De graaf- en zoekwerken rondom de vermeende piramides in Bosnie zijn weer volop aan de gang. Officieel mag er nog niet van een piramide worden gesproken, maar het leeuwendeel van de getuigenverslagen is het daar niet mee eens. Ook in 2007 graaft men tijdens het nieuwe seizoen verder in Visoco, de streek waar de Bosnische piramides zich bevinden.

Op de officiele website staan reeds enkele vreemdigheden vermeld over het gebied rondom wat misschien de Bosnische Piramides zijn.

Lichtbollen of orbs in Bosnie
Lichtbollen of orbs in Bosnie
( Lichtbollen of Orbs in Bosnie )

Orbs in Visoko

Eind april kwam een lading Britse toeristen de archeologische site bezoeken. Een dame stond bij de zogeheten Piramide Van De Zon op de kiek, genomen door een vriend. Later kwam ze er achter dat de foto allerlei witte lichtjes of bollen bevatte. Robbert van den Broeke was nergens in de buurt en de dame in kwestie neemt aan dat het insecten zijn, al zag ze ten tijde van de opname helemaal niets om zich heen.

Elegant Elektromagnetisme

De Engelse Dr. Harry Oldfield werd dit seizoen reeds naar de streek uitgenodigd. Hij doet al jaren onderzoek naar elektromagnetische velden en wou in Visoko onderzoek doen naar veranderingen in de atmosfeer rondom de piramides. Hij merkte op dat de elektromagnetische velden rond de piramide meer vertikaal lopen dan horizontaal. Dat is ongewoonlijk, verticale magnetische velden duiden volgens de onderzoeker op kunstmatige structuren.

Elektromagnetische golven van kunstmatige en natuurlijke structuren
( Links een natuurlijke formatie, rechts een kunstmatige? )

Dr. Harry Oldfield registreerde meer elektromagnetische activiteit dan verwacht. Boven de Piramide Van De Zon trof hij sterke elektromagnetische velden aan. Deze pulserende elektrische velden stijgen recht omhoog en verdwijnen in de atmosfeer, zoals u op bovenstaande afbeelding kunt aanschouwen.

Verantwoordelijke Vlaamse media-aandacht gevonden

Het Dartis Mysterie, het boek dat door de Vlaming Bart Mertens werd geschreven en op GW is gepromoot, treffen we ook aan tussen het nieuws over de Bosnische piramides. Bart Mertens laat de redactie van Bosnianpyramid.com vriendelijk weten dat hij verantwoordelijk is voor de aandacht die de omgeving uit Belgie krijgt.

Nieuwe bewijs voor mensenactiviteit

In het nieuwe seizoen trof men reeds mensenwerk aan. Hieronder ziet u een gebroken ronde steen die de archeologen vonden:

Ronde steen bij bosnische piramide
( Ronde steen bij bosnische piramide )

Iets minder duidelijk is de vis die in de muur staat gekerfd. Erg helder is de vis niet:

Vis in piramide
( Vis in bosnische wand )

Video's bij de vleet

Dit seizoen zoekt men ook naar de tombes van de piramide-makers. Als u benieuwd bent of de archeologen, amateur en professioneel, iets zullen vinden, houd dan gewoon GW in het oog. Van oog gesproken, hieronder nog enkele beelden uit de streek en de presentatie over de elektromagnetische velden. Via YouTube en Google Video vind je nog meer:


( Promofilmpje voor de Bosnische piramides )


( De tunnels in de piramide )


( Uitleg van de elektromagnetische velden rondom de piramide )

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden