Zijn snor is een van de bekendste uit de geschiedenis, niet eens geevenaard door Nietzsches walrus-snor. Adolf Hitler, de man wie de titel 'meest boosaardige snor' op zijn naam heeft staan bleek zijn bovenlipgewas niet zelf te hebben gekozen, maar het op bevel van hogerhand te hebben geschoren.

Een recent verschenen journaal van een schrijver die de Tweede Wereldoorlog naast Hitler doorbracht brengt dit curieuze gegeven aan het licht. De reden van Hitlers snorkeuze had te maken met de gasmaskers. Aangezien de Britten druk bezig waren met Mosterdgas, Yperiet, moest Adolf Hitler zorgen dat zijn snor paste onder het gasmasker.

De snorren van Hitler
De snorren van Hitler
( Links de eerste snor van Hitler; rechts de bekend geworden snor )

Had Hitler nooit deze opdracht gekregen, we hadden hem herinnerd als de man met pruisische snor die een groot deel van Europa op de knieën kreeg.
De schrijver van het verslag, Alexander Moritz Frey, leerde Hitler kennen toen ze beiden nog soldaten zonder noemenswaardige rang waren. Over zijn eerste ontmoeting met Hitler in 1915 noteerde hij: "Een bleke, lange man viel neer in de kelder, nadat de eerste treffers van de dagelijkse avondbombardementen de grond raakten. Zijn ogen gloeiden van angst en woede."

De in 1957 overleden Alexander Moritz Frey vervolgde: "In die tijd leek hij [Hitler] lang omdat hij zo dun was. Een volle snor, die later getrimd moest worden vanwege de nieuwe gasmaskers, bedekte de lelijke spleet op zijn mond."

Adolf Hitler en snor
( Meisjes houden van snorren? )

Voorheen was men in de vooronderstelling dat Hitler slechts de snorrenmode van het moment volgde. Toch kon de snoraanpassing Adolf niet helpen toen hij in 1918 tijdelijk blind werd door een Britse gasaanval.

kraai: Tsss... en al die tijd heeft men dit snorretje gemeden om niet op Hitler te lijken
Wat ik me afvraag; is het nu nog zo? De brandweermannen werken ook met maskers voor perslucht, en die hebben toch gewone snorren.
Op 30-05-2007 20:41:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
kraai:

Tsss... en al die tijd heeft men dit snorretje gemeden om niet op Hitler te lijken
Wat ik me afvraag; is het nu nog zo? De brandweermannen werken ook met maskers voor perslucht, en die hebben toch gewone snorren.

snorren mag inderdaad maar baarden niet.en de snor mag ook niet te groot zijn.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 30-05-2007 21:44:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Hitler schijnt helemaal niet geweest te zijn wat men denkt en had hele andere motieven dan dat wat wij aan de buitenkant hebben gehoord en gezien.

http://video.google.nl/videoplay?docid=6759022809518563654&q=jim+condit
Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 2-6-2007 20:08:20)
Carpe diem homo universalis
Op 02-06-2007 20:05:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden