Al enkele maanden verbleit columnist Jan Blei ons met zijn internetradioprogramma Shoreline. Daarin interviewt hij zowel wetenschappers als grenswetenschappers. Tijd voor ons om u een kleine selectie te bieden, ofwel een bleie greep in de grabbelton van Shoreline.

Recentelijk kwam Janet Ossebaard in het radioprogramma langs. Zij sprak over het graancirkelonderzoek dat u mogelijk reeds kent van haar website circularsite.com. Theo Meder, een andere graancirkelonderzoeker kunt u ook in het programma over zijn werk beluisteren.

Jan Blei van Shoreline
Jan Blei van Shoreline
( Jan Blei, bleie presentator van Shoreline )

Houdt u het liever op de reguliere wetenschap dat is het Shoreline-interview met Wubbo Ockels misschien iets voor u. Van Wubbo naar Govert Schilling is (astronomisch gezien) slechts een kleine sprong en ook Govert werd reeds door Jan Blei geinterviewd.

Wie denkt in galactische termen moet reeds over buitenaardse wezens hebben nagedacht. Bestaan ze of niet? Mogelijk vindt u het antwoord op deze vraag in het radiointerview met Nick Pope of dat met generaal-majoor Wilfried de Brouwer.

Wilt u horen dat niets klopt, alles verzonnen is, nergens iets van aan is of hij het simpelweg beter en zekerder weet dan ieder ander, dan kunt u ook nog luisteren naar het interview met Skepsis-secretaris Jan Willem Nienhuys. (grapje, JW, we mogen je schrijfsels graag zien langskomen) 

Bovenstaande klinkende namen en meer kunt u beluisteren via de ufoplaza-website waar alle interviews als download worden aangeboden. Iedere week wordt de nieuwste erbij geplaatst en daar worden we blei van. Om in de gaten te houden!

Update: Donderdag 15 november gaat het tweede seizoen van "Shoreline" van start. Ook het komende seizoen veel aandacht voor astronomie, buitenaards leven, klimaatverandering, intelligent design, graancirkels en het UFO fenomeen. In de komende uitzendingen gesprekken met o.a: Jelle Kaastra, Janet Ossebaard, Professor Dr. Cees Dekker ("Omhoogkijken in platland", over geloven in de wetenschap), Timothy Good (auteur), Nicolas Redfern (auteur), Dr. Rob van Dorland (klimatoloog), Thomas J. Carey ("Witness to Roswell") en hopelijk Steven Greer (Disclosure Project).

Ook zijn er gesprekken met mensen die een UFO hebben waargenomen en daar melding van hebben gemaakt.
De uitzending is iedere donderdagavond van 21.00 tot 22.00 uur te beluisteren op Zwartewater FM en het internet. De dag na de uitzending is het programma als podcast beschikbaar via www.ufoplaza.nl. Daar zijn ook alle oude afleveringen te herbeluisteren.

Lanoe: ufoplaza is een zoethoudertje en zal nooit tot de essentie van het ufofenomeen komen omdat men er daar een nogal bekrompen visie op nahoudt en niet openstaat voor kritiek.
Het ufofenomeen omvat vele zaken en niet enkel wat ongeidentificeerd spul dat onze atmosfeer binnenkomt.

Plaats het artikel betreffende katrien dat hier op de site staat maar eens daar op het forum.

Jan denkt dat hij in zijn artikelen mensen mag schoferen, maar als jij dat dan een keer andersom doet dan is dat ineens niet meer zo leuk.
Men kent me hier en ik doe dat dan natuurlijk lekker wel, want mij boeit ufoplaza niet meer.
Maar meteen krijg je enkele moderators over je heen die denken jan dan te moeten verdedigen en jan vind dat niet erg.
Als ie dan antwoord geeft zijn het zijn welbekende nietszeggende antwoorden.
Nu heb ik daar dus al mn 2e ban (Ik voel me vereerd) omdat ik wederom kritiek gaf waar ze bij ufoplaza niet zo blij mee waren.
Toen Katrien zich ermee ging bemoeien plaatste ik het artikel wat hier staat om te laten zien dat er achter die "brave" gezichtjes toch ook andere gezichten zitten en ja, hoor, daar was mn 2e ban.
(Ik had ze nog wel speciaal voor die discussie ff terug in mn favo's gezet, het betreft het artikel van jan over prinses diana die je op de maan zou moeten kunnen zien:-S)
Dus ufoplaza, shoreline me ass, ik geloof ze nog net zover als ik ze zie en naar mijn mening is die site een zoethoudertje, want verder als wat interessant doen en zo nu en dan weer een leuk filmpje van een ufo komt men daar niet en gaat men daar ook niet komen, zeker niet met deze visie.
Zowiezo zijn ze meestal te laat en heb ik het desbetreffende al ergens anders gelezen.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 8-11-2007 9:10:09)
Carpe diem homo universalis
Op 08-11-2007 9:07:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Edwin:

Ufoplaza is een prima site die het ufo-fenomeen gewoon heel 'sec' en nuchter behandeld. Net als Ufowijzer.nl
En er zijn nog zat sites te vinden die channelings erin betrekken, de 'Galactische Federatie' hoog in het vaandel hebben staan of stellig beweren dat ufo's van Satan komen(echt....), dus ach, voor ieder wat wils. Blei heeft een leuke scherpe pen. Helaas zijn de paar interviews die ik tot nog toe heb beluisterd wat minder kritisch van toon. Maar goed, ieder zijn stiel. Persoonlijk heb ik echt respect en bewondering voor alle moeite en inzet van de mensen achter ufoplaza en ufowijzer. Al die moeite en geen cent eraan verdienen: petje af.


Zoals ik al zei is het voor de modelburger een mooi zoethoudertje, maar wil je meer weten, dan komt men vanzelf op andere sites uit, waar ufoplaza het dan weer van copieeert (mits ze geen risico lopen, want alles ok, maar ze gaan natuurlijk geen risico's lopen en spelen altijd op save, want anders kon hun ego cq sociale status welleens gevaar lopen )
Allemaal heel interessant maar mij te slap en daarbij dan ook nog andere groepen schoferen in je collum terwijl het dus duidelijk aan ballen ontbreekt om eens echt te onderzoeken en als iemand het dan eens omdraait dan is men beledigt.
Ik heb niets met de channelgroepen enz, ieder zn ding, maar afgeven op anderen omdat je denkt dat jij geloofwaardig overkomt en jij de "nuchtere" bent, brengt mij enkel de slappe lach en dat is dan ook nog het enige dat ik kan om jan zn collums en ufoplaza/shoreline.
Maar als anderen het interessant vinden, ook voor hen net zoals de channelers, ieder zn meug

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 8-11-2007 16:29:20)
Carpe diem homo universalis
Op 08-11-2007 16:27:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ufoplaza houdt zich bezig met het UFO fenomeen op een nuchtere en open manier. ik ben Erwin Noorman en doe samen met Jan Blei het programma Shoreline.
Ik sta open voor alle mogelijke speculatieve opties maar ik realiseer me ter dege dat er in de penbaarheid geen enkel bewijs is voor mijn veronderstellingen.
Er zijn vele mogelijke verklaringen voor het UFO fenomeen en één van die verlaringen is de buitenaardse hypothese.

ik wil graag een sfeer scheppen waarin er normaal over dit onderwerp gepraat kan worden. Ik heb niks met sceptische debunkers die alle aanwijzingen blind verwijzen naar de schroothoop van idiotie maar ik heb ook niks met de idioten die claimen dat de Galactische Federeatie dagelijks contact met ze onderhoudt en een datum overlegt wanneer ze zich gaan openbaren aan hun volgelingen.

Ik denk ik grote lijnen hetzelfde zoals Piet Smolders in zijn boek "ET, geen mythe maar werkelijkheid."beschrijft. Piet Smolders is een nuchtere wetenschapper die de buitenaardse hypothese als een reele optie omschrijft. Lees het boek en leg me dan maar eens uit waar hij (en ik) verkeerd zitten met onze gedachtengang.

Rest me nog iedereen uit te nodigen om alle uitzendingen te beluisteren en een eigen oordeel te gaan vormen.

Erwin Noorman
aka paps
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 09-11-2007 0:00:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @Edwin

Ik ken je niet en wederom is Jan nergens te bekennen.
Jan blaft veel maar bijt niet, want dan gaat ie snel in zn hok en laat de rest van de roedel het opknappen.
Als ie dan wat zegt, zegt ie in feite niets.

"ik wil graag een sfeer scheppen waarin er normaal over dit onderwerp gepraat kan worden."

Dat gaat niet gebeuren zolang de huidige structuren in stand blijven, dus ja, je zult verguisd worden en je "sociale status" aangetast en dat is nu net waar Jan zich zo druk over maakt, zijn sociale status binnen de groep gelijkdenkende die hij om zich heen heeft (en dat betreft niet alleen Jan bij ufoplaza, Katrien vond het ook helemaal niet leuk toen ik haar sociaal gedrag dat men alhier in een blogje kan lezen op ufoplaza zetten: http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=782 )

Nog meer van ufoplaza hun "sociale" gezicht:

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=555

Echt een gezellige boel daar

Men wil er wel interessant overkomen, zolang ze hun sociale vingers maar niet branden.
Ik heb dit al aangegeven op de site, maar verder als wat gescherm om hun sociale gezicht te behouden kom je dan niet en als je ze er (door te verwijzen naar het blogje alhier) rechtstreeks mee confronteerd, krijg je een ban:-)

Wie de waarheid wil vinden zal de waarheid ook moeten zien als zijn beste en enige vriend, want op een planeet als deze is waarheid een zelfzaam goed, dat verdraaid en verguisd word, zo ook jij dus als je zn beste vriend wordt

De namen die voorbijkomen in de interviews zijn welbekend en zijn allang weer blijven steken.
Zo verword je eigenlijk niet meer dan de discovery channel, veel herhalingen van hetzelfde.

Hoe past het ufofenomeen in onze realiteit?
Staat het op zich?
De Galactische federatie enz, ik kan er niet veel mee en ik denk ook niet dat wij daar dan iets van zullen weten, want dan tast men onze vrije wil aan en dat mag universeel niet (zie star trek, daar is dat ook een grondbeginsel, omdat...

(bericht gewijzigd op 9-11-2007 11:32:15)
Carpe diem homo universalis
Op 09-11-2007 11:19:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: je niet weet wat jou aktie met de toekomst van het betreffende ras zal doen en je daarmee een karmisch verband schept en al is star trek een serie, dit principe is wel gebasseerd op wetenschappelijk onderzoek).
Het hoe en wat is dan ook moeilijk te vinden, maar dat het fenomeen niet op zichzelf staat en dus ook niet zo gezien kan worden is een rechtstreekse contradictie met de lijn die men bij ufoplaza aanhoudt.

Wie een beetje oplet zal zien dat er meer aan de hand is dan wat schijfjes die door de lucht vliegen.
Waarom waren er naar chernobyl bv vele ufo's aldaar te vinden, waren zij wederom onze troep op aan het ruimen?
Is de atoombom iets dat zij vrijgegeven hebben aan ons en daarmee een karmisch verband gelegd of was het juist een reaktie op een karmisch verband dat in het verleden gelegd is?
Er zijn dus duidelijk beschavingen die een karmische verband hebben met ons planeetje en dat kan men ook wel terugvinden in onze geschiedenis.
Ook dat het 2 groepen betreft die elkaar nu al eeuwen bestrijden.
Dit is enkel een tipje van de sluier.
Zoekt verder en gij zal vinden, Edwin, maar met de ufoplaza visie ben je over een jaar nog precies daar waar je nu bent

Doe je ding, Edwin en wat het ook is, weet dat het jou ding is, hou het bij jezelf (en schofeer geen mensen met een zielig collumpje om te denken dat je zo jou sociale status zekersteld) en laat je dus vooral niet vangen door sociaal/maatschappelijk of welke structuur dan ook enkel die van jezelf.
Het is af en toe op je tanden bijten, maar je houd dan iig de eer aan jezelf

Er worden ook mensen in stelling gebracht om de conspiracy in dit geval ufo mensen tevreden te houden, ze net niet genoeg te geven om het plaatje vol te krijgen....zoethouders noem ik ze.
Ufoplaza is daar naar mijn mening een product van geworden.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 9-11-2007 11:46:01)
Carpe diem homo universalis
Op 09-11-2007 11:30:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Wat me nog het meest stoort aan jou Lanoe, is dat je er volledig van overtuigd bent dat JIJ en alleen JIJ het gelijk aan je zijde hebt.

Jammer.

Ik ga verder geen discussie met je aan, het zal er alleen maar weer op uitdraaien dat jij je monologen blijft afsteken die jouw gelijk moeten aantonen en daar heb ik geen zin in, net zoals veel andere mensen die op jou gedram afgeknapt zijn.


(bericht gewijzigd op 9-11-2007 15:24:15)
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 09-11-2007 15:20:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Hoeveel luisteraars zijn er gemiddeld per aflevering?

:S
Op 09-11-2007 23:13:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: "Ik heb inmiddels begrepen dat het 'ufo-journalisten' wereldje een niet al te fraaie is, het is een kwestie van elkaar openlijk naar het leven staan? Of valt dat allemaal wel mee, ik weet er namelijk geen barst van, ik heb zuiver op mijn intuïtie contact met jou gezocht, schijnbaar voelde het 'goed', of ik zag gewoon toevallig jou website ergens staan dat kan natuurlijk ook", schreef ik ooit eens aan Paul Harmans. Hij was het eerste contact dat ik met een 'Ufo-deskundige' had en heb daar tot op de dag van vandaag nog altijd goede zeer goede herinneringen aan.
Op 10-11-2007 23:16:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Jan Blei:

Het UFO wereldje in Nederland is inderdaad "a rough sea"; nagenoeg geen autoriteit, geen overstijgend platform en veel, heel veel botsingen tussen mensen die allemaal min of meer de waarheid in pacht hebben. Relativeren is een kunst die ik redelijk beheers, humor een voorwaarde om te overleven in dit wereldje dat bol staat van dodelijke ernst en gekwetste zielen. Nuchter blijven en je harsens gebruiken is niet langer opportuun. Er gaan zoveel "fantastische" waarheden rond in het wereldje dat ik me afvraag welke antennes ik eigenlijk mis. Volgens mij is de waarheid simpel; we weten weinig en gissen veel. Onze kennis is recht evenredig aan de ontbrekende materie/energie in het universum. Om en nabij de 96%.
Da's best lachen.

Tja, ik heb me de afgelopen jaren meer dan eens verbaasd over (en soms ook wel eens stiekem gelachen om) de meningverschillen en ruzies tussen de verscheidene 'ufologen' en andere 'believers'; vooral om degenen die zichzelf (en hun beweringen) bloedserieus nemen. Het is dan ook een verademing wanneer er ook nog 'normale', nuchtere mensen tussen blijken te zitten, die ondanks hun fascinatie, hun kritisch denkvermogen niet hebben uitgeschakeld.(bericht gewijzigd op 11-11-2007 1:47:55)
Op 10-11-2007 23:50:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Vind ik dan weer een beetje zielige praat, mensen die vasthouden aan hun eigen "waarheid".
Ze hebben gewoon HUN eigen MENING en verdedigen die natuurlijk met hun argumenten en in een goede discussie weerlegt de ander die dan doormiddel van zijn argumenten (zo deed Socrates het ook ooit
Maar als je dan confronteerd met iets uit het verleden dat je met opgeslagen blogje en al leverd en men gaat het dan snel verwijderen en geeft jou een ban, dan ontbreekt het aan argumenten.

Ook de manier hoe Jan daar reageerde (het stukje over prinses diana op de maan) is wel anders dan hier.

Ik noem het hypocritie ten top en of het de waarheid is weet ik niet, want het is enkel mijn mening, maar het ontbreekt dus ook aan argumenten en sterker nog men ontkent.
Men had ook gewoon kunnen zeggen, ja dat was indertijd niet zo netjes/slim van Katrien bv.

Al die dingen die ik zag bij ufoplaza gaven mij het gevoel vooral met botsende ego's te maken te hebben (zie de eerder gegeven links), maar dat natuurlijk niet willen laten blijken naar buiten toe.

De oorlog in de ufowereld valt reuze mee, je moet enkel geen andere mensen schoferen in je collum en dan laten die mensen je ook gewoon met rust.
Doe je dat wel, ja dan krijg je reaktie's van zulke mensen.
En dan de vermaande onschuld gaan spelen en jezelf wegzetten als de "nuchtere" ufo-onderzoeker en niet serieus reageren om die mensen.
Ja, Jan, dat maakt je NIET geliefd, maar dat heb je dan ook helemaal zelf voor elkaar gespeeld, naar mijn mening en is het juist die tunnelvisie die vele mensen inmiddels af heeft doen knappen op ufoplaza.
Carpe diem homo universalis


(bericht gewijzigd op 11-11-2007 10:30:55)
Carpe diem homo universalis
Op 11-11-2007 10:27:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Lanoe:

Vind ik dan weer een beetje zielige praat, mensen die vasthouden aan hun eigen "waarheid".
Ze hebben gewoon HUN eigen MENING en verdedigen die natuurlijk met hun argumenten en in een goede discussie weerlegt de ander die dan doormiddel van zijn argumenten (zo deed Socrates het ook ooit
Maar als je dan confronteerd met iets uit het verleden dat je met opgeslagen blogje en al leverd en men gaat het dan snel verwijderen en geeft jou een ban, dan ontbreekt het aan argumenten.

Ook de manier hoe Jan daar reageerde (het stukje over prinses diana op de maan) is wel anders dan hier.

Ik noem het hypocritie ten top en of het de waarheid is weet ik niet, want het is enkel mijn mening, maar het ontbreekt dus ook aan argumenten en sterker nog men ontkent.
Men had ook gewoon kunnen zeggen, ja dat was indertijd niet zo netjes/slim van Katrien bv.

Al die dingen die ik zag bij ufoplaza gaven mij het gevoel vooral met botsende ego's te maken te hebben (zie de eerder gegeven links), maar dat natuurlijk niet willen laten blijken naar buiten toe.

De oorlog in de ufowereld valt reuze mee, je moet enkel geen andere mensen schoferen in je collum en dan laten die mensen je ook gewoon met rust.
Doe je dat wel, ja dan krijg je reaktie's van zulke mensen.
En dan de vermaande onschuld gaan spelen en jezelf wegzetten als de "nuchtere" ufo-onderzoeker en niet serieus reageren om die mensen.
Ja, Jan, dat maakt je NIET geliefd, maar dat heb je dan ook helemaal zelf voor elkaar gespeeld, naar mijn mening en is het juist die tunnelvisie die vele mensen inmiddels af heeft doen knappen op ufoplaza.
Carpe diem homo universalis

Zullen we afspreken dat je nou wel weer genoeg je hebt afgezet tegen ufoplaza enzo..? You made your point(s).Dank vast.

(bericht gewijzigd op 11-11-2007 11:00:44)
Op 11-11-2007 11:00:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Geen dank
Maar euh..........(grapje )

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 11-11-2007 20:09:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Lanoe:

Geen dank
Maar euh..........(grapje )

Carpe diem homo universalis

Zoveel afgeven is geen grapje meer; ik had ook meer van je verwacht. Maar... vergeven en vergeten.

:S
Op 11-11-2007 20:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Door onbekende problemen met de server is Ufoplaza even niet bereikbaar, morgenochtend is dit waarschijnlijk weer hersteld.

Erwin Noorman
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 26-11-2007 22:59:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Vanavond hadden we een boeiend gesprek met Nick Redfern, met alle respect een topper op het gebied van UFO research.

Het gesprek is binnenkort als downloadable MP3 beschikbaar op www. ufoplaza.nl zodat iedereen de uitzending nog eens rustig kan naluisteren.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 07-12-2007 1:22:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden