De grenswetenschappers onder u zullen vast al eens gehoord hebben van het Frontier Symposium. Daar komen grote namen uit de grenswetenschappelijke wereld samen om het geinteresseerd publiek te verrijken met de laatste stand van zaken over hun onderzoek. Zo ook dit jaar...

In 2005 was het laatste symposium. Die editie was volgens een van onze redacteuren een tegenvaller wegens teveel spiritualiteit en te weinig (grens)wetenschap. Aan de indrukwekkende sprekerlijst van het Frontier Symposium 2007 te zien heeft organisator Herman Hegge deugd gehad van de sabbatical.

Frontier Symposium in Krasnapolsky
Frontier Symposium in Krasnapolsky
( Frontier Symposium in Krasnapolsky )

De sprekerlijst zoals die tot op heden vastligt is:

De lijst wordt de komende tijd nog verder aangevuld. Dit jaar zullen ze met simultane lezingen werken. Naast het hoofdprogramma op het grote podium (500 stoelen), zijn er een aantal kleinere zalen waar tegelijkertijd lezingen worden georganiseerd. Zo kan iedere bezoeker een lezing naar eigen voorkeur kiezen.

Frontier Award 2007

Naar jaarlijkse gewoonte zal ook dit keer de Frontier Award worden uitgereikt. In augustus 2007 zal de eerste ronde van de Frontier Award 2007 geopend worden. De Frontier Award reikt men uit aan de Nederlandstalige grenswetenschapper(s) die volgens de lezers van Frontier Magazine op bijzondere wijze in het afgelopen jaar een bijdrage heeft geleverd aan het verleggen van onze (kennis)grens.

Herman Hegge, organisator van het Frontier SymposiumVorig jaar, toen we zelf even mochten meespelen en de mensen van de inmiddels offline website Dit Kan Niet Waar Zijn hebben gewonnen, gebeurde dat nog in besloten kring en was er enige onduidelijkheid rondom de award. De stemronde was wel heel erg vatbaar voor misbruik en GW werd zelfs -volgens ons onterecht- uit de competitie gehaald. Of we dit jaar uberhaupt zullen genomineerd worden is onduidelijk. Hetzelfde geldt voor onze collega's van ZapRuder die destijds ook gediskwalificeerd werden. Het belooft weer spannend te worden...

Kosten van het Frontier Symposium

De sprekers worden betaald en het luxe Krasnapolsky afhuren kost ook al centjes. De prijs die aan een toegangsticket hangt is dan ook navenant. U betaalt 70 €uro bij voorinschrijving tot 31 oktober 2007 en 80 €uro aan de zaal. Online tickets aanschaffen kan via deze link. Het symposium vindt plaats op zaterdag 10 november, van 10 tot 22 uur.

Als afsluitertje tonen we u organisator Herman Hegge die een woordje toelicht over UFO's:

 

mika2002: @weerman,je slaat de spijker weer eens recht op z'n kop!!!
Op 26-07-2007 10:54:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Ok, jullie kunnen heel goed vertellen wat je niet wil, maar zeg nou ook eens wat of wie je wel wil...Stel, je mag een symposium organiseren en je kunt iedereen krijgen, wat zou dan de line up zijn?
Maak een lijst van sprekers.
Op 26-07-2007 11:01:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Buitenlands:
- Nick Pope
- Richard Greer

Nederlands:
- Saskia Bosman
- Janet Ossebaard
- Filip Coppens
- Tinus Smits

:S
(bericht gewijzigd op 26-7-2007 11:09:31)
Op 26-07-2007 11:09:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: buitenlands:
tom bearden

daarnaast heb ik geen probleem met controversiele sprekers, kan heel goed zijn om halverwege de dag weer even met beide benen op de grond gezet te worden
(bericht gewijzigd op 26-7-2007 12:12:10)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 26-07-2007 0:12:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
weerman:

proberen we het roken uit te bannen

we proberen niets uit te bannen, er is een actieve lobby die ons dat probeert te laten denken, net als dat men ons laat denken dat muziek downloaden illegaal is, en de mens het klimaat heeft verne*kt.

het is bij natuurlijke geneeswijzen trouwens niet heel erg vreemd om iets te inhaleren, voor veel stoffen is dit zelfs de efficientste manier om het binnen te krijgen. ze hadden wel veel beter kunnen zeggen dat je dat kruidenmengsel moet verdampen, als je het daarna zelf in brand steekt moet je zelf weten
(bericht gewijzigd op 27-7-2007 10:37:45)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 27-07-2007 10:37:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CSM:
Redaxie:

Redaxie: Gast, we knippen met plezier je onzin weg hoor.

Iemand van de GW-bezoekers die zin heeft om IP-nummer 84.82.141.35, het adres van deze digistalker, te herleiden?

Redaxie:

09-07-2006: Dankzij de uitgebreide statistieken die we gratis van onze statistiekenboer hebben gekregen merkten we een apart gegeven op. Iemand (User Arno met IP: 84.82.141.35) kwam met wel heel erg vreemde trefwoorden binnen op GW: 'Robbert van den Broeke poepsex'. Een grapje, of het begin van een slinkse internetter die van den Broeke op de bijna onuitwisbare internetkaart wil krijgen?
(http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=504)
Nvdr: Zover kwamen we zelf ook nog wel.
Op 27-07-2007 17:14:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
weerman:

Die "actieve lobby" heeft in de loop der jaren voldoende duidelijk gemaakt dat roken ongezond is. Maar als jij graag je geld besteed aan een verslaving; ga je gang, maar niet in mijn buurt.

Misschien moet je toch die site over dat kruidenmengsel even lezen; er wordt precies verteld HOE je het moet gebruiken: ontdoen van de steeltjes, in een rijstevloeitje rollen en lekker oproken. Als ik naast een brandende berg gras oid sta en die rook inadem, is dat niet gezond... Rook is immers niets anders dan grotendeels verbrande deeltjes, en dat in je longen krijgen is niet gezond, dat snap jij vast wel. Dus waarom een mengsel van wat kruiden roken dan opeens WEL gezond zou zijn, wordt nergens uitgelegd.

relativeren? ik rook liever iets redelijk natuurlijks (zoals een kruidenmengsel, kweek het zelf en je weet wat je hebt) dan dat ik hele dagen andere mensen hun uitlaatgassen in moet ademen, op de lange termijn zijn benzine en dieseluitstoot een stuk schadelijker dan bijvoorbeeld gras

de opmerking over dat ze beter kunnen zeggen dat je het moet verdampen was een tip voor hen om de gezondheidsraad te ontwijken, en dus niet al te serieus bedoelt. het is echter wel zo dat je bijna alles wat je kan roken ook kan verdampen, en dat is een stuk gezonder

voor de rest ben ik mij bewust van de mogelijke risico's, maar ook ken ik personen die er wel degelijk baat bij hebben, dus ik laat ieder in zijn eigen waarde, als andere mensen dat dan ook eens zouden doen
(als de keus bijvoorbeeld zware chemische medicatie is of een natuurproduct wat je moet inhaleren, kan ook verdampen zijn, dan is de keuze voor mij eenvoudig gemaakt)

srry voor offtopic...
(bericht gewijzigd op 27-7-2007 18:33:53)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 27-07-2007 18:33:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: mijn persoonlijke mening is dat er wel ergere dingen zijn om je druk over te maken, en veel van die dingen zijn een stuk schadelijker, zelfs als we nu allemaal stoppen met roken is bijvoorbeeld het klimaatsprobleem dan opgelost? of veranderd er dan iets aan de hoeveelheid zoet water?
ik begrijp je standpunt natuurlijk ook wel, en daar heb je ook het volste recht op, en zal je verder ook niet meer lastigvallen
(bericht gewijzigd op 28-7-2007 20:04:58)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 28-07-2007 20:04:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
weerman:

Vandaag antwoord van Stivoro gehad, n.a.v. mijn vraag over "Dutch Spirit":

Geachte Heer,
STIVORO is het met u eens dat het roken van Dutch Spirit ongezond is. Het is geen goed alternatief om andere produkten te gaan roken als men tabak wil laten staan vanwege de gezondheid.

Het product wordt 'slim' aangeprezen; de kruiden op zich zijn gezond en heilzaam voor de longen. Op de site wordt het drinken van dit mengsel aanbevolen. Het is echter onjuist dat het roken van dit of andere produkten gezond zou zijn. Bij alle verbranding komt koolmonoxide vrij, een zeer schadelijk gas voor de longen.

Wij zullen Dutch Spirit moeilijk op andere gedachten kunnen brengen, omdat zij (ook) commerciële belangen zullen hebben.
Ook kan STIVORO hen niet verbieden het produkt op de markt te brengen..
U zou uw vragen ook voorleggen aan de Voedsel en Waren Autoriteit tel. 0800 -0488"

Nou, lekker dus... alleen al CO in je lichaam is dus ongezond. Van de week maar eens even met de VWA bellen. Wie bellen wil; doe lekker mee...

dus als ik eten aan het koken ben dan word ik ook blootgesteld aan een levensgevaarlijk gas, ik had toch eerder verwacht dat ze een probleem maken van hetgene je verbrand en wat je daarvan binnen krijgt, inplaats van het probleem bij het redelijk veel voorkomende koolmonoxide te leggen.

even terzijde
(bericht gewijzigd op 30-7-2007 17:13:53)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 30-07-2007 17:13:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
weerman:

Ron Brandstichter:


dus als ik eten aan het koken ben dan word ik ook blootgesteld aan een levensgevaarlijk gas, ik had toch eerder verwacht dat ze een probleem maken van hetgene je verbrand en wat je daarvan binnen krijgt, inplaats van het probleem bij het redelijk veel voorkomende koolmonoxide te leggen.

even terzijde

Ik begrijp je niet, Ron. Als je kookt (dan ga ik uit van koken op aardgas) dan krijg je waterdamp en CO2, geen koolmonoxide. Een onvolledige verbranding van kruiden/gras/tabak geeft juist WEL CO. Dus je vergelijking met eten koken gaat in zoverre niet op, dat ik er maar niet van uitga dat jij op een houtvuurtje kookt.

Het gaat dan dus inderdaad op z'n minst over de CO die je via het roken van dat spul binnenkrijgt. Ze raden het gewoon af, dus.


laten we het zo zeggen, wij hebben verschillende meningen, voor zover ik weet is er bijna geen volledige verbranding mogelijk, een verstopte schoorsteen kan ook voor koolmonoxidevergiftiging zorgen, terwijl dat hetzelfde gas is waar ik mijn eten op kook, maar doet er verder niet toe...

ik heb nog een andere link voor je:
http://core.tweakers.net/nieuws/48656/Laserprinters-net-zo-gevaarlijk-als-tabaksrook.html
dit denk ik dus al jaren, je kan het op sommige kantoren gewoon ruiken of er een laserprinter aanstaat, vroeger moest je de laserprinter afschermen tegen ontsnappende ozon, nu blijkt dat de toner zelf nog gevaarlijker is...
(bericht gewijzigd op 31-7-2007 19:40:39)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 31-07-2007 19:40:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
phoenix:

het is helemaal niet zo dat na zes uur de krokodillen uit de bomen vallen ! wel is het zo dat de olifanten na zes uur uit de bomen springen. daarom vind je na zes uur geen krokodillen in het bos. trouwens weet je waarom een krokodil zo'n platte bek heeft...hmms wel dat is er eentje die na zes uur in het bos ging wandelen.

ik snapte em al de eertse keer.
(bericht gewijzigd op 10-8-2007 10:44:21)
Op 10-08-2007 10:44:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Piet Smolders is wél de moeite waard.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 04-09-2007 22:44:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: Hi guys,

Wat een gezemel allemaal hier zeg. Iedereen heeft zoals gewoonlijk weer zijn of haar mening klaar over het symposium en de gasten die er zijn. Enkelen weten een alternatieve sprekerslijst samen te stellen maar niemand neemt de moeite om Herman Hegge en de zijnen te helpen of te ondersteuen. Ach, de beste stuurlui staan inderdaad nog steeds lekker aan de wal te schreeuwen hoe het anders moet maar steken geen poot uit. En dat gezeik over de entree prijs. Wel allerlei grote buitelandse namen op de lijst zetten maar niemand heeft het over het prijskaartje dat aan dergelijke sprekers hangt. Nodig die gasten uit en het kaartje kost 300 euro. En dan komen jullie wel...? Nou, zeg eens eerlijk...?

Begrijp mij goed: eenieder mag een mening hebben en uiten maar waar het mij om gaat is dat Herman Hegge en zijn team het toch elke keer maar weer voor elkaar krijgen. En hoe kun je trouwens over een Robbert van den Broeke oordelen als je nog nooit het verhaal van zijn kant gehoord hebt? Op basis van wat in de media in geschreven wordt hij veroordeeld, maar niemand , maar dan ook helemaal niemand heeft het lef op hem op de man af te vragen of hij de boel inderdaad bedrogen heeft of niet. Maar wel lopen kakelen dat hij een oplichter is? Shit, wat een gelul.

Ik ben zoals gewoonlijk op het symposium aanwezig. Al was het alleen maar om te zorgen dat door mijn schamele bijdrage van slechts 70 eurootjes er voor zorg dat er volgend jaar weer een symposium georganiseerd kan worden, want laten we eerlijk zijn: als het symposium wordt gehouden, zeikt iedereen over de prijs en sprekers maar als er een jaar geen symposium is vraagt iedereen waarom niet...

Tot op het symposium.

merlin

70 euro : 12 maanden = 5,83 euro per maand... 1.34 euro per week... Jeetje, wat een geld zeg.....

Op 06-09-2007 21:57:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 06-09-2007 22:49:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:


Wiens boord men eet wiens woord men spreekt. Maar schenk gerust geloof in de genverbrander.

On Topic:

Ik zelf heb diverse malen het symposium bezocht. Het ene jaar was beter dan het andere. Zo heb ik door de loop der jaren Sitchin, Bram Vermeulen, Rudi Cambier en de assistent van Mirin Dajo gezien.

Stuk voor stuk interessante lieden met interessante verhalen.

Natuurlijk ook veel KOOP-MIJN-BOEK lieden gezien met blabla verhalen. Geen licht zonder duisternis zullen we maar zeggen.

Al met al is het Frontier Symposium een goed initiatief die in de lage landen zijn gelijke niet kent.
Op 06-09-2007 23:11:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Was Geryl niet die zotte belg die al zijn tanden liet trekken omdat na de ramp van 2012 geen tandartsen meer ter beschikking zouden staan?

Op 04-11-2007 13:39:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Sten Oomen:

Hee Frans, het ging mij niet om de lichtbollen hoor, die heb ik op vele foto's van mij, geen probleem. Maar ze stonden er wel op, heb je het niet gezien op mijn site? Een enorme lichtbol, niet normaal.

Zie hier mijn verslag van die dag:

http://www.stenoomen.nl/includes/teksten.php?artikel=45

En hier de foto!

Voor de liefhebbers onder u, het verslag van het Skepsis Congres 3 november 2007, met de titel 'Ter discussie', deze zaterdag waar ik bij was:

http://www.stenoomen.nl/includes/teksten.php?artikel=50


stoffige zaal?

Ward
(bericht gewijzigd op 5-11-2007 14:39:54)
Op 05-11-2007 14:39:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden