Onlangs publiceerde WFMU een verslag van een missionaris uit oost Europa die de zorg op zich had genomen van een man die aan een heel bizarre huidaandoening lijdt. Bij de man in kwestie groeit er een soort keratine-achtige materie uit zijn handen en voeten om zo doende langzaam aan zijn ledematen te overwoekeren.

Keratine is het spul waar bij gezonde mensen bijvoorbeeld nagels van worden gemaakt. De aangroei is zeer lastig te verwijderen en tot nu toe moet de arme man maar met zijn aandoening leren leven.

nagelziekte
nagelziekte
(Koffie?)

De missionaris beschreef het geval als volgt; "Ik trof deze man, op zijn voeten en handen na, in goede gezondheid aan. Naar eigen zeggen begon de vreemde huidziekte toen hij een jaar of 14 was. Het begon rond zijn polsen. Inmiddels lijkt de huid op zijn handen en polsen op dat van een stekelvarken die door honderden harde uitgroeisels bedekt worden. De uitgroeisels lijken nog het meeste op nagels die door een schimmel lijken aangetast te zijn.
In die zin lijken ze nog het meeste op 'kalknagels', de aangroeisels voelen en ruiken hetzelfde. Ik sneed een paar van de grootste stukken af, het bloedde niet maar bij de kleinere stukken was er wel sprake van wat bloedverlies."

Nagelziekte

"Ik zag zowel zijn moeder als broer (ze wonen allemaal nog bij elkaar) maar die lijden niet aan de aandoening en zijn gezond. Ze eten allemaal hetzelfde voedsel en mijn patiënt en zijn broer slapen in hetzelfde bed. De aangroeisels verspreiden zich langzaam maar zeker naar andere delen van het lichaam zoals onder de knie en op zijn benen. Op zijn gelaat vormen zich een ander soort vergroeingen." Aldus de missionaris die tevens de foto’s had gemaakt.

nagelziekte
(moeilijk te verwijderen)

Mogelijk leidt deze man aan "de ziekte van Lewandowsky-Lutz" (of in officiële benaming EPIDERMODYSPLASIA VERRUCIFORMIS) Lijders aan deze aandoening kennen allemaal 'verhoornde' aangroeisels op hun lichaam. Misschien als gevolg van een virus-infectie, denk bijvoorbeeld aan wratten. Maar zo extreem als bij de onfortuinlijke oost Europese man is nog nooit eerder beschreven.

nagelziekte
(bizarre verharding)

UPDATE 15/11/07: Via deze link kun u meer over het onderwerp lezen en schokkende videobeelden zien over deze mysterieuze aandoening.

Update 16-4-08: De man is geopereerd, kan weer lopen zonder pijn en is verslaafd aan sodoku-puzzels.

Dr. Phil:
hannes van huyck:

Kan die die hoornen niet er af snijden om het toch iets minder gruwelijk te maken?

Doet pijn en gaat bloeden.
Op 20-03-2008 21:45:41 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Struikelaar:

Bij de laatste link staat een interessante vraag: Hoe krijgt hij die handen door zijn mouwen (en zijn voeten door zijn broekspijpen)??

stretch
Op 17-04-2008 22:04:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jokero: Een magere update, maar wat is dit een verschrikkelijke ziekte zeg! Ik had hier nog nooit van gehoord! Volgens mij hoeft het van mij niet meer als ik een dergelijke ziekte zou krijgen! Echt sneu voor die mensen...
Op 19-02-2009 0:44:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
downthemall: okee hij is nu geopereerd maar moet je die vorm van zijn handen zien
Op 02-07-2009 10:48:41 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden