Er zijn lieden die geloven dat sommige strepen die vliegtuigen achterlaten in de lucht chemtrails zijn. Een langgrekt spoor dus van chemicalien die door de vliegeniers over onze hoofden wordt uitgestort. Het doel van dergelijke vermeende operaties is niet helemaal duidelijk maar het gros neemt aan dat de chemicaliën gaat die bij het volk genetisch manipulaties teweeg moet brengen. Ook wie er achter deze manier van besproeien schuil gaat is niet helemaal duidelijk. Geheime machten in de vorm van bijvoorbeeld de Illuminatie zouden het kwade genius zijn.

Dat officiële instanties zoals het KNMI verhalen over chemtrails naar het rijk der fabelen verwijzen, wordt door de complotdenkers juiste gezien als een bevestiging van het fenomeen, "ze ontkennen dus hebben ze iets te verbergen'. Grenswetenschap.nl ging voor u onderzoek. Stort een geheime machtselite chemicaliën over uit?

( De suggestie van het niburu plaatje is dat o.a. Bush achter de chemtrails zit, grappig dat Rense.com juist zware chemtrails boven Washington meent te zien.. zou Bush zichzelf vergiftigen? )

In een artikel in de Spits komt Anton Teuben van de website Niburu aan het woord. Teuben kan in Nederland gezien worden als de drijvende kracht achter het chemtrail-denken. Over chemtrails zegt hij onder andere: "Voor een groot deel ongeruste burgers die zien dat hun familie ziek wordt. We hebben al de eerste foto's gekregen van mensen die last hebben van Morgellons. Dat is een huidziekte waarbij zweertjes ontstaan waaruit synthetische vezels groeien."

Het is niet ongebruikelijk voor complotdenkers om "bewijzen" te zien die er eigenlijk helemaal niet zijn. Morgellons is inderdaad een benaming voor een mysterieuze aandoening maar bestaat er een relatie tussen de ziekte en chemtrails?

In 1690 beschreef Sir Thomas Browne hoe hij geobserveerd had dat er bij sommige kinderen plotseling op vreemde plekken door huid heen ‘haren’ doorbraken. Hoesten, braakneigingen en het onwel worden waren het gevolg. In 1935 was het dr. C.E. Kellett die naar de aandoening refereerde. Hij smeerde bij patiënten honing op de huid of verwarmde de aangedane huidplekken om op deze wijze de ‘wormen’ naar buiten te lokken om ze vervolgens domweg af te scheren of met een pincet te verwijderen.

Kennelijk heeft meneer Teuben een bel horen rinkelen maar was eventjes de klepel zoek. Maar meneer Teuben staat niet alleen; Elbert Westerbeek begon een heus burgerinitiatief onder de naam "Stop Chemtrails Nu!". Maar hoe kun je iets stoppen wat niet bewezen is. De vele foto's van witte streepjes achter vliegtuigen zeggen niet zoveel. Condensstrepen zien er net zo uit.

Maar misschien is het niet om ons ziek te maken maar om het klmaat te beinvloeden. Het lijkt me met alle menselijke activiteit, de natuurlijke loop der zaken en projecten zoals HAARP dat sproeien een beetje overdone is. Temeer omdat de nauwkeurigheid dankzij winden en luchtlagen niet bepaald kan worden.

Laten we er vanuit gaan dat er inderdaad op grootschalige manier machten aan het werk zijn die vanuit vliegtuigen heimelijk bepaalde stoffen over onze hoofden uitstort. Een dergelijke operatie vereist nogal wat voorbereidingen, ik zal er een paar noemen;

1) vliegtuigen moeten worden uitgerust met opslagtanks en eventueel een sproei installaties.
2) er moet personeel zijn om de vliegtuigen te bevoorraden.
3) er moeten opslagruimte zijn waar de chemische stof wordt opgeslagen.
4) controlesystemen (douane, brandweer, verladers, NVNL en dergelijke) moeten worden omzeild.
5) transport van en naar luchthavens van de chemicaliën.


(Contrails, condensvorming of chemie? )

Ik begon mijn zoektocht op de plek van waaruit het allemaal samenkomt: het vliegveld. Voorzien van een speciale pas mocht ik mij vrij over het luchtvaartterrein van Nederlands grootse luchthaven bewegen en vroeg ik het als eerste aan de jongens die vliegtuigen bevrachten.

'Onzin' zeggen ze. Niemand van hen heeft ooit gezien dat vliegtuigen volgetankt worden met vreemde substanties. Ook het heimelijk voltanken van vliegtuigen achten ze onmogelijk. "We beladen de toestellen zo dat het startgewicht niet overschreden wordt. Als men dan ook nog eens stiekem liters vloeistoffen zou laden dan komt een vertrekkende kist in de problemen". Het beladen van een kist is een vak apart, via berekeningen en logische indelingen probeert men een maximale vracht mee te geven.

Maar misschien weten de geheime machten dat ook en houden ze er rekening mee. Misschien is dit ingecalculeerd en worden sommige vliegtuigen uitgerust met goed verborgen opslagtanks. Ik ging naar de hangars om te vragen of dit technisch mogelijk was. "Theoretisch zou dit kunnen," was het antwoord "maar het zou gelijk opvallen". Maatschappijnen zouden gelijk merken dat ze minder vracht of passagiers zouden kunnen vervoeren dan de specificaties van het vliegtuig toelaat. Geen van de techneuten had ooit een kist gezien met heimelijk verborgen tanks of installaties waarmee men de chemicaliën zou kunnen dumpen.

Vliegeniers kunnen alleen maar kerosine dumpen. Zelfs de inhoud van het toilet kan niet tijdens de vlucht gestort worden domweg omdat de bediening hiervoor aan de buitenkant zit.

Vliegtuigen worden getankt via ondergrondse leidingen. Dus als men duizenden liters chemicaliën in een vliegtuig wil laden dan zou dat via dit systeem in de vliegtuigen terecht moeten komen. Wie de leidingen volgt komt uit bij een bedrijf met opslagtanks voor kerosine. Zit er wel kerosine in deze depots? Ik liet mij rondleiden. En u raadt het al. Buiten kerosine was er niets te vinden.

Maar misschien loopt er een geheime leiding? Ik vroeg het de tankdienst. "onzin" was het antwoord van de gespecialiseerde crew die vliegtuigen ter plekke voltanken. "Als er geen geheime opslagtanks in vliegtuigen zitten dan zou de chemicaliën in de reguliere kerosinetanks getankt moeten worden. Er zou dan een heel goed systeem ingebouwd moeten zijn om te voorkomen dat de chemicaliën per ongeluk als brandstof wordt gebruikt. Bovendien lekt men bij tanken regelmatig kerosine als dit ziekmakende chemicaliën zouden zijn dan zou het verloop bij de dienst erg hoog zijn wat niet het geval is.

Hmmm. Geen van de vakkundige arbeiders in het veld konden de chemtrailtheorie voorzien van bewijzen of aanwijzingen. Misschien worden de vliegtuigen beladen op militaire of geheime vliegveldjes. Zou dat kunnen?

Als we praten over chemtrails dan praten over burgerluchtvaart kisten. Of in ieder geval kisten die eruit zien als burgerluchtvaart. Zou het mogelijk zijn dat deze kisten ergens op een afgelegen vliegveld laden? We vroegen het de spotters.

Spotters zijn lieden die dag en nacht de luchtvaart observeren. Het is voor velen geen hobby meer maar een lifestyle. Mijn vragen werden met gehoon ontvangen. Iedereen kende de chemtrailtheorie. En men was unaniem erover eens dat het pure onzin was. Van ieder gespot vliegtuig boven Nederland wist men exact alle details. Punt van vertrek, punt van aankomst, maatschappij, type en noem maar op. Niemand had ooit een kist gezien waarvan ze niet met zekerheid de details konden achterhalen. Naast kijken, luistert men ook de gesprekken die de piloot met onder andere de LVNL voert af. Zo krijgen ze aanvullende informatie.

De LVNL. Zoals gezegd is de lucht boven Nederland net zo druk als de A4 tijdens de spits. Ik belde met wat operators en vroeg hun of het mogelijk zou zijn dat er kisten rondvliegen die chemtrails zouden veroorzaken. Ook hier viel weer het woord 'Onzin'. Ja, theoretisch zou het kunnen maar dat zou niet onopgemerkt blijven. Buiten dat bonafide collega piloten onmiddellijk zouden opmerken dat een collega-vliegenier aan het dumpen is en dit beslist zou afroepen, is het van iedere kist boven Nederland bekend wie het zijn en wat ze daar doen. Men kan ook niet zomaar ongezien vanaf militaire basissen opstijgen om zich tussen de vliegroutes te begeven. Voor vliegtuigen is Big Brother een feit.

Veiligheid. Het massaal laten rondvliegen van kisten met chemicaliën aan boord is vragen om problemen. De kans dat vroeg of laat iets mis gaat is groot. Wat zou er gebeuren als een chemtrail toestel zou crashen? De chemicaliën zou dan in geconcentreerde vorm vrijkomen en het hele complot zou in één keer duigen vallen.

Dan maar naar het bemanningscentrum en enkele piloten aanschieten. Ook hier kwam in niet veel verder. Iedereen ontkende dat er zoiets zou bestaan als chemtrails zoals in het complot beschreven. Sommige vliegeniers die ik sprak waren hun carrière begonnen bij de luchtmacht maar ook deze categorie piloten kon mij niet wijzer maken.

Heb ik mijzelf door al deze mensen een rad voor de ogen laten draaien? Is er een macht zo groot die zelfs tot op de werkvloer aan toe de mensen kan laten zwijgen? Er moet toch iets te vinden zijn. Even het boerenverstand gebruiken.

Is het dumpen van chemicaliën eigenlijk wel een effectieve manier om het volk te vergiftigen? Het in de hogere luchtlagen dumpen van substantieven maakt het heel lastig om exact te bepalen waar het neer zal slaan. Het zou als schieten met hagel op een mug zijn. Dat kan men ondervangen door heel erg veel te dumpen, maar dan is de kans om op te vallen ook weer heel erg groot en buiten dat, de kans dat ingezetenen van de geheime machtselite zelf door de chemicaliën getroffen worden neemt dan ook toe.

Kennelijk wonen er in landen waar men chemtrails meent te zien geen leden van deze onzichtbare machtselite. Nee, het sproeien van chemicaliën is niet de goede manier. Dosissen zouden teveel fluctueren en bij het plotseling draaien van de wind zou men gebieden treffen die niet getroffen zouden mogen worden.

Is er nou wel of geen complot.

Ik denk dat er wel degelijk een complot is. Misschien is dit complot ongewild maar lieden zoals Teuben en trawanten dumpen met hun beweringen dagelijks angst boven ons uit. En daarmee spelen ze mee de echte machtselite in de kaart die al duizenden jaren lang het verdeel-en-heers-principe hanteren.

Angst voor het Oostblok, angst voor zogenaamde virussen, angst voor terroristen en angst voor moslims. Angst is de perfecte bliksemafleider om het oog van het publiek af te leiden van zaken die er wel toe doen. Als men te potentieel vrije geesten zoals die van Teuben kan bezig laten houden met nachtmerries kijken ze niet naar iets anders. Als er al een complot is dan is dat de essentie.

Denk vrij en denk zelfstandig.

(Met dank aan allen die de tijd en moeite hebben genomen om mijn, soms wel heel erg naïeve vragen, te beantwoorden.)

 

Gerard: kerosine lijkt op petroleum. Het vervliegt bij kamer temperatuur veel langzamer dan bijvoorbeeld benzine. Aan euro-loodvrij zijn chemicaliën toegevoegd om de klopvastheid op het juiste peil te brengen.
'Don't forget rule number 6'
Op 05-07-2007 15:35:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: Allemaal indirecte beweringen en weerleggingen.
Is er IEMAND die HARDE bewijzen heeft van de chemicaliën die over ons heen worden gesprenkeld in Nederland????

En kom nu aub niet weer met wat fotootjes, en het zoveelste indirecte bewijs waaruit moet blijken dat........

HARDE BEWIJZEN...
Tot nu toe nog niemand......
Iemand, deze keer misschien?

zucht, wat word ik hier moe van.
Op 04-08-2007 11:55:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: Gut, weerman, wat zitten we weer op hetzelfde (chem-) trail
.........


Wordt een beetje saai, niet?

(bericht gewijzigd op 5-8-2007 18:01:06)
Op 05-08-2007 0:23:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal:
AchJezus:

Zo zo aardig wat reacties verwijderd. GW kan niet tegen kritiek zo te zien.

Meneer is wat achterdochtig of oordeelt graag? Welke reacties zijn verwijderd, we zijn benieuwd?
(bericht gewijzigd op 5-8-2007 1:14:07)
Op 05-08-2007 1:14:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik denk dat de luchtvaart alleen maar toeneemt.
Ik kijk veel naar de lucht en heb het aantal strepen zien groeien naarmate de luchtvaart is gegroeid.

Ik denk dat het nogal omslachtig zou zijn, drinkwater, iets in de benzine en diesel enz.
Er zijn makkelijkere wegen en anders maken ze ons gewoon weer ergens bang voor zodat we vrijwillig een spuitje gaan halen.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 05-08-2007 1:54:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Redaxie:

AchJezus:

Zo zo aardig wat reacties verwijderd. GW kan niet tegen kritiek zo te zien.

Meneer is wat achterdochtig of oordeelt graag? Welke reacties zijn verwijderd, we zijn benieuwd?

Waarschijnlijk is Achjezus niet op de hoogte van de database-storing op GW, van een tijd geleden.
Beschuldigen is zóó veel makkelijker dan vragen naar het hoe en waarom.
Op 05-08-2007 18:02:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Hè lekker hoor, 't is weer komkommertijd..
Op 05-08-2007 18:32:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Bramsan:

kan je deze vragen ook nog ff beantwoorden??

"European Parliament: question on aircraft condensation trails which no longer only contain water"

http://www.avionews.com/index.php?corpo=see_news_home.php&news_id=1077601&pagina_chiamante=index.php


"Subject: aircraft condensation trails which no longer only contain water but cause persistent milky veils, possibly due to the presence of barium, aluminium and iron "

mensen zien dingen, zeggen dingen, blaten dingen na, en opeens is er bewijs? En omdat er in Amerika over wordt geblaat, moet het in Europa DUS ook wel gebeuren.

nope, helaas, weer geen hard bewijs.


(bericht gewijzigd op 6-8-2007 16:03:08)
Op 06-08-2007 16:01:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Weerman:

Maar goed; ik zie scribent F.Floor (61) met grote frequentie langskomen, met de meest fantastische verklaringen.

Valt mij ook op.

:S
Op 24-11-2007 0:29:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast: Duitsland is nog steeds in actie tegen de chemtrails;

http://fv911truth.bravejournal.com/entry/24300
Op 24-11-2007 10:26:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
weerman:

"Triing! triiiing!"

"Politie Utrecht goedemiddag, u spreekt met Onder den Pet..."
...............................................
.......................
"Geen dank hoor, doe Frits maar de groeten van Onno. Zeg hem maar dat ik het altijd erg waardeerde als hij beleefd de deur voor me openhield. Dat missen we wel..

das humor om te lache.
:-D
(bericht gewijzigd op 7-12-2007 10:42:54)
Op 07-12-2007 10:42:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Ringding:

Redaxie:

AchJezus:

Zo zo aardig wat reacties verwijderd. GW kan niet tegen kritiek zo te zien.

Meneer is wat achterdochtig of oordeelt graag? Welke reacties zijn verwijderd, we zijn benieuwd?


Ik lig in een deuk! Die van mij bijvoorbeeld! Er ontbreekt een heel bosje. Bij dit blog had ik best veel kritiek.

Waarschijnlijk verplaatst naar de Zeepkist, wegens oftopic?
Speur daar maar eens na....
(bericht gewijzigd op 11-12-2007 15:36:00)
Op 11-12-2007 15:36:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Ringding:

marga:

Ringding:

Redaxie:

Ringding:

Redaxie:

AchJezus:

Zo zo aardig wat reacties verwijderd. GW kan niet tegen kritiek zo te zien.

Meneer is wat achterdochtig of oordeelt graag? Welke reacties zijn verwijderd, we zijn benieuwd?


Ik lig in een deuk! Die van mij bijvoorbeeld! Er ontbreekt een heel bosje. Bij dit blog had ik best veel kritiek.

Waarschijnlijk verplaatst naar de Zeepkist, wegens oftopic?
Speur daar maar eens na....


Nee nee nee... Al mijn reacties gingen over ditzelfde blog. Jullie kunnen wel doen alsof ik het me allemaal inbeeld.

Maar deze AchJezus is al de vierde andere reageerder die ik over de sencuur zie klagen.

Toch heb ik inderdaad wat nagespeurd in de zeepkist. En geheel zoals verwacht: niets van de verdwenen reacties was daar terug te vinden.


Niets aan ;t handje hoor. Mijn reacties blijven ook vaak hangen en verplaatsen zichzelf soms naar andere blogjes. Meestal, bij mij althans, blijkt de code niet te pakken.Het heeft niets met de code te maken als er gehele discussies, waar al reeds op gereageerd is, spontaan verdwijnen.


Waarom wil je niet geloven dat wij die zaken NIET verwijderd hebben? Eigenlijk zeg je dus gewoon dat de redaxie uit leugenaars bestaat.....
We kunnen niet eens écht verwijderen. Elk "verwijderd" bericht blijft ij een back-up staan. We kunnen dus DIRECT nagaan of een van de moderatoren iets verwijderd heeft. In geval van off-topic berichtjes, willen we nog wel eens iets naar de Zeepkist verplaatsen: maar dan is het dus niet weg.
Nogmaals: er is in dit geval NIETS verwijderd.

Believe it or not.

(Persoonlijk vind ik het wel jammer dat we nu al voor de zoveelste keer in twijfel worden getrokken, zonder enig bewijs.....)

Itsun Gorewitz.
(bericht gewijzigd op 12-12-2007 14:23:34)
Op 12-12-2007 14:21:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: @ Redaxie;

Ik houd nog wel van jullie hoor hahaha
Op 12-12-2007 14:33:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Sinds gisteren is de back-end van GW gewijzigd dus in de toekomst is er op het vlak van verdwenen reaxies nóg scherper toezicht.
(bericht gewijzigd op 12-12-2007 15:10:34)
Op 12-12-2007 15:10:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ringding:

Het, zelfs nu, nog niet tonen waar de verdwenen berichten heen zijn is een oorverdovend bewijs.

Waarom geven jullie het niet gewoon toe?

Ik zal een pijnlijke vergelijking met een recente Amerikaanse president tot mezelf houden... Oops! Zei ik dat hardop?


Ik heb in het verleden reaktie's gegeven die net op het randje waren en nooit is er ook maar 1 verwijderd, hoogstens naar de zeepkist gezet (terecht).
Ik kan me dan ook niet voorstellen dat de redaxie alhier antwoorden verwijderd zonder daar een redelijke verklaring bij te geven.
Het enige dat ik kan bedenken is iets technisch want dat is nml al eerder gebeurt (toen waren alle antwoorden weg), maar er was geen opzet in het spel.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 15-12-2007 16:55:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
boro:

b.t.w Redaxie

kun je mij uitleggen hoe het komt dat wanneer de voorpagina wordt ververst de pagevieuws van alle blogs op de voorpagina worden bijgeteld terwijl men niet op ieder blog afzonderlijk geklikt heeft.

Als met deze gegevens gewerkt wordt dan geeft dit m.i. op z'n zachtst uitgedrukt een ietwat vertekend beeld van het werkelijke site-bezoek en blogvieuws.De Technische Dienst is even niet bereikbaar. Maar volgens mij is wat je ziet een teller in de eigen software. Het werkelijke aantal bezoekers (IP-adressen) en pageviews wordt bijgehouden door ICStats.nl.
Dat zijn zuivere cijfers. In het nieuwe jaar zullen we deze cijfers van 2007 in een blogje publiceren.
(bericht gewijzigd op 16-12-2007 1:25:35)
Op 16-12-2007 1:25:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
F.Floor (61):


LIJST ONAFHANKELIJKE NIEUWSSITES:
--
niburu.nl
....
....


Mpfffff...He... Hehe.. Wheheheheeee...
Whoehaaaaahaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
Op 04-01-2008 23:28:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden