Is iets grenswetenschap, is het wetenschap, is het klinkklare onzin? Die vraag komt in de reacties om de zoveel tijd terug. We draaien het even om naar de rudimentaire vraag: is iets gepast, is iets ongepast? En vooral: wanneer valt te zeggen of iets ongepast is?

Neem bijvoorbeeld humor als uitgangspunt, wanneer gaat dat over de schreef? Zwarte humor is voor sommigen luchtig wit, voor anderen duivels donker. Hetzelfde geldt voor de onderwerpen op GW; sommigen zijn typisch grenswetenschappelijk, andere dan weer op de grens van het grenswetenschappelijke of er zelfs over...

Ongepast gedrag
Ongepast gedrag
( Ongepast in de context? )

Ongepast gedrag is, zoals de naamgeving doet vermoeden, simpelweg gedrag dat niet past in zijn context of omgeving. Een blog over evolutionaire vagina's of afgesneden penissen vindt de een niet op GW thuishoren en een ander smult er -volgens onze statistiekenboer- van. Is iets dan gepast omdat er een publiek voor is, of komt de menigte net kijken omdat het niet thuishoort in het totale plaatje?

Even googelen op 'wat is ongepast gedrag?' levert ons geen concrete oplossingen. We vragen het daarom aan u, de bezoeker. Twee vragen, eenvoudig te stellen, moeilijker te beantwoorden: wat is ongepast gedrag, in zijn algemeenheid, en wat is ongepast op GW? Met andere woorden: wat is uw verwachtingspatroon op deze site en op andere plaatsen in de levenscarousel?

Ter vermaeck, tijdens het nadenken over bovenstaande dilemma, bieden we u een mooi voorbeeld van ongepast gedrag, een DJ die draait op de bruiloft van zijn ex. Als u lacht of blijft kijken, dan is het misschien gepast?

Update 23-05-2007: Om te tonen hoezeer we naar u luisteren is er vanaf vandaag een waarderingsmeter in GW gebouwd. Onze tech-neut heeft weer zijn best gedaan om de bezoeker op zijn wenken te bedienen. U kunt met een nummertje van 1 tot en met 5 onder ieder blog aangeven hoezeer u dat blog waardeert. Als u daarna nog even op de Google-adds klikt, dan zijn we helemaal tevreden. :)

Als extraatje -sfeermakers als we zijn- hebben we nog een tweede video toegevoegd, alweer ter vermaeck, om u een voorbeeldje te geven van gepast ongepast. Elk doet er het zijne mee...Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden