Menigeen heeft in de decadente Westerse wereld een kast vol kleren. In science-fictionseries en -films wordt ons een beeld voorgehouden van een bevolking die zich uitrust met een uniform of simpel gewaad. Philips heeft patent op elektrisch aanstuurbare haartjesPhilips heeft een patent gekregen dat een vernieuwing kan betekenen in hoe de mensheid zich in de toekomst zal kleden: beeldbont

Beeldbont biedt in theorie een onbeperkte variatie met slechts 1 setje kleren, een soort aanpasbaar uniform. De techniek laat toe om statisch geladen gekleurde haartjes te gebruiken als beeldscherm. Alle motiefjes, patronen en kleuren worden mogelijk.

Als de haartjes niet elektrisch geladen zijn bedekken ze de ondergrond en heeft het oppervlak de kleur van de haartjes zelf. Wanneer de gebruiker de haartjes van een negatieve lading voorziet stoten deze elkaar af. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de kleur van de ondergrond zichtbaar. Pixels zoals op uw beeldscherm kunnen worden gevormd door groepjes haren apart aan te sturen.

De techniek is nog niet op de markt maar Philips verwacht nu al dat het toepassingsgebied vooral in de kledingsindustrie zal liggen. Hoe de aanstuurbare haartjes zullen reageren op elektrische signalen uit de omgeving is niet duidelijk.

Kleine update: ok, ok, muggenzifters. Als er een setje in de was zit dan zijn er minstens 2 setjes nodig.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden