SupermanSupermans 'kryptoniet' gevonden in mijn.

Wetenschappers hebben in een Servische mijn een mineraal ontdekt dat exact dezelfde chemische samenstelling heeft als kryptoniet, een fictieve stof in de strip superman.

Superman, een van de bekendste stripfiguren allertijden, bezit speciale krachten. In het verhaal verliest Superman deze krachten als hij in de buurt komt van kryptoniet, een stof die afkomstig is van Supermans geboorteplaneet Krypton.

KryptonietVolgens Britse mineralogen, die de stof identificeerden, gaat het om natriumlithiumboorsilicaathydroxide. Het ontdekte mineraal is overigens niet groen en licht ook niet op, zoals beschreven in de Superman-strips. "Het echte mineraal is wit en ongevaarlijk", aldus een Britse mineraloog.

Jadar

Het nieuwe mineraal mag volgens internationale regels geen kryptoniet heten, omdat het mineraal niets van doen heeft met krypton, een bestaand scheikundig element. In plaats daarvan krijgt het mineraal de naam Jadar mee, naar de plaats waar het gevonden is.

Natuurlijk ligt het voor de hand dat deze blog zou moeten gaan over superhelden en de mogelijkheid van het bestaan van dezen. Of in ieder geval het bestaan vandwaze vaders die vechten voor het recht om hun kinderen te zien die hen ontzegt is door hun exen en justitie. Maar nee, dit artikel gaat niet over deze ouders die hun kinderen niet meer mogen zien en zich daarom verkleden als Superman, Spiderman en Sorro (‘Sorro hier, Sorro daar, Sorro is een hulp in huis, Sorro...’)

Nee, niets van dit al, hoewel we daar natuurlijk wel een mening over hebben en graag uren over dit onderwerp uit zouden willen wijden. Ga ook vooral uw gang in de reakties behorend bij dit blog, maar voor nu gaat het daar niet over.

En ook gaat het niet over ‘helden op sokken’, want daar zouden we ook meters tekst aan kunnen wijden. En dan vooral over onze frustratie over het fenomeen dat zich voordoet dat de tendens is dat men zich veilig waant achter de computer en onder nicknames allerlei onterechte, onzinnige, onvolwassen en onbehoorlijke zaken de wijde wereld in helpt."

Nee, niets van dit al. Niet nu. Niet op dit moment. Want laten we nou nog eens stilstaan bij de kern van dit bericht: er is een nieuw mineraal gevonden dat gelijkenis vertoont met een fictief mineraal uit een stripboek dat al decennia lang stukgelezen wordt.

Wat ons nu brengt bij wat GW voorstaat...

Het gedachtegoed waar we prat op gaan.
De filosofie die ons wakker en scherp houdt.
Het geloof en de overtuiging die ons doet leven.
De zin van ons bestaan.
De spanning die ons doet sidderen op onze grondvesten.

En wel het feit dat ons 'Grenswetenschappers' bindt en doet samenkomen is hetgeen zich hier wederom bewezen heeft..

En dat is het feit dat alles bestaat en echt is en waarheid en werkelijkheid TOTDAT het tegendeel bewezen is.

Need we say more? (Bron)

Gerelateerd aan deze publicatie:
Op 11-11-2007 21:31:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden