Ben jij een depressieve muis? Dan heb je geluk met de nieuwe revolutionaire methode tegen depressiviteit. Tegenwoordig bestaat er zoiets als moleculaire therapie, het vervangt alternatieven als Prozac en Tofrantil.

Een willekeurige muisDe onderzoekers hadden het gemunt op het deel van het brein dat verantwoordelijk is voor plezier en angst. Vooral het patroon van belonen werd onder de loep genomen. Door een molecule uit dit deel te verwijderen kan een muis uit zijn depressie of angstig gedrag stappen om er vervolgens nooit meer last van te hebben.

Hoe herkennen we een depressieve muis? Door de hangende snorharen? Fout. De onderzoekers plaatsen enkele onderdanige muizen bij enkele pestkoppen. Ook in muizenland heerst namelijk een hierarchie van mietje tot bullebak. Dankzij de moleculaire ingreep werd een mietje dus eigenlijk een supermuis, mighty mouse.

Hoe verwijdert men een molecule uit de hersenen? Door de muis te verdoven en hem vervolgens (in het hoofd) in te spuiten met een goedje dat de molecule lam legt of vernietigt.
Stukje kaas, iemand?

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden