Er is een vreemde nieuwe speler in het veld van milieu- en klimaatbeheersing. Het is Arnold 'Ah-nuld' schwarzenegger. Vorig jaar tekende hij in Californië een wet om uitstoot te verminderen, hij is een fan van Al Gore. Tijdens Al Gore’s presentatie van zijn film en boek, omhelsde de Republikeinse Arnold Schwarzenegger voor het oog van de camera de Democraat.

Tegenwoordig is hij ook beste maatjes met Tony Blair. Vorig jaar juli was Blair op bezoek bij Arnold. Meer actueel is Arnold zijn laatste officiële bezoek in downing street 10. Blair en Schwarzenegger maken zich samen sterk voor een nieuw Kyoto-verdrag die Bush verwierp. Wat zal hier toch achter steken?

Al Gore en Orkaan Katarina
Al Gore en Orkaan Katrina

Schwarzenegger die Bush achterna liep en de hemel in prees. Maar Arnold schijnt de laatste tijd Bush juist compleet te negeren. Komt dat misschien doordat meneer Schwarzenegger de laatste tijd niet meer zo populair is? En bang is met Bush in ongenade te vallen. Dat krijg je als je de doodstraf laat uitvoeren. Misschien kiest hij wel eieren voor zijn geld?

Om zijn populariteit weer te verhogen past Ahnuld zich waarschijnlijk aan. Voor hij een verkiezingsnederlaagleed was hij behoorlijk radicaal rechts. De nieuwe liberalere Schwarzenegger, is duidelijk populairder. Maar is dat niet het Amerikaanse spel? Het spel van een acterende acteur.

Arnold Schwarzenegger in het kort

De man die de zogenaamde American dream leeft, opgeklommen van niets tot iets. De gouverneur van Californie.
Hij begon zijn carrière als bodybuilder. Zijn niet onbekende verdienste “die waarschijnlijk behaald werd door zijn niet ontkende gebruik van anabole steroïde”, wat hem op latere leeftijd een hartafwijking opleverde. Daaraan is hij geopereerd.

Toen hij 21 was, verhuisde hij met zijn Amerika dream-gedachte naar Amerika waar hij studeerde aan de Universiteit van Wisconsin. Daar begon hij een merk-waardige carrière als filmster met een slecht accent. Na een niet onverdienstelijke film carrière met daarin alle geweld dat god verboden heeft, gaat Schwarzenegger de politiek in. U leest het, in de Amerikaanse droom kan alles.

President is acteur

Het motto van Amerika: word acteur en je wordt vanzelf gouverneur of zelfs president. Tenminste, dat hoop Ahnuld. Dat zegt eigenlijk al meer dan genoeg over de baan als gouverneur of president van Amerika. Het is één groot toneel stuk. Je speelt eigenlijk de rol van je leven.

Maar als je je rol niet goed speelt krijg je rare situatie’s. Vooral als er al publieke geheimen van je rond gaan. Die druisen doorgaans in tegen de visie van de groepen die ze vertegenwoordigen. In dit geval de Republikeinse visie. Je trouwt een telg die komt uit de Kennedy-lijn, die overtuigend democraat is. Maar je legt in iedere geval wel de basis voor een politieke carriere. De republikein die tegen het homohuwelijk is, maar in zijn bodybuilding carrière zelf geposeerd heeft voor een gayblad om geld te verdienen. Aan geld heeft hij nu geen gebrek, na zijn verdienste in gewelddadige films.

Diezelfde gewelddadigheid die hem een aardige duid heeft opgeleverd wil hij nu aan banden leggen, vooral in games. De wet die hij ondertekende (verbieden van verhuren en verkopen van gewelddadige films en games onder de achttien) is alweer teniet gedaan omdat het in strijd was met de Amerikaanse grondwet. Hij is ook verworpen omdat er geen bewijzen zijn voor een verband tussen de gewelddadigheid bij minderjarigen en gewelddadige games en films. (En het feit dat het een natuurlijk een grote inkomsten bron is in de Amerikaanse economie en dan heb ik het nog niet over het brainwashing effect).

En dan nog een vreemde omwenteling voor deze republikein. Want in tegenstelling tot de republikeinse visie is Arnold opeens een heftige voorstander van Abortus en stamcelonderzoek.
Een andere factor die misschien heeft bijgedragen aan zijn omwenteling is zijn vrouw Maria Shiver. Een telg uit de Kennedy-stamboom. Zij is een democraat en is opgevoed in het politiek spel. Maria Shiver weet waarschijnlijk wel hoe je je reputatie moet opkrikken. Zij lacht tenslotte niet voor niets met haar mooiste glimlach naast haar man, terwijl manlief beschuldigd wordt als een vrouwenhater met rare denkbeelden over het vrouwelijke geslacht.

Citaat uit een Amerikaans tijdschrift (2003): als u een blondine ziet met geweldige grote borsten en grote kont dan moet u wel denken dat ze ontzettend stom is en waarschijnlijk niets anders te bieden heeft.
Zijn hart konden ze opereren, helaas niet zijn vooroordelen.

Wat goede P.R. kan hij zeker gebruiken. Dat is nodig aangezien hij dubieuze vrienden heeft zoals Kurt Waldheim. Een voormalige V.N. leider en Oostenrijks politicus op wie een dubieuze verdenking van oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog rust. Daarbij komt nog dat zijn vader Gustav, een voormalig lid van de SS was en Arnold steekt bepaald niet onder stoelen of banken bepaalde sympathieen van de nazi's te koesteren.

En dan hebben we Arnolds eigen uitspraken nog. In een niet gepubliceerd boek van bodybuilding fotograaf George Butler stond een uitspraak die Arnold eens gezegd zou hebben. Hij vertelt dat hij Hitler bewonderde omdat hij zonder opleiding zo ver was gekomen. Hij vond hem ook een goede spreker en zou zelf graag een keer in Neurenberg staan als spreker voor een gillende massa die het met hem eens was.

Toen ze in een ABC news uitzending vroegen om commentaar, kon hij zich niets meer herinneren. Nee, natuurlijk niet dat is bepaald geen goede P.R... Arnold is er ook niet vies van om vriendjes een belangrijke positie te geven zoals aan Franco columbo en Timothy simon. Eigenlijk zoals George Bush ook doet.

Als hij in de american dream wil blijven leven zal hij toch iets moeten gaan doen. Dus haal de je acteur uit de kast. Neem een voor het publiek goed liggend onderwerp en gebruik het met veel geur en kleurstoffen. Milieu is een populair onderwerp waarmee hij dus goede resultaten kan boeken. Ik ben benieuwd hoe hij het zal aanpakken, vast op dezelfde manier als met zijn bodybuilding/film-carrière. Een charme-offensief van spieren en glibberige gladheid.

En voor de complotdenker...

Het schijnt dat Karel Rove achter zijn benoeming van gouverneur van Californie stond en zelfs wil dat Arnold op de troon in het witte huis komt. Wat kan je beter hebben als marionet? Juist! Een acteur met een brede glimlach van: zie mij, geloof mij, I am your savior. Maar volgens de amerikaanse grondwet is dit nog niet mogelijk, hij is geen geboren Amerikaan. Even wachten op een wetswijziging dus... Zoals zijn lijfspreuk luidt ” I’ll be back”.

Hier nog enkele merkwaardige uitspraken van Arnold schwarzenegger:

Uit US News and World Report: People need somebody to watch over them. Ninety-five percent of the wold need to be told what to do and how to behave.

Uit Loaded-magezine: I was born to be a leader. I love the fact that millions of people look up to me. I was dreaming about being some dictator of a contry or some savior like Jezus.

schwarzenegger

Misschien is hij niet geheel ongevaarlijk? Wat denkt u?

 

Lanoe: "Dat is nodig aangezien hij dubieuze vrienden heeft zoals Kurt Waldheim"
Zijn banden met de Rothchilds baren mij meer zorgen:

http://www.infowars.com/print/nwo/schwartz_roths.htm

Carpec diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 13-07-2007 8:48:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Gremmie:

Ninety-five percent of the wold need to be told what to do and how to behave.

Arnie raakt hier helaas een droevige waarheid welke door iedereen persoonlijk zal worden ontkend. Dat is het resultaat van democratie. Je kan en mag namelijk wel zeggen dat je vrij bent en zelf je zakies hebt bedacht en voor elkaar hebt maar dit moet dan echter wel gezien worden binnen de speelruimte en denkbeelden die ons door die andere vijf procent worden aangereikt.
Wij mensen zijn in de basis eigenlijk nog stommer als het achtereind van een varken en kunnen in principe enkel maar na-apen en na-papegaaien. Overal moeten we bij geholpen worden en dit begint al direct bij onze geboorte waar onze moeders ons naar hun tepels moeten leiden want uit onszelf zouden we die nooit kunnen vinden en dan dus ook ten dode zijn opgeschreven. Als we door een aap waren grootgebracht waren we gewoon een aap geworden en door de bomen hebben geslingerd.
Welbeschouwd reizen we dus eigenlijk als papegaaiende slingerapen door het bos wat wordt beheerd door die andere vijf procent en die het bos nu voor ons als verboden terrein hebben verklaard omdat wij het bos zouden verzieken.
En inderdaad, dat doen we ook, maar wel met de middelen die ons door die vijf procent worden aangereikt !!
gr.v.Gremmie


en wat doe jij dan nu? volgens mij papegaai je zelf ook even hard mee

arnold is maar een eng mannetje, en ik heb ook mijn vermoedens dat arnold nog wel eens presidentje gaat worden, misschien volgend jaar of anders in bijvoorbeeld 2012...
(bericht gewijzigd op 14-7-2007 11:39:41)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 14-07-2007 11:39:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Wel voor wie niet kan wachten tot dat ar-nuld president is.
In de nieuwe animatie film van THe Simpsons is hij al de president van Amerika
(bericht gewijzigd op 14-7-2007 13:58:44)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 14-07-2007 13:58:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Oz:

Het feit dat Arnie des tijds zwaar aan de anabolen heeft gezeten zegt genoeg over zijn psychologische toestand. Wat verwacht je van een man die niet tevreden is met wat god hem heeft geschonken en door het leven gaat met een minderwaardigheids gevoel en altijd honger heeft.

Anabolen zijn heel normaal bij bodybuilders dus in die context is het normaal dat hij ze aanbeveelde.

:S
Op 23-08-2007 22:03:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden