Een paar jaar geleden belde ik Ronald Jan Heijn voor een interview voor mijn eigen documentaire 2012-are you ready?,

2012

maar al snel bleek dat hij aan een eigen film bezig was en besloten had zich met niets anders bezig te houden dan met zijn eigen film ‘Staya Erusa’. Als filmmaker weet je dat al je aandacht en concentratie gaat zitten in het proces, dus dat vond ik niet meer dan begrijpelijk en we wensten elkaar succes. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hem belde om via hem contact te krijgen met Claudia Bredewold waar hij nauw mee samenwerkte aan zijn project. Staya Erusa-teamEen paar weken ervoor was ik bij een vriend (die uiteindelijk ook een grotere rol zou gaan spelen in het hele verhaal..) en daar liep, op het pad van synchroniciteit, Harry Beckers binnen. Naar later bleek, ook iemand die zeer nauw betrokken is bij Staya Erusa.

Mijn vriend vertelde me dat Harry en Ronald Jan samenwerkten aan een film over o.a. reincarnatie, bewustzijn en de zin van het bestaan. Onderwerpen die me al sinds mijn jeugd bezig hielden dus mijn aandacht was getriggerd.

Op hun site’ voorbijdedood’ bleek dit drietal veel informatie te verkrijgen van 'Lord Djwal Kuhl' en dat via Claudia, die medium is.

Deze Lord is een ‘verheven lichtmeester’ en begaan met het lot van de Aarde dus voor een film over 2012 een uitermate interessante gesprekspartner. Het leek mij en mijn broer dus geweldig om deze vrouw te interviewen terwijl ze contact zou hebben met ‘gene zijde’. Het liep alleen anders. Ronald Jan zei nee en wij besloten uiteindelijk in zee te gaan met Ellen Rauh, die al jaren een channel is voor Oth, een hoog bewustzijn, wat uiteindelijk resulteerde in een bijzonder interview voor onze film.

Twee jaar later neem ik ter kennis dat Staya Erusa klaar is en de wereld in is. Bij Pauw en Witteman zie ik dat Ronald Jan het vuur aan de schenen krijgt en wordt gevraagd of hij nou gek is of dat zij nou gek zijn. Wat me opvalt aan Ronald Jan is dat hij ijzig kalm blijft en zich niet laat verleiden om mee te gaan in het spel van de media. Aan de ene kant zijn kwaliteit, aan de andere kant misschien wel zijn valkuil bedenk ik me. Om mensen te bereiken is het soms juist goed om je aardse kant te laten zien. Maar goed, dat ter zijde.
Zoals altijd met een film, of het nou van de groten der aarde is of van hen die net komen kijken: hij wordt met gemixte gevoelens ontvangen. Als filmmaker weet je dat en ben je daar op voorbereid, hopelijk. Wat voor cinematografisch meesterwerk je ook maakt, hij wordt kritisch bekeken en al helemaal als je je nek uitsteekt in de wereld van de spiritualiteit, New age en aanverwante zaken. Om het maar even zelf in een hokje te stoppen. De film kreeg inderdaad van verschillende kanten verschillende recensies. Zowel positief als negatief.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik deel 1 niet gezien heb, maar feit is dat de vraag rees, bij de makers, om de film te gaan veranderen.

Staya Erusa
Een lastig dilemma. “Staya Erusa or Goa Erusa?’
Het werd Goa Erusa. Bijdraaien en een nieuwe versie maken dus. Vooral met wetenschappers die de boodschap van de film konden onderschrijven.
Een paar maanden na het uitkomen van de nieuwe versie, inmiddels schrijvend voor grenswetenschap.nl, zoek ik voor de tweede keer in mijn leven, via dezelfde vriend die inmiddels camerawerk heeft gedaan voor de hernieuwde film, contact met Ronald Jan. Dit keer wel degelijk voor de man zelf en de boodschap die hij heeft uit te dragen en hij stuurt me enthousiast een kopie van deel 2.

Staya ErusaStaya Erusa, find the book of knowledge.’

De film heeft me geïntrigeerd en aangenaam verrast, moet ik eerlijk zeggen. Het kan zich meten met een documentaire van National Geographic of Discovery Channel. Zowel qua inhoud als hoe het eruitziet. En de muziek is geweldig.
Staya Erusa zegt zelf een bijdrage te willen leveren aan een verruiming van het bewustzijn en behandelt zaken als ‘ wat is het doel van het leven’ en ‘wat gebeurt er met de ziel na de dood’ en nog veel meer. Zelfs het gedachtegoed van ‘the secret’ komt erin voor en rijst de vraag of we willen leven als Goden of willen doodgaan in de Hel die we zelf creëren..?

Het verhaal gaat over de zoektocht van de omstreden Uri Geller, Harry Beckers en Ronald Jan naar ‘het boek van kennis’. Een boek dat in 1973 door ‘metaalachtige stemmen’ op een bandrecorder is benoemd als zijnde de missie van Uri Geller.
Geller laat, volgens eigen zeggen, lepels buigen en klokken weer lopen door gedachtekracht. De een noemt het goochelarij, de ander bovennatuurlijke krachten. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit merk ik als ik de film kijk. Het zou net zo goed een jongensboek kunnen zijn dat verfilmd is (‘Harry Geller en de zoektocht naar het boek der kennis'?) Het is spannend en raakt onderwerpen aan die in ieder geval bij mij tot de verbeelding spreken. Zelfs Atlantis en UFO’s komen aan bod.

Misschien dat niet alle vragen, die in de film opgeworpen worden, ingelost worden en een bevredigend antwoord geven, maar op de site lees ik dat ieder onderwerp dat wordt aangesneden een eigen vervolg krijgt onder de noemer ‘notion pictures’. Ik wacht met spanning af.

Staya Erusa is een verzonnen naam voor een open ruimte, een transparant universum. Er is voor een fantasienaam gekozen opdat eenieder zich vrij voelt er de eigen voorstelling en emoties onder te brengen.
Voor mij zitten er de woorden ‘stay aroused’ in, wat ik interpreteer als zijnde ‘blijf opgewonden’ voor wat het Universum allemaal te bieden heeft. Iets waar we, volgens de makers van deze documentaire, van op het punt staan meer te gaan ontdekken.

Staya Erusa is te bestellen op dvd op de website.

Lanoe: "Deze Lord is een ‘verheven lichtmeester’ en begaan met het lot van de Aarde dus voor een film over 2012 een uitermate interessante gesprekspartner."

http://search.atomz.com/search/?sp_q=Djwhal+Khul+&sp_a=sp0820ad00&sp_f=iso-8859-1&sp-advanced=1&sp-p=all&sp-w-control=1&sp-date-range=-1&sp-start-month=0&sp-start-day=0&sp-start-year=&sp-end-month=0&sp-end-day=0&sp-end-year=&sp-x=any&sp-c=10&sp-m=1&sp-s=0

Hm, een oude bekende
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 08-07-2007 10:32:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden