Hij stond op positie 2 in de Top-10-cryptozoologie van 2006 en de mythe rondom zijn bestaan gaat al zeker 40 jaar mee. We hebben hebben het natuurlijk over Sasquatch, beter bekend als Bigfoot.

De eerste voetafdrukken van het wezen werden in 1958 gevonden. Ook in 1941 werd reeds melding gemaakt van een groot harig wezen. Veel latere foto's van Bigfoot bleken fotomanipulaties te zijn. Toch zijn er ook niet te weerleggen beelden. In tijden dat Planet of the apes net in de bioscoop was, namen twee mannen een video van een vrouwelijke Bigfoot:

Bigfoot of Sasquatch
Bigfoot of Sasquatch
( Bigfoot gefilmd door Roger Patterson en Bob Gimlin )

Bigfoot
( Bigfoot gefilmd door Roger Patterson en Bob Gimlin )

Via deze link kunt u een audio-interview horen met Bob Grimlin, een van de makers. Wie skeptisch is zal natuurlijk een man in apenpak herkennen. Toch weerleggen aanhangers van de Bigfoot-theorie deze mogelijkheid. Ze schermen met de methode waarbij één van de frames uit de film gekopieerd werd en vergeleken met een man in een apenpak. Zij stellen dat de proporties van de armen en benen nooit realistisch door een mens gekopieerd kunnen worden. De armen zijn langer en de benen korter dan die van een mens.

"Als Bigfoot bestaat zal hij waarschijnlijk afstammen van de Aziatische Gigantopithecus, die dan net als de mens zo'n 13.000 jaar geleden zijn weg over de ijskap tussen Noord-Azië en Canada zou hebben gebaand. Men dacht dat deze primaatsoort 13.000 jaar geleden was uitgestorven, maar de landengte naar Amerika kan een mogelijkheid geboden hebben tot een invasie van dat continent," aldus WikiPedia.

Bigfoot film
( Snapshot uit de Redwood-video )

In 1995 werden nieuwe beelden van de Sasquatch geschoten. Een camerateam uit California claimde het dier ontmoet te hebben en liet de beelden onderzoeken door een cryptozooloog en een professor in de anatomie en antropologie. Beide heren wisten niet of het daadwerkelijk Bigfoot was, maar over het feit dat het geen mens was bestond geen twijfel. U kunt de zogeheten Redwood-video bekijken via deze link. (Realplayer)

Op 30 april 2006 wist de onbemande 'wildlife camera" van onderzoekers Klindt en Diana onderstaande opname van een groot harigs "iets" te maken. Zou Bigfoot inderdaad de wouden rond mount Hood in Oregon (V.S.) onveilig maken of is het een madammeke in een bontjas?

Bigfoot
( Groot harig iets? )

Heeft u enig idee wie of wat Bigfoot is? Heeft u de grote harige aapachtige man reeds gezien of werpt u het bestaan ervan volledig van tafel? Het is allemaal aan u te zeggen...

Update: filmpje toegevoegd:

Clark Kendt: Tegenwoordig geschoren.:S
Op 30-05-2007 1:01:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: whahahahahah pffffffff gast echt
...
Op 15-06-2007 13:56:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: Ik denk dat bigfoot best een aapman kan zijn. Alles kan.
Op 15-06-2007 17:50:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: ja hoor ik geloof ook dat er soorten zijn die als aap mens achtigen kunnen gezien worden, er is laatst weer een nieuwe indianenstam ontdekt, dus we hebben nog laaang niet alles wetenschappelijk en feitelijk gecatalogiseerd.....
...
Op 15-06-2007 18:21:22 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden