Het Italiaanse ministerie van gezondheid heeft een wel heel erg originele manier gevonden om de opwarming van de Aarde tegen te gaan. Het uittrekken van de stropdas zou ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur met zo'n 2 a 3 graden Celsius daalt.

Het ministerie roept alle Italianen op om casual gekleed naar het werk te gaan. Daardoor zou men ook geen, of minder, gebruik moeten maken van de airconditioning.

Een milieu-terroriste
Een milieu-terroriste
( milieu-terroriste )

Italie is een van de meest vervuilende landen, de oproep van het ministerie komt niet uit de lucht vallen. Toch is het gek om de focus op de stropdas te leggen. Italiaanse tegenstanders zien de actie daarom als zinloos en reageren cynisch "we kunnen nu vrolijk verdergaan met onze levensstijl, auto's gebruiken, benzine verbruiken en onze huizen verwarmen of kouder maken. Als we ondertussen maar geen stropdas dragen."

Helemaal origineel zijn de Italianen niet. Dankzij de collega's van Sargasso.nl werden we op de hoogte gebracht van een soortgelijk advies in Japan. Twee jaar geleden kondigde Japan maatregelen aan om de uitstoot van CO2 te verminderen; één van de punten was het uittrekken van de stropdas.

Fout is de actie van het ministerie natuurlijk niet, alle beetjes helpen. In de broeierige zomer een stropdas dragen is sowieso niet aangenaam. Of een ministerie de aandacht op de stropdas moet vestigen is dan weer een andere zaak. Ondertussen kunt u gewoon met goede reden de halsstrop thuis in de kast laten.

BaajGuardian: Hoemeer frisse lucht hoe minder broei.
Op 18-07-2007 19:14:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: hoe meer secretaresses lossere kleding gaan dragen, hoe warmer het word op het gemiddelde kantoor, denk ik.

een burka doet de temperatuur dan echter weer snel dalen

(bericht gewijzigd op 18-7-2007 19:44:38)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 18-07-2007 19:44:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Go Redaxie!

En go Italie...
Op 18-07-2007 23:11:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden