Plaats een foto van een roze dolfijn en er wordt meteen 'photoshop' geroepen. In het geval van dit blog kan er ook sprake zijn van photoshop, al is dat nog onduidelijk en daarom aan u te zeggen...

We vragen het ons wegens het ontbreken van een origine van de foto's af, waren de Niagara-watervallen bevroren in 1911 of 1912? U weet wel, die watervallen waar honderduizenden liter water per uur naar beneden dondert. Op basis van onderstaande foto mogen we geloven van wel:

Niagara watervallen bevroren
Niagara watervallen bevroren
( Niagara watervallen bevroren in 1911 )

We troffen het plaatje per toeval op internet aan. De foto is volgens sommigen echt omdat de Niagara-watervallen gedeeltelijk kunnen bevriezen. Op de foto zien we natuurlijk niet het volledig gebied en slechts een bevroren deel.
Ook bekend is een voorval uit 1848 waarin genoteerd werd dat het vallende water was bevroren. Dat pleit allemaal voor de echtheid, al is niet iedereen het daar natuurlijk mee eens en menen skeptici dat er met de foto gerommeld is.

Op een Urban Legends-website stond een ander kiekje van de Niagara-watervallen. Daarvan vermoedde men dat het de bron was voor de vermeende bevroren 1911-foto. Ook zij konden niet bepalen of het een echte of een gephotoshopte foto van de watervallen betrof. We legden de 2 foto's in photoshop over elkaar maar vonden geen structurele referentiepunten. Misschien u wel, dit is 'em:

Niagara watervallen

Het valt sowieso moeilijk te bewijzen of de foto echt is, maar even graven in de geschiedenis toont dat de Niagara-watervallen in 1912 wel degelijk gedeeltelijk zijn bevroren. Toen was er namelijk een dodelijk ongeluk op een voor het ijs aangelegde brug. Zat men er een jaartje naast of doet dat ene jaar er niets toe?

Er zijn ook andere foto's van bevroren Niagara-watervallen bekend:

Bevroren Niagara-watervallen

Bevroren Niagara-watervallen

Bevroren Niagara-watervallen
( let op de kleine mensen en de grootsheid van het gebied )

Met de opwarming van de planeet zullen we het zelf vast niet meer zien, maar ooit schijnt dit natuurwonder dus bevroren te zijn geweest. Krakende winters zoals ze er nu niet meer zijn. Zó krakend dat gigantische hoeveelheden stil blijven staan. Er schijnen dus opnames van te zijn. Echt of niet?

Gerelateerd aan deze publicatie:
Vladimir: Ziet er echt uit.
Op 11-07-2007 10:48:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden