn nu een paar uur verwijderd van de start van een van de grootste autosportspektakels van het jaar, de:

- plaatje - 24h LeMansPersoonlijk vindt ik de strijd tussen Mercedes, BMW & Audi mooier om te zien en het duurt per race ook iets korter...

- plaatje - DTM -


Ook heel mooi, zag je die inhaalacties op de Hungaroring, het circuit waar niet ingehaald kan worden.

Als autosportfan ben ik niet nationalistisch, (bijna) iedere coureur is voor mij een held, uit welk land die ook komt. Maar ik houd wel Max Verstappen in de gaten, die jongen laat hele mooie dingen zien in de F3. Hij kan wel eens een hele grote worden, zo eentje waar Nederland trots op kan zijn.

Ben wel blij dat er voetbal bestaat, want anders zouden al die hooligans misschien wel 's zondagmiddags op het circuit op de tribune zitten.


Max verstappen gaat inderdaad een hele grote worden. De know how van papa, samen met zijn talent. Eerste jaar Formule 3 en hij draait gewoon bovenin mee.

Als je niet direct bovenin meedraait ben je niet geschikt om verder te komen. Als Max het talent heeft dan beseft zijn vader hopelijk welke kansen hij vergooid heeft door te veel te eisen zodat Max beter terecht komt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 15:14:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Voetbal heeft naast de FIFA, ook nog de UEFA en voor Nederland de KNVB, die Blattler beu aan het raken zijn en aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Daarnaast is voetbal een veel traditionelere sport die niet zozeer vervangbaar is, want dan krijg je Rugby, of Hockey.

Ik vind een Formule 1 race ook mooi om te zien, maar mijn hart gaat naar de DTM vanwege de spanning qua competitie (er rijden 7 coureurs mee, die ooit DTM kampioen zijn geweest), qua gelijkheid (Alle 23 coureurs rijden met gelijkwaardige auto's) en de strijd (omdat ze body hebben en een ferme duw is geoorloofd, als je elkaar maar in leven houdt.

Nog een groot voordeel is dat de DTM niet achter de decoder zit, maar gewoon op internet (Youtube & ZDF) live is te volgen.(bericht gewijzigd op 14/6/2014 15:38)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 15:34:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
Voetbal heeft naast de FIFA, ook nog de UEFA en voor Nederland de KNVB, die Blattler beu aan het raken zijn en aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Daarnaast is voetbal een veel traditionelere sport die niet zozeer vervangbaar is, want dan krijg je Rugby, of Hockey.

Ik vind een Formule 1 race ook mooi om te zien, maar mijn hart gaat naar de DTM vanwege de spanning qua competitie (er rijden 7 coureurs mee, die ooit DTM kampioen zijn geweest), qua gelijkheid (Alle 23 coureurs rijden met gelijkwaardige auto's) en de strijd (omdat ze body hebben en een ferme duw is geoorloofd, als je elkaar maar in leven houdt.

Nog een groot voordeel is dat de DTM niet achter de decoder zit, maar gewoon op internet (Youtube & ZDF) live is te volgen.Verschil moet er zijn. Ik geniet van alles om eerlijk te zijn, de knokpartijen van toerwagens, de kunst van rally of de techniek van F1. De gelijkwaardigheid in DTM valt best mee, ook daar hebben fabrieksteams veel meer kans op de overwinning als een prive rijder.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 16:29:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:
Voetbal heeft naast de FIFA, ook nog de UEFA en voor Nederland de KNVB, die Blattler beu aan het raken zijn en aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Daarnaast is voetbal een veel traditionelere sport die niet zozeer vervangbaar is, want dan krijg je Rugby, of Hockey.

Ik vind een Formule 1 race ook mooi om te zien, maar mijn hart gaat naar de DTM vanwege de spanning qua competitie (er rijden 7 coureurs mee, die ooit DTM kampioen zijn geweest), qua gelijkheid (Alle 23 coureurs rijden met gelijkwaardige auto's) en de strijd (omdat ze body hebben en een ferme duw is geoorloofd, als je elkaar maar in leven houdt.

Nog een groot voordeel is dat de DTM niet achter de decoder zit, maar gewoon op internet (Youtube & ZDF) live is te volgen.Verschil moet er zijn. Ik geniet van alles om eerlijk te zijn, de knokpartijen van toerwagens, de kunst van rally of de techniek van F1. De gelijkwaardigheid in DTM valt best mee, ook daar hebben fabrieksteams veel meer kans op de overwinning als een prive rijder.


In de DTM rijden geen prive coureurs...
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 16:54:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
DeSchaduw:
Jochem P.:
Voetbal heeft naast de FIFA, ook nog de UEFA en voor Nederland de KNVB, die Blattler beu aan het raken zijn en aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Daarnaast is voetbal een veel traditionelere sport die niet zozeer vervangbaar is, want dan krijg je Rugby, of Hockey.

Ik vind een Formule 1 race ook mooi om te zien, maar mijn hart gaat naar de DTM vanwege de spanning qua competitie (er rijden 7 coureurs mee, die ooit DTM kampioen zijn geweest), qua gelijkheid (Alle 23 coureurs rijden met gelijkwaardige auto's) en de strijd (omdat ze body hebben en een ferme duw is geoorloofd, als je elkaar maar in leven houdt.

Nog een groot voordeel is dat de DTM niet achter de decoder zit, maar gewoon op internet (Youtube & ZDF) live is te volgen.Verschil moet er zijn. Ik geniet van alles om eerlijk te zijn, de knokpartijen van toerwagens, de kunst van rally of de techniek van F1. De gelijkwaardigheid in DTM valt best mee, ook daar hebben fabrieksteams veel meer kans op de overwinning als een prive rijder.


In de DTM rijden geen prive coureurs...

Hebben ze die al weggeconcurreerd? Het DTM veld had vroeger dan ook ruim 40 wagens...
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 16:57:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:
DeSchaduw:
Jochem P.:
Voetbal heeft naast de FIFA, ook nog de UEFA en voor Nederland de KNVB, die Blattler beu aan het raken zijn en aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. Daarnaast is voetbal een veel traditionelere sport die niet zozeer vervangbaar is, want dan krijg je Rugby, of Hockey.

Ik vind een Formule 1 race ook mooi om te zien, maar mijn hart gaat naar de DTM vanwege de spanning qua competitie (er rijden 7 coureurs mee, die ooit DTM kampioen zijn geweest), qua gelijkheid (Alle 23 coureurs rijden met gelijkwaardige auto's) en de strijd (omdat ze body hebben en een ferme duw is geoorloofd, als je elkaar maar in leven houdt.

Nog een groot voordeel is dat de DTM niet achter de decoder zit, maar gewoon op internet (Youtube & ZDF) live is te volgen.Verschil moet er zijn. Ik geniet van alles om eerlijk te zijn, de knokpartijen van toerwagens, de kunst van rally of de techniek van F1. De gelijkwaardigheid in DTM valt best mee, ook daar hebben fabrieksteams veel meer kans op de overwinning als een prive rijder.


In de DTM rijden geen prive coureurs...

Hebben ze die al weggeconcurreerd? Het DTM veld had vroeger dan ook ruim 40 wagens...


Zover ik weet heeft de DTM nooit privé auto's gehad, maar ik kan er naast zitten. Je hebt Audi, BMW en Mercedes met ieders 8 auto's/coureurs hebben. Ieder merk heeft dan weer 4 teams met 2 coureurs (BMW heeft een Nederlands team MTEK). 24 auto's, maar omdat Mercedes Roberto Merhi op de strafbank zit, vanwege zijn vele ongelukken vorig jaar, rijden er dit jaar 23 auto's mee.

Voorheen heeft ook Opel en Alfa Romeo mee gedaan.

Sinds dit jaar heeft de Japanse Super GT (Nissan, Lexus & Honda) dezelfde regels/reglementen/auto's aangenomen als de DTM en in 2015 wordt er één race gehouden tussen de 6 merken. (kan ook in 2016 zijn, maar dacht 2015).
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 17:18:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:


Zover ik weet heeft de DTM nooit privé auto's gehad, maar ik kan er naast zitten. Je hebt Audi, BMW en Mercedes met ieders 8 auto's/coureurs hebben. Ieder merk heeft dan weer 4 teams met 2 coureurs (BMW heeft een Nederlands team MTEK). 24 auto's, maar omdat Mercedes Roberto Merhi op de strafbank zit, vanwege zijn vele ongelukken vorig jaar, rijden er dit jaar 23 auto's mee.

Voorheen heeft ook Opel en Alfa Romeo mee gedaan.

Sinds dit jaar heeft de Japanse Super GT (Nissan, Lexus & Honda) dezelfde regels/reglementen/auto's aangenomen als de DTM en in 2015 wordt er één race gehouden tussen de 6 merken. (kan ook in 2016 zijn, maar dacht 2015).

Aangezien ik de autosport volg sinds 1975 kan ik je met zekerheid vertellen dat DTM vroeger ook prive rijders had. Zelfs met een aparte titel.
Wat betreft fabrieksteams: de DTM had vroeger een aantal wagens die rechtstreeks door de fabriek werden ingezet, zeg maar zoals het Mercedes F1 team nu, of het Audi Le Mans team. Daar naast waren een aantal grote semi-fabrieksteams met ondersteuning zoals Joest.
En tot slot waren er de prive rijders, die vaak met een auto van het jaar daarvoor reden.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 14-06-2014 17:54:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:


Zover ik weet heeft de DTM nooit privé auto's gehad, maar ik kan er naast zitten. Je hebt Audi, BMW en Mercedes met ieders 8 auto's/coureurs hebben. Ieder merk heeft dan weer 4 teams met 2 coureurs (BMW heeft een Nederlands team MTEK). 24 auto's, maar omdat Mercedes Roberto Merhi op de strafbank zit, vanwege zijn vele ongelukken vorig jaar, rijden er dit jaar 23 auto's mee.

Voorheen heeft ook Opel en Alfa Romeo mee gedaan.

Sinds dit jaar heeft de Japanse Super GT (Nissan, Lexus & Honda) dezelfde regels/reglementen/auto's aangenomen als de DTM en in 2015 wordt er één race gehouden tussen de 6 merken. (kan ook in 2016 zijn, maar dacht 2015).

Aangezien ik de autosport volg sinds 1975 kan ik je met zekerheid vertellen dat DTM vroeger ook prive rijders had. Zelfs met een aparte titel.
Wat betreft fabrieksteams: de DTM had vroeger een aantal wagens die rechtstreeks door de fabriek werden ingezet, zeg maar zoals het Mercedes F1 team nu, of het Audi Le Mans team. Daar naast waren een aantal grote semi-fabrieksteams met ondersteuning zoals Joest.
En tot slot waren er de prive rijders, die vaak met een auto van het jaar daarvoor reden.


De DTM rijdt dit jaar het 30-ste jaar en voornamelijk de eerste jaren weet ik echt niets.
Toen Christijan Albers instapte (2002), ben ik de DTM intensief gaan volgen en begon mijn interesse voor de Formule 1 langzaam weg te ebben.
De Teams zijn o.a. de bekende zoals Abt, Phoenix en Schnitzer.

http://www.dtm.com/de/Fahrer/2014/Starterliste.html
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 14-06-2014 18:32:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:


De DTM rijdt dit jaar het 30-ste jaar en voornamelijk de eerste jaren weet ik echt niets.
Toen Christijan Albers instapte (2002), ben ik de DTM intensief gaan volgen en begon mijn interesse voor de Formule 1 langzaam weg te ebben.
De Teams zijn o.a. de bekende zoals Abt, Phoenix en Schnitzer.

http://www.dtm.com/de/Fahrer/2014/Starterliste.html

De DTM is een aantal keren kopje onder gegaan, maar heeft een lange historie. Dat kopje onder gaan kwam met name door de hoge financiele eisen, zoals die er ook nu weer zijn.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 10:48:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:


De DTM rijdt dit jaar het 30-ste jaar en voornamelijk de eerste jaren weet ik echt niets.
Toen Christijan Albers instapte (2002), ben ik de DTM intensief gaan volgen en begon mijn interesse voor de Formule 1 langzaam weg te ebben.
De Teams zijn o.a. de bekende zoals Abt, Phoenix en Schnitzer.

http://www.dtm.com/de/Fahrer/2014/Starterliste.html

De DTM is een aantal keren kopje onder gegaan, maar heeft een lange historie. Dat kopje onder gaan kwam met name door de hoge financiele eisen, zoals die er ook nu weer zijn.


Ik weet niet op welke manier je bedoeld met financiële eisen, want die zullen niet van de coureurs komen. Het zijn allemaal fabriekscoureurs die, mochten ze in de DTM-klasse niet voldoen (bijvoorbeeld vorig jaar met o.a. Filipe Albuquerque (Audi) & Andy Priaulx (BMW)), in een andere race-klasse worden geduwd, waar de fabrikant ook in rijdt.

-Filipe Albuquerque, FIA World Endurance Championship, Audi Sport Team Joest
-Andy Priaulx, TUDOR United Sports Car Championship, BMW Team

Jonge talentvolle mogen zich dan in de DTM bewijzen (Nico Müller (Audi) & António Félix da Costa (BMW)). Mocht er een goede Formule 1 coureur uit de boot vallen, dan wordt ook daar naar gehengeld (Timo Glock, Paul di Resta, Vitaly Petrov).

De 3 merken nemen elke verandering samen en zolang er geen onenigheid binnen de 3 ontstaat, zal de klasse geen kopje onder (meer) maken.
(bericht gewijzigd op 15/6/2014 11:43)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 11:39:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
DeSchaduw:
Jochem P.:


De DTM rijdt dit jaar het 30-ste jaar en voornamelijk de eerste jaren weet ik echt niets.
Toen Christijan Albers instapte (2002), ben ik de DTM intensief gaan volgen en begon mijn interesse voor de Formule 1 langzaam weg te ebben.
De Teams zijn o.a. de bekende zoals Abt, Phoenix en Schnitzer.

http://www.dtm.com/de/Fahrer/2014/Starterliste.html

De DTM is een aantal keren kopje onder gegaan, maar heeft een lange historie. Dat kopje onder gaan kwam met name door de hoge financiele eisen, zoals die er ook nu weer zijn.


Ik weet niet op welke manier je bedoeld met financiële eisen, want die zullen niet van de coureurs komen. Het zijn allemaal fabriekscoureurs die, mochten ze in de DTM-klasse niet voldoen (bijvoorbeeld vorig jaar met o.a. Filipe Albuquerque (Audi) & Andy Priaulx (BMW)), in een andere race-klasse worden geduwd, waar de fabrikant ook in rijdt.

-Filipe Albuquerque, FIA World Endurance Championship, Audi Sport Team Joest
-Andy Priaulx, TUDOR United Sports Car Championship, BMW Team

Jonge talentvolle mogen zich dan in de DTM bewijzen (Nico Müller (Audi) & António Félix da Costa (BMW)). Mocht er een goede Formule 1 coureur uit de boot vallen, dan wordt ook daar naar gehengeld (Timo Glock, Paul di Resta, Vitaly Petrov).

De 3 merken nemen elke verandering samen en zolang er geen onenigheid binnen de 3 ontstaat, zal de klasse geen kopje onder (meer) maken.

Andy Priaulx reed voor BMW in de WTCC en het Engelse kampioenschap lang voor de DTM. Timo Glock en Paul Di Resta reden DTM voordat ze overstapten naar de 'single seaters'.
En aangezien het fabriekscoureurs zijn hebben ze wel degelijk financiele eisen. Je kan er zelfs van uit gaan dat deze coureurs meer verdienen dan 70% in de F1.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 11:49:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
Ze zullen toch wel een Professionele langjarige begroting maken, want de klasse staat financieel echt wel veel steviger voor, als toen ik het begon te volgen in 2002. Daarnaast is er geen betere reclame voor de 3 merken als zo'n mooie klasse als de DTM.

Paul di Resta was in 2010 kampioen DTM en heeft toen de overstap naar de formule 1 gemaakt en is nu weer terug gekomen.
Timo Glock is vanuit de Formule 3 naar de Formule 1 gegaan en is in 2013 ingestapt in de DTM.

De coureur die bovenaan de ranglijst staat wordt op handen gedragen (nu Marco Wittmann) en wordt overal voorgedragen om het merk te promoten, die momenten zullen ze ook wel met goud overgoten (symbolisch gezien) worden. (Leuk trouwens om op grenswetenschap het eens uitgebreid over de DTM te hebben :-))
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 12:19:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:

Ze zullen toch wel een Professionele langjarige begroting maken, want de klasse staat financieel echt wel veel steviger voor, als toen ik het begon te volgen in 2002. Daarnaast is er geen betere reclame voor de 3 merken als zo'n mooie klasse als de DTM.

Paul di Resta was in 2010 kampioen DTM en heeft toen de overstap naar de formule 1 gemaakt en is nu weer terug gekomen.
Timo Glock is vanuit de Formule 3 naar de Formule 1 gegaan en is in 2013 ingestapt in de DTM.

De coureur die bovenaan de ranglijst staat wordt op handen gedragen (nu Marco Wittmann) en wordt overal voorgedragen om het merk te promoten, die momenten zullen ze ook wel met goud overgoten (symbolisch gezien) worden. (Leuk trouwens om op grenswetenschap het eens uitgebreid over de DTM te hebben :-))

DTM is belangrijk voor de Duitse markt net zoals NASCAR dat is voor Amerika.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 12:25:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
. . .

(Leuk trouwens om op grenswetenschap het eens uitgebreid over de DTM te hebben :-))

En over twee weken rijden ze weer op het coolste circuit van hun kalender.It's all a figment of imagination!
Op 15-06-2014 12:30:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Jochem P.:
. . .

(Leuk trouwens om op grenswetenschap het eens uitgebreid over de DTM te hebben :-))

En over twee weken rijden ze weer op het coolste circuit van hun kalender.

Ja, de Norisring. Vorig jaar met Paffett en Montara, toen kwam al de frustratie bij paffett eruit.PS. Mooie foto trouwens
(bericht gewijzigd op 15/6/2014 12:38)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 12:34:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:

Ze zullen toch wel een Professionele langjarige begroting maken, want de klasse staat financieel echt wel veel steviger voor, als toen ik het begon te volgen in 2002. Daarnaast is er geen betere reclame voor de 3 merken als zo'n mooie klasse als de DTM.

Paul di Resta was in 2010 kampioen DTM en heeft toen de overstap naar de formule 1 gemaakt en is nu weer terug gekomen.
Timo Glock is vanuit de Formule 3 naar de Formule 1 gegaan en is in 2013 ingestapt in de DTM.

De coureur die bovenaan de ranglijst staat wordt op handen gedragen (nu Marco Wittmann) en wordt overal voorgedragen om het merk te promoten, die momenten zullen ze ook wel met goud overgoten (symbolisch gezien) worden. (Leuk trouwens om op grenswetenschap het eens uitgebreid over de DTM te hebben :-))

DTM is belangrijk voor de Duitse markt net zoals NASCAR dat is voor Amerika.


Het verschil is alleen dat de hele wereld in een Duitse auto rijdt en ze alleen in de VS in een Amerikaanse auto rijden.
De Amerikaanse auto industrie is zonder staatssteun net als de Franse auto industrie zo dood als een pier.
De Aziaten en de Duitsers zijn de overwinnaars, doordat ze kwaliteit leveren i.p.v. alleen Kwantiteit.
(bericht gewijzigd op 15/6/2014 12:51)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 12:45:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
DeSchaduw:
Jochem P.:

Ze zullen toch wel een Professionele langjarige begroting maken, want de klasse staat financieel echt wel veel steviger voor, als toen ik het begon te volgen in 2002. Daarnaast is er geen betere reclame voor de 3 merken als zo'n mooie klasse als de DTM.

Paul di Resta was in 2010 kampioen DTM en heeft toen de overstap naar de formule 1 gemaakt en is nu weer terug gekomen.
Timo Glock is vanuit de Formule 3 naar de Formule 1 gegaan en is in 2013 ingestapt in de DTM.

De coureur die bovenaan de ranglijst staat wordt op handen gedragen (nu Marco Wittmann) en wordt overal voorgedragen om het merk te promoten, die momenten zullen ze ook wel met goud overgoten (symbolisch gezien) worden. (Leuk trouwens om op grenswetenschap het eens uitgebreid over de DTM te hebben :-))

DTM is belangrijk voor de Duitse markt net zoals NASCAR dat is voor Amerika.


Het verschil is alleen dat de hele wereld in een Duitse auto rijdt en ze alleen in de VS in een Amerikaanse auto rijden.
De Amerikaanse auto industrie is zonder staatssteun net als de Franse auto industrie zo dood als een pier.
De Aziaten en de Duitsers zijn de overwinnaars, doordat ze kwaliteit leveren i.p.v. alleen Kwantiteit.

Zo goed als niemand rijdt in een Britse auto, en toch beheersen ze de F1. Zelfs de Mercedes is Brits.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 12:59:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Mercedes Brits?????????

Hadden die Britten gewild...
(bericht gewijzigd op 15/6/2014 13:1)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 13:01:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
Mercedes Brits?????????

Hadden die Britten gewild...

De F1 wagen wel. Gebouwd in Brackley, het oude hoofdkwatier van Honda.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 13:11:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Ik weet alleen dat de DTM motor van vorig jaar, dit jaar verbeterd in de Formule 1 auto ligt...
Jij bedoeld zeker McLaren... Maar dat is toch niks meer als een raceteam...
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 13:46:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Ik was nieuwsgierig, dus ik heb op wikipedia gekeken, maar ze ontwerpen inderdaad ook auto's, maar of ze ze ook zelf bouwen...????

Ik weet het niet, maar het zou zo kunnen...
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 13:50:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
Ik weet alleen dat de DTM motor van vorig jaar, dit jaar verbeterd in de Formule 1 auto ligt...
Jij bedoeld zeker McLaren... Maar dat is toch niks meer als een raceteam...

De motor komt uit Duitsland, de auto niet.
http://www.formula1.com/teams_and_drivers/teams/190/
Full Team Name: Mercedes AMG Petronas F1 Team
Base: Brackley, UK
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 13:52:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Als het een AMG is, is hij in Duitsland getuned.
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 14:02:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
Als het een AMG is, is hij in Duitsland getuned.

Natuurlijk. En als er Petronas op staat komt hij uit Maleisie.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 14:08:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
It's all a figment of imagination!
Op 15-06-2014 14:09:04 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:

Bedankt. Ik was niet zeker of ze ook de motorenfabriek nog hadden
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 14:11:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Ik dacht dat AMG enkel in Duitsland zat en hun werk deden... My mistake
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 14:15:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
Ik dacht dat AMG enkel in Duitsland zat en hun werk deden... My mistake

De autowereld is zo internationaal dat je eigenlijk geen waarde meer moet hechten aan de oorspronkelijke nationaliteit van een merk.
Mercedes produceert over heel de wereld, evenals Volkswagen en welk ander merk dan ook. Opel adverteert met 'Duits' terwijl zij al erg lang in Amerikaanse handen zijn.
Er rijden in ons land meer auto's die in China en India gebouwd zijn dan je denkt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 14:22:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
DeSchaduw:
Jochem P.:
Ik dacht dat AMG enkel in Duitsland zat en hun werk deden... My mistake

De autowereld is zo internationaal dat je eigenlijk geen waarde meer moet hechten aan de oorspronkelijke nationaliteit van een merk.
Mercedes produceert over heel de wereld, evenals Volkswagen en welk ander merk dan ook. Opel adverteert met 'Duits' terwijl zij al erg lang in Amerikaanse handen zijn.
Er rijden in ons land meer auto's die in China en India gebouwd zijn dan je denkt.
Leve de voortgaande ontwikkeling.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 15-06-2014 14:38:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Veteo:
DeSchaduw:
Jochem P.:
Ik dacht dat AMG enkel in Duitsland zat en hun werk deden... My mistake

De autowereld is zo internationaal dat je eigenlijk geen waarde meer moet hechten aan de oorspronkelijke nationaliteit van een merk.
Mercedes produceert over heel de wereld, evenals Volkswagen en welk ander merk dan ook. Opel adverteert met 'Duits' terwijl zij al erg lang in Amerikaanse handen zijn.
Er rijden in ons land meer auto's die in China en India gebouwd zijn dan je denkt.
Leve de voortgaande ontwikkeling.

Soms gaat het per ongeluk goed
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 15:04:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Inmiddels heeft Audi weer een overwinning toegevoegd aan het rijtje. Maar de Porsches hebben bij hun debut naar mijn mening wel indruk gemaakt, die komen volgend jaar sterker terug.
Ook leuk om de oude naam Ligier weer eens terug te zien.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 15:23:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014

It's all a figment of imagination!
Op 15-06-2014 15:38:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
DeSchaduw:
Inmiddels heeft Audi weer een overwinning toegevoegd aan het rijtje. Maar de Porsches hebben bij hun debut naar mijn mening wel indruk gemaakt, die komen volgend jaar sterker terug.
Ook leuk om de oude naam Ligier weer eens terug te zien.

De Consumentengids heeft een onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto's. De Aziaten waren verreweg de besten, BMW en VW zaten in de middenmoot, Audi bungelde onderaan samen met de Fransen..
Ze zouden beter hun best moeten doen.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 15-06-2014 15:58:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Veteo:
DeSchaduw:
Inmiddels heeft Audi weer een overwinning toegevoegd aan het rijtje. Maar de Porsches hebben bij hun debut naar mijn mening wel indruk gemaakt, die komen volgend jaar sterker terug.
Ook leuk om de oude naam Ligier weer eens terug te zien.

De Consumentengids heeft een onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto's. De Aziaten waren verreweg de besten, BMW en VW zaten in de middenmoot, Audi bungelde onderaan samen met de Fransen..
Ze zouden beter hun best moeten doen.

En hoe doen ze dat onderzoek? Er rijden namelijk meer Suzuki's die 10.000 km per jaar rijden als Audi's, dus aan de hand van garagebezoek en pechmeldingen is de vraag of dat wordt meegenomen
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 16:03:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo: Jaarlijkse enquete onder de lezers.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 15-06-2014 16:16:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Veteo:
Jaarlijkse enquete onder de lezers.

Dan moet de samenstelling van het ledenbestand ook in ogenschouw genomen worden. Hoe veel keer per gereden KM wordt pech gemeld, wat is de leeftijd van de auto, hoe is het onderhoud etc...
Een Audi die in de eerste 3 jaar 200.000 kilomeer heeft gereden zal een ander pechpatroon vertonen als een Toyota die 15.000 kilometer per jaar aflegt.
Niet dat ik Audi op zich zo betrouwbaar vindt (die van mij dronk op het laatst meer koelwater als benzine) maar het is vaak appels met peren vergelijken.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 16:26:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014De 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps worden toch nog voor september verreden...?
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 16:27:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014De 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps worden toch nog voor september verreden...?

Daar rijden andere auto's.

It's all a figment of imagination!
Op 15-06-2014 16:35:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014De 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps worden toch nog voor september verreden...?

Daar rijden andere auto's.Ach, zo!! :-D
Waar kijk jij trouwens de DTM altijd Psixty4?
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 16:36:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014De 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps worden toch nog voor september verreden...?

Daar rijden andere auto's.Ach, zo!! :-D
Waar kijk jij trouwens de DTM altijd Psixty4?

Vrijwel alle autosport kijk ik via livestreams of op Eurosport 1 en 2 of MotorsTV.

Indycar en F1 kijk ik altijd. GP2, F3, WTCC en WEC vrijwel altijd en andere series volg ik wel en kijk ik soms live of soms later op youtube.

Kijktip voor vanavond om 19u.:
Nascar Quicken Loans 400 op de Michigan autospeedway

http://nl.vipboxeu.co/sports/motorsports.html

It's all a figment of imagination!
Op 15-06-2014 16:56:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014De 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps worden toch nog voor september verreden...?

Daar rijden andere auto's.Ach, zo!! :-D
Waar kijk jij trouwens de DTM altijd Psixty4?

Vrijwel alle autosport kijk ik via livestreams of op Eurosport 1 en 2 of MotorsTV.

Indycar en F1 kijk ik altijd. GP2, F3, WTCC en WEC vrijwel altijd en andere series volg ik wel en kijk ik soms live of soms later op youtube.

Kijktip voor vanavond om 19u.:
Nascar Quicken Loans 400 op de Michigan autospeedway

http://nl.vipboxeu.co/sports/motorsports.html


Sinds ik een gezin heb kijk ik een stuk minder vroem vroem.
Maar F1 blijft op het menu staan en de rest probeer
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 15-06-2014 17:08:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
Next race:
6 Hours of Circuit of the Americas
20th September 2014De 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps worden toch nog voor september verreden...?

Daar rijden andere auto's.Ach, zo!! :-D
Waar kijk jij trouwens de DTM altijd Psixty4?

Vrijwel alle autosport kijk ik via livestreams of op Eurosport 1 en 2 of MotorsTV.

Indycar en F1 kijk ik altijd. GP2, F3, WTCC en WEC vrijwel altijd en andere series volg ik wel en kijk ik soms live of soms later op youtube.

Kijktip voor vanavond om 19u.:
Nascar Quicken Loans 400 op de Michigan autospeedway

http://nl.vipboxeu.co/sports/motorsports.html


Sinds ik een gezin heb kijk ik een stuk minder vroem vroem.
Maar F1 blijft op het menu staan en de rest probeer


Tip: Ga de DTM maar weer eens volgen, want dan ben je de F1 zo beu...

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 15-06-2014 17:23:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:


Tip: Ga de DTM maar weer eens volgen, want dan ben je de F1 zo beu...


Je kan ze toch allebei volgen, de DTM kalender is al jaren aangepast aan de F1 zodat het niet in hetzelfde weekend valt. Mijn favoriete series is de Indycars, net zo robuust als DTM en bijna net zo snel als F1 en veel meer spektakel op de baan.

Tip: Ga DTM kijken op de Lausitzring, is maar 7 uurtjes rijden en als je op de tribune aan het einde van het rechte stuk gaat zitten kan je bijna het hele circuit overzien.
It's all a figment of imagination!
Op 15-06-2014 17:46:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Dit weekend wordt de 24 uurs race gehouden op de Nürburgring...

Hier de youtube livestream...

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 21-06-2014 14:38:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
illy Mi Naughty: al 2 keer gewonne God zorg goed voor de oranje jongens
Shopping is NOT a city in China
Op 21-06-2014 15:17:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
illy Mi Naughty:
al 2 keer gewonne God zorg goed voor de oranje jongens


Die stumpers in Afrika en Azië bidden 5 keer per dag en hebben alleen maar oorlog, ellende en armoede... God houdt gewoon niet van stumpers en zanikers om iets te vreten te hebben.
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 21-06-2014 16:46:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
illy Mi Naughty:
al 2 keer gewonne God zorg goed voor de oranje jongens


Die stumpers in Afrika en Azië bidden 5 keer per dag en hebben alleen maar oorlog, ellende en armoede... God houdt gewoon niet van stumpers en zanikers om iets te vreten te hebben.

Ik dacht al dat die doelpunten niet door de voetballers zelf gescoord werden.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 21-06-2014 16:48:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:
illy Mi Naughty:
al 2 keer gewonne God zorg goed voor de oranje jongens


Die stumpers in Afrika en Azië bidden 5 keer per dag en hebben alleen maar oorlog, ellende en armoede... God houdt gewoon niet van stumpers en zanikers om iets te vreten te hebben.

Ik dacht al dat die doelpunten niet door de voetballers zelf gescoord werden.


Jaja, zo wordt je voor de gek gehouden hé!!
Wij, land van drugs en sex mogen winnen, want dat vindt God leuk... Gelukkig maar, want anders zou het Vaticaan ook wel een voetbal elftal hebben en iedere 4 jaar winnen.
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 21-06-2014 16:53:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
DeSchaduw:
Jochem P.:
illy Mi Naughty:
al 2 keer gewonne God zorg goed voor de oranje jongens


Die stumpers in Afrika en Azië bidden 5 keer per dag en hebben alleen maar oorlog, ellende en armoede... God houdt gewoon niet van stumpers en zanikers om iets te vreten te hebben.

Ik dacht al dat die doelpunten niet door de voetballers zelf gescoord werden.


Jaja, zo wordt je voor de gek gehouden hé!!
Wij, land van drugs en sex mogen winnen, want dat vindt God leuk... Gelukkig maar, want anders zou het Vaticaan ook wel een voetbal elftal hebben en iedere 4 jaar winnen.

Dat hebben ze, heet Spanje. Alleen schijnt er eentje gezondigd te hebben....
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 21-06-2014 17:02:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Voor mensen die niets met God hebben weten jullie akelig veel van hem...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-06-2014 17:08:20 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
Och kom...:
Voor mensen die niets met God hebben weten jullie akelig veel van hem...


Och Kom!!!
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 21-06-2014 17:10:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Och kom...:
Voor mensen die niets met God hebben weten jullie akelig veel van hem...

Dat komt omdat je als je jezelf inde materie verdiept je vanzelf er minder mee hebt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 21-06-2014 17:11:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Jochem P.:
Och kom...:
Voor mensen die niets met God hebben weten jullie akelig veel van hem...


Och Kom!!!

Ik ben altijd dicht bij.

In een andere draad heb je het over vrijheid. Dat is natuurlijk ook een thema in de bijbel. Die hebben we niet. Maar niet iets dat is opgelegd maar om vrijwillig op je te nemen. De vrijheid die jij wil hoef ik niet. Daat komt alleen rotzooi van. Te zien in deze wereld.

Als door en door gelovige sta ik je vrijheid niet in de weg. Ik hou mijzelf wel bezig. Vraag is ook waar je hekel vandaan komt ? (En o ja, ik wodt niet gedwongen door familie of vrienden om te geloven, beschouw mijzelf niet ouderwets enz. enz.)
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-06-2014 17:37:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Och kom...:
(En o ja, ik wodt niet gedwongen door familie of vrienden om te geloven, beschouw mijzelf niet ouderwets enz. enz.)


Tja, als je er midden in zit kan je niet meer van op een afstand waarnemen hoe je er werkelijk aan toe bent.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-06-2014 17:41:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Luk:
Och kom...:
(En o ja, ik wodt niet gedwongen door familie of vrienden om te geloven, beschouw mijzelf niet ouderwets enz. enz.)


Tja, als je er midden in zit kan je niet meer van op een afstand waarnemen hoe je er werkelijk aan toe bent.

Ja, dat geldt ook voor jou, neem ik aan.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-06-2014 17:46:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
illy Mi Naughty:
al 2 keer gewonne God zorg goed voor de oranje jongens

Het is inderdaad een mirakel.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 21-06-2014 17:52:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Och kom...:
Luk:
Och kom...:
(En o ja, ik wodt niet gedwongen door familie of vrienden om te geloven, beschouw mijzelf niet ouderwets enz. enz.)


Tja, als je er midden in zit kan je niet meer van op een afstand waarnemen hoe je er werkelijk aan toe bent.

Ja, dat geldt ook voor jou, neem ik aan.

Gelukkig voor mij zit ik nergens midden in.
Behalve volgens gelovigen, die er steeds weer van uit gaan dat als zíj erin zitten dan moet iedereen maar ergens bijhoren.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-06-2014 17:54:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
Och kom...:
Jochem P.:
Och kom...:
Voor mensen die niets met God hebben weten jullie akelig veel van hem...


Och Kom!!!

Ik ben altijd dicht bij.

In een andere draad heb je het over vrijheid. Dat is natuurlijk ook een thema in de bijbel. Die hebben we niet. Maar niet iets dat is opgelegd maar om vrijwillig op je te nemen. De vrijheid die jij wil hoef ik niet. Daat komt alleen rotzooi van. Te zien in deze wereld.

Als door en door gelovige sta ik je vrijheid niet in de weg. Ik hou mijzelf wel bezig. Vraag is ook waar je hekel vandaan komt ? (En o ja, ik wodt niet gedwongen door familie of vrienden om te geloven, beschouw mijzelf niet ouderwets enz. enz.)


Ik mag ervan uitgaan dat je vrouw ook gelovig is...?
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 21-06-2014 18:00:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Voor God, ja...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 21-06-2014 21:53:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Wens haar snel beterschap dan.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-06-2014 21:57:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
. . .

Als autosportfan ben ik niet nationalistisch, (bijna) iedere coureur is voor mij een held, uit welk land die ook komt. Maar ik houd wel Max Verstappen in de gaten, die jongen laat hele mooie dingen zien in de F3. Hij kan wel eens een hele grote worden, zo eentje waar Nederland trots op kan zijn.Max verstappen gaat inderdaad een hele grote worden. De know how van papa, samen met zijn talent. Eerste jaar Formule 3 en hij draait gewoon bovenin mee.


YES he did it. Drie van de drie races in één weekend gewonnen en ook nog eens het ronderecord van de F3 op Spa-Francorchamps verbetert.

Overtaking is an art. En nu op naar de Norrisring.
It's all a figment of imagination!
Op 22-06-2014 10:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
. . .

Als autosportfan ben ik niet nationalistisch, (bijna) iedere coureur is voor mij een held, uit welk land die ook komt. Maar ik houd wel Max Verstappen in de gaten, die jongen laat hele mooie dingen zien in de F3. Hij kan wel eens een hele grote worden, zo eentje waar Nederland trots op kan zijn.Max verstappen gaat inderdaad een hele grote worden. De know how van papa, samen met zijn talent. Eerste jaar Formule 3 en hij draait gewoon bovenin mee.


YES he did it. Drie van de drie races in één weekend gewonnen en ook nog eens het ronderecord van de F3 op Spa-Francorchamps verbetert.

Overtaking is an art. En nu op naar de Norrisring.


Jaja, Max haalt Max uit zijn bolide.!!

Formule 1 was ook weer spannend, Tjonge Jonge, wat een triest kampioenschap is dat geworden.
Ik heb gekeken, maar had er spijt van dat ik niet naar de pitstraat van de Nürburgring bleef kijken op youtube...

De Norisring, klein stratencircuit met 2 haarspeldbochten, waar altijd wat gebeurd. Ik gooi er volgende week zaterdag (kwalificatie) en zondag (race) een linkje op, waar er gekeken kan worden voor de liefhebbers.

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 22-06-2014 16:59:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
psixty4:
Jochem P.:
psixty4:
. . .

Als autosportfan ben ik niet nationalistisch, (bijna) iedere coureur is voor mij een held, uit welk land die ook komt. Maar ik houd wel Max Verstappen in de gaten, die jongen laat hele mooie dingen zien in de F3. Hij kan wel eens een hele grote worden, zo eentje waar Nederland trots op kan zijn.Max verstappen gaat inderdaad een hele grote worden. De know how van papa, samen met zijn talent. Eerste jaar Formule 3 en hij draait gewoon bovenin mee.


YES he did it. Drie van de drie races in één weekend gewonnen en ook nog eens het ronderecord van de F3 op Spa-Francorchamps verbetert.

Overtaking is an art. En nu op naar de Norrisring.


Jaja, Max haalt Max uit zijn bolide.!!

Formule 1 was ook weer spannend, Tjonge Jonge, wat een triest kampioenschap is dat geworden.
Ik heb gekeken, maar had er spijt van dat ik niet naar de pitstraat van de Nürburgring bleef kijken op youtube...

De Norisring, klein stratencircuit met 2 haarspeldbochten, waar altijd wat gebeurd. Ik gooi er volgende week zaterdag (kwalificatie) en zondag (race) een linkje op, waar er gekeken kan worden voor de liefhebbers.

Wat is er triest aan de F1? Behoorlijk wat inhaalacties, niet te veel wat stuk ging en strijd van de eerste tot de laatste ronde.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-06-2014 17:18:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: Hier wordt het verwoord, wat ik bedoel, dat ik met spanning in de Formule 1 mis.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/312482/williams-we-wisten-al-dat-mercedes-ging-winnen/

Nog 11 races te gaan en we weten nu al zeker dat Mercedes het gaat winnen.
(bericht gewijzigd op 22/6/2014 20:2)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 22-06-2014 19:58:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Jochem P.:
Hier wordt het verwoord, wat ik bedoel, dat ik met spanning in de Formule 1 mis.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/312482/williams-we-wisten-al-dat-mercedes-ging-winnen/

Nog 11 races te gaan en we weten nu al zeker dat Mercedes het gaat winnen.

Ach dat wisten we in 1988 ook met McLaren. Of in 1979 met Lotus.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 22-06-2014 20:25:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
. . .

Nog 11 races te gaan en we weten nu al zeker dat Mercedes het gaat winnen.

DTM, nog 7 races te gaan en we weten nu al bijna zeker dat Mercedes het niet gaat winnen.

It's all a figment of imagination!
Op 22-06-2014 20:27:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Jochem P.:
. . .

Nog 11 races te gaan en we weten nu al zeker dat Mercedes het gaat winnen.

DTM, nog 7 races te gaan en we weten nu al bijna zeker dat Mercedes het niet gaat winnen.Nouw, ik heb ergens gelezen dat er na de race in Hongarije een regel is toegevoegd door de organisatie, waar de 3 fabrikanten ook inzitten, zodat Mercedes kleine aanpassingen kan maken, om het tempo uiteindelijk toch te kunnen bijbenen.
En daarnaast zijn er 3 races gereden en heeft Mercedes 1 keer gewonnen... (Moet wel zeggen, dat was geheel onverwachts).

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 22-06-2014 21:16:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
DeSchaduw:
Jochem P.:
Hier wordt het verwoord, wat ik bedoel, dat ik met spanning in de Formule 1 mis.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/312482/williams-we-wisten-al-dat-mercedes-ging-winnen/

Nog 11 races te gaan en we weten nu al zeker dat Mercedes het gaat winnen.

Ach dat wisten we in 1988 ook met McLaren. Of in 1979 met Lotus.


En ze hadden een de Ferrari periode...
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 22-06-2014 21:19:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: @ Jochempie: Wil je echt close racing zien dan moet je hier eens gaan kijken:RacewayVenray.com

It's all a figment of imagination!
Op 22-06-2014 21:32:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Het ging toch over voetbal?
Ferrari tegen Porche?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 22-06-2014 21:46:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
@ Jochempie: Wil je echt close racing zien dan moet je hier eens gaan kijken:RacewayVenray.comhttp://pewispeedway.smugmug.com/Sports/Venray-9-juni-2014-by-Rene/

Ik ben er nooit geweest, maar wist wel van het bestaan af... :-D
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 22-06-2014 21:50:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Straf. 1/2de mijl voetballen.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 22-06-2014 23:52:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: De Norisring wordt dit weekend verreden. Een stratencircuit, klein rondje, met lastige bochten en waar altijd wel wat gebeurd.
Een klein voorproefje, morgen de kwalificatie en zondag de race...

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 27-06-2014 9:58:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:
De Norisring wordt dit weekend verreden. Een stratencircuit, klein rondje, met lastige bochten en waar altijd wel wat gebeurd.
Een klein voorproefje, morgen de kwalificatie en zondag de race...

- clip -


Vergeet ook niet om naar Max Verstappen en z'n vriendjes in de Formule3 te kijken, zij rijden dit weekend op hetzelfde baantje. Hier te zien:

http://www.fiaf3europe.com/livestream.html


(bericht gewijzigd op 27/6/2014 10:21)
It's all a figment of imagination!
Op 27-06-2014 10:18:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem:
psixty4:
Jochem P.:
De Norisring wordt dit weekend verreden. Een stratencircuit, klein rondje, met lastige bochten en waar altijd wel wat gebeurd.
Een klein voorproefje, morgen de kwalificatie en zondag de race...

- clip -


Vergeet ook niet om naar Max Verstappen en z'n vriendjes in de Formule3 te kijken, zij rijden dit weekend op hetzelfde baantje. Hier te zien:

http://www.fiaf3europe.com/livestream.htmlEn na het race geweld komt Nederland - Mexico... Wordt een mooie zondag :-)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 27-06-2014 18:59:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Jochem P.:


En na het race geweld komt Nederland - Mexico... Wordt een mooie zondag :-)

oh oh, wat ben jij nou voor autosportfan? Na het racegeweld in Europa komt de mooiste race van het weekend: INDYcar op de straten van Houston.
It's all a figment of imagination!
Op 27-06-2014 19:06:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
psixty4:
Jochem P.:


En na het race geweld komt Nederland - Mexico... Wordt een mooie zondag :-)

oh oh, wat ben jij nou voor autosportfan? Na het racegeweld in Europa komt de mooiste race van het weekend: INDYcar op de straten van Houston.

En geen NASCAR daarna?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 21:06:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
DeSchaduw:

En geen NASCAR daarna?

Die rijden op de zaterdagavond (s nachts voor de europese kijker)


(bericht gewijzigd op 27/6/2014 21:15)
It's all a figment of imagination!
Op 27-06-2014 21:15:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: NASCAR is mijn ding niet, maar dit wordt een weekend met hulpmiddelen, ben ik bang...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNJ65GCiY5i5ZLakrRy_ZDi9sL3Q_A23iz2dPHCnMwTfSx2YdR
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 27-06-2014 22:26:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: De kwalificatie van de DTM op de Norisring...


(bericht gewijzigd op 28/6/2014 19:9)
Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 28-06-2014 17:41:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yochem: DTM race Norisring 2014:

Met wetenschap houdt de mensheid zich voor de gek, totdat het tegendeel bewezen is...
Op 29-06-2014 14:47:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden