Het onderstaande filmpje dwaalt alweer een paar jaar over het internet heen, en lange tijd waren wij hem kwijt. Maar door een oplettende redacteur, onze enige, zat er deze week een verrassing in mijn mail. In het filmpje is een metalen plaat te zien, een toongenerator en zout; veel zout.

Een toongenerator zou je kunnen vergelijken met de testen die gebruikt worden om te controleren of iemand doof of slechthorend is. De toongenerator kan je op elke gewenste toon instellen, en met draaiknoppen kan je die toon langzaam verhogen of verlagen, totdat de toon bijvoorbeeld niet meer hoorbaar is. Het idee is dat de toongenerator de metalen plaat laat trillen, terwijl er zout op de metalen plaat gestrooid word. Tot zover niets vreemds, en je zou verwachten dat de trilling het zout gewoon van de metaalplaat aftrilt.

Zout en tonen
Zout en tonen
( Mooie patronen: geluid heeft een magisch effect )

Dit gebeurt ook, maar niet op de manier die je zou verwachten. Terwijl er zout op de plaat gestrooid word verhoogt men langzaam de toon, met opvallend resultaat. Het zout vormt de meest vreemde patronen op de metaalplaat, en de figuren veranderen bijna gelijk aan het veranderen van de toonhoogte.

De vormen die ontstaan lijken een verband te hebben met de toonhoogte, en per stap dat de toon omhoog gaat ontstaat er een verfijndere tekening op de metaalplaat.

Een zoutmijn, geen plaats om te zingen
( Een zoutmijn, geen plaats om te zingen ) 

Wat dit veroorzaakt is ook GW niet helemaal duidelijk. Op de redactie werd oa gedacht in de richting van Drunvalo Melchizedek, en zijn theorie dat elke frequentie z'n eigen vorm heeft. Ook gingen onze gedachten in de richting van heilige geometrie, maar om eerlijk te zijn durven wij het ook niet te zeggen. Dus daarom leggen wij de vraag bij u neer:

Weet u wat dit is of hoe het ontstaat, of heeft u een idee wat het zou kunnen zijn? Laat het ons weten in ruil voor onze dankbaarheid en natuurlijk eeuwige roem.

PS. het geluid is een beetje irritant, dus misschien een idee om de luidsprekers eerst een beetje zachter te zetten. ;)

United as one. Divided by zero.
Op 04-07-2007 0:01:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Ja het is gewoon de reactie van korreltjes op staande golven in de plaat.
In een bak water kan je het zelfde experiment ook herhalen je ziet dan de staande golven in het water oppervlak.
Gewoon een kwestie van golfeffecten
Stroom moet vloeien.
Op 15-10-2007 16:16:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: graancirkels en dit filmpje....hmmm....
Op 24-08-2008 9:31:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden