Ik ben extreem links, ik ben een andersglobalist en ik ben een potentieel terreurverdachte. Tenminste dat gevoel kreeg ik toen ik de afgelopen dagen de artikelen in de media las over de G8 top in Duitsland. De media brachten massaal van alle kanten de 'relschoppers' in beeld die kwamen betogen tegen de G8 en bestempelde die steevast als 'extreem links'. Natuurlijk was dat propaganda van het zuiverste water en je kunt je afvragen of de relschoppende betogers geen 'politie animators' waren. Het is tenslotte een beproefde methode om opzettelijk geweld uit te lokken...


Enfin, na de moord op Fortuyn is de term extreem links beeldvormend genoeg om afkeer op te roepen bij de massa. Maar weinig media besteedden aandacht aan het waarom van de demonstratie. Logisch natuurlijk, want diezelfde media profiteren van de G8 (wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.) Nee, ik was niet in Rostock om de protestmanifestatie bij te wonen, maar mijn sympathie ging en gaat geheel uit naar diegenen die dat wel deden. Maakt mij dat extreem links?

Ik ben ook geen vriend van de Russische president Poetin maar zijn dreiging om de raketten weer op Europa te richten als Amerika doorgaat met haar plannen om een raketschilden in Tsjechië en Polen te bouwen zie ik als een gunstige ontwikkeling. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen voorstander van wat voor wapentuig in welke achtertuin dan ook, maar om Amerika zonder slag of stoot haar gang te laten gaan lijkt me ook niet gezond. En Poetin weet dat, als er al iemand is die Amerika van zijn plannen kan afhouden, het Europa zelf is. Door Russische raketten op Europa te richten zal de druk vanuit Europa op Amerika toenemen om af te zien van het raketschild.


('Extreem linkse' G8 demonstrant die bij ons de pers niet haalde)

Het raketschild moet overigens dienen om raketten van 'schurkenstaten' zoals Iran en Noord Korea te onderscheppen. Ik weet niet hoe het met u zit maar persoonlijk geloof ik er geen snars van dat een Noord Korea of Iran van plan is om raketten op of over Europa te schieten.
Natuurlijk behoren de machthebbers van de schurkenstaten (net zoals de machthebbers van vriendenstaten) tot potentiële psychopaten maar er is een verschil. Daar waar schurkenstaten vooral hun autonomie willen bewaren willen de vriendenstaten zoals Amerika en in het kielzog Europa een al dan niet economische werelddominantie. En tja, Bush zei eens; Wie niet voor ons is is tegen ons' en ik ben tegen alle Amerikaanse interventies, en dus potentieel terrorist.


( 'levensgevaarlijke G8 relschoppers, ook deze foto haalde onze pers niet )

NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer heeft zich onlangs op de ranch van Bush laten ringeloren. Jaap de 'weinig' Hoop Scheffer heeft natuurlijk kwijlend toegezegd steun te verlenen aan het plan om een raketschild neer te zetten. Nu Poetin met zijn vuist op tafel slaat loopt het hem dun uit de broek en zei hij onlangs met de daadkracht die zo kenmerkend voor de man is dat Poetin's actie "niet behulpzaam en niet welkom” is.

Enfin, ik ben er klaar mee. Noem mij extreem links, noem mij een andersglobalist of voor mijn part potentieel terreurverdachte maar het wordt tijd dat we eens wat tegengas gaan geven aan dat handjevol mensen op deze wereld die bijna 90 % van alle rijkdom in handen heeft en nog meer wil.


( G8 demonstranten met duidelijke boodschap )

Onlangs nog kreeg Bush 77 miljard euro om de oorlog in Irak en Afghanistan mee te bekostigen. Hallooooo… 77 miljard euro. Daarmee zou men bijvoorbeeld in één klap overal op deze aarde iedereen van voldoende en vers drinkwater kunnen voorzien.

77 miljard euro die Amerika niet eens heeft, maar moet lenen van een private onderneming als de 'Federal Reserve Bank'. Dezelfde 'bank' die institutionele beleggers (ja zoals uw pensioenverzekeraar) aantrekt en eigendom is van een handjevol geslepen bankiers en industriëlen die steeds meer macht krijgen om de wereld naar hun pijpen te laten dansen. Wie dat zijn? Dat zijn dezelfde lieden die Hitler financierden of bijvoorbeeld samenspannen met de wereldbank om de derde wereldlanden arm te houden. Rothschild is daarin een centrale 'speler.'


( G8 demonstranten bedreigen de in het nauw gedreven ordediensten )

De vriendschappelijke sentimenten jegens Amerika berusten nog steeds op het feit dat ze als onze 'bevrijders' worden gezien. 'Zonder de Amerikanen zouden we nu onder fascistisch bewind leven' is het dogma. Onzin. Buitenlands (lees Amerikaans) kapitaal bracht Hitler aan de macht en opa Bush voorzag Hitler met zijn Standard Oil van genoeg benzine om zijn tanks te kunnen laten rollen. We zijn Amerika niets schuldig en zeker onze loyaliteit niet.

En wat hebben de Amerikanen ons eigenlijk gebracht? Amerika bracht tal van marionetten regeringen aan de macht in o.a. Vietnam en Perzië (herinnert u zich bijvoorbeeld de Sjah nog die dankzij de CIA in het zadel kwam?). Het was Amerika dat in geheel Latijns Amerika rechtse dictators aan de macht bracht. De CIA speelde hierin een centrale rol en het is tegenwoordig niet eens meer geheim. En daar waar de CIA geen poot aan de grond kreeg was het de Wereldbank die gouden bergen beloofde aan arme landen in de vorm van infrastructuur of elektriciteit. Wie in die kletspraat geloofde hing gelijk vast aan torenhoge schulden terwijl de contracten naar Amerikaanse bedrijven gingen (zoals b.v Halliburton en raad eens wie daar weer aan verbonden zijn..) Zo kon men economisch op de knieën gedwongen landen onder controle krijgen.


( Wie zegt ons dat de rellen op de G8-top niet uitgelokt waren door politie in burger? )

Eigenlijk zijn ‘schurkenstaten’ al die landen waar Amerika nog maar een beperkte of geen invloed heeft. De CIA kon er geen macht laten wankelen en aan de Wereldbank had men geen behoefte… wat rest is militaire interventie. En dat laatste zien we nu gebeuren. Je zou er bijna Amerikaanse vlaggen van gaan verbranden.

In fort Europa is het al niet beter. Met de komst van een toekomstige Europese grondwet..euh -verdrag zijn we weer een stapje dichterbij de consolidatie met Amerika. Europa stuurt braaf op Amerikaans verzoek soldaatjes naar landen waar we niets te zoeken hebben of gelooft u echt dat we er óf terroristen aan het vangen zijn óf de vrede bewaren? Ik dacht het niet. Waar was de ‘machtige’ VN toen de Hutsi’s en de Tutsi’s in Rwanda elkaar uitmoordden? Waar waren ‘onze jongens’ toen er zich in de Soedan of Dafoer humanitaire rampen voltrokken? Welke land dwarsboomde ook al weer serieuze plannen voor hulpverlening in die regio’s? Precies, en waarom? Omdat er niets te verdienen viel en het diende niet het belang van het kapitaal.

Wij, de massa, stonden al die tijd langs de zijlijn en keken toe. Wij, de massa, lieten het gebeuren en staarden ons blind op de leugen van de ‘American Dream’. Iedere dag weer zijn we direct of indirect bezig om de winsten op te krikken omdat we nog geloven dat ‘sky the limit' is. Iedere euro die rondgaat rolt uiteindelijk in de zakken van dat kleine groepje die nu al bijna alles heeft. En wat als ze alles hebben?


( Als hier de welvaart stijgt dan daalt diezelfde welvaart ergens anders... gek dat alleen 'links extremisten en andersglobalisten dat zien )

We zijn in de nadagen van onze autonomie en zelfbeschikking en er is geen weg terug. Verzet is zinloos. Zelfs met een miljoenen demonstratie op het binnenhof kunnen we het tij niet meer keren. Wat we wel kunnen doen is tegengas geven. Laat horen dat je het spel door hebt en stel lastige vragen. Misschien is de tijd daar om ook eens een girorekening te openen en een leuke TV-inzamelingsactie te organiseren voor die arme Taliban strijders die zich bovenal inzetten voor zelfbeschikking en autonomie.

Om het eenzijdige beeld van grimmige bebaarde kelendoorsnijders die een bedreiging voor onze veiligheid vormen een beetje bij te stellen hieronder een filmpje.

 

DaVince: Mensen die zich inzetten voor de taliban zijn in mijn ogen niet goed wijs.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 07-06-2007 0:36:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Helemaal top, al mijn frustratie en zorgen in één prachtige blog samengevat, ik was geen fan van sesamstraat maar ga toch maar is kijken....
...
Op 07-06-2007 0:38:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: Hulde aan deze column/blog maar wil ik er wel op wijzen dat het in de planning ligt amerika en de moslim landen tot vijand te maken zodat men europa zal bejubelen en zich zal laten knechten door europa.
Op 07-06-2007 7:38:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kraai: Fantastisch verwoord!
Op 07-06-2007 7:52:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: @ Davince

Er bestond geen Taliban in 1979. Maar toen de Sovjets met Amerikaanse steun Afghanistan binnen vielen ontstond deze verzetsbeweging als vanzelf met als doel de autonomie terug te winnen.

Inmiddels heeft de Taliban een islamitische staat voor ogen en moet noodgedwongen papavers kweken om fondsen binnen te halen. Net als de CIA (Nigaragua Ollie North) die drugs dealt om black budgets te creeeren.

Taliban zijn verzetsstrijders in dezelfde lijn als IRA (die al meer dan honderd jaar lang de illegale Britse overheersing aan het bestrijden zijn) en de Baskische ETA, die geen trek hebben in de Spaanse inlijving en autonoom willen blijven.

Men kan het natuurlijk oneens zijn met hun politieke en/of religieuse overtuiging en men kan discussieren over de wijze waarop ze verzet plegen Maar de bottom line is dat deze groepen zich verzetten tegen overheersing van buitenaf en strijden voor zelfbeschikking.

Toen de geallieerde de Duitser terugdrongen over onze landsgrenzen waren we als een kind zo blij. Nu zijn de gealiieerden vanuit Afghaans oogpunt wat voor ons destijds de Duitsers waren. Een bezettingsmacht dus.

Wie zijn wij om hun autonomie te ontzeggen? Wie zijn wij om te beslissen wat goed voor Afghanistan is? Hebben we dan niets kunnen leren van onze geschiedenis zoals in Indonesië?

Want uiteindelijk gaat het niet om het brengen van de 'zegeningen van de westerse wereld' maar om het vruchtgebruik van land's natuurlijke hulpbronnen.

De wijze waarop we nu in landen zoals Irak en Afghanistan te keer gaan drijft mensen in het verzet (zouden wij het anders doen in zo een geval?). Wij schreeuwen dan vervolgens moord en brand omdat het allemaal terroristen zouden zijn en zien rechtvaardiging in nog meer strijd.
Op 07-06-2007 9:00:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: @ Sior

Volgens mij zingt de man een denkbeeldig duet met Bush die de tweede 'stem' doet. 8-)
Op 07-06-2007 9:02:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Carpe diem homo universalis
Op 07-06-2007 9:47:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: @ Lanoe

Dank voor de heldere video link. Eigenlijk zouden we het moeten vertalen in het NL zodat iedereen er kennis van kan nemen.

Op 07-06-2007 10:36:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Itsun Gorewitz:

Ze kwamen toch uit de Koranscholen in Pakistan?

Leuker is hoe ze vertrokken..
Wat mijn Russische vrienden in een jarenlange strijd niet lukte, lukte Amerika in een handomdraai (en heel wat geld/goud?).

Frappant toch, dat zo een sterk verzet plots opgelost is als sneeuw voor de zon...

Zeker als je kijkt naar de resultaten die het Amerikaanse leger momenteel in Irak halen.


Welke resultaten? Verscholen achter zandzakken en prikkeldraad en zich slechts zwaar bewapend zich buiten de compounds durven te begeven. Een bevolking waarbij ze, net als in Vietnam, niet kunnen zien of het vriend of vijand is.

geholpen door lieden (zoals de destijds door de CIA gefinancieerde muhadjedien) die dat alleen maar doen omdat hun afkeer van de buitenlandse bezettingsmacht ietsje kleiner is dan hun afkeer van de aloude interne vijanden (e.g. Taliban)

Het machtsvacuum gecreeerd door de Russen speelden islamitische leiders in de kaart.
Op 07-06-2007 10:54:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cootje: Zeker een goede informatieve video, mocht iemand interesse hebben in meer uitgebreidde info omtrent dit onderwerp:

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936
...
Op 07-06-2007 0:53:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: http://www.brillig.com/debt_clock/

And the clock keeps ticking
Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 08-06-2007 11:43:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 08-06-2007 0:38:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: kwam de rente op de bovenstaande amerikaanse schuld ook tegen:

http://www.treasurydirect.gov/govt/reports/ir/ir_expense.htm
Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 09-06-2007 9:05:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Zembla gaf gisteren een eye-opener voor sparend Nederland waar de belangrijkste banken niet echt blij mee zullen zijn.
http://zembla.vara.nl/

Niet dat ik ooit veel geld op mijn lopende rekening heb staan maar na deze docu verbaas ik me in verhevigde mate over de absurditeit dat er helemaal geen verantwoorde bank bestaat waar ik voor het normale geldverkeer terecht kan.

Toch eens informeren of de sociale dienst mijn geld in contanten wil uitkeren.
Op 11-06-2007 16:17:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
super sukkel:

die meiden hebben lekkere tieten!

en jij een slechte smaak..
(bericht gewijzigd op 5-3-2008 16:58:26)
Fruit dan?
Op 05-03-2008 16:58:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden