Het ligt niet in mijn bedoeling om uitgebreid en in details over deze zaak te gaan praten. Maar er moet me wel even iets van het hart.
Ik heb zojuist weer op het nieuws gehoord dat nu ook de resten van Kris Kremers zijn gevonden - geïdentificeerd aan de hand van DNA dat van de resten van een vrouwelijk bekken zouden zijn genomen dat was gevonden. Eerder had men aan de hand van de botresten van een linkervoet reeds Lisanne Froon weten te identificeren. De grote vraag is nu: "Wat is er met die twee jonge vrouwen gebeurd?"
 


De plek in Panama waar de twee jonge vrouwen hadden besloten aan een wandeltocht te beginnen schijnt niet als onveilig bekend te staan. Maar toen zij op 1 april het laatst in de buurt van Boquete werden gezien en naderhand vermist werden gemeld, moest ondergetekende toch gelijk aan een misdrijf denken.
Midden-Amerika, dat is toch niet hetzelfde als West Europa. Waar overigens evengoed misdrijven plaats kunnen vinden. Maar ik dacht gelijk in de richting van kidnapping en handel in blanke slavinnen. En ik zag ze in gedachten al in het ruim van een of ander groot vrachtschip zitten dat door het Panama-kanaal op weg was naar de Stille Oceaan, met wat voor een bestemming dan ook.
Zeker toen een maand later ook nog eens een 47-jarige Amerikaanse vrouw vermist raakte in die omgeving begon ik te denken dat dit geen toeval meer kon zijn.
Maar ik zat er naast.
Tijdens een grote zoekoperatie – die al enkele dagen na hun vermissing door onder andere de Panamese autoriteiten op gang was gekomen – werd er acht uur lopen van Boquete vandaan op 14 juni een rugzak teruggevonden met daarin de telefoons, verzekeringspasjes en een digitale camera die enkel aan de twee jonge vrouwen kon hebben toebehoord.
Vijf dagen later werden er in hetzelfde gebied waar de rugzak was teruggevonden botresten en schoenen ontdekt. Op 22 juni was er duidelijkheid dat enkele van die botresten – namelijk een linkervoet – die van Lisanne Froon waren. Wat er met Kris Kremers was gebeurd kon men nog niet zeggen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niets van snapte. Zeker niet toen ik de hypotheses over deze kwestie las. Stel dat Lisanne een ongeluk had gehad, dat ze iets had gebroken of zo. Dan zou haar vriendin natuurlijk hebben geprobeerd hulp te halen. Stel dat de telefoon daar geen bereik had (niets over gehoord in het nieuws) dan zou ze logischerwijs haar vriendin op een zo veilig mogelijke plek hebben achtergelaten om hulp te gaan halen. En dan zou haar ook iets zijn overkomen? Hoeveel pech kan iemand hebben? Ze waren toch geen beginnelingen op het gebied van trekken in de bossen en bergen, mag ik aannemen.
Maar op 25 juni kwam dan eindelijk in het nieuws dat de resten van een vrouwelijk bekken die schijnbaar gelijk met die linkervoet zouden zijn gevonden, aan Kris Kremers hadden toebehoord.
Ik mag er dus van uitgaan dat de beide vriendinnen min of meer tegelijkertijd in elkaars gezelschap om het leven zijn gekomen.
"Ze zouden zijn verdwaald", denkt men.
Verdwaald? Natuurlijk kan dat heel goed in een jungle, ik ben ook meer dan eens de weg kwijt geraakt in bossen en bergen. Maar zoals ik al hierboven schreef waren de meiden beslist geen beginnelingen, ga ik van uit. Als ze geen GPS bij zich hadden (niets over gehoord) en ze werkelijk de weg kwijt zouden zijn geraakt dan komen ze in een jungle echt niet in korte tijd om door honger en dorst. Drinkwater voldoende en een jungle biedt altijd wel voedsel (tenzij ze natuurlijk beiden onwetend iets giftigs zouden hebben gegeten).Wat mij wel opviel was dat de rugzak in de buurt van een riviertje was teruggevonden, en dat het erg vaak ineens erg hard kan gaan regenen in dat gebied. Zouden ze zijn verdronken door plotseling aanzwellend water uit dat riviertje? Misschien wel in hun slaap?
Ik heb niets vernomen over gevaarlijke roofdieren in dat gebied, ik mag er dus van uitgaan dat men dat niet mee denkt te hoeven nemen in de speurtocht naar de vermoedelijke doodsoorzaak.
Het per ongeluk eten van iets extreem giftigs, of verdrinking, lijkt mij vooralsnog de meest voor de hand liggende doodsoorzaak van beide vrouwen.
Een misdrijf mag men natuurlijk nooit helemaal uitsluiten, maar de kans dat er zoiets is gebeurd is wel kleiner geworden door wat men heeft gevonden. Want in het geval van een misdrijf had men toch wel wat meer de best gedaan de sporen daarvan beter te doen verdwijnen (bezittingen en dergelijke).
Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was dat men het over botresten had, hoeveel tijd is er nodig voordat een menselijk lichaam is gereduceerd tot wat botresten? Maar in een warme jungle met een hoge luchtvochtigheid en voldoende bodemleven gaat dat natuurlijk iets sneller dan in de polder.
Ik betuig mijn medeleven aan de nabestaanden van beide vrouwen, wat een vreselijk verlies is dit voor hen. 
Luk: Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was dat men het over botresten had, hoeveel tijd is er nodig voordat een menselijk lichaam is gereduceerd tot wat botresten?

Misschien hebben toch wilde dieren er iets mee te maken?
En wil men dat liever niet in het lang en het breed in het nieuws om de familie niet nog harder te treffen, of om sensatieverhalen geen kans te geven?
Iets "simpels" als een kolonie grote mieren maakt al snel dat er niet veel meer overblijft van een mens, denk ik.
En misschien wil men ons de gruwelijke details gewoon besparen.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 27-06-2014 6:52:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
days of our lives: Het is allemaal speculatie, ik hoop dat ze er achter kunnen komen.
Op 27-06-2014 9:02:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Mensen denken bij het woord jungle vaak aan een Nederlands bos, en verwachten daarom dat het simpel is om als je verdwaald bent terug te geraken. De werkelijkheid is anders, en ook het idee dat je door kijken naar Bear Grylls echt kan overleven is bespottelijk.
Een GPS kan helpen, maar niet die van je mobieltje. Bovendien moet je weten naar welke locatie je toe wilt.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 9:30:09 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: M'n medeleven aan de nabestaanden van Lisanne en Kris. Jammer van de mediaheisa rondom hun verdwijning.

It's all a figment of imagination!
Op 27-06-2014 9:58:20 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edwin v.: Men gaat ervan uit, dat survival in de jungle makkelijk is. Wie weet, zonder gps en andere hulpmiddel, te zeggen waar west is en noord? Een heleboel mensen hebben de simpelste basis kennis gewoon niet.

In de jungle heb je kleine giftige kikkers tot puma's en jaguars. Als je geen ervaring hebt, kan je snel verdwalen.

Vind het jammer voor de 2 meiden, dat het zo is gelopen.
Op 27-06-2014 10:57:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Surrealistic: Ik vind dit zeker voor dit tijdstip eigenlijk een totaal misplaatst artikel, als je al van een artikel kan spreken.
Zonder onzin zou niks zin hebben.
Op 27-06-2014 11:32:20 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
Surrealistic:
Ik vind dit zeker voor dit tijdstip eigenlijk een totaal misplaatst artikel, als je al van een artikel kan spreken.

Mag jij mij vertellen wat hier mis mee is.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 27-06-2014 11:50:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: Ik vind het een leuk artikel, en vind het ook een goede ontwikkeling dat GW meer op de actualiteit inspeelt.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 27-06-2014 11:51:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Ik vind het ook een prima artikel, zou niet weten wat er mis mee is en er staan tenminst geen blote tieten in
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 12:15:31 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Debora: Wat is er dan mis met blote borsten? Ik heb Jean-Bob er nog niet op kunnen betrappen smakeloze foto's te zien plaatsen, ze hadden altijd wel op de een of andere wijze betrekking op het onderwerp waarover werd geschreven. Maar in dit artikel zou DAT pas enorm misplaatst zijn en de schrijver wist dat natuurlijk ook.
l'chaim
Op 27-06-2014 12:42:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Audax: Als je op Youtube Pianista Trail en dergelijke intikt dan krijg je hier en daar een redelijk beeld van waar Lisanne en Kris moeten hebben gewandeld. De these dat ze verrast zijn door een plotseling aanzwellende rivier lijkt mij niet onlogisch.Ik las al ergens dat die rugzak IN de rivier zou zijn gevonden. Dat er geen verdere sporen van resten zijn gevonden komt waarschijnlijk door aaseters en roofdieren en dergelijke. Die gaan ermee aan de haal. Waarschijnlijk zullen die op een heel andere plaats later nog wel eens worden teruggevonden.Kledingstukken bevatten vaak kunststof tegenwoordig dus die vergaan niet zo snel.
Op 27-06-2014 12:50:59 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Debora:
Wt is er dan mis met blote borsten? Ik heb Jean-Bob er nog niet op kunnen betrappen smakeloze foto's te zien plaatsen, ze hadden altijd wel op de een of andere wijze betrekking op het onderwerp waarover werd geschreven. Maar in dit artikel zou DAT pas enorm misplaatst zijn en de schrijver wist dat natuurlijk ook.

Grappig. Debora = Jean-Bob. Een van de vele alter ego's van de goede man die hij inzet bij kritiek op zijn schrijfsels. Een haan die zichzelf veren in de reet steekt
Blogs geschreven door Debora: http://www.grenswetenschap.nl/?ac=5319

edit: komt audax, zijn andere alter ego er ook nog bij. Het zou hilarisch zijn, als het niet over de rug zou gaan van 2 dode meisjes.

Blogs geschreven door Audax: http://www.grenswetenschap.nl/?ac=3228
(bericht gewijzigd op 27/6/2014 12:57)
Op 27-06-2014 12:54:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Debora:
Wat is er dan mis met blote borsten? Ik heb Jean-Bob er nog niet op kunnen betrappen smakeloze foto's te zien plaatsen, ze hadden altijd wel op de een of andere wijze betrekking op het onderwerp waarover werd geschreven. Maar in dit artikel zou DAT pas enorm misplaatst zijn en de schrijver wist dat natuurlijk ook.


Nee ze hadden NOOIT betrekking op het onderwerp. Dat is wat er mis mee was.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 13:01:49 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
stoerecurry:
Ik vind het een leuk artikel, en vind het ook een goede ontwikkeling dat GW meer op de actualiteit inspeelt.

Leuk?
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 27-06-2014 13:13:37 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
CCRider:
Ik vind het ook een prima artikel, zou niet weten wat er mis mee is en er staan tenminst geen blote tieten in

Ja dat is inderdaad een gemiste kans.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 27-06-2014 13:19:52 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Niemand weet wat zich in Panama heeft afgespeeld, het opsommen van allerlei mogelijkheden is giswerk, koffiedik kijken. Het enige wat nu vaststaat is dat de vrouwen niet meer leven, het hoe, wat, waarom zal misschien ooit duidelijk worden, alhoewel ik die kans klein acht.

Een trieste geschiedenis voor de vrouwen en hun nabestaanden.
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 27-06-2014 13:49:05 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
A3aan v.d.B.:

Niemand weet wat zich in Panama heeft afgespeeld, het opsommen van allerlei mogelijkheden is giswerk, koffiedik kijken. Het enige wat nu vaststaat is dat de vrouwen niet meer leven, het hoe, wat, waarom zal misschien ooit duidelijk worden, alhoewel ik die kans klein acht.

Een trieste geschiedenis voor de vrouwen en hun nabestaanden.

Erg triest.
Een aantal zaken kunnen we wel uitsluiten lijkt me, vooral omdat de tassen met waardevolle spullen zijn gevonden en cash geld.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 27-06-2014 13:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Demosthenes: Veel mensen zijn verbaasd dat er slechts botresten waren maar in de jungle duurt het twee weken ongeveer voor er alleen botresten zijn als een lichaam aan de open lucht is blootgesteld. Grote dieren zijn er niet zoveel, behalve poema's maar vleesvliegen des te meer. die leggen un eieren in een lichaam waarna de maden een lijk van binnenuit opeten.

Waarschijnlijk is er nog wat weefsel overgebleven omdat wandelschoenen het wat langer uithouden en weefsels beschermd hebben. Wat meer verbaasd is dat er zoveel afstand was tussen de vindplaatsen van de botten. Overstromingen ? Toch grotere dieren zoals lynxen en poema's ?
Op 27-06-2014 14:42:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Allicht heeft de familie wel duidelijker info gekregen.
Er moet niet noodzakelijk een, journalistiek interessant, gretig leesbaar verhaal van gemaakt te worden.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 27-06-2014 14:59:39 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
stoerecurry:
CCRider:
Ik vind het ook een prima artikel, zou niet weten wat er mis mee is en er staan tenminst geen blote tieten in

Ja dat is inderdaad een gemiste kans.


Ik geloof niet dat je hier begrijpt wat ik bedoel.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 15:21:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Debora: @ CC rider, Ik ben zelf ook op Kreta geweest en heb daar in de souvenirshops en musea genoeg beeldjes van dames met Blote tieten gezien hoor. Dus volgens mij had JB wel degelijk reden om daar aandacht aan te besteden. ( wat overigens ook geldt voor Egypte.)
@ Samblo, wat is jouw probleem? Ik weet niet wat jij tegen JB hebt maar wil je mij daar aub buiten houden?
l'chaim
Op 27-06-2014 15:31:35 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Samblo, dat gehak op JB mag idd eens afgelopen zijn. Beetje van de gekke dat we bezoekersklachten erover binnenkrijgen. En jij bent ex-redacteur, je kakt in het bed waar je ooit graag in lag. Onnodige sfeervervuiling. Blijft maar aanslepen dat eenzijdige gekissebis van jou. Regel het met de man(nen) zelf, áls je al iets te zeggen hebt, maar ga niet lafjes in plein publiek verbaal om je heen pissen. 't Mag klaar zijn met dat etterende gedrag of zoek anders een site die je aangenamer vindt. Kan toch niet zo moeilijk zijn, als ik het zo lees...
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2014 15:50:13 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Debora:
@ CC rider, Ik ben zelf ook op Kreta geweest en heb daar in de souvenirshops en musea genoeg beeldjes van dames met Blote tieten gezien hoor. Dus volgens mij had JB wel degelijk reden om daar aandacht aan te besteden. ( wat overigens ook geldt voor Egypte.)
@ Samblo, wat is jouw probleem? Ik weet niet wat jij tegen JB hebt maar wil je mij daar aub buiten houden?


Daar zijn de meningen dan over verdeeld
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 15:56:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
(bericht gewijzigd op 27/6/2014 21:53)
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 27-06-2014 16:10:17 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
CCRider:
stoerecurry:
CCRider:
Ik vind het ook een prima artikel, zou niet weten wat er mis mee is en er staan tenminst geen blote tieten in

Ja dat is inderdaad een gemiste kans.


Ik geloof niet dat je hier begrijpt wat ik bedoel.

Ik geloof niet dat jij begrijpt wat ik bedoel....
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 27-06-2014 16:10:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: @ 3.14, Ja nee stel je voor dat iemand kritiek heeft op GW of dat GW in de spiegel zou kijken en zichzelf zou verbeteren. Ik vind het gewoon opvallend en triest dat JB onder schuilnamen zichzelf complimentjes geeft. Mag dat niet benoemd worden? Vind jij dat niet raar?

Maar okay, is prima. Ik heb inderdaad kritiek, jij vat dat op als afbrekend, als je maar de helft van de klasse had die ik achter je had gezocht zou je het als opbouwend opvatten en er iets positiefs mee doen. Jammer genoeg is het enige wat je kan bedenken de boodschapper aanvallen en de andere kant opkijken zodra het over de kwaliteit van GW zelf gaat.
Op 27-06-2014 16:12:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
stoerecurry:
CCRider:
stoerecurry:
CCRider:
Ik vind het ook een prima artikel, zou niet weten wat er mis mee is en er staan tenminst geen blote tieten in

Ja dat is inderdaad een gemiste kans.


Ik geloof niet dat je hier begrijpt wat ik bedoel.

Ik geloof niet dat jij begrijpt wat ik bedoel....


boehoehhh... en normaal begrijpen we eljaar zo goed.... wat is er met ons gebeurt Stoere?


My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 16:12:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Samblo:
@ 3.14, Ja nee stel je voor dat iemand kritiek heeft op GW of dat GW in de spiegel zou kijken en zichzelf zou verbeteren. Ik vind het gewoon opvallend en triest dat JB onder schuilnamen zichzelf complimentjes geeft. Mag dat niet benoemd worden? Vind jij dat niet raar?

Maar okay, is prima. Ik heb inderdaad kritiek, jij vat dat op als afbrekend, als je maar de helft van de klasse had die ik achter je had gezocht zou je het als opbouwend opvatten en er iets positiefs mee doen. Jammer genoeg is het enige wat je kan bedenken de boodschapper aanvallen en de andere kant opkijken zodra het over de kwaliteit van GW zelf gaat.


ik vind juist dat Pipo altijd erg veel ruimte geeft. Ik had jou allang gebanned met je gejank en gejammer.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 16:15:03 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Moet dat allemaal in dit topic?
Is it electrickery?
Op 27-06-2014 16:17:30 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Kennelijk
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-06-2014 16:18:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
CCRider:
Samblo:
@ 3.14, Ja nee stel je voor dat iemand kritiek heeft op GW of dat GW in de spiegel zou kijken en zichzelf zou verbeteren. Ik vind het gewoon opvallend en triest dat JB onder schuilnamen zichzelf complimentjes geeft. Mag dat niet benoemd worden? Vind jij dat niet raar?

Maar okay, is prima. Ik heb inderdaad kritiek, jij vat dat op als afbrekend, als je maar de helft van de klasse had die ik achter je had gezocht zou je het als opbouwend opvatten en er iets positiefs mee doen. Jammer genoeg is het enige wat je kan bedenken de boodschapper aanvallen en de andere kant opkijken zodra het over de kwaliteit van GW zelf gaat.


ik vind juist dat Pipo altijd erg veel ruimte geeft. Ik had jou allang gebanned met je gejank en gejammer.

Als Samblo bewijs heeft voor wat hij zegt (en de redactie kan dat bewijs hebben) dan is het wel een punt van aandacht.
Immers vorig jaar is iemand gebanned voor het hebben van meerdere accounts, dus het zou niet juist zijn om dat in andere gevallen juist opzettlijk in stand te houden.
Nvdr: Meerdere accounts was het probleem niet. Er zijn meerdere mensen die meerdere accounts hebben. Die persoon is geband wegens verregaand ontoelaatbaar gedrag achter de schermen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 16:20:20 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
(bericht gewijzigd op 27/6/2014 21:53)
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 27-06-2014 16:22:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
DeSchaduw:

Als Samblo bewijs heeft voor wat hij zegt (en de redactie kan dat bewijs hebben) dan is het wel een punt van aandacht.
Immers vorig jaar is iemand gebanned voor het hebben van meerdere accounts, dus het zou niet juist zijn om dat in andere gevallen juist opzettlijk in stand te houden.

Klik op de avatars van debora en audax en dan op geschreven blogs en het bewijs is geleverd.

Maar okay, ik hou er over op. Emie heeft gelijk dat dit niet de meest geschikte plek is voor dit soort discussies.
Op 27-06-2014 16:24:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Samblo:
@ 3.14, Ja nee stel je voor dat iemand kritiek heeft op GW of dat GW in de spiegel zou kijken en zichzelf zou verbeteren. Ik vind het gewoon opvallend en triest dat JB onder schuilnamen zichzelf complimentjes geeft. Mag dat niet benoemd worden? Vind jij dat niet raar?

Kritiek op GW komt minstens 1 keer per week langs, al jarenlang. Daar kijken we niet bepaald van op. Laten we ook telkens staan. Van valsig gedrag van iemand die we kennen, nog bij ons geslapen en gegeten heeft, daar kijken we meer van op.

Wat betreft de kwaliteit van GW, wij bieden wat we bieden. Als dat niet voldoende is: ga op een ander. Ik noch iemand anders van het team wenst jouw opinie daarover, noch houden we rekening met dat soort meningen. Dat is geen onwil, veel meer dan wat we schrijven kunnen we niet schrijven en van crowdpleasen wordt men zelden gelukkig. We doen ons ding. Is dat niet genoeg: *insert plaatje van deur*

Overigens zie je spoken. De reden waarom JB's blogs onder een andere naam verschenen heeft helemaal niets met JB te maken. Dat heeft meer te maken met de site-infrastructuur en hoe er wordt omgegaan met de redacteurenaccounts (soms buggy). Als het al iemands 'schuld' is, dan is het de mijne. JB wist het zelf niet eens en als dat kan opgelost worden, dan zal dat opgelost worden. Had voor mij nooit enige prioriteit omdat (bijna) niemand daar wakker van ligt.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2014 16:27:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Samblo:
DeSchaduw:

Als Samblo bewijs heeft voor wat hij zegt (en de redactie kan dat bewijs hebben) dan is het wel een punt van aandacht.
Immers vorig jaar is iemand gebanned voor het hebben van meerdere accounts, dus het zou niet juist zijn om dat in andere gevallen juist opzettlijk in stand te houden.

Klik op de avatars van debora en audax en dan op geschreven blogs en het bewijs is geleverd.

Maar okay, ik hou er over op. Emie heeft gelijk dat dit niet de meest geschikte plek is voor dit soort discussies.

Er is geen geschikte plek hiervoor, maar als jij in publiek gaat aanvallen, dan mag er wel wat weerwoord komen. Temeer omdat we je uitlatingen in het verleden al vaak genoeg over de kant lieten gaan. Daar zit een grens aan.
United as one. Divided by zero.
Op 27-06-2014 16:28:12 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
artikel:
Ze waren toch geen beginnelingen op het gebied van trekken in de bossen en bergen, mag ik aannemen.

Op basis waarvan neem je dat aan?
Ik heb eerder het gevoel dat het wel beginnelingen waren. Uit niets blijkt dat ze voorbereid waren op onverwachte omstandigheden. Om maar iets te noemen, wel je telefoon meenemen (waar je niets aan hebt in de jungle, maar dat hebben ze zich vast niet gerealiseerd) maar bijvoorbeeld geen veldfles.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2014 16:32:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jean-Bob: Ik wil even melden dat ik het heel erg vervelend vind dat uitgerekend tijdens dit zo verdrietige onderwerp er zulke reacties te lezen zijn. Ik zou het op prijs stellen als de lezer wat meer empathie zouden tonen daar er nu eenmaal een gerede kans bestaat dat er ook mensen mee zouden kunnen lezen die bij dit onderwerp zijn betrokken..
Normaal gesproken bemoei ik me niet meer met reacties op mijn schrijfsels, maar dit moet me toch nog wel even van het hart.
Op 27-06-2014 16:34:59 | Kudos: 7 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
avondwandelaar:
artikel:
Ze waren toch geen beginnelingen op het gebied van trekken in de bossen en bergen, mag ik aannemen.

Op basis waarvan neem je dat aan?
Ik heb eerder het gevoel dat het wel beginnelingen waren. Uit niets blijkt dat ze voorbereid waren op onverwachte omstandigheden. Om maar iets te noemen, wel je telefoon meenemen (waar je niets aan hebt in de jungle, maar dat hebben ze zich vast niet gerealiseerd) maar bijvoorbeeld geen veldfles.

Dat die niet is teruggevonden wil niet zeggen dat ze er geen bij zich hadden. Kompas, veldfles, een goed mes, kortom basisuitrusting zullen ze toch wel bij zich gehad hebben?
Is it electrickery?
Op 27-06-2014 16:38:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Aan de ene kant begrijp ik dit blog en de dingen die JB zich afvraagt over de verdwijning van die meiden, en ik hoop dat er door bovenstaande reactie van avondwandelaar een GWwaardige discussie ontstaat. Aan de andere kant is er in de MSM al zoveel over te doen geweest dat er in mijn ogen niets toegevoegd wordt.

Lisanne Froon en Kris Kremers R.I.P.

It's all a figment of imagination!
Op 27-06-2014 16:42:34 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Emie :
avondwandelaar:
artikel:
Ze waren toch geen beginnelingen op het gebied van trekken in de bossen en bergen, mag ik aannemen.

Op basis waarvan neem je dat aan?
Ik heb eerder het gevoel dat het wel beginnelingen waren. Uit niets blijkt dat ze voorbereid waren op onverwachte omstandigheden. Om maar iets te noemen, wel je telefoon meenemen (waar je niets aan hebt in de jungle, maar dat hebben ze zich vast niet gerealiseerd) maar bijvoorbeeld geen veldfles.

Dat die niet is teruggevonden wil niet zeggen dat ze er geen bij zich hadden. Kompas, veldfles, een goed mes, kortom basisuitrusting zullen ze toch wel bij zich gehad hebben?
De zaken die je noemt zijn (de meest) waardevolle zaken op een trektocht, en waar bewaar je die?
In je tas/rugzak. De rugzak is terug gevonden met de meest waardevolle zaken voor de meisjes: mobiele telefoon, camera, verzekeringspapieren. lijkt me een sterke indicatie dat ze niet ervaren waren.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2014 16:43:05 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit:
psixty4:
Aan de ene kant begrijp ik dit blog en de dingen die JB zich afvraagt over de verdwijning van die meiden, en ik hoop dat er door bovenstaande reactie van avondwandelaar een GWwaardige discussie ontstaat. Aan de andere kant is er in de MSM al zoveel over te doen geweest dat er in mijn ogen niets toegevoegd wordt.

Lisanne Froon en Kris Kremers R.I.P.


Precies. Wat er overblijft is gissen. Met wat geduld komt er wel nieuws wat er exact is gebeurd.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 27-06-2014 16:51:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Audax: Dat ze niet geheel onervaren kunnen zijn geweest blijkt al uit dat ze niet aan hun eerste wandeltocht bezig waren en ook wel met een gids reeds in dat gebied hadden gelopen.(volgens beschrijvingen die er op internet zijn te vinden) Of de ware toedracht zal worden achterhaald is nog maar de vraag, als ze verdronken zijn dan wordt dat lastig aan te tonen door wat er rest, hooguit de locatie en sporen van wat de rivier die laatste weken heeft gedaan zouden suggesties kunnen wekken.
Op 27-06-2014 16:58:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: In de media wordt verteld wat er in zat, maar ik verwacht niet dat ze daar zaken als een veldfles noemen, simpelweg omdat die niet interessant genoeg zijn.
Verder is het rondlopen met een gids nog wel iets anders als zelf op pad gaan. Een gids weet waar hij is, en houdt de mensen die hij leidt in de gaten.
Als je naast iemand in de auto hebt gezeten lijkt zelf rijden ook een makkie, maar op je eerste rijles is dat net even anders.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 17:08:04 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar: Er zou, lees ik net, wel een leeg waterflesje in de rugzak hebben gezeten.
http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/135110-wat-gebeurde-er-met-kris-kremers-en-lisanne-froon.html
(bericht gewijzigd op 27/6/2014 17:17)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2014 17:15:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Emie :

Dat die niet is teruggevonden wil niet zeggen dat ze er geen bij zich hadden. Kompas, veldfles, een goed mes, kortom basisuitrusting zullen ze toch wel bij zich gehad hebben?

Je kan wel een basisuitrusting bij je hebben, maar dan moet je er wel mee om kunnen gaan, en daar zit vaak de crux.
Maar zelf denk ik dat ze geen van deze zaken bij zich hadden. Anders hadden ze nog een kans gehad. Er zijn bepaalde basisregels die het leven in de jungle vereenvoudigen.
-Als er een rivier is, volg die stroomafwaards. Meestal zijn er menselijke nederzettingen aan de rivier te vinden.
-Alles wat je apen ziet eten, kan je als mens ook eten.
-Drink voordat je dorst krijgt.
-Vogels zijn ook prima voedsel. Er bestaan geen giftige vogels.

“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 27-06-2014 18:56:35 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Tetzmol:

-Vogels zijn ook prima voedsel. Er bestaan geen giftige vogels.

Salmonellakip is toch niet echt gezond hoor

we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2014 19:04:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
uit artikel:

Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was dat men het over botresten had, hoeveel tijd is er nodig voordat een menselijk lichaam is gereduceerd tot wat botresten?

Ik gok dat dat al binnen een dag kan. Voor de dieren in het bos maakt het niet uit van watvoor vlees je bent.

Ik baseer dit op het verhaal en verdwijning van Amelia Earhart wat op discovery was. Zij zou ook ergens op een eiland in de grote oceaan gecrasht moeten zijn. Op één van de mogelijke eilanden waarbij dat gebeurd zou kunnen zijn waren ook menselijk resten gevonden. Er werd toen ook afgevraagd hoe snel overblijfselen verdwenen zouden zijn. Ze hebben toen als test een kadaver op het strand neergelegd en binnen een dag was dat helemaal opgevreten.
Ik verwacht dat dat in de jungle niet veel anders is gezien het vele leven wat er is.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-06-2014 19:48:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
artikel:
Ze waren toch geen beginnelingen op het gebied van trekken in de bossen en bergen, mag ik aannemen.

Ik denk dat ze dat wel waren, want tijdje terug hoorde ik dat er rovers ed in de bossen waren en dat het werd afgeraden om zonder gids op pad te gaan. Blijkbaar zijn ze volgens mij wel samen op pad gegaan en dat lijkt me dan eerder op onervarenheid te duiden. Of misschien wisten ze het niet, kan ook.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-06-2014 19:54:57 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Gezien de datum kan het ook zijn dat ze besloten om een grapje uit te halen door te doen alsof ze verdwenen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 21:17:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
DeSchaduw:
Gezien de datum kan het ook zijn dat ze besloten om een grapje uit te halen door te doen alsof ze verdwenen.

Wat een rare opmerking.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 27-06-2014 21:21:52 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
alyth: Ik weet niets van alle commotie rondom JB en dat interesseert me ook niet veel, maar ik wil toch even kwijt dat ik een blog als dit niet vind thuishoren op grenswetenschap.nl ... er zijn genoeg andere kanalen te vinden, mocht je er persé iets over willen schrijven ... voor mij had het hier in ieder geval niet geplaatst moeten worden!
Op 27-06-2014 21:24:19 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Tetzmol:
DeSchaduw:
Gezien de datum kan het ook zijn dat ze besloten om een grapje uit te halen door te doen alsof ze verdwenen.

Wat een rare opmerking.

Raar maar wie weet. Wat een grapje leek werd door onervarenheid met hoe de jungle 's nachts is dodelijk.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 21:53:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
DeSchaduw:
Tetzmol:
DeSchaduw:
Gezien de datum kan het ook zijn dat ze besloten om een grapje uit te halen door te doen alsof ze verdwenen.

Wat een rare opmerking.

Raar maar wie weet. Wat een grapje leek werd door onervarenheid met hoe de jungle 's nachts is dodelijk.

Zelfs als je onervaren bent hou je het in de jungle vast wel een paar dagen uit. Water is je belangrijkste behoefte. Dus om die rede ga ik ervan uit dat er waarschijnlijk iets ongelukkigs is voorgevallen met 1 van de meiden. De andere is toen waarschijnlijk op zoek gegaan naar hulp en heeft ook iets noodlottigs meegemaakt.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 27-06-2014 22:01:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Tetzmol:
DeSchaduw:
Tetzmol:
DeSchaduw:
Gezien de datum kan het ook zijn dat ze besloten om een grapje uit te halen door te doen alsof ze verdwenen.

Wat een rare opmerking.

Raar maar wie weet. Wat een grapje leek werd door onervarenheid met hoe de jungle 's nachts is dodelijk.

Zelfs als je onervaren bent hou je het in de jungle vast wel een paar dagen uit. Water is je belangrijkste behoefte. Dus om die rede ga ik ervan uit dat er waarschijnlijk iets ongelukkigs is voorgevallen met 1 van de meiden. De andere is toen waarschijnlijk op zoek gegaan naar hulp en heeft ook iets noodlottigs meegemaakt.

Zeer onwaarschijnlijk. In de rugzak zaten spullen van beiden. Als je hulp gaat halen dan neem je niet beide mobieltjes mee, zelfs al is er geen bereik kan het voor hulpdiensten nog als baken dienen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 22:06:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
alyth:
Ik weet niets van alle commotie rondom JB en dat interesseert me ook niet veel, maar ik wil toch even kwijt dat ik een blog als dit niet vind thuishoren op grenswetenschap.nl ... er zijn genoeg andere kanalen te vinden, mocht je er persé iets over willen schrijven ... voor mij had het hier in ieder geval niet geplaatst moeten worden!
Waarom dit niet en bijvoorbeeld het Dyatlov-pass mysterie wel ?http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=10009
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2014 22:10:03 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
chriske: in het artikel lees ik dat Jean-Bob het ter harte neemt wat er met die twee jonge vrouwen gebeurd is, ik vind dat hij duidelijk schrijft hoe weinig accurate informatie er aan het grote publiek gegeven wordt terwijl het bij vele mensen echt hard zal aangekomen zijn, want wij denken allemaal dadelijk aan onze eigen kring van familie en vrienden die al wel eens reizen naar gevaarlijke landen en iedereen beseft dan dat het thuisfront te ver weg is om dadelijk te kunnen helpen, als ouders hang je dan toch maar af van de plaatselijke politie en speurders, dat gevoel van totale onmacht is de grootste frustratie die je maar kan bedenken maar dan moet je kunnen blijven hopen en vertrouwen.....veel sterkte aan de getroffen families

Change the being by being the change
Op 27-06-2014 22:26:23 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
avondwandelaar:
alyth:
Ik weet niets van alle commotie rondom JB en dat interesseert me ook niet veel, maar ik wil toch even kwijt dat ik een blog als dit niet vind thuishoren op grenswetenschap.nl ... er zijn genoeg andere kanalen te vinden, mocht je er persé iets over willen schrijven ... voor mij had het hier in ieder geval niet geplaatst moeten worden!
Waarom dit niet en bijvoorbeeld het Dyatlov-pass mysterie wel ?http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=10009

Zijn er nog geen chupacbra's, dinosaurussen of bigfoots gemeld?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 27-06-2014 22:38:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
DeSchaduw:
avondwandelaar:
alyth:
Ik weet niets van alle commotie rondom JB en dat interesseert me ook niet veel, maar ik wil toch even kwijt dat ik een blog als dit niet vind thuishoren op grenswetenschap.nl ... er zijn genoeg andere kanalen te vinden, mocht je er persé iets over willen schrijven ... voor mij had het hier in ieder geval niet geplaatst moeten worden!
Waarom dit niet en bijvoorbeeld het Dyatlov-pass mysterie wel ?http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=10009

Zijn er nog geen chupacbra's, dinosaurussen of bigfoots gemeld?

Nu wel, alle drie tegelijk !
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-06-2014 22:43:57 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert Onestone: De narigheid is dat de journalistiek volledig tekort schiet in deze zaak. Verder dan met wat schreeuwerige koppen is geen enkel nieuws-medium gekomen. Geen enkele journalist heeft zich in de zaak vastgebeten en details boven water gehaald. Ligt dat aan de journalistiek of geeft de Panamese overheid geen informatie?
Waar is de rugzak gevonden? In het water of op land? Waar zijn de organische resten gevonden? Waar zijn de overige resten; waarom alleen een voet en een stuk bekken? Wat stond er voor info op de telefoons die gevonden zijn? Geen enkele informatie over dit soort vragen.
Als niet meer en vooral betrouwbare informatie beschikbaar komt, blijft dit een verdachte zaak.
Twee kerngezonde, weldoorvoede jonge vrouwen met draadloze communicatiemiddelen op zak gaan niet zomaar dood vlak bij de geciviliseerde wereld. Speurhonden noch inheemse indianen konden hun spoor vinden en hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Dit voelt gewoon niet goed, de gepubliceerde informatie bevat veel onwaarschijnlijkheden. Voor mij althans.
If you choose not to decide, you still have made a choice.
Op 28-06-2014 1:07:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Albert Onestone:
hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Hoe ver in kilometers is acht uur afstand?

we vliegen er weer eens lekker in
Op 28-06-2014 1:26:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
avondwandelaar:
Albert Onestone:
hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Hoe ver in kilometers is acht uur afstand?


Zigzaggend, door de jungle...800 meter?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 28-06-2014 1:28:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert Onestone:
hugo:
avondwandelaar:
Albert Onestone:
hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Hoe ver in kilometers is acht uur afstand?


Zigzaggend, door de jungle...800 meter?

Dit is dus exact wat ik al aangaf; 8 uur lopen van Boquette, hoever is dat? Geen enkele krant die met cijfers komt. Hoe komt dat?
If you choose not to decide, you still have made a choice.
Op 28-06-2014 1:41:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
days of our lives:
Albert Onestone:
De narigheid is dat de journalistiek volledig tekort schiet in deze zaak. Verder dan met wat schreeuwerige koppen is geen enkel nieuws-medium gekomen. Geen enkele journalist heeft zich in de zaak vastgebeten en details boven water gehaald. Ligt dat aan de journalistiek of geeft de Panamese overheid geen informatie?
Waar is de rugzak gevonden? In het water of op land? Waar zijn de organische resten gevonden? Waar zijn de overige resten; waarom alleen een voet en een stuk bekken? Wat stond er voor info op de telefoons die gevonden zijn? Geen enkele informatie over dit soort vragen.
Als niet meer en vooral betrouwbare informatie beschikbaar komt, blijft dit een verdachte zaak.
Twee kerngezonde, weldoorvoede jonge vrouwen met draadloze communicatiemiddelen op zak gaan niet zomaar dood vlak bij de geciviliseerde wereld. Speurhonden noch inheemse indianen konden hun spoor vinden en hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Dit voelt gewoon niet goed, de gepubliceerde informatie bevat veel onwaarschijnlijkheden. Voor mij althans.


Zijn dit essentiële vragen die wij als toeschouwer hier dienen te weten? Ik vind je vragen namelijk (zonder uitzondering) allemaal irrelevant.

Vergeet niet dat er ook rekening wordt gehouden met een misdrijf, en dat daarom niet alle informatie op straat hoeft te worden gegooid. Volgens mij is uit alle verslagleggingen ook duidelijk dat deze zaak meer vragen met zich meebrengt dan antwoorden, waarbij men al erg opgelucht was dat er tenminste iets van de dames is teruggevonden. Dat "geluk" is, gezien eerdere vermissingen, niet alle nabestaanden toegekomen.

Ik zie niets verdachts aan de verslaglegging, maar voel je vrij om jouw tekst extra toe te lichten waarom die verdacht zijn (dat heb je namelijk niet gedaan).
Op 28-06-2014 12:41:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Boudicca: Wel of niet plaatsen van dit stuk is een beetje dubbel.
Vermoedelijk is het uitgangspunt geweest hoe het mogelijk is dat twee mensen met best wel wat ervaring verdwaald, verloren zijn geraakt in de jungle van Panama.
Het feit dat er in de media al ontzettend veel(naar mij bescheiden mening veeeeels te veel) ophef over is gemaakt. Is dit geschreven stuk een beetje overkill geweest.
Denk dat over een paar maanden of een jaar er misschien wat meer duidelijkheid komt.

off topic: Pipo we lagen er vanmorgen een tijdje uit??
Warrior queen of the Iceni
Op 28-06-2014 12:45:35 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Boudicca:
off topic: Pipo we lagen er vanmorgen een tijdje uit??

Ja, sinds vannacht. Vooralsnog onduidelijk waarom.
United as one. Divided by zero.
Op 28-06-2014 12:52:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Albert Onestone:
De narigheid is dat de journalistiek volledig tekort schiet in deze zaak. Verder dan met wat schreeuwerige koppen is geen enkel nieuws-medium gekomen. Geen enkele journalist heeft zich in de zaak vastgebeten en details boven water gehaald. Ligt dat aan de journalistiek of geeft de Panamese overheid geen informatie?

Beide. De overheid geeft geen informatie die niet zeker is, en 99% van de journalisten is te lui om iets anders te zoeken.
Albert Onestone:

Waar is de rugzak gevonden? In het water of op land? Waar zijn de organische resten gevonden? Waar zijn de overige resten; waarom alleen een voet en een stuk bekken? Wat stond er voor info op de telefoons die gevonden zijn? Geen enkele informatie over dit soort vragen.

De vindplaats is bekend, en staat zelfs op kaartjes aangegeven.
De informatie op de telefoons wordt pas vrijgegeven na akkoord van de familie. Lijkt mij logisch.
Albert Onestone:

Als niet meer en vooral betrouwbare informatie beschikbaar komt, blijft dit een verdachte zaak.
Twee kerngezonde, weldoorvoede jonge vrouwen met draadloze communicatiemiddelen op zak gaan niet zomaar dood vlak bij de geciviliseerde wereld. Speurhonden noch inheemse indianen konden hun spoor vinden en hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Dit voelt gewoon niet goed, de gepubliceerde informatie bevat veel onwaarschijnlijkheden. Voor mij althans.

Dat iemand had verwacht dat Nederlandse speurhonden iets in de Panamese jungle konden vinden in het regenseizoen was ook wel erg optimistisch.
Draadloze communicatiemiddelen hebben nul waarde zonder bereik. Een gemiddelde GSM mast heeft ongeveer een kilometer bereik, en in een jungle door de bomen wat minder. Kom je niet ver mee.
De GPS zou kunnen werken, indien sterk genoeg, maar dan moet je wel weten waar je heen moet.

Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 28-06-2014 12:53:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Albert Onestone:
hugo:
avondwandelaar:
Albert Onestone:
hun resten zijn maar liefst op 8 uur afstand van Boquette gevonden.
Hoe ver in kilometers is acht uur afstand?


Zigzaggend, door de jungle...800 meter?

Dit is dus exact wat ik al aangaf; 8 uur lopen van Boquette, hoever is dat? Geen enkele krant die met cijfers komt. Hoe komt dat?

Omdat ze lui zijn. Maar aan de hand van Google maps schat ik de minimale afstand van Boquette tot de rivier waarin de rugzak gevonden is (dat is de dichtstbij gelegen bocht) ongeveer 25 km
we vliegen er weer eens lekker in
Op 28-06-2014 13:05:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
alyth:
Ik weet niets van alle commotie rondom JB en dat interesseert me ook niet veel, maar ik wil toch even kwijt dat ik een blog als dit niet vind thuishoren op grenswetenschap.nl ... er zijn genoeg andere kanalen te vinden, mocht je er persé iets over willen schrijven ... voor mij had het hier in ieder geval niet geplaatst moeten worden!

Nee dit hoort helemaal niet op GW, met bijna 70 reacties zijn er ook weinig mensen die hier iets over kwijt willen....
#Sarc modus off
Ik vind het wel een leuk stuk !
En iedereen die dit geen leuk stukje vinden slaan het toch gewoon over? Met de hoeveelheid content op deze website zal er vast wel iets anders van je garing bij zitten.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 28-06-2014 14:11:39 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
3.14po:
Boudicca:
off topic: Pipo we lagen er vanmorgen een tijdje uit??

Ja, sinds vannacht. Vooralsnog onduidelijk waarom.

therefor.... ALIENS!!!
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 28-06-2014 16:15:56 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kazonolga: Ik las een interview met de ouders. Daarin werd vermeld dat Lisanne nooit buiten Europa is geweest. Kris is een keer met de familie naar Peru geweest en dat was goed bevallen. Vandaar de keuze voor Panama als land om Spaanse les te volgen. Geen van beiden waren ervaren reizigers. In de Volkskrant is een artikel online verschenen dat wellicht Lonely Planet hen op een dwaalspoor heeft gebracht. Zelf denk ik ook wel aan een ongeluk.
Op 28-06-2014 17:05:38 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
hugo:
3.14po:
Boudicca:
off topic: Pipo we lagen er vanmorgen een tijdje uit??

Ja, sinds vannacht. Vooralsnog onduidelijk waarom.

therefor.... ALIENS!!!

Bij Niburu.co.nl.bs was dat vermoedelijk de uitleg geweest, ja. Kan me nog herinneren dat kosmische straling hun servers eens uit de lucht haalde *kuch*. Hier houden we het nog even bij technische onvolkomenheden.
United as one. Divided by zero.
Op 28-06-2014 17:29:04 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Kosmische straling.... hahaha
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 28-06-2014 19:24:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert Onestone: Ik hik nog steeds tegen het tekort aan informatie aan. Ik mis blijkbaar een hoop. Hier op GW wordt gemeld dat de rugzak in een rivier is gevonden. De kranten melden dat die gevonden is door een visser. Maar waar zijn de lichaamsresten gevonden? In dezelfde rivier of op het land? Waarom zo weinig resten? Alleen grote dieren kunnen delen van een lijk over redelijk grote afstanden verplaatsen. We hebben het dan over puma's of jaguars, grotere roofdieren zijn er niet in in Midden-Amerika en krokodillen slepen hun prooi onder water om nooit meer terug te vinden. Een reuzen-anaconda zou het lijk geheel inslikken en geheel verteren.
Als die meisjes verdwaald waren en door ontberingen zijn gestorven, hebben ze dan op hun mobieltjes geen video gemaakt? Aangezien daar geen woord over gerept wordt ga ik ervan uit dat ze dat niet gedaan hebben want dan zou de affaire direct zijn opgehelderd. Vreemd. Bij de scheepsramp met de ferry in Z-Korea hebben vrijwel alle slachtoffers via hun mobiel afscheid genomen van hun familie.
En zouden ze nu echt verdwaald zijn op een toeristisch pad? Waarom zouden ze beiden dat pad verlaten? Waarheen?
Teveel vragen en onwaarschijnlijkheden.
If you choose not to decide, you still have made a choice.
Op 29-06-2014 1:30:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Albert Onestone:
Ik hik nog steeds tegen het tekort aan informatie aan. Ik mis blijkbaar een hoop. Hier op GW wordt gemeld dat de rugzak in een rivier is gevonden. De kranten melden dat die gevonden is door een visser. Maar waar zijn de lichaamsresten gevonden? In dezelfde rivier of op het land? Waarom zo weinig resten? Alleen grote dieren kunnen delen van een lijk over redelijk grote afstanden verplaatsen. We hebben het dan over puma's of jaguars, grotere roofdieren zijn er niet in in Midden-Amerika en krokodillen slepen hun prooi onder water om nooit meer terug te vinden. Een reuzen-anaconda zou het lijk geheel inslikken en geheel verteren.
Als die meisjes verdwaald waren en door ontberingen zijn gestorven, hebben ze dan op hun mobieltjes geen video gemaakt? Aangezien daar geen woord over gerept wordt ga ik ervan uit dat ze dat niet gedaan hebben want dan zou de affaire direct zijn opgehelderd. Vreemd. Bij de scheepsramp met de ferry in Z-Korea hebben vrijwel alle slachtoffers via hun mobiel afscheid genomen van hun familie.
En zouden ze nu echt verdwaald zijn op een toeristisch pad? Waarom zouden ze beiden dat pad verlaten? Waarheen?
Teveel vragen en onwaarschijnlijkheden.

ik vraag me af uit welke bronnen jij je informatie haalt.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 29-06-2014 1:40:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert Onestone:
avondwandelaar:
Albert Onestone:
Ik hik nog steeds tegen het tekort aan informatie aan. Ik mis blijkbaar een hoop. Hier op GW wordt gemeld dat de rugzak in een rivier is gevonden. De kranten melden dat die gevonden is door een visser. Maar waar zijn de lichaamsresten gevonden? In dezelfde rivier of op het land? Waarom zo weinig resten? Alleen grote dieren kunnen delen van een lijk over redelijk grote afstanden verplaatsen. We hebben het dan over puma's of jaguars, grotere roofdieren zijn er niet in in Midden-Amerika en krokodillen slepen hun prooi onder water om nooit meer terug te vinden. Een reuzen-anaconda zou het lijk geheel inslikken en geheel verteren.
Als die meisjes verdwaald waren en door ontberingen zijn gestorven, hebben ze dan op hun mobieltjes geen video gemaakt? Aangezien daar geen woord over gerept wordt ga ik ervan uit dat ze dat niet gedaan hebben want dan zou de affaire direct zijn opgehelderd. Vreemd. Bij de scheepsramp met de ferry in Z-Korea hebben vrijwel alle slachtoffers via hun mobiel afscheid genomen van hun familie.
En zouden ze nu echt verdwaald zijn op een toeristisch pad? Waarom zouden ze beiden dat pad verlaten? Waarheen?
Teveel vragen en onwaarschijnlijkheden.

ik vraag me af uit welke bronnen jij je informatie haalt.

Internet.
If you choose not to decide, you still have made a choice.
Op 29-06-2014 1:51:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Albert Onestone:
avondwandelaar:
Albert Onestone:
Ik hik nog steeds tegen het tekort aan informatie aan. Ik mis blijkbaar een hoop. Hier op GW wordt gemeld dat de rugzak in een rivier is gevonden. De kranten melden dat die gevonden is door een visser. Maar waar zijn de lichaamsresten gevonden? In dezelfde rivier of op het land? Waarom zo weinig resten? Alleen grote dieren kunnen delen van een lijk over redelijk grote afstanden verplaatsen. We hebben het dan over puma's of jaguars, grotere roofdieren zijn er niet in in Midden-Amerika en krokodillen slepen hun prooi onder water om nooit meer terug te vinden. Een reuzen-anaconda zou het lijk geheel inslikken en geheel verteren.
Als die meisjes verdwaald waren en door ontberingen zijn gestorven, hebben ze dan op hun mobieltjes geen video gemaakt? Aangezien daar geen woord over gerept wordt ga ik ervan uit dat ze dat niet gedaan hebben want dan zou de affaire direct zijn opgehelderd. Vreemd. Bij de scheepsramp met de ferry in Z-Korea hebben vrijwel alle slachtoffers via hun mobiel afscheid genomen van hun familie.
En zouden ze nu echt verdwaald zijn op een toeristisch pad? Waarom zouden ze beiden dat pad verlaten? Waarheen?
Teveel vragen en onwaarschijnlijkheden.

ik vraag me af uit welke bronnen jij je informatie haalt.

Internet.

Ben wel benieuwd waar jouw visser vandaan komt- alle artikelen die ik las hebben het over een indiaan en zijn vrouw.
Verder is het onderzoek nog in volle gang, dus een hoop gegevens zijn nog niet vrijgegeven, zoals wat er op de telefoon en de camera stond.
Zou je een beschrijving van het pad gelezen hebben, dan wist je dat er een paar punten zijn waar je kunt verdwalen als je de verkeerde afslag neemt.
Je hebt dus wel een hoop vragen, maar je hebt niet echt gezocht naar antwoorden.
Een anaconda eet trouwens geen lijken.
(bericht gewijzigd op 29/6/2014 9:38)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 29-06-2014 9:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
we vliegen er weer eens lekker in
Op 29-06-2014 9:39:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar: Een feit waar ik trouwens niets over lees: ze zijn rond 15.00 uur nog gezien in het dorp. Als je op dat tijdstip nog begint aan een wandeling (die drie uur duurt) dan ben je pas op zijn vroegst terug tegen zonsondergang. Met het geringste oponthoud zit je dus na zonsondergang nog in de jungle.
we vliegen er weer eens lekker in
Op 29-06-2014 9:51:10 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kazonolga: Ik denk dat ze bij het oversteken van de rivier verongelukt zijn. Waarschijnlijk al dezelfde dag of de dag erna en aangezien de rugzak in de buurt lag zal een van de twee hem wel gedragen hebben tijdens het ongeluk. Stroming van de rivier doet de rest. Voor een ervaren gids us het een a anderhalve dag lopen naar waar de spullen zijn gevonden. De dames moeten dus door de rivier mee zijn gevoerd. In de jungle vergat je lichaam volledig binnen twee weken door de warmtw, lichtvochtigheid en dieren. Ik zag wel dat er drie nederzettingen stroomafwaarts van die rivier zijn en dat die aan die rivier liggen. Waarom ze dan niet eerder door locala zijn ontdekt mag Joost weten.
Op 29-06-2014 11:13:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kazonolga: Sorry voor de typefoutjes. Mobieltje met kleine toetsjes en dikke vingertjes. :-)
Op 29-06-2014 11:14:47 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
kazonolga:
Ik denk dat ze bij het oversteken van de rivier verongelukt zijn. Waarschijnlijk al dezelfde dag of de dag erna en aangezien de rugzak in de buurt lag zal een van de twee hem wel gedragen hebben tijdens het ongeluk. Stroming van de rivier doet de rest. Voor een ervaren gids us het een a anderhalve dag lopen naar waar de spullen zijn gevonden. De dames moeten dus door de rivier mee zijn gevoerd. In de jungle vergat je lichaam volledig binnen twee weken door de warmtw, lichtvochtigheid en dieren. Ik zag wel dat er drie nederzettingen stroomafwaarts van die rivier zijn en dat die aan die rivier liggen. Waarom ze dan niet eerder door locala zijn ontdekt mag Joost weten.

Heel simpel, omdat de rivier niet eerder de resten heeft meegespoeld.
Er is overigens verwarring over stroomopwaarts en stroomafwaarts.
De botresten zijn stroomafwaarts gevonden van de rugzak, terwijl soms stroomopwaarts wordt geschreven.
In het regenseizoen zwellen de rivieren aan en voeren dan zaken mee die eerder vast of droog lagen. De vindplaatsen van de resten zijn dan ook zeer waarschijnlijk niet de plaats van overlijden.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 29-06-2014 11:23:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Als we dan toch aan 't speculeren zijn houd ik nog rekening met een dubbele zelfmoord. Mensen doen rare dingen en families weten niet altijd alles wat er in jonge hoofden omgaat.
Is it electrickery?
Op 29-06-2014 12:14:43 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Emie :
Als we dan toch aan 't speculeren zijn houd ik nog rekening met een dubbele zelfmoord. Mensen doen rare dingen en families weten niet altijd alles wat er in jonge hoofden omgaat.

Het kan, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. De meiden waren namelijk in Panama om zich in de Spaanse taal te verdiepen. En hadden dus toekomstplannen.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 29-06-2014 15:02:28 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Audax: Thnx voor die goede link Avondwandelaar. Inderdaad lijkt de kans dat ze zijn verdronken mij nu ook helemaal het meest waarschijnlijk. Verdwalen, bekaf zijn, lichte paniek, dan die mogelijkheid de rivier over te steken over wiebelige kabels .... allemaal ingrediënten die een ongeluk in de hand kunnen werken. En de natuur doet dan de rest.
Op 29-06-2014 15:23:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
2023 is het einde: Ik wens de nabestaanden alle mogelijke kracht toe om dit leed te kunnen dragen....
Ik las het volgende artikel op een Panamese website uit 2011:
http://www.panama-guide.com/article.php/20110401123012718
Er zijn in 2011 in de omgeving van Boquete 118 tot 400 jaguars losgelaten in het wild in een "Jaguar release program". Een citaat uit het artikel:
"The big cats are being raised at an 800 hectare compound in the nearby province of Veraguas, which project workers say is mimicking the wild where they will be released.
Critics claim the jaguars are being released too close to human population centers, and are in fact not wild at all. Ernesto Arosemena, a chicken farmer in the town of Boquete, says his chicken farm has been raided several times in the past few months by jaguars with collars. He also cited an incident in February in which a collared cat disrupted an outdoor birthday party in Palmera..."
Als er een verband tussen de vermissing van de meisjes en dit jaguar release program wordt gevonden, dan zal er een onderzoek moeten volgen naar de werkwijze van het release program, de jaguars waren mogelijk te gewend geraakt aan mensen. Maar goed we wachten het verdere onderzoek af en lopen niet op de zaken vooruit..
Op 30-06-2014 0:35:40 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert Onestone: Ik sluit me aan bij Audax: goede link van Avondwandelaar. Eindelijk wat details en een tijdlijn. Afgaand op de info in het gelinkte artikel is een misdrijf onwaarschijnlijk. Het blijft evenwel raar dat de meisjes zo laat op de dag de Pianista Trail opgegaan zijn na al erg moe te zijn geraakt van een kort wandelingetje in de omgeving van het huis van de pensionhouder. Een onbezonnen actie na eerder de pensionhouder gezegd te hebben terug te willen keren naar Boquette. Blijkbaar ook zonder gedegen informatie over de Trail want ze zijn waarschijnlijk op de top doorgelopen. Voorts geen gedegen voorbereiding, weinig of geen proviand en water, geen kaart of kompas (d.w.z. niet in de gevonden rugtas aangetroffen). Laat ik het daar maar bij houden.
If you choose not to decide, you still have made a choice.
Op 30-06-2014 0:47:50 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo:
2023 is het einde:
....

Dat was toch 2012?
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 30-06-2014 8:44:20 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
2023 is het einde: Als de meisjes niet terug waren voor zonsondergang, zoals `avondwandelaar` al aangaf, dan ondersteund dit mijn bovenstaande informatie omtren de jaguars van het"Jaguar release program", toch? Jaguars jagen namelijk voornamelijk `s nachts. `Albert onestone` misschien beter om het verdere onderzoek af te wachten alvorens de overleden meisjes als `onbezonnen` weg te zetten, we weten daarnaast niet of eventuele onbezonnenheid samenhangt met de doodsoorzaak. Terugkomend op mijn vorige post: als we dan toch gaan speculeren, dan lijkt het mij onbezonnener om 400 jaguars vanuit een `ecologische` beweegreden zomaar los te laten in een gebied met redelijk veel mensen om er vervolgens de handen vanaf te trekken. Dit terwijl de jaguars in hun gevangenschap gewend zijn geraakt aan de menselijke aanwezigheid en geuren. Ze werden gevoerd door verzorgers, waardoor ze de mens associeerden met eten. Ik denk dat we op meer `vermissingen` uit dit gebied kunnen rekenen, zeker nu,inmiddels 2 jaar later, een nieuwe wilde generatie opgroeit. Het was wel te verwachten dat de panamese media hieraan geen aandacht besteed in verband met de meisjes, aangezien zij de schuld niet in de schoenen geschoven wilt krijgen, maar ja wel over de rug van de slachtoffers, nabestaanden en mogelijke toekomstige slachtoffers...
Op 30-06-2014 8:45:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
2023 is het einde: Hugo, "2023 is het einde" kan je op 2 manieren lezen, ik hoop dat we kunnen zeggen dat het een mooi jaar was...
Op 30-06-2014 8:50:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
2023 is het einde:
Hugo, "2023 is het einde" kan je op 2 manieren lezen, ik hoop dat we kunnen zeggen dat het een mooi jaar was...

Welkom op dit forum 2023.
Ik ben benieuwd naar de tweede manier hoe je dit kunt interpreteren.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 30-06-2014 14:05:31 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
stoerecurry:
2023 is het einde:
Hugo, "2023 is het einde" kan je op 2 manieren lezen, ik hoop dat we kunnen zeggen dat het een mooi jaar was...

Welkom op dit forum 2023.
Ik ben benieuwd naar de tweede manier hoe je dit kunt interpreteren.

Of de derde.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 30-06-2014 14:30:19 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert Onestone:
2023 is het einde:


IK zie niet in wat ernstig vermoeid aan een zware bergwandeling te beginnen laat in de middag, met marginale voorzieningen, te maken heeft met uitgezette jaguars. Een jaguar is geen leeuw of tijger. Ze vallen mensen echt niet aan. Ze vinden mensen waarschijnlijk net als leeuwen en tijgers ook helemaal niet lekker. Roofdieren vallen mensen niet eerder aan dan uit wanhoop wegens honger door ouderdom of ziekte.Haaien lusten ook geen mensen, vinden ze gewoon niet te vreten. Pas bij extreme uithongering of bloedrazernij zetten ze de tanden in een land-dier.

Ik stel dus nogmaals: wat heeft die twee meiskes bezield om tegen alle plannen in, zonder voorbereiding, proviand, water, kennisgeving, de Pianista Trail op te gaan? Mag ik dat "onbezonnen" noemen? 400 jaguars ten spijt?
If you choose not to decide, you still have made a choice.
Op 01-07-2014 1:46:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
Albert Onestone:
2023 is het einde:


IK zie niet in wat ernstig vermoeid aan een zware bergwandeling te beginnen laat in de middag, met marginale voorzieningen, te maken heeft met uitgezette jaguars. Een jaguar is geen leeuw of tijger. Ze vallen mensen echt niet aan. Ze vinden mensen waarschijnlijk net als leeuwen en tijgers ook helemaal niet lekker. Roofdieren vallen mensen niet eerder aan dan uit wanhoop wegens honger door ouderdom of ziekte.Haaien lusten ook geen mensen, vinden ze gewoon niet te vreten. Pas bij extreme uithongering of bloedrazernij zetten ze de tanden in een land-dier.

Ik stel dus nogmaals: wat heeft die twee meiskes bezield om tegen alle plannen in, zonder voorbereiding, proviand, water, kennisgeving, de Pianista Trail op te gaan? Mag ik dat "onbezonnen" noemen? 400 jaguars ten spijt?

Het idee dat de jungle een wandelpad is ?
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 01-07-2014 9:43:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: .

Families Kris en Lisanne dankbaar voor steun

Het is fijn om te zien dat zo veel mensen aan ons denken'', lieten de families dinsdag via hun woordvoerster weten. Ze gaan door met de zoektocht naar meer spullen van de twee vrouwen en naar de doodsoorzaak.

It's all a figment of imagination!
Op 01-07-2014 10:59:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tetzmol:
Emie :
Als we dan toch aan 't speculeren zijn houd ik nog rekening met een dubbele zelfmoord. Mensen doen rare dingen en families weten niet altijd alles wat er in jonge hoofden omgaat.

Het kan, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. De meiden waren namelijk in Panama om zich in de Spaanse taal te verdiepen. En hadden dus toekomstplannen.

Dat zegt niet zoveel, hoor. Een oude vriend van mij zat 's ochtends in de collegebanken aan z'n toekomst te werken, 's middags ging hij met de broodrooster in bad. Hij ligt vlak bij mijn ouders begraven. Zelfs als je iemand denkt te kennen, weet je niet wat er in zijn/haar hoofd omgaat.
Is it electrickery?
Op 01-07-2014 11:12:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
Emie :
Tetzmol:
Emie :
Als we dan toch aan 't speculeren zijn houd ik nog rekening met een dubbele zelfmoord. Mensen doen rare dingen en families weten niet altijd alles wat er in jonge hoofden omgaat.

Het kan, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. De meiden waren namelijk in Panama om zich in de Spaanse taal te verdiepen. En hadden dus toekomstplannen.

Dat zegt niet zoveel, hoor. Een oude vriend van mij zat 's ochtends in de collegebanken aan z'n toekomst te werken, 's middags ging hij met de broodrooster in bad. Hij ligt vlak bij mijn ouders begraven. Zelfs als je iemand denkt te kennen, weet je niet wat er in zijn/haar hoofd omgaat.

Broodrooster in bad is toch niet gevaarlijk? Ik dacht dat de Mythbusters dit hadden gedebunkt. (niet dat de mythbusters wetenschappelijk onderschreven zijn, maar toch)
http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/appliances-in-the-bath-minimyth.htm
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 01-07-2014 11:30:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
stoerecurry:
Emie :
Tetzmol:
Emie :
Als we dan toch aan 't speculeren zijn houd ik nog rekening met een dubbele zelfmoord. Mensen doen rare dingen en families weten niet altijd alles wat er in jonge hoofden omgaat.

Het kan, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. De meiden waren namelijk in Panama om zich in de Spaanse taal te verdiepen. En hadden dus toekomstplannen.

Dat zegt niet zoveel, hoor. Een oude vriend van mij zat 's ochtends in de collegebanken aan z'n toekomst te werken, 's middags ging hij met de broodrooster in bad. Hij ligt vlak bij mijn ouders begraven. Zelfs als je iemand denkt te kennen, weet je niet wat er in zijn/haar hoofd omgaat.

Broodrooster in bad is toch niet gevaarlijk? Ik dacht dat de Mythbusters dit hadden gedebunkt. (niet dat de mythbusters wetenschappelijk onderschreven zijn, maar toch)
http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/appliances-in-the-bath-minimyth.htm

Hoe dan ook heeft hij zichzelf doodgeëlectrocuteerd. Uit zijn afscheidsbrief bleek dat hij zwaar depressief was. Niemand had dat gemerkt.
Is it electrickery?
Op 01-07-2014 14:52:17 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
stoerecurry:
Surrealistic:
Ik vind dit zeker voor dit tijdstip eigenlijk een totaal misplaatst artikel, als je al van een artikel kan spreken.

Mag jij mij vertellen wat hier mis mee is.

Stoere curry moet je eens praten met ouders wiens kind onverklaarbaar vermist is en via dit soort artikelen moeten vernemen wat mensen zonder enige inhoudelijke kennis van zaken allemaal denken suggereren en aannemen over je kind, in mijn directe omgeving een nichtje al 30 jaar vermist, de ouders "moeten" alles lezen hopend op de gouden tip en dus ook alle leugens onware suggesties en valse info die het onderzoek vertraagd, dat ze nog steeds niet is gevonden is mede veroorzaakt door sensatie zoekers die valse zelfverzonnen info als waarheid gingen verkopen de politie maanden bezig laten houden met dode sporen en theorieën ik had expres dit grenswetenschappelijke onwaardige artikelen tot heden niet gelezen omdat ik zo'j infantiele opmerking verwachte, ga eens praten met een moeder die een kind kwijt is die kan het je prima uitleggen waarom zulke artikelen met suggestieve commentaren van niet ter zaken kennende zelfbenoemde specialisten over hoe en wat misplaats zijn
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 01-07-2014 18:14:09 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry:
Sinbad:
stoerecurry:
Surrealistic:
Ik vind dit zeker voor dit tijdstip eigenlijk een totaal misplaatst artikel, als je al van een artikel kan spreken.

Mag jij mij vertellen wat hier mis mee is.

Stoere curry moet je eens praten met ouders wiens kind onverklaarbaar vermist is en via dit soort artikelen moeten vernemen wat mensen zonder enige inhoudelijke kennis van zaken allemaal denken suggereren en aannemen over je kind, in mijn directe omgeving een nichtje al 30 jaar vermist, de ouders "moeten" alles lezen hopend op de gouden tip en dus ook alle leugens onware suggesties en valse info die het onderzoek vertraagd, dat ze nog steeds niet is gevonden is mede veroorzaakt door sensatie zoekers die valse zelfverzonnen info als waarheid gingen verkopen de politie maanden bezig laten houden met dode sporen en theorieën ik had expres dit grenswetenschappelijke onwaardige artikelen tot heden niet gelezen omdat ik zo'j infantiele opmerking verwachte, ga eens praten met een moeder die een kind kwijt is die kan het je prima uitleggen waarom zulke artikelen met suggestieve commentaren van niet ter zaken kennende zelfbenoemde specialisten over hoe en wat misplaats zijn

Als je dat argument aanhangt hoef je geen enkel artikel meer te schrijven.
De ouders en de politie, en zelf jij hebben de keuze om dit artikel te lezen of over te slaan. Als je er voor hebt gekozen om het te lezen sta je opnieuw voor de keuze om iets met deze informatie te doen of niet. En dan heb je nog de laatste keuze om hier wel of niet op te reageren. Jij maakt hier drie keer de bewuste keuze om dit wel te doen , en geeft vervolgens de schuld aan het artikel. Kom op zeg zo lust ik er nog wel een paar.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 01-07-2014 18:46:16 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
stoerecurry:

Als je dat argument aanhangt hoef je geen enkel artikel meer te schrijven.
De ouders en de politie, en zelf jij hebben de keuze om dit artikel te lezen of over te slaan. Als je er voor hebt gekozen om het te lezen sta je opnieuw voor de keuze om iets met deze informatie te doen of niet. En dan heb je nog de laatste keuze om hier wel of niet op te reageren. Jij maakt hier drie keer de bewuste keuze om dit wel te doen , en geeft vervolgens de schuld aan het artikel. Kom op zeg zo lust ik er nog wel een paar.

Inderdaad.
En grenswetenschappelijk best interessant, want we hebben hier te maken met het missing white woman Syndrome. Waardoor wordt dat veroorzaakt. Ligt dat aan de media, en wat is de rol van de ouders hier- zij hebben de media gezocht. Waarom gaan mensen die ergens de ballen vanaf weten zich overal mee bemoeien.
Lijkt me dus volkomen terecht dat dit geplaatst is.
En de volledig betekenisloze steunbetuigingen kunnen beter op de online condoleancepagina gezet worden in plaats van hier als reactie.

we vliegen er weer eens lekker in
Op 01-07-2014 18:57:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
stoerecurry:
De ouders en de politie, en zelf jij hebben de keuze om dit artikel te lezen of over te slaan. Als je er voor hebt gekozen om het te lezen sta je opnieuw voor de keuze om iets met deze informatie te doen of niet.

Keuzes juist een moeder bekijkt ieder mogelijkheid moet dat als moeder zijnde, de keuze die jij suggereert is geen keuze, en de politie moet iedere informatie natrekken heeft ook geen keuze, als de politie niet jaren was afgeleid door sensatie zoekers en de ouders en naaste famili ook niet, was ze waarschijnlijk allang gevonden, de politie heeft zelf toegegeven dat ze heel veel te veel tijd zijn kwijt geraakt met valse aanwijzingen en de familie was niet 30 jaar om de zoveel tijd weer gek gemaakt door een of andere mafkees die voor 5 minuts of fame met bij elkaar geraapte openbare info en een rijke fanasie weer een of ander kulverhaal in elkaar geflanst had, de keuzes die jij beweert die er zijn die zijn er in realiteit natuurlijk helemaal niet is jouw drogreden om je geile sensatiezucht goed te lullen, ik heb enkele onschuldige toch al gekwelde zielen totaal verwoest zien worden door deze ''goedbedoelde'' onzin, het maakt me echt boos en doet pijn om er weer mee geconfronteerd te worden dus dit is mijn laatse bijdrage in deze specualtieve onzin over 2 kinderen van ouders die opzoek zijn naar antwoorden, de familie en vrienden van deze schachtoffers hebben gevraagd niet te speculeren, de politie weet dat ze weer veel kostbare tijd kwijt zijn aan kul en ongein en dan weten enkel hier die huilen om het feit dat mensen wie het geen reet aangaat zoweinig info inzake deze trieste vermissing krijgen, wat moet je ermee sensatiezoeker, zoveel mogelijk info om een geloofwaardig kulverhaal in elkaar te flansen om allemaal what if senario's te kunnen suggereren.
Veel plezier nog met jullie wilde fanasieen over de dood van andermans kinderen, ik hoop voor jullie nooit zulke discussies over je eigen vermiste kind te hoeven lezen.
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 01-07-2014 18:59:38 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Stoerecurry, kom nog even terug op je infantiele keuzes,
Liza en Kris hebben de keuze gemaakt Spaans te leren in Costa Rica en de keuze gemaakt om te gaan wandelen, ook de ouders hebben de keuze gemaakt ze de wereld te laten ontdekken, maar ze hebben zeker niet de keuze gemaakt om wat erna gebeurde en al helemaal niet gekozen om vervolgens hun trieste einde te laten bediscureren door zelfbenoemde forensische detectives die zonder de betreffende dames te kennen en de feiten en omstandigeheden ze weg te zetten als onnozele snollen die op naaldhakken en met een fohn en mobiel ipv veldfelessen onnozel de jungle intrekken, collectief zelfmoord plegen ect ect ect, die keuze hebben ze nooit gemaakt, Ali Boembali uit de Bijlmer die naar Syrie besluit te gaan en daar zonodig met een hafgehakt hoofd op een Youtube filmpje moet verschijnen maakt die keuze wel, en dan hebben we het over keuzes Curry, dat zijn keuzes,
Het is de keuze van GW en de keuze van de reageerders. Maar maakt ook jou vogelvrij Curry, wat als een geliefde vanjouw naakt en vermoord onder een brug wordt gevonden? en ongevraagd op internet wordt gezet en ieder Jan Doedel met beperkte info alles kan beweren over je geliefde? Dat ze al jaren een prostitue was en zich altijd onder die brug liet nemen door 10tallen wandelaars, vindt je het dan ook nog een keuze? het is maar een vraag? Ik vind met ze allen discuseren over geloof, uitvindingen en hoe de wereld te verbeteren hartstikke leuk, maar de keuze om ook hier ongevraagd te discuseren over en hoe de dood van andermans kinderen niet kies en waardig, maar nogmaals dat is wel een keuze, van GW en van de reageerders hoe ermee om te gaan.
Gewoon een goed artikel zonder vage aannames en insuaties en niet kunnen reageren door wannabee 007ens had ik kieser gevonden
Ik ga weer verder met het mooie van vrije discussies op internet en laat de zwarte kant van internet aan jouw over..dat is een keuze Curry.
1 ding is mij duidelijk, voor jouw publiekelijke aannames hebben beide dames en hun familie zeker niet gekozen.
(bericht gewijzigd op 1/7/2014 20:26)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 01-07-2014 20:17:52 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoerecurry: het zit je blijkbaar wel erg hoog. Ik heb het artikel nog eens nagelzen en de enige aanname die de redacteur hier doet is dat het gaat om ervaren rezigers, of dit nu wel of niet sprake van zou zijn is arbitrair, voor de stelling en voor jouw scheldkanonnade.
Ook heb ik me op geenm enkel moment gewaagd/gebrand aan aannames, als jij die reactie van mij kunt vinden zou ik knap vinden. oftewel jouw hele tirade is gebaseerd op aannames die nergens op slaan, vreemd genoeg verwijt jij de redacteur van hetzelfde feit.
Ga jij maar weer lekker naar "jouw" kant van het internet, want hier frustreer je jezelf alleen maar.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Op 01-07-2014 20:30:53 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Currytje je hebt het weer allemaal goed gelult voor jezelf...dat is jouw keuze
stoerecurry:
het zit je blijkbaar wel erg hoog.

Ja het zit me zeker hoog omdat ik met mijn eigen ogen al 30 jaar getuigen ben wat dit soort gesuggereer doet met de slachtoffers, en zeg meteen even waar mijn door jouw beweerde scheldkannonades staan.
Most people do not listen with the intent to understand, they listen with the intent to reply.
Mooie ondertilel heb je overigens slaat erg op jezelf een 10 voor je empathie, lolbroek
(bericht gewijzigd op 1/7/2014 20:45)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 01-07-2014 20:39:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Ongetwijfeld zal het voor de families pijnlijk zijn, al dat gespeculeer. Maar dat gebeurt altijd in dit soort zaken. Zie vlucht 370MH en vele andere zaken. Je kan doen alsof het niet gebeurt, je kan er geen aandacht aan besteden. Daarmee ontken of negeer je de werkelijkheid. De meisjes zijn dood en we weten niet wat er gebeurd is. Dat er veel mensen mee bezig zijn toont juist aan dat men meeleeft. En voor het meeleven heeft de familie juist dank betuigd. (Zie link ergens hierboven.)
Doen alsof het niet bestaat neemt de waarheid (mensen speculeren erop los) niet weg. Het is net als met extremisten, pedofielen, moordenaars: je kan doen alsof ze er niet zijn maar beter heb je ze scherp in het vizier.
Is it electrickery?
Op 01-07-2014 20:51:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Meeleven is wat anders dan allerlei theorien verzinnen hoe en wat en daarbij aanames doen die hun capabiliteit te twijfel treken zonder inhoud van zaken zoals waarom een mobiel en geen veldfles ect ect.
Over vlucht 370MH wordt wel gespeculeerd, geen van de passagiers (slachtoffers) gaat over de tong wel de piloot maar die heeft die keuze gemaakt. Het gaat niet over het feit dat het als nieuws wordt gebracht, het gaat over de discussies met ''the what if'' door jan en alle man zonder inhoudelijke kennis en eigenschappen toegedicht aan de dames die we helemaal niet kennen, er zal over jouw vermiste dochter zo en zo worden beweert terwijl het helemaal niet zo is, dat is het ergste, de publiekelijk suggestie van mensen die er niets vanafweten dat je eigen dochter door haar eigen onnozelheid in de jungle is overleden, of dat je 4jarige dochter weg is omdat ze zo makkelijk bij wildvreemde in de auto stapte, je haalt wel aan je de familie dank betuigt, de betrokkenen hebben ook herhaaldelijk gevraagd alstublieft niet te gaan suggerenen in de (sociale) media en dat vermeld je niet.
Het gaat niet om de aandacht, dat is normaal het gaat om het suggereren met niets en aannames, diegene die er over lullen worden er niet zielsgelukkig van diegene die het aangaat raken er van overstuur, lezen pure onzin over hun verloren geliefd dus wat is het nut, dat het kan...ik zie alleen maar schade en slachtoffers die al getaumatiseerd zijn en niemand die er echt gelukkig van wordt, dus waarom, waarom zoiets (moeten) doen zonder er zelf gelukkig van te worden of beter maar een onschuldig slachtoffer (de ouders) er wel onnodig van overstuur maken, ik vindt het zwaar egocentisch, ik zal wel weer de mongool zijn in deze,
Stel je zelf de eerlijke vraag: brengt het gezamelijk suggeren over het hoe en wat beteffende de dames jullie zoveel geluk dat het het extra verdriet van de getroffene achteblijvers het dat waard is ga dan je goddelijke gang.
ga vooral gezellig verder met verzinnen hoe ze zijn overleden ik val jullie niet meer lastig.
(bericht gewijzigd op 1/7/2014 21:34)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 01-07-2014 21:25:15 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Goh Sindbad, je hebt al lopende ruimelijk de 100 Km grens overschreden !
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 01-07-2014 21:37:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Sinbad:

Stel je zelf de eerlijke vraag: brengt het gezamenlijk suggereren over het hoe en wat betreffende de dames jullie zoveel geluk dat het het extra verdriet van de getroffene achterblijvers het dat waard is ga dan je goddelijke gang.

Denk je nou echt dat de nabestaanden hier meelezen? En als dat wel zo is, dan weet ik zeker dat bij hun ook honderden scenario's het geestesoog zijn gepasseerd.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 01-07-2014 21:51:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Net als bij dat verhaal van die Russische jongens die blootvoets uit hun tent vluchten en stierven: ik vind dat er bij de reacties zeer nuttige en goed doordachte tips zitten.
Beetje dom dus om te doen alsof alle reacties zin- en waardeloos zijn. Integendeel.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 02-07-2014 0:14:39 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Juist in zulke gevallen moet iedere suggestie worden nagetrokken, hoe dom of onzinnig deze ook lijkt, zo lang deze de feiten niet weerspreekt.
Verder is het een kwestie vn houden aan de feiten, zoals bijvoorbeeld de officier van justitie in Panama deed.
Geen antwoord geven op speculatie, wachten op het onderzoek.
Op dit moment zijn er twee zaken zeker, dat de meiden op 1 april na 15:00 zijn verdwenen en dat ze zijn overleden. De rest is speculatie.
Zo lang er geen gegevens openbaar worden gemaakt van de mobieltjes of andere zaken aan het licht komen is ook het tijdstip van overlijden onbekend, evenals de toedracht.
De ouders zullen zich ongetwijfeld af vragen of ze die keuze hadden moeten toestaan. Maar achteraf is dat makkelijk praten.

Dat zoiets dichterbij komt als je er zelf mee te maken hebt gehad is duidelijk, maar om dat te gebruiken als handvat om je eigen bitterheid op anderen af te reageren is even gepast als onzinnige tips geven.

Vergeet niet dat de familie zelf alle zeilen en media heeft bijgezet in de speurtocht. Om dan als blijkt dat ze overleden zijn ineens te verwachten dat alle aandacht stopt is onzinnig.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 02-07-2014 9:38:14 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kazonolga: Ja en veel zaken worden opgelost doordat er net iemand is met de gouden tip. Dus...
Oh en Sinbad. De neef van mijn man is ook al sinds begin jaren 90 vermist en nooit meer teruggevonden. Zijn ouders waren blij geweest met elke tip. Helaas ging de politie bij hem niet op zoek en werd er door de media geen aandacht aan geschonken. Ze zijn geloof ik een keer in Vermist geweest, maar er is niemand die er aandacht aan heeft geschonken. Dus jij mag blij zijn dat de politie bij haar wel alles heeft nagetrokken. Het kan nl. ook anders gaan...
En nog iets.. persoonlijk vind ik het wel meevallen dat gespeculeer hier. Dat was op die Facebookpagina veel en veel erger. Hier werd er tenminste nog op intelligente wijze op het artikel (dat ik overigens erg goed vind) gereageerd.
(bericht gewijzigd op 2/7/2014 13:40)
Op 02-07-2014 13:39:55 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Kazonolga;
Gouden tips ja maar die krijg je bij programma's als opsporing en vermist niet van een stelletje wannabees thuis achter een pc die zonder kennis van de betreffende personen en halve gegevens allerlei kul en ongein op het net plempen. Hiermee is nog nooit bij mijn weten iets opgelost,Over de neef van je man, heel triest maar waarschijnlijk was hij volwassen en juridisch kun je dan veel minder, een volwassene heeft immers het recht te verdwijnen, dus de politie kan zeker in het cruciale begin erg weinig. Met het artikel zelf waar jij zo lyrisch over bent heb ik ansig weinig tegen. Zijn suggestie wat eventueel zou kunnen zijn gebeurt zijn van een boeren koude grond wijsheid dat we het allemaal zelf hadden kunnen verzinnen dus niet echt informatief of toevoegend. Zijn verbazing dat een lijk naar 6 weken in een tropische regenwoud slecht botten zijn is van het niveau ik ben verbaast want ik heb me er niet in verdiept U de lezer vast ook niet dus ik kom er serieus mee weg hier verbaast over te zijn. Ik zal je vertellen eens hadden ze 2 puber in mijn straat geëxecuteerd en vervolgens medegedeeld dat eenieder die het waagde ze op te halen en te begraven zelf een nekschot zouden krijgen. Na een dag tropenzon was de stank 100den meters verder niet meer te harden, een dag later scheurden de wilde honden de stukken ervan af daarna de vogels de 3de dag waren ze al groen en half vloeibaar de 4de dag een witte dampende bewegende berg maden en daarna skeletten en weken lang vliegen in de kampong waarvan je wist waar ze waren opgegroeid ofwel verbaast zijn dat je na 6 weken dood in de jungle een skelet ben getuigd van weinig vooronderzoek. Ofwel ik heb wel bijdrages op GW gelezen van een journalistiek hoger niveau. Maar voordat je hem terugkopt. Ik heb zelf pogingen gedaan een blog te schrijven voor GW en gelukkig voor mij en jullie heeft de redactie dat voorkomen in deze staan de beste stuurlui aan wal, maar ik heb zeker beter werk gelezen op GW van deze schrijver
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 02-07-2014 18:12:22 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hugo: Het ging ook niet enkel over bleek gebeente.
DansFans: je dance, donc je suis.
Op 02-07-2014 19:04:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A3aan v.d.B.:
Sinbad:
, ik zal wel weer de mongool zijn in deze,

Zo ga je wel tekeer maar mij zal je het niet horen zeggen!
Denkt, aleer gij doende zijt, en doende, denkt dan nog. (Guido Gezelle)
Op 02-07-2014 19:26:07 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Sinbad:
(...) Na een dag tropenzon was de stank 100den meters verder niet meer te harden, een dag later scheurden de wilde honden de stukken ervan af daarna de vogels de 3de dag waren ze al groen en half vloeibaar de 4de dag een witte dampende bewegende berg maden en daarna skeletten en weken lang vliegen (...)


Kijk dat is nog eens een verhaal waar we wat aan hebben!

(en een prachtige naar de meelezende familie)
we vliegen er weer eens lekker in
Op 02-07-2014 21:03:48 | Kudos: 6 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden