Tsja, Onze Koen (jongste redacteur) is  zelf op vakantie, maar dat mag de insektenpret niet drukken. Integendeel. Zijn passie voor de beesten gaat hier gewoon door. Helemaal omdat ik zelf een dochter heb van zijn leeftijd (8/9) die vandaag een fantastische ervaring had met een beestje uit de tuin.

Maar laat ik eerst mijn eigen bijzondere verhaal vertellen over ditzelfde dier.

Witte vlinder
Witte vlinder

Vier jaar geleden was ik bezig met mijn 2e jaar NLP, laten we het maar een cursus communicatie noemen, en we waren bezig met het blok 'missie'. In de lunchpauze liep ik naar buiten en maakte een wandeling zoals altijd in de bosrijke omgeving en vroeg me hardop af wat ik nou eigenlijk moest in dit leven.
Ik zat al een paar jaar met allerlei bagage en had inmiddels door de training wat achter me gelaten, maar was er voorlopig nog niet, zo voelde het. Liep eigenlijk nog ontzettend met mijn ziel onder mijn arm, daar alleen in het bos. De zon scheen en ik kwam aan bij een groot veld met daaromheen bomen en ik bleef staan, uitkijkend over het uitgestrekte gras. En ik vroeg me af: 'Wat is nou mijn missie?'.
Terwijl ik daar zo, met een zweem van zelfmedelijden over die vlakte stond te staren, kwam er een stem in mijn hoofd die zei:' .. als jij verlost bent van al je bagage die je zo zwaar maakt, te zwaar om vooruit te komen, zul je weten wat je missie is in dit leven..'
Misschien dat de woorden u simpel in de oren klinken,maar voor mij waren ze op dat moment bijzonder krachtig, verhelderend in ieder geval en dat moest bezegeld worden.

Ik vroeg om een bewijs(van boven?) dat de zinnen in mijn hoofd niet zomaar gedachtenspinsels waren, maar werkelijk van betekenis. Een witte duif leek me op dat moment het perfecte symbool van bovennatuurlijk begrip.

En een klein wonder geschiedde.

Ik had de wens nog niet geuit of een witte vlinder vloog in mijn blikveld en maakte mij duidelijk dat het spirituele moment niet anders bezegeld kon worden dan met zijn aanwezigheid.

Witte vlinderWaar ie vandaan kwam, weet ik niet maar het leek of ie uit het niets verscheen. Geen duif maar een vlinder vloog in mijn blikveld. Waarom weet ik niet, maar het gevoel bekroop me dat dit zelfs beter was. Een paar dagen later werd me duidelijk waarom.

Op het internet las ik dat de vlinder staat voor 'de ziel' en 'het loslaten'..'de overgang naar iets nieuws' ook, geheel conform mijn pad dat ik bewandelde dus.

8 Jaar en een generatie later

Nu, vier jaar later loop ik met mijn dochter van bijna 8 door de tuin en begin te begrijpen wat mijn missie is in dit leven, en ook de samenhang van alles en het verband tussen alle levende wezens. En dat alles wat leeft evenveel recht heeft om te leven als wie of wat dan ook (een mug zet ik buiten en mijn dochter weet inmiddels dat je geen vlieg kwaad moet doen.) en wanneer je dat begint te begrijpen zullen er wonderen plaatsvinden, wonderen die onze Koen al van jongsafaan begrijpt en velen van zijn generatie met hem. Op die momenten dat je met je kind in het bos of tuin of op het strand bent zul je zien dat de dierenwereld een kijkje komt nemen en komt zeggen dat je op de goede weg bent... Precies zoals vanmiddag gebeurde in de tuin. Een vlinder vloog om ons heen en ging op een gegeven moment op de hand van mijn dochter zitten...

En dan weet je als ouder wat je missie is... en dat het goed is...

Gerard: Sluit me aan bij Ivory^.

In de materiële illusie waar we het in dit leven mee moeten doen, lijken we afgescheiden van elkaar. Als er echter liefde is, zoals in dit prachtige verhaal vallen de grenzen weg en wordt ervaren dat alles 1 is.

"een stem in mijn hoofd die zei:' .. als jij verlost bent van al je bagage die je zo zwaar maakt, te zwaar om vooruit te komen, zul je weten wat je missie is in dit leven..' "

Je kan ook zeggen: '.......,zul je weten wat je missie is: dit leven..' Zonder tijd, dus zonder willen.

'Don't forget rule number 6'
Op 27-07-2007 6:20:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Lieve Dan Juan dit is een bijzonder mooi stuk, het raakt me van binnen.Zeer herkenbaar!!!!!!!!!!
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 27-07-2007 7:07:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: Enig idee hoeveel witte vlinders er zich in het bos begeven?
Elke keer dat ik in het bos ben zie ik ze overal,
dus zo toevallig is dat niet. En als je stemmen in je hoofd hebt...tja..
Op 27-07-2007 9:41:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz: Mooi verhaal.
Op 27-07-2007 11:27:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Maan:

Meerdere keren in het verleden heb ik het meegemaakt dat er een lieveheersbeestje bij me of op een kledingsstuk van me ging zitten wanneer ik het eens een keer een beetje ''moeilijk'' ergens mee had. En dan juist om dat soort momenten; is toch op z'n minst een beetje opmerkelijk. (P.s. ik zet mijn beestjes ook altijd buiten. Waarom zou ik zomaar voor niets leven willen vernietigen?)

Mijn tante zat te vertellen, op een terras in het buitenland, dat ze iedere keer als ze voor een bepaalde verandering stond, te maken kreeg met spinnen en dat ze op dat moment ook weer voor een belangrijke verandering in haar leven stond...ze had het nog niet gezegd of er viel een spinnetje van boven naar beneden op onze tafel.
ben ervan overtuigd dat dieren/insekten er zijn om ons iets duidelijk te maken en ons ergens van bewust te maken..en logisch natuurlijk, we zijn allemaal verbonden, alles wat leeft is gelieerd aan elkaar...als je dat begrijpt, dood je niets en niemand meer..
Op 27-07-2007 16:30:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: ik heb een soort overeenkomst met insecten, zolang ze mij niet lastig vallen val ik hen ook niet lastig, vreemd genoeg werkt het ook nog
(bericht gewijzigd op 27-7-2007 18:23:39)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 27-07-2007 18:23:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: vliegen zet ik altijd netjes buiten (als ze lastig zijn) en spinnen zijn mijn beste vrienden want die vangen de mugjes voor mij:-)

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 29-07-2007 9:49:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: wow, pratende vlinders..
Op 29-07-2007 10:40:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Eva:

wow, pratende vlinders..

?

:S
Op 29-07-2007 14:58:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Clark Kendt:


?

:S


Inderdaad, Clark..

Op 29-07-2007 15:09:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Eva:

wow, pratende vlinders..

Wow, cynische huisvrouw..
Op 29-07-2007 15:33:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:

(bericht gewijzigd op 29-7-2007 20:43:49)
Op 29-07-2007 15:45:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: Oh Dannyboy,
The bells, the bells are ringing........

Mooi man..
Op 29-07-2007 22:47:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
SAmmy TANghe:
Eva:

Niveau Nihil man.
Op 29-07-2007 23:35:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
SAmmy TANghe:

Eva:

Niveau Nihil man.

Nah, het was niks meer of minder dan de uitspraak van Horatio bevestigen, SATAN, en niet kunnen kiezen of een dergelijke ervaring zoals hierboven beschreven, door mij onder het kopje spiritualiteit of 'gekte' geschaard dient te worden.

Geeft niks als je dat niet direct begreep.. ;-)


(bericht gewijzigd op 29-7-2007 23:57:30)
Op 29-07-2007 23:43:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
Suzan O.v.latum.:

Ivory^:

Mooi...Dat kan ik me goed voorstellen..Ik was op een middag in een oud kerkhof waar ik het graf van mijn grootouders wilde bezoeken. Er was nogal wat veranderd, en zelfs gesloopt, en na minstens een uur rondgedoold te hebben, vroeg ik teneinde raad de hulp van mijn Opa in. Geef me een teken waar je bent Opa, ik krijg genoeg van dat gezoek, en ik wil je toch erg graag even een bezoekje brengen.En kijk !! Er komt met vaart en veergeruis een zwarte vogel aan gevlogen, die op een klein paaltje ging zitten, waar een oud en verroest nummer op stond. En, verdraaid, ik kon me ineens herinneren, dat het vroeger--toen mijn ouders ook nog leefden--betekenis had. Het was het nummer van het pad wat naar het graf zou leiden. Ik ging die kant op, en stond binnen enkele seconden bij mijn grootouders.De vogel was weggevlogen
Ging iets mis met et quoten zekers? Ook mooi trouwens
Moeten is een keuze...
Op 29-04-2008 22:23:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden