Het lijkt wel alsof er steeds vaker te horen en lezen valt dat alles is gemaakt van trillingen. Dat kan vaag overkomen, vooral in een New Age-setting, maar 'alles is trilling' is een feitelijk iets. Met trillingen worden frequenties van energie bedoeld. Als er één iets is waar de wetenschap het over eens is, dan is het wel dat alles bestaat uit trillende energie. Ook dromen...

Een object als een mens, stoel of steen bestaat natuurlijk niet uit slechts 1 trilling. In plaats daarvan kunt u al het zichtbare om u heen eerder zien als een samenspel van vele trillingen. Moest deze verzameling aan frequenties hoorbaar zijn, we zouden kunnen spreken van een kosmisch muziekstuk met een quasi oneindige variatie van noten en akkoorden...

Trilling van water op 37,6 Hz
Trilling van water op 37,6 Hz
( Trilling van water op 37,6 Hz - foto van waterklankbeelden.nl )

Er zijn veel soorten trillingen. Dat gaat zo diep als de oersoep tot zo zichtbaar als de cyclus van de zon en hoorbaar als het kloppen van ons hart. Iedere cyclus kun je namelijk ook zien als een trilling, iets met een frequentie. Zonnecycli zijn (naar onze begrippen) zo traag dat we de grote ster schijnend zien trillen van oost naar west. Onze hart trilt op pompende wijze ongeveer 70 keer per minuut.

Hetzelfde geldt voor de droomleverende hersenen, die werken ook volgens een eigen ritme. Zoals een hart trager klopt tijdens de slaap, zo heeft het brein ook verschillende frequenties waarop het zijn ding doet. Men verdeelt deze hersentrillingen onder in 4 categorieen:

  • Delta-golven (0,5 tot 4 Hertz)
  • Theta-golven (4 tot 8 Hertz)
  • Alfa-golven (8 tot 14 Hertz)
  • Beta-golven (14 tot 38 Hertz)
Wakker zijn op 34 Hz
( Wakker met beta-golven - foto van waterklankbeelden.nl )

Hoe hoger de frequentie, hoe meer ze trillen, hoe actiever de hersenen zijn. Uw grijze massa functioneert in Delta-mode bij een diepe slaap. Als u wakker bent, dan -zo hoop ik- draait uw bewustzijn in Beta-mode.

Dromen zijn hersentrillingen?

Carl Gustav Jung leerde ons reeds dat dromen soms bestaan uit archetypen, vereenvoudigde voorstellingen van grotere zaken. In onze nachtelijke avonturen zien we absurde en herkenbare situaties die gebaseerd zijn op symbolen of metaforen. Dromen zijn het resultaat van een verwerkingsproces waarvan de einduitkomst voor de dromer soms totaal geen steek houdt.

Water op 14 Hz
( Dromen doen we op 14 Hz - foto van waterklankbeelden.nl )

Waarom lijken dromen soms zo onsamenhangend? Wellicht omdat de trillingen van de hersenen geen beta-golven (zoals overdag gebeurd) uitstralen maar wel alfa-golven. Deze alfa-golven zijn rustiger. De hersenen nemen dus meer tijd om te trillen waardoor alle indrukken tijdens het dromen op een grote hoop worden gegooid. Daardoor zal iemand die verstand heeft van droomverklaringen, een zogeheten dromenduider, misschien grotere levenspatronen in uw droom ontdekken: uw onderbewustzijn schotelt u namelijk symbolische voorstellingen van de actieve vraagstukken of feiten voor. De golven waren niet actief genoeg om de realiteit in detail weer te geven. Omdat u er zelf middenin zit kan de samenhang u mogelijk ontgaan.

Waterklankbeelden

Robert J. Boerman, voorheen bekend als graancirkelexpert  Robert J. Boermanheeft sinds kort een nieuw initiatief opgezet. Eerder had hij ook al de originele frequenties (dus trillingen) van witte poeders die men in graancirkels had gevonden gekopieerd, en daarna in een andere substantie geprogrammeerd.

Op waterklankbeelden.nl vindt u mooie foto's van een wateroppervlak dat op een gekozen geluidsfrequentie trilde.  Het resultaat dat op de foto's te bewonderen is, is een interferentiepatroon van golfjes. Doordat de golven tegen een buitenwand weer naar het midden kaatsen, versterken de golfjes elkaar op bepaalde plaatsen. Op andere plaatsen heffen de golfjes elkaar op.

Op zijn website kunt u een artikel lezen over de kwantummechanische inslag die hij de beelden toedicht.

Zelf trillingen beluisteren?

Wilt u zelf met frequenties spelen, zoals de mensen van waterklankbeelden.nl hebben gedaan, dan heeft u op zijn minst een toongenerator nodig. Dankzij de moderne technologie kunt u deze zelfs meteen downloaden. Op NCH Tone Generator treft u een gratis download aan waarmee u naar hartelust kunt spelen.

Update: Robert Boerman zit niet stil en liet ons weten een nieuw boek te hebben gepubliceerd: Waterklankbeelden, de geometrie van geluid.
waterklankbeelden is het mogelijk om de onzichtbare wereld geluid (De foto’s in dit boek zijn het resultaat van het in trilling brengen van een wateroppervlak door middel van geluid. Hieruit valt te leren dat elke trilling een eigen vorm heeft. Precies wat de ‘nieuwe wetenschap’ van de kwantummechanica ons duidelijk wil maken: de wereld om ons heen bestaat uit niets anders dan een trillend energieveld. Materie is niets anders dan trillende moleculen in een bepaalde vorm. Met behulp vanvantrillingen) zichtbaar te maken. Kortom: een uniek en rijk geïllustreerd boek uitgegeven bij Ankh-Hermes.

Robert J. Boerman

randell: Ben er trots op te kunnen melden dat ik mijn website heb uitgebreid met nieuwe grenswetenschappelijke artikelen.
Ga naar http://home.planet.nl/~sarne023/03a.html en je vindt informatie die naadloos aansluit op dit blog.
Op 29-05-2007 10:03:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Prachtige foto's.

:S
Op 12-02-2008 17:42:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden