Wat hebben Peter Bedier de Prairie, Fred Zegers en Machiel Kuijt gemeen gehad? Juist deze drie heren werden in Thailand opgepakt in verband met drugsmokkel. Marc van RoosmalenWat de heren nog meer gemeen hadden was de enorme media aandacht waardoor 'moeder des vaderland' Beatrix en minster Bot zich genoodzaakt zagen extra inspanningen te doen voor een uitleveringsverdrag met dit prachtige land met de beroerde cellen.

Wat heeft Marc van Roosmalen gemeen met de drie voorgenoemde boefjes? Eigenlijk maar één ding, hij zit vast in een buitenlandse cel. Nee niet voor drugs maar voor iets wat we hier ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ zouden noemen, en dat alleen maar omdat hij als wetenschapper en bevlogen natuurbeschermer anders zijn werk niet zou kunnen doen. Waar zijn Beatrix en de minister als je ze nodig hebt? En waar blijven de vette krantenkoppen? Misschien is de ontdekker van een nieuw apensoort in de Braziliaanse jungle en botanicus niet spectaculair genoeg? Misschien had de gelouterde natuurforser Marc van Roosmalen beter drugs kunnen gaan smokkelen.

Marc van Roosmalen zit vast in Brazilie.

De aanklachten zijn dan ook erg 'indrukwekkend'. Zo haalde deze onverlaat het in zijn hoofd om zonder toestemming zich in te zetten voor het behoud van een particuliere milieubeschermende dierenopvang. Ook schokte hij bijvoorbeeld de lokale autoriteiten door projecten uit te voeren die gefinancierd werden door buitenbudgettaire bronnen, zonder toestemming en registratie bij het INPA. Of wat dacht u van deze halsmisdaad: Het uitvoeren van verschillende excursies om gegevens te verzamelen zonder het bezit van de bijbehorende registratie.

Marc van Roosmalen is een bioloog die zich weinig van de verstikkende regeltjes aantrekt om zijn werk te doen. Natuurlijk kan men nu gaan roepen "eigen schuld dikke bult", die regeltjes zijn er nou eenmaal dus had hij als gast in een vreemd land zich eraan moeten houden. Maar daar zit ‘em nou net de kneep. Wie wat voor de regenwouden wil betekenen zal deze regels wel moeten overtreden. Wat niet wil zeggen dat Marc niet zijn best gedaan had gedaan. Tig aanvragen, verzoeken en verklaringen had hij al moeten invullen.

Hoewel het officieel zo heet dat al die regeltjes juist bedoeld zijn om het regenwoud te beschermen werken ze juist contraproductief. Het zal u niet verbazen dat er in Brazilië lieden zijn die er he-le-maal geen baat bij hebben als biologen door hun vondsten bepaalde gebieden als heel belangrijk kenmerken of als het oog van de internationale gemeenschap zich op hun werk aldaar richt. Voor je het weet bestempelen ze die gebieden als 'natuurreservaat' en dan wordt houtkap of delven naar grondstoffen wel erg lastig. Wetenschappers zoals Marc van Roosmalen zijn dus per definitie heel erg lastig.

Dat is dan ook de voornaamste reden waarom men die-hard natuurvorsers bedelven onder een regenwoud aan regelgeving. Zolang een beetje vorser niet te veel 'golfjes' maakt is er niets aan de hand maar o wee als zo'n 'Middas Dekkers' in den vreemde zijn of haar werk goed gaan doen. Dan blijken lokale autoriteiten opeens heel daadkrachtig.

Enfin, Marc van Roosmalen zit vast in Brazilië, haalt de krantenkoppen niet en krijgt Beatrix niet uit haar door ons gefinancierde koninklijke bed. Het is dus weer eens aan u en mij om de mouwen uit de handen te steken om deze vermaarde voorvechter van het regenwoud steun te bieden.

Ga naar http://www.helpmarcvanroosmalen.nl/ en wordt sympathisant!

Eerst de kat uit de boom kijken kan natuurlijk ook: Zie hier een documentaire waarin Marc vertelt over het belang van het behoud van diersoorten om het natuurlijk evenwicht van het oerwoud in stand te houden.

De stichting Help Marc van Roosmalen:
De stichting wil Marc juridisch en met elk ander legaal middel ondersteunen tijdens zijn proces. Wij willen hiervoor geld inzamelen. Hiervoor is nu een bankrekening geopend met nummer: 50.14.86.127 t.n.v. Stichting Help Marc Van Roosmalen te Beegden. Doen!

Update 8-8-2007: Marc is voorlopig vrij, het woord desch volks doet als een lopend vuurtje zijn brandend werk. In afwachting van zijn hoger beroep is hij uit de gevangenis -->

Gerelateerd aan deze publicatie:
Gerard: Tropisch hout is ook geld, net als olie, dus een mensenleven is dan niet belangrijk meer.
'Don't forget rule number 6'
Op 17-07-2007 6:05:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Gerard:

Tropisch hout is ook geld, net als olie, dus een mensenleven is dan niet belangrijk meer.

Er is geen grotere god dan de dollar tekens in de ogen van de mens.
;((
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 17-07-2007 10:07:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: De link naar de aanklachten doet het niet
Heb de petitie getekendt.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-07-2007 10:21:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 17-07-2007 10:36:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: omfg? Die man zag ik nog niet al te lang geleden op de tv... geweldige vent, waar halen ze het gvd vandaan hem vast te zetten >
Op 17-07-2007 16:01:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: luis in de pels van het grootkapitaal van het radarscherm.. hij zal nog lang vast blijven zitten ben ik bang.

Onze regering blinkt nou eenmaal niet uit in daadkracht als het om echt belangrijke zaken gaat. Ze hebben het te druk met inhoudsloze kamervragen omdat een of andere ministersukkel de zoveelste hersenscheet liet.

Ow en binnenkort begint het zomerreces (ong 90 dagen lekker dubbel extra nietsdoen van uw centen).

Als een volk de regering krijgt die het verdient hebben we met z'n allen HEEL veel fouten gemaakt
Op 17-07-2007 18:44:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 17-07-2007 21:58:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: dan nog, als je met 7 kilo coke in je tas word gepakt dan heb je een komplete ambassade achter je staan en de minister van buitenlandse zaken praat even met het betreffende land...

wat deze man ook gedaan heeft, waarom krijgt hij diezelfde aandacht niet die drugskoeriers schijnbaar wel verdiend hebben?
(bericht gewijzigd op 21-7-2007 18:13:32)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 21-07-2007 18:13:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: je hoeft het niet persoonlijk op te vatten hoor, ik zeg alleen maar dat ik het opvallend vind dat een drugskoerier de gehele nederlandse media kan verwachten en nu is (als je verhaal waar is) iets veel schokkenders gebeurt en dan word er in alle talen gezwegen, dat vind ik wel opvallend.

en op jouw punt dat de zaak niet pluis is, als er een kompleet gezin (inclusief de kinderen) met een goede partij coke gepakt word dan is er ook iets zeer zeker niet pluis in dat gezin, maar is dat een reden om het maar dood te zwijgen in de media?

als je wanpraktijken aan de kaak wilt stellen dan zal men dit boven de tafel moeten doen, wie in deze schuldig is weet ik niet maar dat veranderd niets aan het feit er van beide kanten nu met modder gegooid word, en de waarheid blijft in het midden...
(bericht gewijzigd op 22-7-2007 12:52:16)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 22-07-2007 0:52:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 22-07-2007 0:56:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: [quote=Karel]
In 2002 stond op CNN dat Marc van Roosmalen jagers stimuleert om baby aapjes te vangen en de baby te ruilen voor een diepvrieskip.

"If I see what I think is new species in the wild I wait until I find a baby orphaned by a hunter and swap it for a frozen chicken or talk them into giving it to me."

Dat vind ik zeer bedenkelijk!

http://robots.cnn.com/2002/WORLD/americas/07/30/brazil.monkey/

Hoezo held van de planeet?

http://www.llink.nl/Aflevering-LLinke-Soep.190.0.html?tx_veguestbook_pi1[pointer]=0&cHash=a611bfd9ce&tx_llprogramma_pi2[afl_uid]=753#reactieformulier2
[/quote]
het zou ook kunnen zijn dat hij deze wezen opvangt omdat die jagers waarvan hij ze "koopt" de moeder net overhoop hebben geknalt, waarna het jong achtergelaten word.

ik lees in elk geval dat als hij een zelfzaam of onbekend diersoort ziet hij de jager probeert te overtuigen het dier in leven te laten en aan hem te geven.

wij vinden dat in ons "beschaafde" landje misschien vreemd, maar een jager leeft daar van wat hij vangt, en als hij die baby-aapjes laat leven dan heeft hij geen eten, ruilen tegen voedsel is daar heel normaal
(bericht gewijzigd op 26-7-2007 12:21:58)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 26-07-2007 0:21:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Sponzzzo:

Wat is dat nu weer voor een onzin.
"Jagers" die apen op de korrel hebben.
Apen zijn niet te vreten. Geen enkel commerciele waarde.
Er loopt daar in het woud wel wat beters (=lekkerders) rond.
Nog nooit gehoord dat "Jagers" (als ze er zijn) een gevaar voor de Amazonas zijn.
MvR schiet maar in het rond met zijn "theorieen".
Tropenkolder....................


tuurlijk jonge jij hebt gelijk, ken je de man persoonlijk? of ken je de aanklager?

toch heel vreemd dat er heel veel, vooral kleinere, aapsoorten zwaar bedreigt zijn door de houtkap en aanmaak van landbouwgrond. geen leefgebied = dood. en ja apen worden wel degelijk gegeten, denk eens aan ebola, maar ook aan de vele landen ter wereld waar bijvoorbeeld apenhersens een delicatesse is.

jij hebt je oordeel al klaar, ik houd de opties open puur omdat ik de man niet ken, jij schijnt de man heel goed te kennen, dat jij dit soort dingen over hem durft te zeggen...

maar ieder zijn mening, hier laat ik het bij
(bericht gewijzigd op 29-7-2007 19:01:21)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 29-07-2007 19:01:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: Help Marc!

De titel zegt genoeg.....
Op 29-07-2007 22:06:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Sponzzzo:

Om even op het onderwerp terug te komen.
Vandaag, deze week, staat er op pagina 108 van het grootste weekblad van Brazilie, VEJA - onafhankelijk, een artikel over Dhr Marc van Roosmalen.
Over zijn dubbelleven als onderzoeker en oplichter.
Zichzelf verrijken en Staatsgelden achteroverdrukken.
Sorry, maar hij moet echt terug waar hij thuis hoort, de gevangenis in Manaus. Ik heb nu geen enkele twijfel meer.
Of oogkleppen afzetten pijn doet, ik geloof het niet.
Ze hebben nog meer over hem ontdekt, het achterover drukken van centjes (zelf verrijking), dus misschien wordt de straf verhoogd.

Volgens medestanders van Van Roosmalen gaat het om een politieke zaak. De bioloog zou vijanden hebben gemaakt bij de Braziliaanse houtkaplobby met zijn strijd voor behoud van het tropisch regenwoud
Op 02-11-2007 16:13:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 02-11-2007 16:16:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden