In een vorig blogje leerden we al dat er verschillen zijn in hersengolven. Iemand die droomt werkt met alfa-golven, in wakkere staat zijn het beta-golven. Hoewel, 'iemand'... Zo rechtlijnig is het niet, zo zal blijken. Het kan zelfs zo krom zijn dat iemand herinnert hoe een vorig leven was, tot op detailniveau...

Meten is weten?

Hersenen zijn niets meer of minder dan een afleesapparaat; ze scannen (onder andere) met behulp van diverse zintuigen de omgeving en maken er een beeld van dat begrijpbaar is. Of u een laboratoriumrat bent of een mens, dat maakt niets uit. Onderzoek wees uit dat bewustzijn zich niet in het brein verschuilt maar eerder verweven zit in het gehele lichaam. De hersenen maken hoogstens een beeld ervan.

Om achter die visie van verspreid bewustzijn te komen gingen wetenschappers, lief als ze zijn, bij kleinere diersoorten stukken hersenen weghalen of zelfs vermalen totdat er slechts een papje overbleef. Denk bijvoorbeeld aan Ivan Pavlov die zijn honden in de naam van wetenschap tot stervens toe conditioneerde om achter de pavlovreactie te komen, of Karl Pribram die salamanderhersenen met een warme haartang wegsoldeerde. De conclusie bleef dat het geheugen dat voor een bepaald bewustzijn zorgde intakt bleef, zelfs al waren motorische functies verdwenen door de brute ingreep.

Bewust-zijn van het verleden.

De grote vraag is natuurlijk: wat en waar is bewustzijn dan? Is het iets van deze tijd, of is het van alle tijden?
Steeds meer onderzoekers wagen zich aan het gegeven dat we putten uit het 'Al' om ons heen. De één noemt het de Akasha-kronieken, een ander maakt gebruik van de term 'nulpuntveld'. In beide gevallen heeft men het over de verzameling van verleden en toekomst, samengebald in het energetische veld van bewegende 'nu'. Bekende boeken als 'de kracht van het nu' van Eckhart Tolle leren omgaan met deze zienswijze. Gezien vanuit het standpunt van boekenkoper lijken er steeds meer van dit soort bewustzijnsbrengende werken te verschijnen.

Zien van het verleden of de toekomst.

Remote Viewing, het kunnen zien zonder daadwerkelijk op locatie te zijn, is anno 2007 reeds een tijd toegetreden tot het gebied van gevestigde wetenschap. Hoewel men nog steeds zoekt naar meer stavend materiaal moesten scepticus dr. Ray Hyman en hoogleraar statistiek Jessica Utts in 1995 reeds besluiten dat Remote Viewing door de beschikbare gegevens bevestigd werd. Onze gedachten, en vooral de waarheidsgetrouwheid van het beeld dat ze leveren, zijn -zolang er geen rationele focus is- overal tegelijkertijd en laten de mens toe te putten uit het hogere veld, het nulpuntveld. Dit werkt gelijkaardig als een elektron dat pas concreet wordt eenmaal er een waarnemer opmeet waar of hoe snel het elektron zijn baan aflegt. Samengevat: het boek van verleden en toekomst is aan de geoefende ziener vrij om in te bladeren.

Niet voor niets deden zowel Russische als Amerikaanse overheidsdiensten intensief onderzoek naar dit grenswetenschappelijk domein. Zo voorspelde de parapsycholoog Ingo Swann een ring rond de gasreus Jupiter vóórdat Pioneer 10 het met eigen ogen opmerkte. Ingo Swann twijfelde aan wat hij zag, dacht dat het Saturnus was, maar liet toch zijn bevindingen weten aan de heren wetenschappers van het officiele onderzoek.

Terug naar het verleden.

Dit blog begon met de verwijzing naar hersengolven. Aangezien ons brein het instrument is waarmee we in staat zijn om ons zien of beleven om te zetten naar een begrijpbaar iets, hebben we deze grijze massa ook nodig om terug te gaan naar verleden of toekomst. Onderzoeker Ervin Laszlo gelooft dat alfa-golven, een lagere trilling van de breinactiviteit, het toelaat om meer verbonden te zijn met het nu-veld waarin verleden en toekomst samenvallen. Er is, voor de techneuten onder ons, meer bandbreedte beschikbaar om in te prikken in het grote veld van nulpuntenergie.

Ervin Laszlo gelooft dat dit de reden is dat men in regressie, waar hersengolven minder gaan 'trillen', terug kan gaan naar een vorig leven. Men hoeft echter niet in trance of hypnose te gaan om dit te ervaren. Jonge kinderen tot de leeftijd van ongeveer 5 jaar kunnen spontaan herinneringen uit deze Akasha-kronieken opvangen. Een studie naar hersenpatronen van deze doelgroep wees uit dat zij van nature permanent gebruik maken van alfa-golven. Op latere leeftijd daalt het bewustzijn in, wat een hogere bewustzijnsfrequentie betekent, en gaan de hersenen over op de beta-golven. Volwassenen gaan slechts in het dromengebied terug naar waar ze vandaan komen; in een droom bevinden we ons op beta-niveau. Kinderen zijn dus ontvankelijker voor verleden en toekomst en hebben meer verbinding met grotere wijsheid. De waarheid komt wetenschappelijk gezien uit de kindermond.

Reincarnatie

Het kunnen herinneren van een vorig leven is niets meer of minder dan een scheiding tussen het stoffelijk leven en het geestelijke. Eén keer geboren worden en voor altijd leven. De kunst om het te her-inneren vormt de sleutel naar het bewijs en daar vindt men wetenschappelijk gezien steeds meer over. Televisieprogramma's als wie was ik hebben dat gepoogd maar sluitend wetenschappelijk bewijs is moeilijk te vinden. Op dit terrein komt het daadwerkelijk op geloof aan want de feiten worden slechts gezien door diegene die er reeds eerder in geloofde.

Het was ooit anders. Tot 325 na Christus was wedergeboorte een gewoon iets. Daarna pas kwam het concept van hemel en hel in beeld. Sinds dan waren er slechts 2 levens: hetgeen u nu leeft en het leven na de dood, zij het de vrede hemel, zij het de brandende verdoemenis in de hel.

Bram Vermeulen weet het nu zeker beter

Wie kent niet de ubergrenswetenschapper Bram Vermeulen? Hij overleed op 4 september 2004 maar zal door zijn diverse werk nooit uit de herinnering geschrapt kunnen worden. Voor de RVU maakte hij enkele documentaires, waaronder eentje over reincarnatie.

Bram kwam in contact met zijn vorige leven toen hij door In Flanders Field Museum uitgenodigd werd een programma te maken over de Eerste Wereldoorlog. Via deze link treft u de audio-docu aan waarin Bram Vermeulen vertelt over dat vorige leven in Wereldoorlog I. Hij meende een Vlaamse soldaat te zijn die de Franse bevelen van de Waalse officier niet kon verstaan. Of u het relaas uit de loopgraven van het Vlaamse Diksmuide gelooft of niet is natuurlijk geheel zelf te bepalen; wij melden u slechts op het excellent getuigenverslag dat Bram Vermeulen biedt.

Her-innert u?

Persoonlijk is mijn connectie met het altijd-durende-nu niet zo groot dat ik een vorig leven herinner. Sterker nog, verbonden zijn met het huidige leven is al moeilijk zat. Heeft u echter een getuigenverslag, kent u uw vorig leven, schroom dan niet om dat in de reacties te laten weten. Napoleons en Cleopatra's mogen zich dan weer onthouden van input.

Clark Kendt: heeft GW een maillist? Ik dacht van niet. Gewoon de site iedere dag 100 keer bezoeken is voldoende.

:S
Op 30-05-2007 14:50:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: "Volwassenen gaan slechts in het dromengebied terug naar waar ze vandaan komen; in een droom bevinden we ons op beta-niveau."

Dit is onjuist. In een droom bevinden we ons op THÊTA niveau.
http://home.planet.nl/~sarne023/03c.html
Op 30-05-2007 16:20:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: Geen rss-feet?
(bericht gewijzigd op 30-5-2007 20:13:22)
Op 30-05-2007 20:13:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kwam op Zapruder nog een filmpje tegen over remote viewing:

http://video.google.com/videoplay?docid=7371160296945984442&hl=nl

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 07-08-2007 13:41:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden