Goed; kort samengevat: er gebeurt iets met onze planeet maar het is niet onze schuld dat het er warmer op wordt.
Types als Al Gore maken gretig gebruik van het collectieve schuldgevoel en halen vele centjes uit de zakken om het klimaatprobleem 'op te lossen'.
Bewustzijn moet geschopt worden; het kan nooit kwaad om goed met de natuur om te gaan; maar kloppen de feiten over het waarom wel?

Al Gore
Al Gore
( Al Gore, grootverbruiker en bewustzijnsbrenger )

Wordt dit klimaatprobleem een nieuwe religie? Welles? Nietes? Bepaal het lekker voor uzelf en bekijk deze 75-minuten durende documentaire The Global Warming Swindle die op 12 juli nog op de KRO te zien was. In tegenstelling tot An Inconvenient Truth geheel gratis!


Link: sevenload.com
Gerelateerd aan deze publicatie:
'Don't forget rule number 6'
Op 04-07-2007 21:37:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: als er een land is die eerst naar zichzelf zou moeten kijken dan is het amerika wel, ja. voor het eerst begint men het kyotoverdrag eens serieus te bekijken, terwijl wij er halfomhalf verplicht aan mee moeten doen.

het is natuurlijk wel zo dat je in een minder geasfalteert land als amerika wel meer hebt aan een landrover bijvoorbeeld dan in nederland, maar ook een grote reden is de lage benzineprijs. er is voor de gemiddelde amerikaan ook geen reden om een zuinige auto te nemen, bezine kost toch geen fluit.

op dat punt ben ik het dus ergens wel een beetje met gore eens dat er een soort bewustwording nodig is voordat er wat gaat of kan veranderen, de manier waarop echter doet mij meer aan een verkiezingscampagne denken
(bericht gewijzigd op 5-7-2007 11:50:36)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 05-07-2007 11:50:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: De wetenschappers zijn het dus niet eens met elkaar...God, wat irritant! vanavond op Ned3 uitgebreide reportage, maar of de zon is de schuldige of de mens en z'n Co2 uitstoot...Aan u de conclusie. En ja, U zal wel weer doen wat het makkelijkst is...kop in het zand.
Net als ik!
Trusten.
Op 12-07-2007 21:50:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Als alle wetenschappers nou eens op een andere planeet gaan wonen, wordt het op aarde vast een stuk leefbaarder. Jammer wel dat vele gelovigen het dan zonder hun wetenschappelijk godje moeten stellen. maar hopelijk zullen ze er snel aan wennen.
'Don't forget rule number 6'
Op 12-07-2007 22:16:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: De zon bevat 99 procent van alle massa in ons zonnestelsel. Veranderd de zon, veranderd het hele zonnestelsel. Met als gevolg dat er op meerdere planeten hogere temperaturen gemeten worden.

Broeikasprobleem? Politieke bulshit. Kwestie van burgers bang maken en hun geld uit de zak kloppen. Daar staat wel tegenover dat het geen kwaad kan alternatieve energiebronnen aan te boren.

merlin
Op 12-07-2007 23:31:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
J.W.: het probleem van milieuvervuiling is niet alleen dat de aarde opwarmd. longproblemen en een zure zee zijn ook ernstige gevolgen ervan.
Op 13-07-2007 14:57:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Beter isoleren?

:S
Op 13-07-2007 15:09:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Eigenlijk best triest.
De wetenschappers zeggen...
Uhm, zelf denken, zelf observeren....ofterwel commen sense?
Als ik zo terug kijkt naar het klimaat in mijn korte leventje, dan kan ik er niet anders bij uitkomen dat het klimaat ontzettend veranderd is.
In de jaren '70 gingen we nog op de schaatsen naar school!!
Lang geleden dat we zo'n winter hebben gehad.
Het vocht komt ons nu van 2 kanten tegemoet, de woningcoorperatie's zijn een eeuwige stijd aan het voeren tegen vocht.
Het regent aan een stuk door, temperatuurrecords worden verbroken.
Sinds 1988 worden de zomers heter.
De wetenschappers vragen zich ondertussen af of het klimaat aan het veranderen is?
Hoe ver staat die wetenschap inmidddels van de realiteit en door wie worden ze betaald?
Daar komt de belangenverstrengeling al om de hoek kijken.
Ik vond het heel attend van ene Marcel Hulspas dat nu net de KRO dat programma uitzond.
Na de aanstelling van de nieuwe paus zijn ze bij mij helemaal in de modder gezakt, want de heer Ratzinger heeft jarenlang de pedofiele katholieke geestelijk leiders het handje boven het hoofd gehouden en als ze recividu waren dan konden ze lekker naar het vaticaan komen om daar veilig verder te gaan en ik geloof dat dit nog maar het topje van de vuilnisbelt van de katholieke kerk is.
Nee, daarmee krijgen organisatie's als de KRO bij mij geen geloofwaardigheid, want wie wil er nu verbonden zijn aan zo'n zwaar ziek instituut dat ook nog eens opgericht is door de disciple van Jezus die al jaloers was op Maria omdat jezus haar volgens hem meer lief had.
Hij had dus niet veel begrepen van Jezus zijn leringen.
Ik kan er best inkomen dat het iets anders is of meerdere factoren spelen dan alleen de CO2 , maar als je zegt dat het klimaat niet aan het veranderen is of dat wij daar geen invloed op hebben (kijk alleen al de laatste 150 jaar wat we allemaal in moeder natuur de schoot hebben geworpen) vind ik nogal naief.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 15-7-2007 9:47:36)
Carpe diem homo universalis
Op 15-07-2007 9:45:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
rob:

Je kan een mogelijke klimaatverandering belachelijk maken.
Je kan zelfs je kop in het zand steken.
Je kan ieder anders denkende belachelijk maken.
Maar de laatste keer dat het water steeg, was dat met meer als 130mtr. Dat was maar 10.000 jaar geleden. Je kon toen van Nederland naar Engeland lopen, en ook naar Ierland. De Noorzee was toen een mooie groen stukje land, met allerlei dieren en mensen.

het water staat nu niet 130meter (of meer) hoger dan toen, het water stond toen 130 meter lager omdat grote delen opgesloten waren in ijskappen, het effect is hetzelfde maar met het grote verschil dat het huidige waterpeil dus redelijk normaal is, en het waterpeil van 10.000 jaar geleden juist abnormaal laag te noemen is. wat dit zou kunnen betekenen? als we weer een ijstijd krijgen (en dat kan binnen 10 jaar gebeuren!) dat we dan weer te voet naar engeland kunnen.

in verhouding zit er momenteel niet veel water in de ijskappen, en waterstijgingen van bijbels formaat ben ik dus ook niet zo bang voor, grote overstromingen (bv tsunami's) is wat anders omdat die niet zozeer van een stijgend waterpeil afhankelijk zijn.

ook is er nog een ander opvallend iets aan de gigantische waterpeilstijgingen uit het verleden, namelijk waar kwam al dat water vandaan? er is redelijk overtuigend bewijs dat de zogenaamde zondvloed waarschijnlijk gebeurd is, of dat er in elk geval overstromingen zijn geweest die het overgrote deel van de aarde hebben bedekt, maar het grote probleem is dat er niet genoeg water is op de aarde om dat te doen, dus waar kwam dat water vandaan of waar is het gebleven?

duizenden experts wereldwijd kunnen je het niet vertellen, maar al gore weet het wel zeker
(bericht gewijzigd op 15-7-2007 14:58:07)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 15-07-2007 14:58:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
rob:

(knip)

in de tijden dat de aarde een komplete ijsbal was toen was juist het laagste waterpeil, stijgingen van 6 meter doen mij weinig, 55 meter word al wat meer, maar waar zijn de honderden meters water waar wij mee banggemaakt zijn? en ook vraag ik mij wat af: als tijdens de laatste ijstijd het water het laagst was, en het water is nu ca 130-150 meter gestegen, waar moet dat al het water vandaan komen om bijvoorbeeld een groot deel van de himalaya onder water te zetten? ik geloof niet dat het smelten van al het ijs ter wereld voor een stijging van laten we zeggen 4000 meter kan zorgen, en dan zijn we nog niet eens op de helft van de himalaya...

10.000 jaar geleden was ca 70 % van het oppervlak ijs, en het waterpeil was ca 150 meter lager, als smelten van 30-50% van dat oppervlak zorgt voor een stijging van 150 meter, hoe kan die laatste 20-40 % dan een stijging van 1000den meters veroorzaken (zeer ruwe berekening, dus niet al te letterlijk nemen, aub

het is mij bekend dat er meerdere zondvloeden zijn geweest, de eerste (uit overlevering) waarschijnlijk bij de scablands ca 10.000-12000 jaar terug, en de laatste (de bijbelse zondvloed) ca 4000 jaar geleden in wat wij nu de zwarte zee noemen.
wat ik dus vreemd vind is dat er sporen van dit soort gebeurtenissen tot in elke uithoek van de wereld zijn te vinden, ook kilometers hoog in elk gebergte waar dan ook ter wereld, ik kan het niet bewijzen maar ik vermoed dat er meer gebeurt is dan alleen een overstroming om dat soort dingen te kunnen veroorzaken.

bij de tsunami van 2004 waren er op enkele plaatsen waterstromen die tot een 4 kilometer landinwaards kwamen, en tot een hoogte van 30, hooguit 40 meter, ga maar rekenen wat er voor nodig is om dat water een kilometer bij een berg op te krijgen
(bericht gewijzigd op 17-7-2007 19:50:31)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 17-07-2007 19:50:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Rob:

(knip)

we zijn het redelijk eens zie ik
geef jou uitleg ook geen ongelijk, wat ik aan wou kaarten is dat er resten van zeedieren wereldwijd kilometers hoog in de bergen zijn gevonden, uit diezelfde perioden. in het geval van meren van smeltwater zouden het (denk ik) zoetwaterdieren moeten zijn. houd daarom de optie nog open dat er meer factoren meegeholpen hebben aan die gebeurtenissen.

even weer ontopic; het gory-gory alleluja verhaal gaat wel een beetje richting schuld in onze schoenen schuiven, en op dat punt ben ik heel gemakkelijk: als je wat aan het klimaat wilt doen dan zal je bijvoorbeeld de subsidie op zonnepanelen moeten volhouden en niet af moeten schaffen zodra het quotum gehaald is. ook moet de grootste verantwoordelijkheid bij bedrijven en de industrie geplaatst worden, het overgrote deel van menselijke vervuiling komt uit fabrieksschoorstenen (en vaak in een land waar men nog nooit van milieu gehoord heeft) ook zouden alternatieve verklaringen voor het probleem beter onderzocht moeten worden, oa de zon is een nog steeds zwaar onderkende factor in dit geheel. houd ook op de burger te bestoken met regels en heffingen, eis van het bedrijfsleven aanpassingen zonder prijsaapassingen, de gemiddelde electrische apparaten zouden al heel snel tientallen procenten zuiniger kunnen werken door 10 tot 20 euro aan extra (lees duurdere) onderdelen.
het voorbeeld van de kolencentrales ben ik geheel met je eens, met de vinger wijzen naar bijvoorbeeld auto's en groene energie, maar achter de rug om alvast de plannen voor een kolencentrale klaar hebben te liggen. met gemiddeld een 10 hoogkwaliteitspanelen per gezin/huis kunnen alle huishoudens al energieneutraal leven, oftewel niet meer gebruiken dan dat ze ook opwekken.
(bericht gewijzigd op 18-7-2007 19:20:49)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 18-07-2007 19:20:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:

Telegraaf: "Uit ruim duizend door hackers geroofde e-mails van wetenschappers, verbonden aan een Engels klimaatinstituut, dat zeer nauw verbonden is met het VN-klimaatpanel IPCC, doemt het beeld op dat alles wordt gedaan om sceptici, die twijfelen aan de menselijke invloed op het klimaat, de mond te snoeren."

"In de gehackte e-mails van de University of East Anglia geven wetenschappers toe dat zij de recente afkoeling van de wereldtemperatuur niet kunnen verklaren. Ook bespreekt men 'trucjes' om 'de neergang te verbergen' in de modellen. Verder is te lezen dat sceptische studies absoluut buiten de officiële rapporten van de IPCC moeten worden gehouden."

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5399648/__Jarenlang_geknoeid_met_klimaatfeiten__.html
(bericht gewijzigd op 24-11-2009 6:49:25)
Op 24-11-2009 6:30:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Steenslagen:Telegraaf: "Uit ruim duizend door hackers geroofde e-mails van wetenschappers, verbonden aan een Engels klimaatinstituut, dat zeer nauw verbonden is met het VN-klimaatpanel IPCC, doemt het beeld op dat alles wordt gedaan om sceptici, die twijfelen aan de menselijke invloed op het klimaat, de mond te snoeren."

En dan vraag ik me weer af: in wiens opdracht hebben ze dit gedaan?
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-11-2009 8:07:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
besjakie: Lol, en die bullshit geloven jullie allemaal?
De meeste van die emails zijn nu zelfs grotendeels fake.

Zoals deze:
From: "Michael Mann"
To: "James Hansen"
CC: "Al Gore", &WorldGovernmentDistributionList
Subject: A good idea!
Date: Mon, 21 October 2008 09:15:31

Hail Comrade,

October temperature release draws near. How about you just reuse the Sept 2008 temperatures? I figure that way it will make it the warmest October on record!

Al says this will be an excellent move for his stock portfolio.

btw I don't know what to do with all that grant money coming through my door, it is starting to fill up my front hall. I bought 5 more Ferrari's and a yacht, but it isn't reducing it much.

In Stalin,

Mike

(overduidelijk FAKE)
Op 24-11-2009 11:50:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
besjakie:

Lol, en die bullshit geloven jullie allemaal?
De meeste van die emails zijn nu zelfs grotendeels fake.

Zoals deze:
From: "Michael Mann"
To: "James Hansen"
CC: "Al Gore", &WorldGovernmentDistributionList
Subject: A good idea!
Date: Mon, 21 October 2008 09:15:31

Hail Comrade,

October temperature release draws near. How about you just reuse the Sept 2008 temperatures? I figure that way it will make it the warmest October on record!

Al says this will be an excellent move for his stock portfolio.

btw I don't know what to do with all that grant money coming through my door, it is starting to fill up my front hall. I bought 5 more Ferrari's and a yacht, but it isn't reducing it much.

In Stalin,

Mike

(overduidelijk FAKE)

'btw I don't know what to do with all that grant money coming through my door, it is starting to fill up my front hall. I bought 5 more Ferrari's and a yacht, but it isn't reducing it much.

In Stalin,'

Bedoel je dit stukje?
Humor is u vreemd?
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-11-2009 15:35:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
artikel:

Bepaal het lekker voor uzelf en bekijk deze 75-minuten durende documentaire The Global Warming Swindle die op 12 juli nog op de KRO te zien was.

@ Tim de Enchanter

Link naar de docu doet het (bij mij) niet...
(bericht gewijzigd op 24-11-2009 15:38:55)
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-11-2009 15:38:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Marsepars:


En dan vraag ik me weer af: in wiens opdracht hebben ze dit gedaan?


De Club van Rome?
http://www.green-agenda.com/globalrevolution.html
Op 24-11-2009 17:53:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: [quote] Lord Lawson calls for public inquiry into UEA global warming data 'manipulation'

Lord Lawson, the former chancellor, has called for an independent inquiry into claims that leading climate change scientists manipulated data to strengthen the case for man-made global warming.


Lord Lawson Photo: ANDREW CROWLEY

Thousands of emails and documents stolen from the University of East Anglia (UEA) and posted online indicate that researchers massaged figures to mask the fact that world temperatures have been declining in recent years.

This morning Lord Lawson, who has reinvented himself as a prominent climate change sceptic since leaving front line politics, demanded that the apparent deception be fully investigated.

He claimed that the credibility of the university's world-renowned Climatic Research Unit - and British science - were under threat.

"They should set up a public inquiry under someone who is totally respected and get to the truth," he told the BBC Radio Four Today programme.

"If there's an explanation for what's going on they can make that explanation."

Around 1,000 emails and 3,000 documents were stolen from UEA computers by hackers last week and uploaded on to a Russian server before circulating on websites run by climate change sceptics.

Some of the correspondence indicates that the manipulation of data was widespread among global warming researchers.

One of the emails under scrutiny, written by Phil Jones, the centre's director, in 1999, reads: "I've just completed Mike's Nature [the science journal] trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie, from 1981 onwards) and from 1961 for Keith's to hide the decline." [/quote]

http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/globalwarming/6634282/Lord-Lawson-calls-for-public-inquiry-into-UEA-global-warming-data-manipulation.html
Op 24-11-2009 17:58:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Steenslagen:

Marsepars:


En dan vraag ik me weer af: in wiens opdracht hebben ze dit gedaan?


De Club van Rome?
http://www.green-agenda.com/globalrevolution.html

Mmmm...
Makes one wonder.

En bedankt voor de link!
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-11-2009 18:08:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Marsepars:

Steenslagen:

Marsepars:


En dan vraag ik me weer af: in wiens opdracht hebben ze dit gedaan?


De Club van Rome?
http://www.green-agenda.com/globalrevolution.html

Mmmm...
Makes one wonder.

En bedankt voor de link!


Graag gedaan, Mars!
Een niet ongevaarlijk gezelschap, die Club van Rome.

Enkele vooraanstaande leden vinden blijkbaar dat er veel teveel mensen zijn:

“A total world population of 250-300 million people, a 95% decline from present levels, would be ideal.”
- Ted Turner, in an interview with Audubon magazine

"A cancer is an uncontrolled multiplication of cells; the population explosion is an uncontrolled multiplication of people…. We must shift our efforts from the treatment of the symptoms to the cutting out of the cancer. The operation will demand many apparently brutal and heartless decisions."
- Stanford Professor Paul Ehrlich in The Population Bomb

“We must speak more clearly about sexuality, contraception, about abortion, about values that control population, because the ecological crisis, in short, is the population crisis. Cut the population by 90% and there aren’t enough people left to do a great deal of ecological damage.”
- Mikhail Gorbachev

"Depopulation should be the highest priority of foreign policy towards the third world, because the US economy will require large and increasing amounts of minerals from abroad, especially from less developed countries”.
- Dr. Henry Kissinger

“World population needs to be decreased by 50%”
- Dr. Henry Kissinger

“The elderly are useless eaters”
- Dr. Henry Kissinger

“We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order.”
- David Rockefeller
Op 24-11-2009 21:04:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Goede info!!! Bedankt!
(bericht gewijzigd op 25-11-2009 0:21:40)
United as one. Divided by zero.
Op 25-11-2009 0:21:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden