Voor sommigen wellicht een gruwel en voor anderen misschien een zegen, maar de komende 4 weken zullen er van mijn hand geen blogjes verschijnen op de door u zo geliefde Grenswetenschap.nl. De vakantie is aangebroken en onze reislust (lees escapisme) moet nu eenmaal bevredigd worden. Dit jaar houden we het simpel en trekken er met de tent op uit en zullen zoveel mogelijk moeite doen om de zon op te zoeken en andere toeristen te vermijden. Natuurlijk neem ik mijn grenswetenschappelijke bril mee en hoop in den vreemde nog wat opmerkelijk materiaal als souvenir voor u te verzamelen.

( Tip: in musea kunt u veel opmerkelijke zaken vinden, zoals dit bebaarde en geenzinds lokaal aandoende heerschap zoals afgebeeld op een steen uit het pre-columbiaanse tijdperk gevonden in Veracruz, Mexico en te zien in het Heyerdahlmuseum te Tenerife))

Misschien is een periode van verminderde activiteit voor u een mooie gelegenheid om nog eens alle blogjes van mij of mijn mede auteurs uit te spitten, u kunt ze allemaal hier vinden.

Nog beter is dat ook u eens in de pen klimt en mij uw verhalen, vragen en ideeën over nieuwe blogjes toestuurt. Uiteindelijk bepaald u wat u terug wilt zien op deze site. Dat doe je door uw bericht te sturen naar het adres contactATgrenswetenschap.nl. Vanzelfsprekend dien je de 'AT' te vervangen door een echte @. Een reactie onder dit stukje plaatsen mag natuurlijk ook.

Misschien gaat u zelf ook op vakantie en ontdekt u vreemde zaken. Ik ben zeer benieuwd naar uw (hi-res) foto’s van opmerkelijke dingen en andere vreemde zaken. Schroom niet om als u denkt iets opmerkelijks gevonden te hebben om een extra fotootje voor grenswetenschap.nl te schieten. Vergeet dan niet om bij deze beelden zoveel mogelijk informatie mee te geven (locatie, tijd, achtergrondinformatie etc).

Koen is heel benieuwd naar uw encounters met exotische insecten en diersoorten. Probeer voordat u het dier plet of gillend de hotelkamer uitvlucht eerst nog even een foto te maken. Op de meeste digitale camera's zit een tulp symbooltje dat zoveel betekend als 'macro'. In die stand kunt u perfect close up opnames van kleine wezens maken. Probeer ook bij deze foto's zoveel mogelijk info mee te geven (habitat, temperatuur en omstandigheden).


( Koen heeft midden in de stad zomaar een spontane ontmoeting met een Iguana iguana (leguaan) die kennelijk de bush verruild had voor een leven in de drukke stad.)

Komt u vreemde berichten in lokale krantjes tegen stuur die dan ook op. Mocht u ergens in Verwegistan zitten dan kunt u met het betreffende bericht gewoon fotograferen. (niet vergeten bron en datum te vermelden)

Leunstoel avonturiers die de ontberingen van het toerist zijn liever vermijden lezen vaak interessante boeken. Aarzel niet om, als u een goed grenswetenschappelijk boek gelezen heeft, ons op dat boek te wijzen of (en dat is nog beter) maak er een boekrecensie van.

Kortom, laten we de komende periode onze ogen en oren open houden voor al die zaken die normaal gesproken onontdekt blijven. Ik zal u berichten en hopelijk zult u mij berichten. Ik kan niet wachten tot ik terug ben.

Fijne vakantie.

Ganzfeld: okay ik zal mijn ogen openhouden en mijn camera bij de hand.
Op 14-07-2007 11:59:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Vladimir: Fijne vakantie, Bert

Op 14-07-2007 0:17:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Bert:

Oz:

Fijne vakantie!

En ik hoop nog antwoord te krijgen op mijn mail.


Mail?? ai ai heb ik er weer eens wat gemist... pls herzend of verfris mijn geheugen.... vooralsnog excuus.

The mail about the wizzard..?
Op 14-07-2007 15:20:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
J.W.: ik heb nog een vreemde (hele grote) soort zendmast in mijn straat bij iemand in de tuin zien staan. ik stuur binnenkort (denk ik) wel een mailtje met foto`s
Op 14-07-2007 18:02:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden