Lokale bewoners in Mexico zagen onlang een 'vreemd figuur' door het luchtruim vliegen. Het figuur, waarvan sommige zeggen dat 'het' een zwarte cape droeg en een puntige hoed, deed denken aan een 'heks'. We hadden er nog maar net over geschreven maar wacht even! Voordat de skeptici onder u 'tequilla' gaan roepen bekijk eerst even de onderstaande videobeelden van het 'figuur' en luister naar de getuigenissen. Nog niet overtuigd? geen nood, lees maar even verder want we hebben meer!

Vliegende man
Vliegende man
( Opname uit 2000 van een 'vliegende mensachtige' met dank aan Rense)

Servië, 2005.

Ook de inwoners van de Servische stad Ljubovija zagen ze vliegen, letterlijk dan. Bij de politie kwamen er meldingen binnen van verontruste bewoners die "een gestalte zagen die over de huizen vloog." Honderden bewoners zagen een vliegende gestalte die gekleed was in een kapmantel. "Het was alsof hij een onzichtbare motor op zijn rug droeg". In de lucht veranderde hij verschillende keren van richting", verklaarden bewoners tegen journalisten van de Servische krant Blic. "De gestalte was net Superman of Batman. Niemand heeft een logische verklaring voor wat er gebeurd is", aldus een bewoner. De politie weigert enig commentaar op de zaak. Aldus het bericht.

Vliegende figuren komen we ook in de oudheid tegen, zo bevestigt het beeldje dat u links hiernaast kunt zien.

Heksen of creaturen?

Jacques Vallee, toch niet de eerste de beste, beschrijft in zijn boek ‘Passport to Magonia’ de lotgevallen van de Amerikaanse antropoloog Brian Stross die lang samen heeft gewerkt met de Tzeltal indianen uit Mexico. Nadat Stross en zijn Tzeltal assistent een vreemd licht in de lucht hadden gezien vertelde de laatste over de Ikals. Ikals zijn ongeveer 1.5 meter lange zwarte mensachtige en vliegende wezens en Stross noteerde het volgende verslag uit de mond van zijn assistent;

“Ongeveer 20 jaar geleden waren er vele sightings van de Ikal en verschillende mensen hebben het getracht te bevechten met hun machetes. Één persoon zag ook hoe een kleine bol op zo’n anderhalve meter achter zo een Ikal aanvloog. Toen hij de bol een slag met zijn machete gaf desintegreerde het, niets anders dan een as-achtige substantie achterlatend”. De wezens werden ook al in oude tijden gezien, Ze vliegen, ze vallen mensen aan. En in de moderne versies van de verhalen blijken ze ook een soort raket op hun rug te dragen en indianen te kidnappen. En zo af en toe, zo werd aan Stross verteld, werden mensen ‘verlamd’ op het moment dat ze een Ikal tegen kwamen. De indianen menen dat Ikals in grotten wonen”.

Vliegende mensen of UFO's?

Vliegende man boven Phoenix gefilmd - Zaterdag 01 Oktober 2005

PHOENIX - Boven Phoenix is een persoon gezien die door de lucht vloog. Een getuige die de mogelijke mens door de lucht zag vliegen wist een video-opname te maken. De getuige was op 23 september de planten aan het water geven toen hem iets opviel in de lucht. Hij dacht naar eigen zeggen eerst dat het een tros ballonnen was, maar toen hij het door een verrekijker bekeek zag hij dat het een mens was die daar vloog omdat hij duidelijk een hoofd, armen en benen kon zien. "Ballonnen wiebelen en bewegen soms op en dan neer, maar dit object vloog gewoon in een rechte lijn", zegt Rich. "De vliegende persoon bewoog op een constante snelheid, houdt dan volledig halt, keerde om en vloog in de omgekeerde richting", vervolgt hij. Vorig jaar in augustus heeft de man ook al een vliegend persoon gezien in Phoenix. Wie het is, is onbekend.

Natuurlijk kan je bij 'vliegende personen' denken aan al dan niet militaire experimenten. Maar als we de historie induiken vinden we toch weer een berichtje die de wenkbrouwen doet fronsen.

Louisville Courier-Journal, 29 juli 1880.

Tussen 18.00 en 19.00 uur op de avond van 28 juli 1880 zagen bewoners van Louisville (USA)  een “object dat leek op een man omringd door machinerieën die hij leek te bedienen met handen en voeten”. Het object vloog in verschillende richtingen waarbij het daalde of juist steeg. Toen de schemering in viel verdween het object uit het zicht. (terug te lezen in: C.H. Fort, Lo! (complete book of Charles Fort isbn 0486230945)

Voor wie het vorig blog heeft gemist, nog eens de video van de vliegende heksen:
J.W.: "Het was alsof hij een onzichtbare motor op zijn rug droeg".

Jetpack???
Op 02-07-2007 21:07:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
salome: Dat is gewoon een vlieger.
Op 02-07-2007 23:21:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Ik ben benieuwd wat hier nou weer uit komt rollen
Op 02-07-2007 23:22:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Als ik de reacties onder sommige blogjes zie vraag ik mij serieus af of mensen ze wel L E Z E N of louter op een plaatje reageren.

Verhalen over vliegende mensen/wezens in de vorm van heksen, mothman, vampieren of voor superman vinden hun oorsprong in een grijs verleden. Er moet dus een kern van waarheid inzitten, misschien niet zo spectaculair maar toch.

Ik ken zelf ook nog een paar verslagen van vliegende figuren als ik tijd heb zal ik ze hier oplepelen.

Op 02-07-2007 23:40:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
salome:
Maan:

Het lijkt er in ieder geval op, dat wanneer die zogenaamde heks van de heuvel af loopt, de benen ingetrokken worden, en het lijkt er op dat er iets op zijn/haar rug zit. Ik denk dat hier een zeker ''Jetpack'' gebruikt wordt.

Zie dit: http://video.google.nl/videoplay?docid=-6593371888762695837&q=jetpack&total=902&start=10&num=10&so=0&type=search&plindex=3

en dit:
http://video.google.nl/videoplay?docid=5508214995292752326&q=jetpack&total=902&start=10&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Dank voor de links. Mysterie opgelost imo.
Op 03-07-2007 13:51:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden