Sean McCarthy van SteornBijna een jaar geleden berichtten we u over het Ierse bedrijf Steorn dat aankondigde vrije energie te hebben ontdekt. Ze zouden de energiemarkt veranderen en zorgen voor gratis energie. 'All great truths begin as blasphemies,' aldus Steorn.

De uitvinding was tot stand gekomen op basis van ander onderzoek waarmee men fraude bij pinapparaten wou bestrijden. Zonnecellen waren niet voldoende om hun techniek aan te sturen dus ze zochten naar iets anders. Door het ontdekken van een anomalie in de magnetische velden stootten ze per ongeluk op vrije energie. Dat is tenminste het verhaal zoals Steorn directeur Sean McCarthy het brengt.

Ready? Set? Cancel!

Orbo van Steorn"We zullen dit niet commercieel maken zolang de wetenschap de ontdekking niet heeft gevalideerd," was toen de insteek. Duizenden onderzoekers meldden zich aan, waaronder een 500 wetenschappers. Met 22 van hen werd een contract afgesloten.

Deze maand werd de nieuwe vorm van energie-opwekking in London gepresenteerd. Althans, dat was de bedoeling. In het Kinetica museum te London zou het gebeuren. Mensen van Steorn hadden er een proefopstelling geplaatst. De proefopstelling van SteornHun machine, Orbo genaamd, moest hier het publiek overtuigen en via webcam zou de hele wereld mee kunnen kijken.
Helaas pindakaas, de show ging niet door. "We screwed up".
Na een vertraging werd het toch maar geannuleerd omdat -volgens Steorn- er teveel warmte uit de verlichting kwam. Wanneer de volgende presentatie volgt, is niet bekend.

Sceptici houden het er ondertussen bij dat Steorn valse claims maakt. Aangezien Steorn van origine een e-businessbedrijf was dat tijdens de dotcom-bubbel zware verliezen heeft geleden, denkt men zelfs dat er nu bewust wordt gehypet. Op die manier zouden ze aan hun toekomstige klanten willen aantonen hoe ze producten in de markt kunnen zetten. Met andere woorden, een PR-experiment.

Stilte voor de Steorn?

SteornZelf geloven ze goud in handen te hebben. In 2006 hebben ze een patent op de technologie genomen. Het gaat om een bouwmethode waarop een magnetisch veld aan en uit kan worden gezet. Geen woord over energie-opwekking. Dat komt volgens het bedrijf omdat het slechts een deel van de technologie betreft.

In persberichten is Steorn er concreter over. Ze beweren een methode te hebben gevonden waarmee extra energie uit magneten kan gehaald worden. Dat druist volgens hen in tegen de eerste wet van de thermodynamica, de wet die zegt dat de totale hoeveelheid energie altijd gelijk is. Dat is een sterke bewering en we wachten dan ook geduldig af. Tot die tijd kunt u het nog doen met de video waarin u McCarthy aan het woord hoort, te vinden via deze link.

Vladimir: Vrije energie met magneten? Altijd gehoord dat dat soort principes hoaxen zijn.
Op 20-07-2007 16:36:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Het uitvinden van nieuwe dingen begint bij het verlaten van de bekende paden, beste Vladimir!
'Don't forget rule number 6'
Op 20-07-2007 18:11:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Vladimir:

Vrije energie met magneten? Altijd gehoord dat dat soort principes hoaxen zijn.

electromagneten, en de "magnetische velden" (tussen aanhalingstekens omdat het heel exact gezien niet hetzelfde is) die daar ontstaan geven nog een paar onbekende effecten en daar gaat dit over, 1 van deze effecten geeft een soort feedback effect was dus voor een rendement boven de 100% kan zorgen, oftewel je krijgt meer kracht/energie terug dan dat je er ingestopt hebt.

een toepassing:
http://www.rense.com/general21/free.htm
http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_chapter4.html
http://jnaudin.free.fr/meg/meg.htm
(bericht gewijzigd op 20-7-2007 18:38:46)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 20-07-2007 18:37:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: Toch, VRIJE energie + Goud in handen... :S

Commercieel gaan... :S

Zucht..
Op 21-07-2007 2:22:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ping1400:


Sorry Ron, maar Bearden is gewoon een ordinaire oplichter die al jaren op deze wijze z'n videootjes probeert te slijten. Hierin bedenkt Tom allemaal nieuwe woorden om een totaal onbegrijpelijke pseudo fysica uit te leggen. Hoe langer z'n praatje duurt hoe onduidelijker het wordt, terwijl hij besluit dat iedereen die het nu nog niet snapt wel heel erg dom moet zijn. Tom weet heel goed dat het verkopen van videootjes met onzin niet strafbaar is, terwijl het verkopen van niet werkende apparaten dat wel is.

Bij Steorn pakken ze het tenminste nog grootschalig professioneel aan, en beginnen ze gelijk met een startkapitaal van 14,5 miljoen. Als dat geld volgend jaar op raakt (ze hebben nu eenmaal hoge 'onkosten'), proberen ze misschien nog wel een extra financieringsronde, maar waarschijnlijk verdwijnen ze gewoon. De directie (Sean McCarthy en Micheal Daly) hebben al deze tijd echt niet op een houtje hoeven bijten, en houden er minimaal een miljoen pp aan over.
Op 09-08-2007 15:43:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ping1400:
Ron Brandstichter:

wat ik nu zeg is natuurlijk een gigantische dooddoener, maar ik zeg het toch:
met een budget van 14,5 miljoen euro wil ik jou wel bewijzen dat Bearden wel degelijk gelijk heeft.

Bedoel je dat je voor 14,5 miljoen KAN bewijzen dat Bearden gelijk heeft, of dat je voor dat geld bereid bent om het te proberen?

Dat laatste geloof ik wel (ik doe dan graag mee!), dat is namelijk precies wat Steorn aan haar financiers heeft beloofd. Die hebben van de 14,5 miljoen reeds zo'n 10 opgemaakt en het enige dat ze hebben bereikt is een bende negatieve publiciteit waarin ze van oplichting of waanideeën worden beticht. Met dat geld hebben ze ongetwijfeld twee fantastische jaren gehad ...
Op 18-08-2007 17:38:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Zie de link, Joe en de magische donut http://nulpuntenergie.net/index.php/joecell/285-joe-en-de-magische-donut
(bericht gewijzigd op 17-12-2009 18:36:39)
Unity in the Heart of Diversity
Op 17-12-2009 18:36:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:

De torus, magische donut, is een belangrijk geometrische vorm en bouwblok van materie.
Oa in het boek Soul Of Distorsion komt die voor:
http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_toc.html
http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1T4GGLL_enNL353NL353&q=torus+site%3Awww.soulsofdistortion.nl&meta=&aq=f&oq=
Ook in Nassim Haramein's theorie heeft de dubbele torus een belangrijke plaats.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 17-12-2009 19:09:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Hey... Dit had ik in 2006 al voorspeld! Ben ik nou paranormaal begaafd? Of heeft Occam écht altijd gelijk? Ik vermoed dat laatste.

Natuurlijk loopt het zo met Steorn. Het is als betalen voor een baan. (MLM of thuiswerk bijvoorbeeld.) Zodra je moet betalen om geld te verdienen, weet je dat er iets loos is. En zodra iemand iets 'vrij' of gratis noemt, en tegelijk de rekening presenteert, moet je ook nattigheid voelen.
I might just be saying that to get you mad...
Op 18-12-2009 10:49:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Gewoon een hoax dus,net als alle andere 'gratis'energie apparaten die op internet te vinden zijn.
Stroom moet vloeien.
Op 18-12-2009 15:33:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
xzns: Een miljoen per jaar! Was ik maar zo'n goede fantast.
Op 06-01-2010 23:27:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Picobyte:

Gewoon een hoax dus,net als alle andere 'gratis'energie apparaten die op internet te vinden zijn.


Niet alle gratis energieapparaten zijn hoaxes. Ze worden meestal opgekocht waarna het patent in het laatje gaat en daar blijft.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 07-01-2010 2:49:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rene: Wet van behoud van energie he....
Nooit meer energie er in dan er uit he.....

Verklaar dit dan maar eens

http://www.veljkomilkovic.com/Video/Veljko_Milkovic_%28video-7%29_Universal_oscillator-generator.wmv
Bewustzijn groeit in etappes, durf de volgende stap te maken.
Op 08-01-2010 21:45:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Vrije energie...
Een waterrad in een waterval?
Cannot kill the Battery!!!
Op 08-01-2010 22:42:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lamare:
Ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn om energie uit de omgeving, het vacuum te onttrekken. Net zoals je een wiel in een rivier kunt plaatsen om energie op te wekken, kun je ook andere energiebronnen aftappen. Je bent alleen een ander wiel nodig.

Een goed voorbeeld zijn de zogenaamde warmtepompen. Hiermee wordt warmte uit de aardbodem onttrokken om een woning te verwarmen. Het kost minder energie om de warmte uit de aardbodem naar binnen te halen dan de hoeveelheid warmte-energie die door zo'n systeem afgegeven wordt. Je krijgt dus meer energie uit zo'n systeem dan je er zelf in stopt.

In principe zou dit ook met andere energiebronnen moeten kunnen, zoals bijvoorbeeld met het electrische veld, wat ook een energiebron is, omdat elke lading continu een zich met de snelheid van het licht uitbreidende energie stroom uitstraalt.

Vanuit die gedachte kan men zeker niet uitsluiten dat men systemen kan maken die het electrische veld kunnen benutten, zodanig dat men op die manier "gratis" energie uit het vacuum kan onttrekken, zoals mogelijk door Stanley Meyer gedaan werd. Zie "mogelijk werkingsprincipe" en vooral ook de referenties daarbij:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Motor_met_water_als_brandstof

Natuurlijk kan men hier een heleboel mits en maren bij bedenken, maar het is te kort door de bocht om dergelijke technologien af te schrijven door te roepen dat dit per definitie hoaxes en oplichters zijn.

Wat dat betreft zou de Steorn technologie zeker een hoax kunnen zijn, maar het kan evenzogoed zijn dat men wel degelijk een manier heeft gevonden om een energiebron af te tappen op een manier waarop tot nu toe nog niemand gedacht heeft.
Op 03-02-2010 14:51:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Herinneren jullie het NASA tether incident nog?

Dat was een project om energie op te wekken uit het aardmagnetisch veld en de inonosfeer. Doordat de kabel brak van het gevaarte door een veel hogere energie opbrengst dan verwacht kwam er een ander ook zeer interessant iets aan t licht. Of het inderdaad ook echt ufo's zijn is nog steeds de vraag, maar dat men bij de NASA serieus bezig was om energie uit de ruimte te halen is gewoon een feit. We staan echt nog pas in de kinderschoenen wat betreft technologische ontwikkelingen.


(bericht gewijzigd op 3-2-2010 16:37:12)
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 03-02-2010 16:36:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:

http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_chapter4.html
Ik zou hier nog een eigen interpretatie op willen toevoegen dat het aan de ene kant raar was om te denken dat als je een molecuul of atoom tot 0 graden kelvin afkoelt je geen energie meer zou meten. Als dit zou zijn zou het deeltje niet meer bestaan, want een deeltje is energie en energie blijft behouden. Dat ze meer energie maten is wellicht te danken aan het feit dat er geen energie aan het trillen van het molecuul of atoom verspilt werd. Om die reden heeft het molecuul of atoom bij 0 graden kelvin dus meer energie.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 08-02-2010 22:31:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Cid:

Aan de ene kant heeft steorn wel gelijk... als we kijken naar
de eerste wet van de thermodynamica, de wet die zegt dat de totale hoeveelheid energie altijd gelijk is klopt dit bij magneten niet helemaal.
Als je nl. een stuk metaal aan een magneet hangt en dit boven de grond hangt blijft dit metaal aan de magneet hangen.
De zwaartekracht wordt dan eigenlijk opgeheven (als de magneet sterk genoeg is....) Je kan eigenlijk dan zeggen dat de magneet arbeid verricht maar waar haalt hij dan de energie vandaan?

Is dit zo, als je een verandering in de sterkte van het magnetisch veld meet, minder dus, kan je dus zeggen dat de magneet daar dus zijn energie vandaan haalt.
Er wordt sowieso al aangenomen dat bij de creatie van het universum de elektromagnetische kracht even groot was als de zwaartekracht. Vermoed wordt dat een groot gedeelte van de zwaartekracht in andere dimensies in gevloeid.

Cid:

Het is een gesloten systeem (Magneet/metalen object)
Energie 1. De sterke kracht tussen de atomen houdt het boeltje bij aan elkaar en heft hierbij de zwaartekracht op.....
Waar haalt deze zogeheette sterke kracht tussen de atomen dan zijn energie vandaan? Er moet dan ook ergens een input zijn vn energie volgens de 1e wet van thermodynamica??

De magnetische kracht komt niet voort uit de sterke kernkracht. De elektronen zijn verantwoordelijk voor de magnetische kracht. Een elektron bestaat weer uit spinons en holons.
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Over-spinons-en-holons/
http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1T4GGLL_enNL353NL353&q=spinon+holons&meta=&aq=f&oq=
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 08-02-2010 22:43:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
de echte sjaak: Gratis energie of PI bestaat al. Het past gewoon niet in onze "gecreerde" samenleving. Hoeveel bedrijven (beursgenoteerd) houd zich bezich om dmv energie zijn beurs waarde te verhogen...Na chaos komt orde... misschien is het juist een grote chaos (2012) die een nieuwe orde ( nee niet de NW) maar een die niet vanuit geld denkt ( paradigma)
Op 10-02-2010 4:11:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @de echt sjaak
Gratis energie wordt meer mee bedoeld oneindige energie. Gratis is het nooit, omdat het energie gekost heeft om er bij te komen.
Ennuh, chaos bestaat niet. Ook chaos is onderhevig aan een orde(logica).
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 10-02-2010 0:13:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sint Joris: @ Rudiev en Sjaak:Chaos bestaat maar wordt geordend door magnetisme.

En een apparaat wat meer energie levert dan dat je er in stopt bestaat al: Het menselijk lichaam. Dacht je werkelijk dat alle inspanningen die je op een dag verricht uit die paar boterhammen en bordje pasta komen?
It would have been better if Newton had contemplated how the apple got up there in the first place
Op 18-02-2010 14:11:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden