Wie kent niet de menselijke versie van de dromedaris: de bierdrinkende man met een buik waarin vele met succes afgelegde bierexamens te bezichtigen zijn. Met andere woorden: de bierbuik. Door de een hoog gewaardeerd, door de ander verfoeid.

Dat u het niet alleen bij dikke Duitsers hoeft te zoeken zal het zomers straat- en strandbeeld u bevestigen, bierbuiken zijn alom aanwezig. Toch is niet iedere bierbuik afkomstig van overconsumptie van het gerstenat. Volgens de Brittish Beer and Pub Association is de nummer één reden een slechte leefgewoonte. Teveel nootjes, chips en andere versnaperingen zouden volgens dit Engelse genootschap aan de bron van de bult liggen.

bierbuik
bierbuik
( There is no spoon bierbuik? )

Bier is calorieenbom?

Het is bekend dat bier, de een soort meer dan de ander, veel suikers bevat. Die worden door het lichaam omgezet in vet. Vitaminen en eiwitten bevat het vocht dan weer niet.
In een lijst die de Brittish Beer and Pub Association gebruikte lezen we dat wijn en sterke drank meer calorieen bevatten dan gewoon bier. Via Caloriechecker.nl kunt u het zelf nog controleren.

Een bierbuik krijgt u dus nog eerder van een Chateaux Neuf du Pape, VSOP Cognac of een Johnny Walker. "Er bestaat niet zoiets als een bierbuik," licht George Philliskirk van de Bier Academie toe.

WasbordjeBier is echter wel een lust- en hongeropwekker. U gaat er meer van eten waardoor de kans op een bierbuik vergroot wordt. Buikspieroefeningen en aan de conditie werken kunnen dit verhelpen. Via adversus.nl kunt u in zes weken reeds van uw bierbuikje af zijn en mogelijk zelfs opnieuw de trotse bezitter zijn van een wasbordje.

Vrouwelijke bierbuik

Een bierbuik is hoofdzakelijk een Bierbuik in wording?zegen of kwelling voor de mannen. Bij vrouwen zullen vetophopingen zich eerder laten zien rondom de bovenarmen, -benen en heupen. Vrouwen die minder bier drinken wegen volgens onderzoek zelfs minder dan het deel dat wel een glas nuttigt.

Niet dat vrouwen in de bierkou staan, want in Bulgarije is een variant op de markt waar de drinkster grotere borsten door krijgt. In een mediabericht lezen we dat mensen vele kilometers reizen voor Boza, zoals dit licht alcoholische drankje noemt.

Bent u een vrouw en u heeft toch een bierbuik waar menig man jaloers op zou zijn? Stuur ons dan vooral foto's op voor ons persoonlijk archief...

Zuipende Tjechen onderzocht

Naast Belgen staan Tjechen ook als bierdrinkers bekend; ze zijn de grootste bierconsumeerders ter wereld. Niet gek dat de onderzoeker Martin Marmot daar zijn studie op 2.000 bierliefhebbers liet plaatsvinden. BierbuikDe studie van Marmot toonde dat bier niet de belangrijkste oorzaak is van een bierbuik.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Clinical Nutrition. Bij de studie hebben de vorsers ook gekeken naar het rookgedrag. Ook de verschillen tussen Tsjechische bieren en Brits bier werd onder de loep genomen, maar daar vonden ze geen relevante verschillen. "De Tsjechen brouwen uitstekend bier, maar het bevat hetzelfde aantal calorieën en dezelfde hoeveelheden suiker en alcohol", aldus Marmot.

Drinken is ongezond 

Een bierbuik bestaat dus niet en veel bier drinken kan geen kwaad. Hoewel... Slecht nieuws is dat bij overdadig gebruik er meer kans is op maag- en darmkanker. Alcohol in combinatie met roken wekt ook nog eens slokdarmkanker op.

Wie zich daar allemaal niet druk om wil/kan maken raden we uiteindelijk deze link aan waar u zich kunt laten ontdoen van zowel kankers als op chirurgische wijze van uw bierbuik.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden