Een 22-jarige Britse toerist is zaterdagmiddag (23-06-07) in een hotel op de Amsterdamse Martelaarsgracht geflipt na het gebruik van paddo's. De straat werd enige tijd afgesloten, omdat de man uit zijn hotelkamer glas en andere voorwerpen op straat gooide.
Paddo's
De politie meldt zondag dat een voorbijganger gewond raakte aan haar gezicht door glasscherven. De hotelgast had samen met twee vrienden enkele paddenstoelen gegeten. Toen die niet snel genoeg werkten at hij er nog meer. Vervolgens ging de man door het lint en sloeg de hotelkamer kort en klein. Zijn vrienden probeerden hem te kalmeren, maar dit mocht niet baten.
De man begon hierop voorwerpen op straat te gooien en verminkte zichzelf met glas. Hij liep daarbij diverse verwondingen op aan zijn handen, nek en armen. Agenten wisten de man uiteindelijk te overmeesteren. De Brit is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. De Kamer pleitte in maart al voor een verbod op verse paddo's na de dood van een 17-jarig Frans meisje dat na het eten van paddo's van een brug bij het wetenschapsmuseum Nemo de Amsterdamse IJ-tunnel insprong.

Het woord paddo’s is een veel gebruikte verzamelnaam voor soorten paddestoelen die de werking van het bewustzijn beïnvloeden.

Wat gebeurt er met je als je paddo’s gebruikt??

Paddo'sAls je paddo’s hebt gebruikt kun je dus een hallucinatie krijgen. Dan versterken de paddo’s je gevoelens en verandert de omgeving (in jouw gedachten). Dit kan goed maar ook slecht vallen. De dingen die gebeuren noemen we effecten. De effecten die gebeuren verschillen van paddestoel tot paddestoel.

Het kan een angstig moment zijn als je voor het eerst beseft dat je wegglijdt naar een andere staat van zijn, een bewustzijnstoestand waarin je, naast de verandering van wat je zintuigen je melden, vooral jezelf op een andere manier ervaart. De wereld is plotseling niet meer vast, vertrouwd, stabiel; boven en beneden, links en rechts hebben geen betekenis meer. Binnen en buiten vloeien ineen. Je denkt aan iets en dan zie je het, je richt je aandacht op een detail en dat neemt je hele blikveld in en hup, je bent het zelf geworden. Verwarrend, soms beangstigend, maar voor de iets meer ervaren psychonaut, ook fascinerend. Je bevindt je in een steeds wisselend landschap waar je op een vreemde manier tegelijkertijd de heerser en de beheerste bent. Je speelt een spel en neemt een rol, je weet dat het een rol is, maar het kan je niet schelen, als een jonge kat kun je de staart van je eigen gedachtenkronkels najagen. Kijk je er dan achteraf, en weer met beide benen op moeder aarde, op terug, dan ga je misschien twijfelen aan de hardheid, de onveranderlijkheid, van wat we als de `normale' werkelijkheid ervaren.

Zijn er inderdaad niet meer kleuren, hoe zit het met de energiepatronen die je ziet, de vleug van bewustzijn die je vanuit een plantenblad of bloem toelachte, de zich eindeloos herhalende, maar toch zo vertrouwde patronen? En wat is de werkelijkheid? Is er naast die - en dat ervaar je in zo'n trip - toch maar beperkte normale realiteit nog een andere, of oneindig veel andere, werkelijkheden? Of zijn het allemaal stukjes van de totale, ultieme werkelijkheid? En bestaat die wel, of zijn we een illusie van onszelf?

Dat zijn natuurlijk vragen waar mensen uit alle tijden zich mee bezig hebben gehouden… Ook nu nog worden heilige paddestoelen ritueel gebruikt in Midden-Amerika, onder andere bij het klassieke Maya ceremonie-centrum Palenque en langs de grens tussen Chiapas in Mexico en Guatemala. Paddo'sHet is echter onduidelijk hoeveel van deze rituelen werkelijk afstammen van eeuwenoude gebruiken en hoeveel er later bij verzonnen is.

Hoewel er veel bekend is over en bewijzen zijn van het gebruik van psychoactieve paddestoelen in Zuid-Amerika in het verleden, is momenteel niet bekend of in Zuid-Amerika dergelijke bijeenkomsten nog plaats vinden. Wel blijken diverse Indiaanse stammen te werken met natuurlijke psycho-actieve middelen waarin het met Paddo's verwante DMT (Dimethyltriptamine) voorkomt. We noemen daarnaast Ayahuasca dat ook in een soort mengreligie van het Katholicisme en Indiaanse oerwoudrituelen gebruikt wordt tijdens de diensten van de Braziliaanse Santo Daime kerk.

Wat zit er in paddo's?

In de paddo’s zitten stoffen die het tripeffect kunnen veroorzaken. Dit zijn de 2 stoffen : psilocybine en psilocine.
De stoffen psilocybine en psilocine staan bij de opiumwet op nummer 1. Alles wat bij de Opiumwet staat worden bij de harddrugs gerekend. Dus dingen die psilocybine en/of psilocine bevatten zijn harddrugs. Het maken verkopen en bezitten van harddrugs is verboden. Dit is ook voor preparaten waar de stoffen psiloybine en/of psilocine zitten. De stoffen psilocybine en/of psilocine komen ook in andere paddestoelen voor. De hoeveelheid aan werkzame stof verschilt van paddestoel tot paddestoel. Het maakt ook uit of je gedroogde of verse paddestoelen hebt. Gedroogde paddestoelen zijn geconcentreerd. Één 1 gram gedroogde paddestoelen kunnen een paar keer meer sterk zijn dan 1 gram verse van de zelfde soort.

Wat doen paddo's bij je?

Het tripeffect (de hallucinatie) komt bij volwassenen die drugs gebruiken bij 4 tot 12 milligram werkzame stof. Afhankelijk van de persoon en de situatie kan het tripeffect vanaf 8 milligram heel erg worden. Het tripeffect blijft van 3 tot 7 uur merkbaar.

Er is onderzoek gepleegd naar de effecten van psychedelische drugs en telepathie en er bleek een toename van de positieve uitkomst van telepathie na gebruik van de stof psilocybine… Maar liefst een verschil van 25 %.

Maar moge duidelijk zijn: Don’t try this at home! Try it at the lab!
Paddo's
Wat zijn de risico's bij gebruik van paddo's?

Als je paddo’s gebruikt heb je altijd risico’s dat het verkeerd met je afloopt. Hier hebben we de risico’s op een rijtje gezet:
Als je paddestoelen zelf plukt: bij het zelf plukken van paddestoelen bestaat altijd het risico van verwarring met giftige soorten.
Bij hoge doseringen kunnen de maag, de lever en de nieren moeite hebben met paddestoelen. Aan een paddestoel is ook niet te zien wat het gehalte aan werkzame stof is. Eventueel bijgeleverde schriftelijke informatie kan daar over vertellen, maar je weet niet hoe je zelf reageert op die gehalte.
Omdat de sterkte van de paddo's varieert, bestaat altijd het risico van een te hoge dosering en dus een te heftige uitwerking. Bij producten waarin paddo's zijn verwerkt kan de gebruiker de dosering helemaal niet precies weten.
De combinatie van paddo's met andere drugs of alcohol heeft onvoorspelbare effecten, die heel vervelend kunnen zijn.
Gebruik door jongeren wordt afgeraden. Paddo's kunnen een ‘bad trip’ veroorzaken, waarbij je heel bang of verward wordt. Vooral voor jongeren, die zichzelf vaak nog niet zo goed kennen, kan dit erg eng zijn.
Wie psychiatrische of ernstige psychische problemen heeft, moet geen paddo's nemen. Mensen die in het verleden een psychose of depressie hebben gehad, lopen een verhoogd risico op een slechte uitwerking.
Mensen die in een slechte conditie verkeren, astma, hart-, lever- of nierkwalen hebben of medicijnen gebruiken, kunnen echt beter van paddo's afblijven.
Gebruik tijdens de zwangerschap wordt sterk afgeraden.
Onder invloed kan men zich roekeloos gedragen. Als paddo's uitgewerkt lijken, blijft de gebruiker toch nog 5 tot 6 uur loom en ongeconcentreerd. Dus zolang moet je in ieder geval niet fietsen, op de brommer stappen of auto rijden.

Heeft u ervaringen met psychedelische drugs waaronder paddo's laat het ons weten of u contact heeft gehad met een andere werkelijkheid of dat u gewoon zin had om uw huis/hotelraad uit het raam te gooien zoals die toerist waarmee dit blog begon...

Lanoe: Poolse, mexicaanse en psylo's uit india, Vliegenzwam (in zalfvorm die op mn slaap gesmeerd werd), de Banisteriopsis caapi ofterwijl de liaan die de santo daime ook gebruiken, thee van bitterkruid en nachtschade, peyote (cactus, traditioneel) en dan nog de nodige lsd en ja, ik heb heel wat andere "realiteiten" mee mogen maken en heb gelukkig nooit een "badtrip" gehad.

Ik heb die realiteit nooit anders gezien als deze, nml een tijdelijke illusie om mezelf te ervaren en had eerlijk gezegd altijd wel fun in die "andere realiteiten".
Er kwamen weleens negatieve dingen maar aangezien ik de schepper schijn te zijn van mijn eigen realiteit ontdeed ik me daarvan.
Het leukste vond ik toch wel als ik idd zelf kon scheppen en dingen in die realiteit naar mijn hand kon zetten.
De mooiste was toen ik alles in energetische vorm zag en omringt werd door een bepaalde energie of energieen, die mij bepaalde dingen lieten zien alsof tijd en ruimte niet meer bestonden.
Nu doe ik het alleen nog in shamanistisch verband en onder begeleiding van een shamaan en lees en kijk veel van oa dhr. Mckenna.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 26-6-2007 10:03:01)
Carpe diem homo universalis
Op 26-06-2007 10:01:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: wat die jongen zijn fout was?
"Toen die niet snel genoeg werkten at hij er nog meer."
beginnersfout... dus omdat de 1 of andere toerist de gebruiksaanwijzing niet wil lezen, maar zo snel mogelijk van de wereld wil zijn is er weer een golf aan negatieve aandacht voor paddo's.

paddo's versterken net als veel soorten drugs je gevoel, als je je op gaat zitten fokken dat het niet werkt dan ga je dat ook geloven, op die manier kan je wel 3 dosissen opvreten terwijl je denkt dat je nog nuchter bent, een ervaren gebruiker zal dit niet snel gebeuren maar voor een beginner? voeg daar het neanderthaler-element bij, en de gemiddelde toerist/kroegbezoeker verliest alle normen en waarden. ik zie elk weekend de groepen mens-apen (en dan bedoel ik geen buitenlander!) zich uitleven op bloembakken en verkeersborden, maar dat hoort gewoon bij de kroegsport blijkbaar :$

BTW. in equador worden nog steeds paddo's gebruikt voor meditatierituelen, in peru waarschijnlijk ook nog wel, maar ik weet van een kennis dat veel rituelen ook gedaan worden met peotl-cactussen (mescaline) hij had de eer dat hij mee mocht doen met een ritueel.
(bericht gewijzigd op 26-6-2007 12:16:21)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 26-06-2007 0:16:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Shivani:

Het boek 'De kosmische slang"van Jeremy Narby en "De gewijde reis" van Lars Faber is zeer de moeite waard.


Thnx, Shivani
Kga zeker ff neuzen
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 26-06-2007 0:29:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LSM:
Dan Juan:
Don’t try this at home! Try it at the lab!

Ik weet niet precies wat je hier nu mee probeert te zeggen, maar ik ben het met dat eerst in ieder geval niet eens. Voor degenen met weinig tripervaring is het juist ongelofelijk belangrijk om te trippen in een vertrouwde, bekende omgeving. Het liefst 'at home' dus. Thuis heb je alles bij de hand, de input van vreemde elementen wordt dus geminimaliseerd. Je kan thuis rustig wennen aan je veranderde gevoelsleven en de verschillen in je perceptie. Tripgenoten moeten ook altijd zo bekend mogelijk zijn, je moet op elkaar kunnen vertrouwen.

Verder
aardig blogje voor degenen die hier echt niets over weten, voor de rest is dit wel heel erg bekend. Ik hoop dat jullie wat verder gaan met dit onderwerp, psychedelische drugs zijn ongelofelijk fascinerend en er valt een hele hoop over te vertellen.
(bericht gewijzigd op 27-6-2007 20:38:28)
Op 27-06-2007 20:35:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: @Dan Juan: hoe vaak gebruik jij paddo's?
United as one. Divided by zero.
Op 29-06-2007 23:49:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: 3 keer per week...?
Nee heb t 3 keer in mn leven gebruikt en veel lol gehad maar de vrienden waarmee ik het gebruikte konden er niet tegen en gingen een donkere kant op die beangstigde, eerlijk waar.
Zorg dat je je lekker voelt en laat de paddos je naar dimensies v oeren die je verder kunnen helpen op het pad van het verruimen van je bewustzijn...en als je bang bent doe het dan niet en laat de angst je verder helpen...
Enjoy tha weekend!
Op 30-06-2007 0:06:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
3.14po:

@Dan Juan: hoe vaak gebruik jij paddo's?

Tijd voor een heerlijke paddo-ervaring...tot nu toe goed gevallen, maar hoor ook berichten dat het slecht kan vallen...just be careful?

(bericht gewijzigd op 30-6-2007 0:09:55)
Op 30-06-2007 0:09:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Wie doet er mee..?!

Mega-paddenstoel gevonden in Mexico
Uitgegeven: 11 juli 2007 11:00
Laatst gewijzigd: 11 juli 2007 11:04

AMSTERDAM - In de Mexicaanse deelstaat Chiapas zijn onderzoekers gestuit op een reuzepaddenstoel. Het gevaarte, dat gevonden werd in een bos, weegt maar liefst meer dan 20 kilogram en is 70 centimeter groot.

Reuzepaddenstoel Mexico
Het is nog niet bekend wat onderzoekers met de reuzepaddenstoel willen gaan doen.
Op 11-07-2007 0:11:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Toerist springt uit raam na eten paddo's
Uitgegeven: 13 juli 2007 06:50
Laatst gewijzigd: 13 juli 2007 07:12

AMSTERDAM – Een 19-jarige toerist uit IJsland is vorig weekeinde uit een hotelraam in Amsterdam gesprongen na het gebruik van verse paddo's. De jongen liep breuken aan beide benen en voeten op.

Dat meldt de Volkskrant vrijdag. Het is het derde ernstige incident met paddo's in Amsterdam in een aantal maanden tijd.
Op 13-07-2007 9:19:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Vladimir: Paddo-toerist springt uit raam in Amsterdam: In Amsterdam is vorig weekeind een toerist uit IJsland na paddogebruik uit het raam van een hotel gesprongen. De 19-jarige jongen liep daarbij breuken op aan beide benen en voeten.

De jongeman flipte door na het eten van de geestverruimde paddestoelen. Na een week in het ziekenhuis vliegt hij vandaag terug naar Reykjavik. Verder op: http://frontpage.fok.nl/nieuws/79104
Op 13-07-2007 11:35:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Fransman slacht hond tijdens paddotrip
Uitgegeven: 14 juli 2007 18:46
Laatst gewijzigd: 14 juli 2007 18:46

AMSTERDAM - Een 28-jarige Fransman heeft vrijdagavond in Amsterdam onder invloed van paddo's en wiet zijn hond vermoord. Het beest moest met een schaar en mes worden bewerkt om zijn geest vrij te maken, zo verklaarde de man tegen de politie.

Agenten troffen de verwarde man naakt en onder het bloed aan in zijn busje aan de Herengracht. In de auto lagen de geslachte hond en een bebloedde schaar en mes.

De binnenzijde van het voertuig was bedekt met bloedspetters en vegen.

Paddo's

De man verklaarde dat hij paddo's en wiet had gebruikt.
Op 14-07-2007 21:10:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Vladimir: Fransman slacht hond tijdens paddotrip in Amsterdam: http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/07/fransman_slacht_hond_tijdens_p.html

edit: ah, hij stond er al...
(bericht gewijzigd op 15-7-2007 14:18:31)
Op 15-07-2007 14:17:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: RTFM
(Read The Fucking Manual)

als je onder invloed van drank iemand doodrijd dan is dat je eigen schuld, maar als je onder invloed van paddo's iets uitvreet komt dat van de paddo's...
(bericht gewijzigd op 15-7-2007 15:09:59)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 15-07-2007 15:09:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: De 28-jarige Fransman die vrijdagavond in Amsterdam zijn hond doodstak, was niet onder invloed van paddo's. De man verklaarde aan de politie dat hij hallucinerende paddenstoelen en wiet had gebruikt, maar de GGD spreekt dit tegen. Volgens de instelling had de man een psychose.

Bron: http://www.nu.nl/news/1156540/14/Geen_paddo-gebruik_bij_slachten_hond.html

:S
Op 16-07-2007 15:39:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Een 27-jarige Deen is afgelopen weekend met zijn auto over een camping in Amsterdam gescheurd na het gebruik van alcohol, het roken van enkele joints en het eten van een paddo. Daarbij reed hij rakelings langs een aantal tentjes waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/79474

:S
Op 23-07-2007 13:45:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Clark Kendt:

Een 27-jarige Deen is afgelopen weekend met zijn auto over een camping in Amsterdam gescheurd na het gebruik van alcohol, het roken van enkele joints en het eten van een paddo. Daarbij reed hij rakelings langs een aantal tentjes waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/79474

:S


Misschien wordt het langzamerhand tijd voor een handleiding voor drugstoerisme naar nederland?

Denk dat dat ook meer effect oogst als het dan maar weer te verbieden.

Maar, ja, leg dat maar eens voor aan het CDA en de Christen unie;P

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 23-07-2007 15:50:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Lanoe:

Clark Kendt:

Een 27-jarige Deen is afgelopen weekend met zijn auto over een camping in Amsterdam gescheurd na het gebruik van alcohol, het roken van enkele joints en het eten van een paddo. Daarbij reed hij rakelings langs een aantal tentjes waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/79474

:S


Misschien wordt het langzamerhand tijd voor een handleiding voor drugstoerisme naar nederland?

Denk dat dat ook meer effect oogst als het dan maar weer te verbieden.

Maar, ja, leg dat maar eens voor aan het CDA en de Christen unie;P

Carpe diem homo universalis

Ze kunnen inderdaad beter die Chistelijke campings verbieden...!?
Toch?
Op 23-07-2007 16:20:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Clark Kendt:

De 28-jarige Fransman die vrijdagavond in Amsterdam zijn hond doodstak, was niet onder invloed van paddo's. De man verklaarde aan de politie dat hij hallucinerende paddenstoelen en wiet had gebruikt, maar de GGD spreekt dit tegen. Volgens de instelling had de man een psychose.

Bron: http://www.nu.nl/news/1156540/14/Geen_paddo-gebruik_bij_slachten_hond.html

:S

Nou pffffff, gelukkig maar...
Op 23-07-2007 16:27:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Ook smartshops willen leeftijdsgrens voor paddo's
Uitgegeven: 23 juli 2007 18:19
Laatst gewijzigd: 23 juli 2007 18:20

AMSTERDAM - Smartshops moeten bij de verkoop van paddo's een leeftijdsgrens van 18 jaar gaan hanteren. Dat stelt de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (Vlos) waarbij 40 van de ongeveer 120 shops zijn aangesloten.

Volgens de vereniging houden haar leden zich al aan deze leeftijdsgrens. Maar de vereniging pleit ervoor dat een leeftijdsgrens wordt ingesteld voor alle shops.

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) zei begin deze maand in de Tweede Kamer ook al een leeftijdsgrens voor de verkoop van paddo's te willen, als er geen verbod zou komen. Hij reageerde hiermee op Kamervragen van VVD-Kamerlid Fred Teeven, die pleitte voor een verbod.

Overleg

De smartshopvereniging is in 'intensief' overleg met het ministerie van Volksgezondheid en de gemeente Amsterdam, waar paddogebruik onlangs tot verschillende incidenten leidde. Vrijdag had de minister volgens de Vlos een definitief besluit zullen nemen over de kwestie, maar dat is vooralsnog niet gebeurd.

De Vlos is absoluut tegen een verbod op de verkoop van verse paddo's. "Daarmee gaan we van de regen in de drup', stelt Paul van Oyen van de Vlos. "De verkoop verdwijnt dan in het illegale circuit, waarmee je al de grip erop verliest." De woordvoerder vreest dat paddo's dan worden vermengd met andere producten. "Dan weet je niet meer wat er gebeurt."
Op 23-07-2007 21:57:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 23-07-2007 23:16:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:

Op 24-07-2007 0:23:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:

hype?
(bericht gewijzigd op 24-7-2007 11:16:10)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 24-07-2007 11:16:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Allemaal in het kader om binnenkort de paddo's te verbieden: problem - reaction - solution.
(bericht gewijzigd op 24-7-2007 11:18:38)
United as one. Divided by zero.
Op 24-07-2007 11:17:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
3.14po:

Allemaal in het kader om binnenkort de paddo's te verbieden: problem - reaction - solution.

heeft ook wel wat van een artikel dat ik hier ook ergens zag, over als iets 1 keer gebeurt het een grote kans heeft zich te herhalen, zoiets?
(bericht gewijzigd op 24-7-2007 11:23:28)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 24-07-2007 11:23:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Of men gaat er meer op letten.
United as one. Divided by zero.
Op 24-07-2007 11:42:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: dat ook ja, grote kans dat er na het toeristenseizoen ineens geen enkel geval meer plaatsvind, en het is natuurlijk ook nieuws voor komkommertijdperknieuwsverslaggeving van de grote dagbladen die toch ergens een verhaal moeten zien te vinden, waar CU en CDA gretig gebruik van maken...
(bericht gewijzigd op 24-7-2007 12:07:24)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 24-07-2007 0:07:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 30-07-2007 19:42:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:

weet je wel wat je aanraad? ik weet het wel en dit is geen spul om even te proberen, dat kan ik je wel zeggen, duurt minder lang dan paddo's, lsd en mescaline, maar is een stuk heftiger!

en dan na te gaan dat je dit gewoon per ons kan kopen bij de smartshop (salvia dinivorum)
(bericht gewijzigd op 31-7-2007 19:44:28)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 31-07-2007 19:44:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 03-10-2007 13:17:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:

Waarom de redaxie geen update plaatst is mij onduidelijk.

:S
Op 08-10-2007 21:16:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Wordt t niet om te onderzoeken wat er in die paddos zit? Beetje veel negatief in t nieuws...werd er ook niet een tijd geleden lsd toegevoegd aan paddos?
Op 08-10-2007 22:31:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: 'Klink gaat paddo's verbieden'
Uitgegeven: 10 oktober 2007 07:30
Laatst gewijzigd: 10 oktober 2007 07:40

AMSTERDAM - De verkoop van paddo's wordt verboden. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) neemt dat besluit nog deze week, meldt het AD woensdag.

De bewindsman vervult daarmee de wens van een Kamermeerderheid, die een verbod wilde naar aanleiding van de dood van een 17-jarig Frans meisje in maart. Zij sprong onder invloed van hallucinogene paddestoelen van een brug in de IJ-tunnel in Amsterdam.

Het verkoopverbod gaat gelden voor verse paddo's, die nu nog te koop zijn in smartshops. Klink overlegt volgens de krant nog met minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) of deze paddestoelen als harddrug onder de Opiumwet kunnen komen te vallen. Gedroogde paddo's vallen daar nu al onder. In de meeste andere landen zijn alle soorten paddo's verboden.

Ambulances

De afgelopen jaren steeg het aantal ernstige incidenten met paddo's flink, constateerde de GGD in een rapport. In 2004 rukten ambulances nog 55 keer uit na ongelukken waarbij paddo's in het spel waren, vorig jaar was dat al 128 keer.

Het besluit om de drugs helemaal te verbieden, wordt door Klink genomen op grond van een rapport van het RIVM over de risico's van paddo's, schrijft de krant. De landelijke vereniging van smartshops waarschuwde al eens dat verse paddo's door een verbod in het illegale circuit zullen terechtkomen 'met alle gevolgen van dien'.

Cohen

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zei vorige maand nog dat hij een verplichte bedenktijd wil voor toeristen die paddo's willen kopen. In die tijd kan de koper informatie verzamelen over het effect van de paddestoelen. Met de maatregel moeten impulsaankopen worden tegengegaan.

Nadat in maart in Amsterdam het Franse meisje omkwam, scheurde in juli een 27-jarige Deen onder invloed van alcohol, wiet en een paddo met een auto op de Amsterdamse camping Zeeburg rakelings langs tenten waarin kinderen lagen te slapen.
Op 10-10-2007 7:56:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik vraag me af:
Er zijn toch ook manieren om in een andere realiteit te komen zonder dat je iets tot je neemt?

Om te trippen moet je iets innemen zoals lsd, paddo's, je eet een kelk op van een brugmansia(voor de ultime dodentrip), kaktussen en andere kruiden.

Het schijnt mogelijk te zijn om je in hogere sferen te wanen zonder gebruik van dergelijke middelen. Was dat niet hypno(se)-therapie?
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-06-2008 10:59:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
st.gast:
Chris de Boden:

Ik vraag me af:
Er zijn toch ook manieren om in een andere realiteit te komen zonder dat je iets tot je neemt?

Om te trippen moet je iets innemen zoals lsd, paddo's, je eet een kelk op van een brugmansia(voor de ultime dodentrip), kaktussen en andere kruiden.

Het schijnt mogelijk te zijn om je in hogere sferen te wanen zonder gebruik van dergelijke middelen. Was dat niet hypno(se)-therapie?


om uit de tijdsconditie te komen?

wellicht ''trippen'',dus knapzak om en eventueel eeuwig verdwijnen,constant aanpassen aan andere omgeving,heeft ook het effect,soort surfen op internet maar dan anders.

Revolutionair.
Op 28-06-2008 0:15:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: onder andere en om andere werkelijkheden te ervaren.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-06-2008 23:23:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
iris: Het verbieden van paddestoelen staat voor mij gelijk aan de uitspraak de koran te verbranden.
Paddenstoelen kunnen je zoveel moois brengen en zoveel inzichten. Het is belachelijk dat je het bijna nergens mag eten terwijl het overal groeit.
Natuurlijk is het heel belangrijk dat je het in de juiste omgeving met de juiste mensen en op het juiste tijdsstip doet. Maar verbieden draagt hier niet aan bij.
Over de hele wereld in de oudere culturen komen ze voor en worden ze beschreven als heilig. Er zijn verschillende mensen die het gebruik hiervan linken aan de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn.
Een te gek boek hierover is 'Supernatural' van 'Graham hancock' Kan ik echt iedereen aanraden.
Op 12-10-2008 0:48:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Thumbs up Iris. Ik ben het voor 100% met je eens. Het verbieden van dergelijke psychedelische middelen zou eigenlijk moeten worden beschouwd als een misdaad tegen de mensheid mede omdat de psyche een onlosmakelijk deel is van de mens.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-10-2008 17:50:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden