Niet zo heel lang geleden berichtten de media over een opgerold SM-ziekenhuis in het Belgische Antwerpen. De spil van seksueel georienteerde amputaties, schoonheidsingrepen en andere gewenste slachtpartijen werd gerund door dokter Steve. Toen hij overleed kwam zijn handeltje aan het daglicht. Eigenlijk iets voor Berts serie 'de krochten van de ziel,' maar aangezien hij op vakantie is nemen we het even over...

Dokter Steve was een alias. De echte naam van deze 39-jarige Duitse chirurg met het Apple-logo op zijn arm getattoeeerd was Karsten Schmidt. Wilde u tot voor kort eunuch worden, dan was hij de man die het voor elkaar kon krijgen; het was zowat zijn specialisatie...

Dokter Steve en het verdwenen scrotum
Dokter Steve en het verdwenen scrotum

Denk niet dat het zo gek is om in moderne tijden eunuch te worden. Op eunuch.org treft u een gemeenschap aan met mensen, hoofdzakelijk mannen, die elkaar gevonden hebben in het vrijwillig castreren. Het overlijden van dokter Steve is voor hen dan ook een groot gemis, want slechts weinig chirurgen betreden de paden die hij betrad. Niet voor niets stuurden mainstream-chirurgen van over heel Europa hun patienten soms door naar dokter Steve. Hij deed wat niemand anders wilde doen.

Dokter Karsten Schmidt overleed aan een hartaanval, in combinatie met overgewicht. De chirurg die in diamantstad Antwerpen het centrum was van vele macabere operaties woog rond de 150 kilogram en was al langer kortademig. Medewerkers verklaren in het Belgische weekblad Humo dat hij beter zorgde voor zijn patienten dan voor zichzelf.

Goed zorgen voor iemand is natuurlijk relatief. Toen de politie na zijn dood de uitvalsbasis van dokter Steve onderzocht troffen ze DVD's aan met daarop het feitelijke werk van de chirurg: vagina's zonder verdoving dichtnaaien, penissen amputeren, tepels afsnijden, tongen in tweeen snijden, scrotums verwijderen, schaamlippen eraf halen ...
Hij had niet de goeie papieren om dat soort werk uit te voeren en de politie was al zinnens om bij hem binnen te vallen. Nu Karsten Schmidt dood is werd de aandacht van de speurders verlegd naar het personeel en de medewerkers aan diens activiteiten. Velen staan onherkenbaar op DVD, verscholen achter een hygienisch mondkapje.

De soms gruwelijke DVD's die de politie vond zijn behoorlijk bezwarend materiaal. Toch is het mogelijk niet zo erg als het op het eerste zicht lijkt. Diverse medewerkers lieten weten dat een groot deel van de activiteiten een rollenspel betrof. In de SM en BDSM-scene is het niet ongebruikelijk met elkaar te spelen. Zo ook in het Antwerps ziekenhuis waar men aan Operating Room Roleplay deed. Veel van het bloed dat op de DVD's te zien is was afkomstig van dieren, ipv mensen. Althans, dat beweert de medewerkster dokter Julia die in Duitsland bezig was een nieuw filiaal met Operating Room Roleplay op te zetten. Ze was daarvoor in de leer geweest bij dokter Steve.

Echt of niet echt, mensenbloed of dierenbloed... Eigenlijk doet het er weinig toe. Het bestaan van een dergelijk ziekenhuis toont op zijn minst aan dat een subcultuur vreemdsoortige spelletjes speelt die volgens menigeen over de grens zijn. En u?

mika2002: Wat een zieke toestanden zijn er toch te vinden op deze aardbol!
Op 26-07-2007 10:52:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Ach ja, een 'desiger-vagina' schijnt een absolute must te zijn voor de hedendaagse vrouw en deze vorm van besnijdenis wordt gewoon door 'normale' artsen uitgevoerd.
(bericht gewijzigd op 26-7-2007 13:20:05)
Op 26-07-2007 11:04:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: @eva,het is maar wat je design noemt...maar als je een aandoening hebt waar ze in nederland geen raad mee weten en alleen in het buitenland wat mee kunnen moet je met de pet rond...maar als je een paar borsten en volle lippen wilt vergoeden ze het ook nog,wat een kromme toestanden!
Op 26-07-2007 11:34:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Eva:

Ach ja, een 'desiger-vagina' schijnt een absolute must te zijn voor de hedendaagse vrouw en deze vorm van beschijdenis wordt gewoon door 'normale' artsen uitgevoerd.


Je spreekt uit ervaring?

:S
Op 26-07-2007 11:59:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Clark Kendt:

Eva:

Ach ja, een 'desiger-vagina' schijnt een absolute must te zijn voor de hedendaagse vrouw en deze vorm van besnijdenis wordt gewoon door 'normale' artsen uitgevoerd.


Je spreekt uit ervaring?

:S

Nope, volgens o.a. deze documentaire is dat de huidige stand van zaken:
http://www.documentaire.nl/doc.asp?oId=3550

(bericht gewijzigd op 26-7-2007 13:03:05)
Op 26-07-2007 0:09:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Ook verscheidene blogster all over het net doen kond van deze nieuwe ontwikkeling op vaginaal gebied:

Jenne:
The latest 'must-have' in the world of plastic surgery is the 'designer vagina'. As if we didn't have enough to worry about (bikini-line waxes, highlights, Botox injections), it seems we're now meant to be worrying about our vaginas not being pretty enough. Labia-envy is apparently rife, if you believe the ads in many women’s magazines. And like those who head for the hairdresser clutching pictures of Jennifer Aniston, many women are now taking copies of Playboy to their plastic surgeons, saying: 'I want one like that'.

Op 26-07-2007 0:21:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jhova: Even terug naar het artikel: Het onderwerp is het bedrijven van de vermeende illegale medische handelingen, in het kader van de S/M scene. [Dus geen vrouwen verminking, geen design-kutjes en ook geen aandoeningen waar ze in Nederland geen raad mee weten, stelletje stemmingmakers.]
Nou van mij mogen ze, zeker als het met de instemming van betrokkenen is gebeurd (Dit is hoogstwaarschijnlijk)
Als het al daadwerkelijk is gebeurd (dus geen roleplay) dan is het in ieder geval nog op medisch verantwoorde wijze gebeurd, zodat de complicaties minimaal zijn. Of Karsten heeft er met zijn vette pens tegenaan gestoten. [Of zou Karsten zijn droom zijn misgelopen ? 40-45]
Mijn mening wordt wat minder steekhoudend als het Ziekenfonds het vergoedt.
Op --0 15:07:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden