Noem het toeval, noem het een teken aan de wand. Hoe je ook ook noemt feit is dat steeds meer dieren het nieuws halen omdat ze zich niet 'netjes' gedragen. De afgelopen maanden doken er in de media steeds weer bizarre berichtjes op over dieren met agressief of tegen natuurlijk gedrag. Laten we eens wat berichtjes op een rij zetten, misschien ontdekken we een rode draad of misschien leren we eindelijk eens niet met de beesten te sollen.

Krokodil met honger
(Krok met hand van onvoorzichtige dierenarts )

Vorig jaar verscheen er een vreemd bericht in de BBC. Een groep Russiche zwarte eekhoorns zou een onfortuinlijke hond aan stukken gescheurd hebben. Getuigen zagen hoe de eekhoorns er met stukken vlees vandoor gingen. Hoewel wetenschappers het bericht betwijfelen waren er drie mensen die zeiden van het voorval getuige te zijn geweest.

Miereneter doodt verzorgster.

In een Argetijnse dierentuin overleed een verzorgster nadat een reuze miereneter haar had aangevallen. Mijn zijn sterke klauwen sloeg de miereneter haar buik open en beschadigde lever, longen en maag. Dergelijke aanvallen zijn zeer ongebruikelijk voor de anders goed handelbare miereneters. Waarom de miereneter tot de aanval overging is niet bekend.

Olifant doodt gids.

Een Thaise olifant met twee toeristen op zijn rug heeft zondag een gids doodgetrapt die een foto van het dier wilde nemen. Hoewel wilde olifanten agressief kunnen zijn (12 doden in 2005 op het Afrikaanse continent) zijn de oosterse varianten een stuk gemoedelijker. Zeker als ze goed getraind zijn. Volgens de politie was het de eerste keer dat een olifant iemand doodtrapte in het Thaise dorp. Normaal zouden de dieren erg vriendelijk tegen mensen zijn.

Koe eet kip.

Een koe in Chandpur, een afgelegen dorp in India, blijkt levende kippen te verorberen. De afgelopen maand verdwenen er op raadselachtige wijze bijna 50 kippen. Totdat de kippeneigenaar de dader ontdekte: zijn eigen koe.

De koe wordt normaal gesproken 's avonds bij de kippen gezet, omdat die ruimte ook dient als stal. De eigenaar die verwacht had dat een hond de dader was, zag zijn koe naar de kippen sluipen en zich als een roofdier op een aantal kippen storten.

Zeeleeuw valt tiener aan.

Een zeeleeuw viel voor de Australische kust een 13-jarig meisje aan. De tiener lag op een surfplank die achter een speedboat was vastgemaakt toen het beest haar plotseling aanviel. Een wetenschapper noemt het een bizar incident. Zeeleeuwen vallen mensen meestal alleen aan als ze worden geprovoceerd. Het meisje is geopereerd, maar maakt het redelijk.

Circustijger slaat man arm af.

Een circustijger heeft in het Spaanse Zafra de linkerarm van een man afgereten die een foto van het dier poogde te maken. Dat meldt de politie zondag. Tja, roofdieren blijven roofdieren maar toch. Misschien willen tijgers gewoon niet op de foto.

Tijger bijt meisje (6) dood in dierentuin.

Een tijger in een Chinese dierentuin heeft een 6-jarig meisje doodgebeten dat met het dier in diens kooi op de foto wilde. De tijger viel het meisje aan op het moment dat de camera's flitsten.

Vorig jaar was het een pijlstaartrog die het einde maakte aan het leven van de bekende Australische 'krokodillentreiteraar' Steve Irwin. Ook zijn Aziatische tegenhanger de 'slangentreiteraar' Ali Khan Samsudin overleed eind vorig jaar op 48 jarige leeftijd toen een koningscobra hem definitief te pakken kreeg.


( Zwaan voert z'n vrindjes )

Dat het niet allemaal kommer en kwel is bewijst een zwaan in een Chinese dierentuin. De zwaan is goede maatjes geworden met de goudvissenpopulatie in zijn vijver. Telkens als de zwaan gevoerd wordt deelt hij zijn hap met de vissen waarna hij, als de buikjes rond zijn, met de visjes gaat spelen.

Krokodillen verslinden jongentje.

Hoewel krokodillen trage dieren lijken te zijn kunnen ze onverwacht snel uit de hoek komen. Een 9 jarige scholier uit China moest deze wijze les onlangs met de dood bekopen toen hij samen met andere kinderen over het hek van een dierentuin was geklommen. De kinderen sloegen de dieren met stenen en stokken, aldus de Chinese media afgelopen zondag over het incident in Beihai. Een dier had de jongen bij zijn kleren gegrepen en hem in de vijver gesleurd. Vervolgens stortte de hele groep krokodillen zich op de Chinees. De krokodil die de jongen aanviel is doodgeschoten.

krokodil hapt arm dierenarts af.

Tja, krokodillen doen nu eenmaal waar krokodillen goed in zijn en dat had de dierenarts kunnen weten. Dito voor de Chinese krokodillentreiteraar uit het onderstaande filmpje.

 

Gerelateerd aan deze publicatie:
Horatio: http://www.nu.nl/news/1137138/122/Stoned_hert_%27tipt%27_politie.html

Het was toch 'zo stoned als een garnaal'..?
Op 02-07-2007 18:12:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje:
Tekst:

Se krokodil had de jongen bij zijn kleren gegrepen en hem in de vijver gesleurd.


Ik zou verwachten dat die kleren zouden scheren.
Zou er echt niet een stukje arm bij hebben gezeten??
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 22-02-2010 18:10:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden