Al eerder lieten we weten dat de Koreaanse wetenschapper Hwang Woo-Suk een aanbieding heeft gekregen van 'Kloot' Vorhilhon, het opperhoofd van de welbekende Raelianen. Niet iedereen is daar zo blij mee en velen willen Woo-Suk, Sukkie voor de vrienden, het liefst terug op zijn oude stoel zien zitten.

Branden van verlangenEen macaber voorbeeld daarvan speelde zich vandaag af toen een man eerst foldertjes uitdeelte om zichzelf vervolgens in lichterlaaie te steken. De omstanders hadden geen emmers bij zich en de man stierf dan ook een droge dood.
Op de foldertjes stond een boodschap van een online chatcafe met de naam 'I love Woo-Suk'. Voor ons hoeft de Woo niet, maar het toont de overtuiging van de man des te meer aan.

Ooit was Woo-Suk een nationale held. Nu loopt er een crimineel onderzoek tegen hem. Meer dan 2000 mensen kwamen opdraven in een protestrally zodat professor Woo-Suk kon blijven. Het haalde niets uit, anders had Rael hem vast geen aanbieding gedaan.

Duidelijk is dat velen geloven in de onschuld van de man of hem een nieuwe kans willen geven. Of dit komt door de overtuiging in zijn kunnen, of de mythische proporties van zijn imago is niet duidelijk.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden