U heeft het druk en ik heb het druk. Om beide toch tevreden te stellen knal ik er in dit stuk veel beeldmateriaal en weinig tekst uit. Gewoon even lekker achterover zitten en verbazen over de wonderlijks zaken in deze wereld.(Verloren steden)

De makers van shunya.net hebben getracht bijzondere oude locaties van verloren steden in kaart te brengen. Zonder veel omhaal en met unieke fotos. Buiten de klassieker zoals Machu Picchu of Olympia treft u tal van locaties aan die u vast nog niet kende. In totaal kunt u afbeeldingen terug vinden van 55 unieke historische bouwwerken.


(Smoke Angel)

Bovenstaande afbeelding toont ons wat er gebeurt als een vliegtuig z.g. 'flares' afwerpt. Het fraaie symmetrische patroon, dat veel weg heeft van een 'engel', wordt veroorzaakt door de lucht die spiraalsgewijs van de vleugels afstroomt. Hoewel het fenomeen volledig verklaarbaar is blijft het een wonderlijk patroon.


(Andere smoke angel)

Een heel ander wonderlijk patroon zag men onlangs toen de space shuttle werd gelanceerd. De uitlaatgassen die vrijkomen bij de lancering vormen opvallende patronen. Wederom geheel te verklaren maar wel een apart gezicht.


(26 tenige kat)

De meeste katten hebben 18 tenen (2 x 5 voor en 2 x 4 achter) maar bovenstaande 10 jaar oude Britse kat heeft 26 tenen (2 x 7 voor en 2 x 6 achter. Volgens het persbericht van de BBC komt het vaker voor bij katten uit de omgeving van Cariganshire dat ze extra tenen hebben. Ze noemen die katten soms ook 'Cardicats'. Meestal hebben dieren met extra tenen gemiddeld 24 exemplaren maar 26, zoals bij deze kat, is uitzonderlijk. De kat zelf heeft overigens geen enkele last van de extra tenen maar kan natuurlijk wel dubbel zo gemeen uithalen.


(Fridgehenge )

Stonehenge kennen we allemaal wel, de mysterieuze megalithische cirkel in Engeland. Fridgehenge is daar een afgeleide van en werd 10 jaar geleden gemaakt van meer dan 100 ijskasten (fridge) door de kunstenaar Adam Horowitz. Helaas bleek fridgehenge niet bestand tegen harde winden en het project stortte in. Hoewel het daarmee wel wat meer lijkt op Stonehenge heeft de gemeente van Santa Fe (nieuw Mexico) toch maar besloten om de ijskastencirkel op te doeken.


(Robot gaat soldaten redden)

De fantasie en budgetten van de Amerikaanse defensie kennen geen grenzen. Momenteel werkt men hard aan een Battlefield Extraction Assist Robot (BEAR). Deze 'vriendelijke' robot moet in de toekomst gewonde soldaten van het slachtveld naar veiligere oorden brengen. De robot kan 227 kilo meetorsen en is via microfoon en camera verbonden met een bestuurder de het geheel op afstand kan bedienen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden