Onze recensie The Secretvan de film 'the Secret' is al meer dan 20.000 keer gelezen. En daar komen dagelijks meer hits bij. Buiten lezers krijgt de redactie van Grenswetenschap.nl ook geregeld e-mailtjes van mensen die meer over The Secret willen weten.

Iedereen wil 'het Geheim' weten. Nou vooruit in dit stuk zal ik u deelgenoot van 'het geheim' en zelfs nog enkele andere 'geheimen' maken, maar niet verder vertellen hoor.

Rhonda Byrne - The SecretRhonda Byrne is de auteur van het boek 'the Secret' en de bijbehorende DVD. Op moment van schrijven waren er minstens 1.75 miljoen boeken verkocht en gingen er meer dan 1,5 miljoen DVD's over de toonbank.
En logisch. De marketing was perfect. 'Het Geheim' bestaat al duizenden jaren en biedt de sleutel tot succes, gezondheid en geluk. Volgens de auteur wisten alle groten der aarde allemaal van 'het geheim' af. Plato, Leonardo, Napoleon, Einstein, Edison, Ford en noem maar op kende het 'geheim'. Zo begon de marketing en wekte daarmee de indruk dat wij, arm klootjesvolk, al die tijd onwetend waren gehouden.

Hoe komt Byrne aan het geheim?

The Science of getting RichAls alleen de groten der aarde het 'geheim' kenden hoe komt Byrne dan aan deze wijsheid? Voor dat het boek en de DVD verscheen was Byrne een gescheiden moeder die net als de rest van het volk moest sappelen voor het dagelijks brood. Tot zij een obscuur boekwerkje uit 1910 vond met de veelzeggende titel The Science of Getting Rich'. Daarin stond onder andere te lezen dat je gedachten en je gevoelens je van alles konden bezorgen wat je echt wil. Voila, de basis voor 'The Secret' was geboren.

'Het Geheim' draait uiteindelijk om 'the law of attraction' de wet van de aantrekking dus die er voor zorgt dat je alles in je werkelijkheid kan maken door je gedachten erop te richten. Is dat een geheim? Neen.

Boeddha leerde ons al dat de wereld om ons heen niets meer is dan onze mentale creatie. Denk positieve dingen en positieve dingen zullen gebeuren en denk negatieve dingen en negatieve dingen gebeuren. Daar komt the law of attraction op neer. Deze wijsheid kan men overal in de historie terug vinden.

Boeddha wist The Secret al

Natuurlijk zijn de doorsnee wetenschappers het met deze 'natuurwet' niet mee eens maar vanuit de onder anderen de kwantum mechanica vinden we steeds meer bewijs dat onze werkelijkheid te sturen is.
lees deze artikelen hier hier en hier er nog maar eens op na.

Al met al heeft het er alle schijn van dat de 'Law of attraction' een soort natuurwet is. Maar het is zeker niet de enige. Om u een beetje in te wijden in de vreemde 'natuurwetten' onthul ik voor u hier de drie andere bijbehorende 'geheimen':

De wet van bevestiging: Wat je bevestigt, wordt werkelijkheid.
De wet van compensatie: Wat je ook doet het komt altijd weer bij je terug (ook bekend als de wet van Karma).
De wet van oorzaak: Alles heeft een oorzaak niets gebeurt per ongeluk.

En met deze wetenschap in uw achterhoofd heeft u 'the Secret' niet meer nodig. Een bezoekje aan de bibliotheek brengt u verder. En daarmee bevestigen we weer een andere wet; 'De beste dingen in het leven zijn gratis'.

(meer weten over the Secret? Neem ook even een kijkje op de Nederlandstalige website goodfeeling)

Ganzfeld: Huh?

typisch negatief Nederlands??? ik bevestig juist de kracht van positief denken. Was je comment wel voor dit blog bedoelt?
(bericht gewijzigd op 8-9-2007 8:37:22)
Op 08-09-2007 8:34:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Mee eens. De moeilijkste vraag is dan: waar wil je heen en hoe kun je dat bereiken.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 02-07-2008 21:21:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: ieder voordeel hep se nadeel.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 02-07-2008 21:29:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden