Muizen hebben een probleem, ze hebben een molecule te weinig. Op Science Daily koppen ze 'Muizen hebben een gebrek aan een sociaal geheugenmolecule om bullebakken aan te kunnen pakken'. In het Engels is dat 'Mice Lacking Social Memory Molecule Take Bullying In Stride'.

Dat is een aparte manier van interpreteren van het onderzoek waarover we laatst berichtten. Toen schreven we dat er een moleculaire anti-depressiva was gevonden voor muizen. En dat zijn ook de feiten: men kwam erachter hoe natuurlijke depressiviteit chemisch kan gestuurd worden aan de hand van moleculaire wijziging.
Op science daily maakt men er een uitsluitende muizenaangelegenheid van, bijna alsof het bij mensen een andere oorzaak heeft dat sommigen een gebrek aan assertiviteit kennen. Anyway, leuk om te zien hoe divers men onderzoeksresultaten kan interpreteren.

We zijn nog steeds benieuwd naar het onderzoek op menselijke proefkonijnen, zodat de planeet uiteindelijk wat minder met depressievelingen bezaaid zal lijken. Bent u ook depressief en u behoort niet tot het muizenras? Lees dan eens Bhagwan, daar word je groot van.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden