De Vlaamse Universiteit van Gent zal een belangrijk deel van haar boekencollectie op Google plaatsen. Het gaat om honderdduizenden Nederlands- en Franstalige turven waar geen auteursrechten meer op rusten. De bibliotheekcollectie bevat ook behoorlijk wat boeken in het Duits, Latijn, Italiaans, Engels en Spaans. Dat is interessant nieuws voor de lees- en leergrage GW-bezoekers.

Google Book Search en de Universiteit van Gent
Google Book Search en de Universiteit van Gent

Gent is de allereerste Nederlandstalige universiteit die deelneemt aan het Google Library Project. In het buitenland gingen gerenommeerde universiteiten, waaronder die van Oxford, Harvard, Stanford, Princeton en Madrid, de universiteit van Gent voor.

De Gentse universiteitsbibliotheek is een van de grootste bibliotheken in België. De verzameling die nu op internet komt varieert van populaire klassiekers tot zeldzame en speciale collecties die nu nog alleen in de bibliotheek zelf te raadplegen zijn. Het zal jaren duren vooraleer alle boeken gedigitaliseerd zijn.

"We vinden het zeer spannend om onze boeken en onze bibliotheek door dit project open te stellen voor de wereld" vertelt Sylvia Van Peteghem, hoofdbibliothecaris van de Universiteitsbibliotheek van Gent. Inderdaad, kennis voor heel de wereld: met deze samenwerking tussen de Vlaamse universiteit en Big Brother in spé Google werd een Nederlandstalige stap gezet dichter bij een groot kennisweb waar bijna iedereen vrij gebruik van kan maken. Kenniszoekers kunnen via de volgende link naar Google Book Search.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden