Als we bepaalde bollebozen mogen geloven kunnen we weer met een gerust hart aan lange termijn planning doen. Wie wel waarde hecht aan de Maya kalender die stopt rond 21 december 2012 is slachtoffer van auteurs die een totaal verkeerde voorstelling van zaken geven en daarmee flink hun zakken vullen met uw geld. Sinds afgelopen november zijn er weer drie nieuwe boeken (1) verschenen die het apocalyptische karakter van het magische jaar 2012 onderstrepen. Flauwekul zeggen wetenschappers, er is niets om je druk over te maken.

2012
2012

Net als bij andere tot de verbeelding sprekende films zoals ‘The Da Vinci Code’ zijn er ook bij Apocalypto van Mel Gibson tal van auteurs die een graantje mee proberen te pikken. De tot de verbeelding sprekende Maya’s staan mede dank zij Mel Gibson volop in de belangstelling van de grijze massa en ik kan u verzekeren dat u dit jaar gewoon bij de Bruna of AKO tal van boeken over de Maya’s en vooral hun doem kalender kan kopen. Lekkere lectuur voor op de camping of aan het zwembad.

En daar waar schrijvers wilde verhalen de wereld in slingeren zijn er natuurlijk ook wetenschappers die graag hun naam vermeld willen zien en vooral het tegendeel beweren. Susan Gillespie van de Universiteit van Florida merkte onlangs nog op; “de hele hype rond het zogenaamde apocalyptische Maya jaar 2012 komt voornamelijk van de media en auteurs die het verleden van de Maya’s misbruiken om hun portemonnees te vullen”.

Sandra Noble, (executive director of the Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies in Crystal River, Florida) ziet ook in alle angstaanjagende 2012 publicaties verdraaide feiten, onwaarheden en leugens met maar één doel; ‘geld in het laatje brengen’.

Kosmische samenstand brandhout?

Lawrence Joseph , auteur van Apocalypse 2012: A Scientific Investigation Into Civilization's, beweert in zijn boek dat in 2012, precies zoals de Maya’s voorspelden, een kosmische samenstand zal plaatsvinden. Voor het eerst in 26.000 jaar zal op 21-12-2012 om 11.11 universele tijd de aarde precies in lijn liggen met het centrum van het universum. De kosmische ‘energie’ die normaal gesproken naar de aarde vloeit zal dan verstoord worden.

Susan Milbrath, (Maya archeo-astronoom en conservator van het ‘Florida Museum of Natural History’) verwijst die redenering naar de prullenbak: “het is onwaarschijnlijk dat de Maya’s wisten van de kosmische samenstand en er zijn bovendien geen enkele gegevens voor handen waaruit blijkt dat de Maya’s dachten dat de wereld dan zou vergaan”.

Het grote gelijk.

Zoals ook uit de publicaties van de Grenswetenschap.nl 2012 special blijkt zijn er geen Maya geschriften zijn overgebleven die ondubbelzinnig zeggen dat op 21 december 2012 de wereld zal vergaan.

Het klopt ook dat nergens in de overgebleven Maya codexen (of die van andere midden Amerikaanse volkeren voor zover ze ons bekend zijn) gewag wordt gemaakt van ‘hogere trillingsniveau’s’ of een ‘dimensieshift’.

Het is ook waar dat er auteurs zijn de weinige feitelijke gegevens die er zijn op een juiste manier weer geven. Dat verklaart dan ook hoe je bij de ene auteur kan lezen hoe de aarde/mensheid op de meest verschrikkelijke manier aan haar einde komt terwijl de andere auteurs juist de mensheid naar een hoger niveau ziet stijgen.

Wat dat betreft kunt u geheel naar eigen smaak uw visie over het magische jaar 2012 inkleden.

Toch zijn er mensen die geen geld uit hun boodschap over het jaar 2012 slaan. De van Maya’s afstammende sjamaan Don Cirilo is zo iemand. Don Cirilo trekt al meer dan 20 jaar door Amerika om te spreken over 2012 met de stamhoofden van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De eenvoudige Don Cirilo heeft zijn boodschap ook mogen uitspreken op de universiteit van Harvard en die van Guatemala stad en is zelfs ontvangen door de paus en de Dalai Lama. Maar ook de NASA sprak met hem over de astronomische kennis van de Maya’s.

Don Cirilo schrijft geen boeken en verkoopt zijn praatjes niet. Wie wil weten wat hij te melden heeft moet de documentaire ‘the year zero’ van Wiek Lensen maar eens bekijken (of lees het verslag )

Verder zou ik u kunnen adviseren:

Koop in den vreemde niet waarin Grenswetenschap.nl u  voorziet.

1) De jongste boeken over 2012:

2012: The Return of Quetzalcoatl by Daniel Pinchbeck (Penguin/Tarcher, May 2006)

2013 Oracle: Ancient Keys to the 2012 Awakening by David Carson & Nina Sammons (Council Oaks, November 2006)

Apocalypse 2012: A Scientific Investigation Into Civilization's End by Lawrence Joseph (Random House/Morgan Road, January 2007)

The Revolution of 2012: Vol. 1, The Preparation by Andrew Smith (Ford Evans, January 2007)

Serpent of Light by Drunvalo Melchizedek (Red Wheel/Weiser, Autumn 2007)

 

Voetnoot:
Achillobator giganticus:

Uit het artikel ;
'Wie wel waarde hecht aan de Maya kalender die stopt rond 21 december 2012 is slachtoffer van auteurs die een totaal verkeerde voorstelling van zaken geven en daarmee flink hun zakken vullen met uw geld'.
Dat zakken vullen, dat wisten we toch al lang ? Osmanagic doet juist hetzelfde met zijn fake piramiden in Bosnië.

Het is een gemeenschappelijk kenmerk van alternatieve 'auteurs/historici', nl. dat zij allemaal hun fantasie/bedrog commercieel tot op de bodem uitbaten ten koste van talloze goedgelovige en oprecht geïnteresseerde mensen.

Kom je hier alleen maar om azijn te pissen?
blijf dan toch gewoon weg!
Op 21-05-2008 11:55:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Achillobator giganticus:

Hoezo negatief ? Dit topic handelt duidelijk over zakkenvullerij door auteurs over '2012' die de zaken opzettelijk verkeerd voorstellen. Ik reageer gewoon op een topic.

Niet alleen negatief, maar ook nog "naïef".
althans, goed gespeeld.

Doe niet zo alsof je neus bloedt man..
Op 21-05-2008 15:23:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Achillobator giganticus:

Hoezo negatief ?

De manier waarop je zaken benadert, doorgaans negatief, hangt ook mijn keel een beetje uit. Zet eens een andere plaat op.
Op 21-05-2008 15:24:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Achillobator giganticus:

OK dan. Vanaf nu vind ik het positief dat miljoenen goedgelovige mensen regelmatig het slachtoffer worden van doemdenkers en/of van charlatans.

Gelukkig weet jij beter.

As usual.
Op 21-05-2008 16:14:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Eind 2012 gebeurd er naar aller waarschijnlijkheid hetzelfde als in 2000, in principe niks dus.

Mocht er toch sprake zijn van naar een hoger plan getilt worden, dan weten we dat pas vele jaren later gezien dat geleidelijk aan gaat.

In 2000 gebeurde er idd niet veel, maar langzamerhand ging alles qua gebeurtenissen wel in een versnelling. (9/11, moord op Fortuijn, Tsunami. enzo).

Je kunt iig wel stellen dat er in een kleine 10 jaar een hoop veranderd is, meer ten opzichte van de vorige 10 jaar.

Tijd lijkt zich als een fractal te gedragen en het zal me niks verbazen als er de komende 10 jaar weer veel veranderd, maar de 10 jaar daarop weer relatief weinig.

Maar zoveel ellende en narigheid en ik ben er nog steeds, dat zal dus eind 2012 niet veel anders zijn.

Vergeet ook niet dat onze planeet diverse malen al van stuivertje gewisseld is, diverse steentjes had mogen afketsen, dan verdroogde de zooi weer gevolgd door een dikke laag ijs(ijstijd) en dat diverse malen al. Aardbevinkje hier en vulkaan uitbarstinkje daar. Tuurlijk sterven er diersoorten uit, maar in de loop van de evolutie komen er ook weer nieuwere vormen

En toch is onze aardkloot nog altijd bewoond met intelligente en minder intelligentere levensvormen.

Als we dit allemaal overwinnen, waarom zullen we 2012 dan niet overwinnen?.

Toch is het geen rozegeur en manenschijn en de mens gaat het zeker de komende jaren steeds en steed moeilijker krijgen en zolang de mens maar op zichzelf gericht blijft(ikke ikke en ikke en de rest mag lekker de schijt genieten), zullen onze leefomstandigheden alleen verder verslechteren. Eigen schuld, dikke lul.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-05-2008 21:41:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
quest:

Klaas:

Inderdaad, het enige feit dat ik tot nu toe heb gevonden voor 2012 is het aantal zonnevlekken. Dat aantal zal als gevolg van de 11-jaarse cyclus van de zon enorm toenemen. Wat daar de gevolgen daarvan zullen zijn weet nog niemand. In het verleden werden er gedeelten van Noord-Amerika getroffen door stroomuitval. De kosmische samenstand is op voor ons wel een gebeurtenis die men eens de 13.000 jaar kan meemaken. Maar de samenstand van onze planeten is in 2012 niet bijzonder. Sommige theorieën over 2012 zijn wel grappig. Zie ook: www.over2012.nl

stroomuitval en het uitvallen van elektronica is inderdaad iets wat ik veel terughoor vanuit verschillende bronnen.
verder heb ik nu de indruk dat, wellicht de global elite, probeert verhalen rond 2012 op te kloppen en uit hun verband te trekken om angst te zaaien. misschien worden sommige scenario's ook uitgebeeld om met behulp van de massa, ze kracht bij te zetten zodat het misschien deels werkelijkheid wordt. niet in meegaan.
dat er veel verandert is wat mij betreft onmiskenbaar, maar het moet ook wel.
de sleutel zit volgen mij in het oppakken van verantwoordelijkheid op individuele basis. niet alleen verantwoordelijkheid in de zin van het nastreven van duurzaamheid, maar vooral in eerlijk zijn naar jezelf toe, en het afschudden van zinloze emotionele ballast. veel shit wordt nog opgedrongen en ondersteund door de media, gewoon negeren die meuk. beetje terug naar de basics, in de natuur draait het om balans, die komt er, maakt niet uit wat wij nou willen of niet willen.

Helemaal mee eens. Blijkbaar heeft de mens er vaak of altijd een soort apocalyps verwachting op na gehouden, het wordt tijd om ons daarvan te verlossen. Het gaat toch zoals het gaat.
'Don't forget rule number 6'
Op 25-05-2008 13:45:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
quest:

stroomuitval en het uitvallen van elektronica is inderdaad iets wat ik veel terughoor vanuit verschillende bronnen.......<knip>


Ook helemaal mee eens.

Tevens denk ik dat een zuchtje zonnewind richting aarde dat tijdens het maximum aan zonactiviteit, maar dat zou ook al in 2011 kunnen gebeuren, het leven van de mens zwaar ontregeld en de grap is dat we er zelf nog schuldig aan zijn ook

Ik betrap mezelf erop: Dual coretje hier, blue ray spelertje erbij, satelliet tv met meer dan 2000 netten in een superieure beeld en geluidskwaliteit daar en dan heb ik het nog niet over mijn audioinstallatie gehad die alles tot in detail natuurgetrouw laat horen.
Geen moment zonder mijn smartphone. Pffff..Wat warm..Ff mijn airco'tje aanzetten hoor.
Kortom, heel wat apparatuur dus en ik durf te stellen dat ik baad in alle luxe.

Kijk ik op een andere manier daar tegen aan, dan zie ik een materialistisch mannetje.

En juist dat materialisme kan de mens de nek om draaien
Men is dermate verwend met al die luxe dat uitval tot serieuze problemen kan leiden.

In principe kan heel de wereldeconomie dus door een zonnestormpje compleet ontregeld worden(als dat al niet het geval is).
Electronica kan slecht tegen magnetische krachten en aangezien geld tegenwoordig louter uit enen en nullen bestaat, dus puur electronisch is zou dat een serieus probleem kunnen gaan vormen als de zon ff een windje laat. = Weg geld

Het leuke is dat er ook nog eens een serieuze kans is dat dit ook echt gebeurt. De zon is niks anders als een ster en sterren hebben een grillig bestaan en vergeet niet dat het tijdsbestek van eerste mens tot nu op kosmische schaal natuurlijk niks is, van de zon kunnen we dus nog van alles verwachten.

Tja, eigenlijk is h.a.a.r.p. ook een beetje overbodig, met een beetje geduld neemt de zon die taken wel over :evil:
(bericht gewijzigd op 26-5-2008 3:52:18)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-05-2008 3:25:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Deva:

De toorn komt van Wodan ! hij beheerst de wind .

Wodan, de god van leven en dood,
van de wind, kennis, wijsheid, poëzie, handel.
De god naar wie een dag in de week, woensdag, genoemd is.
http://www.antoinetteberns.nl/sinteducatief/stnicolaas/Wodan.htm

Torning is Uw Wodan!
"We're all mad here."
Op 27-05-2008 1:05:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Deva:

Torning turning ?,,,

Oops, foutje , nu niet toorning op me worden Deva.

Het kwam uit het lied van de hunnenslag:

"Vluchten zal uw volk,
Vallen zal uw koning,
Neerzinken zal uw vaandel,
Toorning is uw Odin".

Tja als we op de hunnen moeten wachen voor 2012 gaat het feest waarschijnelijk niet door.
"We're all mad here."
Op 27-05-2008 16:26:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Deva:

Odin was een aartsengel ,die de Germanen de taal en spraak schonk : leuke kerel ,die Odin Wodan !

http://mythos.skynetblogs.be/post/3578329/odin-1Deva, hier nog een goed boek met vele onderwerpen over Odin;
F.E. Farwerck, Noordeuropese mysteriën en hun sporen tot heden
dik 600 pagina's

http://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_Eduard_Farwerck

Deze man heeft zelf bij de NSB gezeten, maar is er uit geknikerd omdat hij lid was geweest van de vrijmetselaarij.

PS, hier uit kwam ook het hunnenlied.

"We're all mad here."
Op 27-05-2008 19:18:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Deva:

Cheshire Cat:

Deva:

Torning turning ?,,,

Oops, foutje , nu niet toorning op me worden Deva.

Het kwam uit het lied van de hunnenslag:

"Vluchten zal uw volk,
Vallen zal uw koning,
Neerzinken zal uw vaandel,
Toorning is uw Odin".

Tja als we op de hunnen moeten wachen voor 2012 gaat het feest waarschijnelijk niet door.en dit :
In strofe 43. van het "Lied van Wafthrudnir" geeft de reus Wafthrudnir Odin antwoord op zijn vraag waar zijn runenwijsheid vandaan komt. De reus antwoord:

Van de runenwijsheid
der reuzen en goden
weet ik de waarheid wel,
wijl in elke wereld ik was:
ik zag negen werelden
tot Niflhel toe;
daar hebben de doden hun huis.


Tot Odin met zijn Odinsvraag komt, toen moest de reus zich verloren geven, want daarop blijft hij het antwoord schuldig.

Maar we raken zo offtopic

Wel bedankt voor de informatie, Deva.
"We're all mad here."
Op 27-05-2008 20:49:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden