Ben ik vanavond op visite bij goede vrienden, komt hun vijfjarig kind aan mijn broek sjorren. Hij kijkt me aan en plots begint hij over de speciale relativiteitstheorie, met in zijn knuistje een velletje papier met daarop wat zelfgemaakte schetsen van de Vitruviusman van Leonardo da Vinci. Het leek verdomd goed.

blahblahbbrrrzwwwNatuurlijk was ik perplex. Zeker toen de dreumes begon uit te leggen dat voor een geleider geldt dat bij constant houden van de temperatuur de verhouding van de spanning op de uiteinden van de geleider, en de stroom door de geleider, een constante is die typisch voor die specifieke geleider is. De constante wordt de weerstand van de geleider genoemd, eenheid Ohm. Voor meer informatie verwees hij me naar deze url.

Het kind praatte ruim een half uur lang op dezelfde wijze door waarbij de kwantummechanische termen mij om de oren vlogen en ging vervolgens naar bed. Natuurlijk niet zonder een kus te hebben gegeven en te hebben verteld dat een zoen eigenlijk een uitwisseling van bacteriën is.

Toen hij sliep verklaarden zijn ouders mij de oorzaak van zijn wonderbaarlijke kennis. En daaruit bleek dat hij, Helmut, al sinds de geboorte gebruik maakt van een stukje vernuftig speelgoed: Baby Einstein.
Heb je zelf kinderen en je wilt van jouw baby een Einstein maken, dan is dit misschien een leuke tip. Op deze pagina vind je wat schattige audio met enkele voorbeelden hoe je van jouw wereldwondertje ook een (grens)wetenschappertje kunt maken. Indoctrinatie werkt!

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden