Sinds de jaren '70 zijn mood-rings, of stemmingsringen, niet meer uit het beeld verdwenen. Vooral verliefde koppeltjes of spiritueel georienteerde mensen zijn dol op deze uitvinding van Marvin Wernick en Joshua Reynolds.

De moodrings worden verondersteld de stemming van de drager weer te geven; maar werken die moodrings eigenlijk wel?

Moodring
Moodring
( Stemmingen verschillen )

De steen in de ring is doorgaans een glazen huls of hol kwarts die vloeibare kristallen bevat. De hedendaagse moodrings zijn meestal gemaakt van een platte strip vloeibare kristallen met een beschermend laagje er overheen.

Hoe hoe hoe?
De kristallen reageren op temperatuursveranderingen; daar gaan ze van draaien. MoodringDat zorgt voor veranderingen in hun moleculaire structuur en verandert de golflengte van het licht dat geabsorbeerd en weerkaatst wordt. Als de golflengte van het licht verandert, door de warmte van de kristallen, dan krijgen we een andere kleur.

Werken moodrings?
Moodringen kunnen zeker niet doeltreffend je emotionele toestand weergeven, maar ze tonen wel iets. De kristallen zijn namelijk afgesteld rond 28°C, de gemiddelde rusttemperatuur van de mens.

Geluk en passie zorgen ervoor dat uw lichaamstemperatuur hoger wordt; daar hoeven we vast geen tekening bij te maken. Wanneer dit temperatuursverschil door de moodring wordt opgepikt dan zullen de kristallen blauwer kleuren.

Tijdens opgewonden of gestreste momenten zal het bloed zich uit de huid terugtrekken richting de organen, de vingers worden kouder en de moodring zal geliger worden.
MoodringsAls u de ring een tijdje in de vriezer zou leggen dan krijgt u een gothic-ig zwart of donkergrijs exemplaar dat een hele tijd op geen temperatuur zal reageren.

Een moodring indicatie?
Moodrings zijn dus eigenlijk mooie thermometers. Afhankelijk van hoe je de temperatuur interpreteert kan het iets over de stemming van de drager zeggen. Voor uw gemak een lijstje van mogelijke invullingen, van warm naar koud.

  • Paarsblauw: gelukkig, romantisch
  • Blauw: kalm, relaxed
  • Groen: normaal, niet veel aan de hand.
  • Geel, amber: gespannen, opgewonden
  • Bruin, grijs: zenuwachtig, angstig
  • Zwart, koude temperatuur of kapotte ring

En neen, we verkopen dit soort prullen niet in onze superdelux-shop.

I. Gorewitz:
fenna en dita:

WE ZIJN BEDROGEN!!!!!!!!!!!!!!

AHHHHHHHHHHHHH, ( onze ring is nu zwart: BOOS! )

dan werkt het toch?
(bericht gewijzigd op 20-9-2007 17:46:41)
Op 20-09-2007 17:46:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden