Straffe verhalen... Als u er een wilt horen dan is het verderlezen geblazen.
Ooit kwam ik eens te laat op een wiskundeles. Toen ik op ongepaste wijze de klas binnentrad had de docent vier wiskundige problemen op het bord geschreven. 'Huiswerkopdrachten,' dacht ik terwijl mijn ooghand-coordinatie zorgde voor een klakkeloos overpennen voor thuisgebruik.

Eenmaal thuisgekomen ging ik voor mijn notities zitten. Het koste me wat moeite maar na het eten van een portie Cornflakes, die met de tijger op, kwam ik eruit. Het kostte me zes weken om er twee op te lossen. Een vijf op tien, waarschijnlijk. Ze waren iets moeilijker dan gewoonlijk.Mijn docent was stomverbaasd toen hij de oplossingen onder ogen zag. De problemen op het bord waren namelijk geen huiswerk, maar problemen waarvan wiskundigen vrijwel zeker wisten dat ze niet op te lossen waren. Ze dienden als voorbeeld.

George B. DantzigEcht gebeurd? Neen, mijn wiskundekennis is gemiddeld en ik verdraaide het verhaal even om extra bijzonder te lijken, want dat is het wel degelijk. Het is een waar gebeurd verhaal waarvan men wel eens afvraagt of het een broodje-aap-fabeltje is.
Het overkwam George B. Dantzig in 1939 toen hij studeerde aan Berkely University in Californie. Deze geschiedenis lag aan de basis voor de film Good Will Hunting uit 1997, met Matt Damon en Ben Affleck. De man overleed in 2005.

Over de twee opdrachten die Dantzig in 1939 oploste zei hij daadwerkelijk dat ze iets moeilijker waren dan gewoonlijk, meer niet. Misschien heeft het hem geholpen door de vraagstukken niet als onmogelijk te beschouwen. Zijn verhaal is dan ook tot op heden een voorbeeld van de kracht van positief denken. Waar men geen problemen ziet zijn enkel oplossingen.

Lanoe: mooie film, Good will hunting:-)

Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 19-07-2007 0:23:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CSM: Mooi .
Op 19-07-2007 0:25:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Godverredomme positief!
Is toch 'fucking niet normaal'..?
Op 19-07-2007 0:31:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ik voel de warmte van positieviteit door me stromen ik word er helemaal wakker van
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 19-07-2007 8:19:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Life is a playg: Ik geloof zeker dat dit soort dingen mogelijk zijn omdat ikzelf iets soortgelijks heb meegemaakt. De herinnering schoot me te binnen toen in het verhaal de schoolomgeving werd benoemd.
Ik kan totaal niet tekenen. Een poppetje teken ik op het niveau van een 5 jarige als 2 bolletjes op elkaar met vier harkjes als armen en benen. Voor tekenen prijkte op mijn rapporten consequent een 5.
Op de middelbare school moesten we voor biologie een bloem natekenen. De leerkracht had bij de opdracht gezegd dat het vooral ging om de nauwkeurigheid waarmee we de bloem moesten weergeven, hij benadrukte daarbij herhaaldelijk het waarnemen. Stamper, meeldraden enzo. Omdat ik erg tegen de opdracht opzag, besloot ik 's middags direct al eens wat te gaan aanrommelen (lees oefenen). Ik nam een viooltje uit de tuin en zat met een vel papier en kleurpotloden voor mijn neus de viool tot in detail te observeren. Ik ging a.h.w. zo op in het waarnemen dat er een half uurtje later zomaar een prachtige viool op mijn tekenblad was verschenen. Zeer realistisch ook!
Kennelijk maak je op zulke momenten spontaan contact met een andere bron van bewustzijn?

Anja
Op 20-07-2007 14:22:12 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden